Mercedes-Benz officieel vertegenwoordigd in Suriname

63

Een luxe uitgevoerde Mercedes-Benz A-klasse gewoon in een showroom in Suriname. Rudisa Motor Company heeft donderdagavond de eerste ultra moderne en voor Suriname ‘one of a kind’ Mercedes-Benz showroom geopend. De bedrijfsleiding wijst erop dat deze gebeurtenis niet louter als een commercieel succes moet worden beschouwd, maar ook als een permanente vestiging van dit wereldberoemde A automerk in een ‘middel income’ economie als die van Suriname. Rudisa Motor Company houdt zich hiermee aan de gemaakte belofte in 2014. Speciaal voor de opening van deze bijzondere showroom is Jeremy Hart, de hoogste baas van Mercedes-Benz in de Amerikas, vanuit Brazilie naar Suriname gereisd. Hij noemde de vestiging in Paramaribo de modernste faciliteit van Mercedes in de wijde regio. mercedes-suriname2

Bekijk ook:

63 REACTIES

 1. Ach dit is voor de graaiers weggelegd want de gewone werker kan zich niet eens een goede tweedehandse auto veroorloven.
  De nieuwbakken bezitters zijn al ruimschoots bekend. Ik zal een voorschot geven en u mag het verder aanvullen:
  Stiefzoon van ……… die in vooronderzoek op vrije voet loopt
  Zoon van ……….. die RVC lid is van een bekend bedrijf

  gaat u verder


  Maak melding

 2. Abrahams, Hoefdraad, Parmesar, Misiekaba, Abdoel, Ingrid en Steve staan te dringen om een van deze auto’s, die zeer zuinig zijn in brandstofverbruik, aan te schaffen, zodat ook zij, net als de rest van de bevolking kunnen bezuinigen in deze moeilijke tijden. Dino en Meriba staan ook te trappelen, zij willen liever gisteren dan vandaag ook een van deze zuinige auto’s aanschaffen, zodat ook zij hun steentje kunnen bijdragen aan de opbouw van het land waar zij, samen met hun vader, zo veel van zeggen te houden.


  Maak melding

 3. Ik ben het eens met Bigi Sma, die stelt dat zo’n auto alleen is weggelegd voor de happy few in ons land.
  Aan de andere kant begrijp ik de WTK ook wel, omdat zij voor een (groot) deel financieel afhankelijk zijn van dit soort reclame-inkomsten.


  Maak melding

 4. Mensen mensen, het is maar een autootje, gewoon een duur speelgoedje Zolang jij het niet betaalt is er toch niets aan de hand?

  Toch jammer van de slechte wegen in Su, maar aan degenen die het zich kunnen veroorloven en op eerlijke manier hun geld verdienen zou ik zeggen; gewoon doen!

  Ach, doe niet zo moeilijk en geniet van het leven, de rotzooi komt vanzelf maar het genot heb je zelf in de hand.
  De ene houdt van reizen, de ander haalt z’n plezier uit een lekkere BBQ in de tuin met familie, en de ander geniet van een dure “bak” onder z’n kont. Moet eerlijk zeggen, ik houd van alle drie.

  Het is wel afwachten of de service hetzelfde is als in Europa.
  Het afgebeelde model is bij mij bekend, is leuk maar meer voor jonge mensen. Ik ben inmiddels al 20 jaar verslaafd :-).


  Maak melding

 5. Een bepaalde groep om en rond DDB, laat duidelijk zien, waar het geld van Suriname naar toe gaat.

  Het volk heeft het nakijken, zowel de wat de Mercedes Benz betreft, dure Duitse automerk en de US-dollars die gaan richting Duitsland.

  Sranan skeer, valuta no dé. Zie wie in deze auto’s gaan rond rijden.


  Maak melding

 6. @Bigi Sma
  Onbegrijpelijk hoeveel Surinamers hunkeren naar luxe en erkenning die men zich niet kan veroorloven. Hun regering heeft verzuimd een groot deel van de bevolking uit armoede te halen en een ronkende economie op te zetten, met een goed opgeleid middenkader.

  De A- serie is voor MB een breekijzer op de markt van middenklasse sedans die overal in de derde wereld worden gedomineerd door eerst Japanse en nu Koreaanse merken.

