Bokoesam geeft eerste optreden in Suriname

0

De Nederlandse rapper van Afrikaanse komaf Bokoesam geeft op 30 januari in club Zsa Zsa Zsu zijn eerste optreden in Suriname. Hij is de vierde artiest van het platenlabel Top Notch die in een korte tijd in de populaire Surinaamse club optreedt. Voor hem waren de zangers Ronnie Flex (2 januari ), de rapper Lil’ Kleine (5 januari) en de hip hop groep Broeder Liefde ( 2 januari).

Samuel ‘Bokoesam’ Sekyere is de afstammeling van een Ghanese vader en een Nederlandse moeder. Zijn artiestennaam heeft hij te danken aan zijn vrienden, die hem de bijnaam ‘Bokoesam’ gaven. Het is een mix van zijn naam Samuel en het Surinaamse woord ‘bokoe’ dat zich in het Nederlands vertaald naar ‘stinkende vis’ en als scheldwoord wordt gebruikt jegens Afrikanen.

Bokoesam begon op zijn 17e met het maken van muziek. Inmiddels is hij goed voor miljoenen YouTube views, artikelen op diverse platforms en veel boekingen door heel Nederland. De rapper werkte onder meer samen met Fresku, Hydroboyz, FS Green, SBMG, Keizer, Cho, Broederliefde, Kalibwoy, Jowy Rosé en Ronnie Flex.