  De A-serie is in Europa en Amerika het speeltje dat trotse vaders aan hun ambitieuze dochters kado doen op hun achttiende verjaardag.


  Maak melding

 7. Hé, Sardjoe !!!! Om de brug te HERSTELLEN die door een van JOU BOTEN GERAMD en VERNIETIGD WERD, gaf jij, VET VARKEN, NIET THUIS !!!!!!!!!!

  Maar het opzetten van een VOOR SURINAME op dit moment ONBELANGRIJKE AUTOSHOWROOM is jou natuurlijk op het lijf geschreven !!!

  Een ” mooie ” gelegenheid voor jou PAARSE ROVERSBENDE om een deel van hun CRIMINEEL GELD te spenderen aan LUXE DUITSE bakken.

  ” Desiderius ” heeft natuurlijk reeds een bestelling geplaatst voor zijn 24 jarige dochter, zijn ” albino” kleizoon, voor Ingrid en al de kinderen van DINO, a.k.a. ” miss DINA from section A ”

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 8. Hugo CHAVÉZ
  Hugo, het zal niemand verbazen als straks idd allen die je net noemt in hun glitterende nieuwe auto’s rondrijden.

  Uit het artikel;
  “Hij noemde de vestiging in Paramaribo de modernste faciliteit van Mercedes in de wijde regio.”

  Niet zo verwonderlijk als het in de wijde regio alleen maar een armoedige en onderontwikkelde woestenij is.

  De MB managers weten maar al te goed hoe de onderklasse te bespelen omdat die zich identificeert met (onbereikbare) rijkdom, en men zelfs in Europa rondloopt met (nep) merken die het zich realistisch niet kan veroorloven.


  Maak melding

 9. Architektonisch geweldig gebouw.
  Zeker huis architekt mercedes hier bezig geweest.

  Moest ook een surinamer hiervoor aan het werk zetten
  Kon internationaal naam werven voor suriname


  Maak melding

 10. Jayant angnoe
  Heb je wel eens het woord franchise gehoord? Denk Micky D, Burger King, Chipotle… je aanvaardt tegen een x-aantal dollars het concept van de merkhouder, no if’s or but’s. Je gaat werken volgens een dik contract waar je je te allen tijde aan dient te houden. Beslissingen gaan direct via corporate, en je heb verder niks te zeggen. Er is geen ruimte voor eigen ideeën. Je doet het zoals het contract voorschrijft of je verdwijnt.


  Maak melding

 11. @Sur
  Die auto is geassembleerd zoals men het tegenwoordig noemt in Brazilie. D.w.z Brazilië had al direct na de oorlog innige productie overeenkomsten met de Duitse industrie. VW heeft al sinds jaar en dag fabrieken in Bra.

  Suriname is gewoon deel van het Zuid-Amerikaanse en Caraïbische achterland waar het management groei vermoed. Ze hoeven alleen maar de ster te bungelen voor de inboorlingen om succes te hebben. Zie de (gele) vette tieten van Amerika.


  Maak melding

 12. Jayant angnoe
  Maak je niet druk joh. Dat is wat Anand iedereen verteld, hij was gewoon de persoon die alles heeft geregeld en misschien alleen maar heeft vertaald. Verder heeft hij voor ze genavigeerd in de bureaucratie van Suriname 🙂
  In Suriname is hij nu “Mister Benz” maar jij weet wel beter!


  Maak melding

 13. Het gebouw is het minst interessante.
  Zoals hier al aangegeven door een forumlid; Je moet je t.a.t houden aan de formule van Mercedes, qua inrichting, service en verkoop. De uitdaging is om dit waar te kunnen maken, hoewel de verkoop best wel mee zou kunnen vallen gezien het vele zwarte geld dat in omloop is in Suriname.
  Daarom valt dit soort ontwikkelingen bij mij onder de noemer ” schijnwelvaart”. Maar dat zal MB een rotzorg zijn, en terecht want dat is niet hun kopzorg!

  Mercedes fabrieken heb je in bepaalde landen. Dat is simpelweg voor logistieke doeleinden maar de degelijkheid is hetzelfde. Daarom is het een MB.

  Misschien hebben ze ook een fabriek in China, maar dat doet niets af aan de degelijkheid. We praten hier niet over een Chinees breedbeeld TV, koelkast of fornuis van een merk dat zelf na 1 uur googelen nog niet te vinden is. Geografie verschilt maar merk is hetzelfde. Niet zo vreemd toch?


  Maak melding

 14. MB heeft een naam hoog te houden. De mensen die de klok hebben horen luiden zou ik aanraden zich eerst te verdiepen in bepaalde zaken alvorens onzin te verkondigen.

  Het is wel menselijk hoor om kritiek te hebben op iets dat je zelf niet kunt betalen.


  Maak melding

 15. Oef net de presentatie gezien. MB heeft Reena Hines een manager boven Sardjoe aangesteld die direct rapporteert aan de regionale VP! Ziet er goed uit. De rest kan een voorbeeld hieraan nemen. Sardloe krijgt met succesvolle omzet aanzien binnen de America’s devisie, alleen is de Surinaamse markt niet groot genoeg dus waar gaat hij groei bevestigen?
  apintie.sr/vidi.php?vid=14186


  Maak melding

 16. Zie het nog gebeuren dat Sardjoe de MB’s bij zichzelf gaat bestellen door een taxi bedrijf of autoverhuurbedrijf te beginnen. Zo creëer je ook omzet 🙂


  Maak melding

 17. Een echte officiële Mercedes Benz dealer in je land moet je toch het gevoel geven dat je als land bestaat !
  Dit schept vertrouwen in de toekomst.
  Zou helemaal mooi zijn indien het oudste automerk ter wereld en assemblage lijn zou starten in Suriname.
  Intelligentie en capaciteit genoeg (zowel electriciteit, land en mensen die het kunnen in voldoende mate aanwezig).


  Maak melding

 18. Wat een gelul. De eigenaar van dit onnodig gedrocht zegt miljoenen voor de licentie en opleiding van personeel te hebben betaald. Zo wat? Wat voor nut heeft zo’n duur merk in een land die door de eigen regering en andere bestuurders wordt leeggeplunderd?
  En er zijn weinig goede wegen voor auto’s van dit merk. Auto’s van dit merk zullen regelmatig beschadigd raken. Dus de eigenaar van Rudusia spint ook hiermee garen bij.
  Wat ze tegen hebben zojn:
  Te weinig kopers
  Veel slechte wegen
  Te dure aanschaf
  Door de waarde daling van de srd en schrikbarende stijging van de us dollar
  en de euro zijn ze onbetaalbaar voor de gewone man.

  Van de enkelingen die zich zo’n auto kunnen veroorloven kan deze zaak niet leven tenzij deze autodealer als witwas centrale fungeerd.

  Als ze niet in illegale zaken gaan is deze zaak genoodzaakt snel te sluiten.
  Dit is simpelweg geld vergooien.


  Maak melding

 19. Marnix,

  Wat zeg je nu ineens: intelligentie genoeg in Suriname ?
  Mag ik dat met je oneens zijn op het gebied van auto’s ?
  We kunnen zelfs Japanse auto’s niet behoorlijk repareren, zeg ik uit eigen ervaring, laat staan een MB.
  Waar haal je die wijsheid vandaan ?
  Was het maar waar, dat we hier intelligentie genoeg hadden.
  Dan zal ons land er anders uit.
  De meeste intelligentie me mang zit in het buitenland.


  Maak melding

 20. Cochise,

  Ik denk dat bij ingewikkelde issues de kennis even ingevlogen kan worden, desnoods vanuit Brazilië. Daarnaast heeft MB vanuit Stuttgart 24 uur per dag helpdesk ondersteuning voor monteurs over de gehele wereld, uiteraard tegen betaling maar het kan wel.

  Zoals ik al aangaf heeft MB een naam hoog te houden dus aan hen zal het niet liggen. Als dit mislukt ligt het aan iets anders. Verder blijf ik erbij dat het schijn welvaart is want de meeste auto’s zullen door zwart geld of oneerlijk verdiend geld worden gekocht! En anders gaat een aantal Surinamers zich zomaar in de financiële nesten werken door meer uit te geven dan ze in werkelijkheid hebben.


  Maak melding

 21. Dit zijn natuurlijk die ‘buitenlandse’ infiltranten waar Bouterse het over had!

  Dilip Sardjoe is behalve de rijkste man van Suriname ook hoofdbestuurslid van de NDP.

  Do I have to say more?


  Maak melding

 22. Jaloezie is een ziekte,ik kan een Mercedes niet kopen maar ik gun wel degenen die het wel kunnen veroorloven ,so what ze hebben er hard vr gewerkt,als zo makkelijk is miljoenen te verdienen zit niet zeiken op waterkant ga het ook proberen,ik ben tevreden met wat ik heb.jullie hebben het zo goed overzee probeer daar eentje te kopen ipv anderen de grond in te boren,iemand die succes heeft gunt iemand anders dat ook,alleen mislukkelingen misgunnen iemand anders succes


  Maak melding

 23. Het is geestig hoor om te zien hoe mensen uit een dolle jaloezie anderen iets misgunnen. Misschien iets van je leven maken een optie? Maar dat zal wel lastig worden als ik zo kijk naar de gemiddelde spelvaardigheid van de krabben in de ton..


  Maak melding

 24. ach zolang er nog grote drugsdealers, goudhandelaars en andere gangsters rondlopen in Suriname zal er ook wel een markt zijn voor dit merk met de ster, en als je status belangrijker vindt dan in mijn ogen gezond verstand, een Lexus is minstens zo goed, moet je gewoon zo’n auto kopen


  Maak melding

 25. Die showroom zal waarschijnlijk doen waar het voor bedoeld is, nl voor de show. U kunt er komen kijken en 10 Srd entreegeld betalen voor het bezichtigen. Voor versnaperingen enz. bent u ook wat kwijt, maar om die bolides daadwerkelijk te kopen zult u toch vaak op uw rug moeten gaan liggen in het Krasnapolski.


  Maak melding

 26. Cochise, intelligentie is niet hetzelfde als kennis, we zullen het met elkaar eens zijn dat Einstein heel intelligent was, maar ik weet zeker dat Einstein geen flauw idee had hoe hij een Mercedes Benz, pom of eksi kuku moest maken m.a.w. hij had daar geen kennis van. Op dit moment ontbreekt de kennis in suriname om een M.B te maken, maar in suriname heb je meer dan genoeg mensen die intelligent genoeg zijn om te kunnen leren hoe je een Mercedes Benz moet maken, maar waarom zou een Surinamer, die in Suriname wil blijven wonen, gaan leren hoe een M.B.te maken?


  Maak melding

 27. Stelletje mafkezen en idioten die continu blijven afgeven op alles wat in Suriname gebeurd of op alles wat men in Suriname onderneemt. Ik ken genoeg mensen in Suriname die op de auto academie in apeldoorn hebben gezeten. Daarnaast zijn er tientallen Suri’s of zo niet honderden die thans in Suriname wonen, maar die in Nederland aan ROC’s zijn opgeleid tot automonteur. Gaan jullie toch een baan zoeken, stelletje werkelozen.


  Maak melding

 28. Mesen waarom maken jullie zo druk,MB is gewoon een auto die voor alle klassen beschikbaar zijn bv baby Benz ,of A klasse .als je ziet wat voor bolide benzine slurpede auto in su rijden dan is voor veel mensen een oplossing zuinige en milieuvriendelijk auto te rijden..en niet vergeten status heel belangrijk voor su…FF rondrijden met je nieuwe aanwinst, naar markt gaan boodschappen halen wand echt een vakantie met je auto plannen??? Colakreeek whitebech en…ik wens veel succes hun die strax met MB gaan toeren.


  Maak melding

 29. Jaloers? Helemaal niet! Van mij mag iedereen, die op een eerlijke manier aan zijn geld is gekomen, een MB kopen, hij mag zelfs drie helikopters aanschaffen en zelfs in een privevliegtuig a la Airforce One de wereld rondtoeren, maar als hij het geld op een oneerlijke manier heeft verworven, door het b.v. uit de staatskas te stelen, dan wens ik hem niet veel goeds toe.


  Maak melding

 30. Van mij mag een ieder alles kopen wat hij of zij wil zolang het maar op een eerlijke manier gebeurd.
  Het zal dus niet al te lang meer duren voordat de VAG group (Volkswagen & Audi) of de Bayerische Motoren Werke ook in sunny Suriname neerstrijkt.

  Van mij mogen ze allemaal komen hoor, alleen wordt het de hoogste tijd in Suriname dat er een motorvoertuigen belasting wordt ingevoerd.
  Weg met de kentekenbelasting, en welkom motorrijtuigen belasting !

  Deze belasting zou zowel voor bromfietsers (als grootste vervuilers en herrie makers in het land) en motorfietsen van kracht moeten zijn !

  Deze gelden moeten direct door de overheid (belastingdienst) worden ontvangen, maar de bestedingen en uitvoeringen van projecten mbt deze gelden, moeten door een aparte entiteit gebeuren (en niet door OW&V) !
  De controle van deze entiteit zou dan bij het CLAD (of extern accountantskantoor) moeten liggen die haar bevindingen aan het MinFin rapporteert.


  Maak melding

 31. Ja waarom maken mensen zich zo druk? Ik snap niet dat elk artikel hier op WK wordt aangewend om de politieke situatie in Suriname te bespreken. Het gaat gewoon om een nieuwe locatie van MB in Su.

  Ik weet zeker dat er een heleboel autoliefhebbers zijn die graag zouden willen reageren op dit artikel. Zo zou er een mooie discussie kunnen ontstaan over auto’s en merken.

  Maar hier knap je toch meteen van af. Eigenlijk is deze site best wel shit!


  Maak melding

 32. AHE gelijk heb je.
  Ik denk dat er ook heel wat architectuur bewonderaars zijn die over het prachtige gebouw iets te melden heeft.
  De topman van mercedes zegt dan ook dat het een top of the line ontwerp is en een van de mooiste vestiging in het zuid westen is. Dat betekent dat dit gebouw suriname op de kaart zal zetten. Denk aan info nieuws mercedes over de hele wereld.. Gefeliciteerd dilip. Ben benieuwd wie de architect is.


  Maak melding

 33. Jayant angnoe,

  Inderdaad, ik krijg al 20 jaar de MB magazine om het kwartaal in de brievenbus. Ik ben ben benieuwd of daar iets in wordt vermeld.

  Woon zelf niet in Su en ben er niet zo vaak. Maar als ik er toevallig ben wordt ik bedolven onder de onbekende Japanse, Koreaanse en Chinese modellen. Begrijpelijk want bepaalde auto’s zijn niet bestemd voor de Europese markt.

  Zo af en toe een MB zien is wel een verlichting hoor 🙂

  Wil wel vermelden dat ik me stoor aan veel zaken in Suriname en ben helemaal geen voorstander van de politieke situatie. Maar gelukkig kan ik zaken gescheiden houden, en vind daarnaast dat de Surinamers hun probleem zelf moeten oplossen.


  Maak melding

 34. Kijk da’s toch mooi en noodzakelijk zo’n showroom van MB in Parbo. Waarom? Nou, het gaat zo goed in Su dat de doorsnee burger makkelijk een MB kan aanschaffen toch? Kennelijk zijn er velen die apentrots zijn op dit hoogstaand bereikte succes aangezien zij, al dan niet paars, voornamelijk buitenlands georienteerd zijn. Voorzover bekend is MB uitsluitend tevreden in goede verkoopcijfers. Vanuit Germanie heel veel succes toegewenst met de nieuwe aanwinst.


  Maak melding

 35. Binnenkort zal Ford haar nieuwe showroom (ergens achter deFranchepanestraat/Hermitage) toch ook openen. Heb begrepen dat die firma zeer tevreden is met de verkopen van haar voertuigen in Suriname.

  Ook al zouden Tesla, Lamborghini, Rolls Royce, etc in Suriname willen settelen, het zal mijn worst wezen !
  Dit komt tevens ten goede aan de technische kwaliteit van de Surinaamse mecaniciens want reparatie van deze voertuigen is andere koek dan hetgeen er nu gebeurd. Geen tijd en ruimte meer dus voor ‘fietsen reparateurs’, maar enkel voor mensen met skills en know how !

  Dit wordt gewoon het nieuwe tijdperk van autotechniek in Suriname. Autotechniek 3.0 !


  Maak melding

 36. Onbegrijpelijk! Een MB-showroom aan de slechtst onderhouden straat van Paramaribo, de Zwartenhovenbrugstraat. Leuke binnenkomer voor die Mercedes-directeur. Wat moet je in godsnaam met een A-klasser in Suriname? Ze zijn niet eens in staat een knappe weg te realiseren! Alleen maar de grote jongen uithangen?


  Maak melding

 37. O.k. AHE en Jayant Angnoe, ik zal het niet over de politiek in Suriname hebben, maar over de ‘hard werkende’ figuren zoals Abrahams en Parmesar, die zich een MB kunnen veroorloven in Suriname; het moet toch zalig zijn voor deze lieden om in deze tijd van bezuinigingen, inflatie en economische achteruitgang in zo’n geluidloze, schokvrije, gekoelde auto langs het kantoor te rijden, waar hun geestelijk en lichamelijk gehandicapte landgenoten vaak tevergeefs in de rij staan om hun uitkering van Sociale Zaken niet uitgekeerd te krijgen.


  Maak melding

 38. Stille,

  Helemaal mee eens. Bepaalde wegen in Suriname nodigen niet echt uit voor een ritje in een A klasse of een Sport Benz. Maar wie duur wil doen moet maar op de blaren zitten. Dan maar vaker naar de garage :-).

  Maar je wil me niet wijsmaken dat Surinamers alleen maar om die reden vast moeten houden aan goedkope Aziatische merken.


  Maak melding

 39. Henkes,

  Ai mang, ga niet bijdehand doen hoor 🙂
  Namen zeggen me niets dus wil ik niet weten of Abrahams en Parmessar hard werken en of ze eerlijk aan hun geld komen.

  Wat ik wel weet is dat in ieder land ook hardwerkende mensen te vinden zijn die het recht hebben om van hun geld te genieten. Als de Chinees, Hindoestaan, met zijn restaurant en grote supermarkt een MB wil kopen moet hij/zij dat zelf weten.

  Ieder ander die gewoon de grote jongen wil uithangen en na jaren sparen een MB koopt terwijl hij amper te eten heeft, moet dat zelf weten. Ze komen zichzelf wel tegen.
  Deze verschijnselen kom je ook tegen in de rest van de wereld. We moeten zich de zaken niet anders gaan voorstellen omdat het nu ineens Suriname betreft.

  Verschillen zullen er altijd zijn. De directeur komt aanrijden in een auto van 1,5 ton met chauffeur, terwijl zijn onderdaan die aan de lopende band in de fabriek staat in een occasion autootje van 15 jaar oud komt aanrijden en iedere maand moeite moet doen om rond te komen met een vrouw en 4 kinderen. Dat vind je wel normaal.

  Kijk maar in Su waar je naast een kast van een huis (zeg maar een paleis) een krotje van 25 vierkante meter ziet staan. Is dat terecht dan? Waar ligt de grens?

  Zo is de wereld. De ander heeft na bloed zweet en tranen en heel veel studie uren een goed leven, en de ander maakt een puinhoop van z’n leven. Je gunt die persoon ook het beste maar dat wil niet zeggen dat jij je zelf moet straffen.


  Maak melding

 40. Esmerald, je bent wel grappig maar jouw opmerking wel bekrompen. Dat had ik wel achter jou gezocht.
  Als je de opmerkingen van een pta pta wil gebruiken moet het wel goed doen hoor want dit soort opmerking zijn inmiddels al achterhaald. Je loopt achter.

  Dus iedereen op de wereld die in een MB rijdt is Turk. Of denk je dat ik over auto’s praat van 30 jaar oud met imperiaal, gordijntjes en trekhaak. Of had je liever dat ik in een bling bling golf met dikke velgen en donker getinte ramen reed.

  Heb nu sinds 1,5 maand nieuwste model MB voor zakelijke km’s en voor de fun heb ik er ook nog 1 die wel ouder is maar zeker geen turkenbak, dus heb lekker 2 MB’s onder m’n kont :-).

  Weet dat het leven zo kan veranderen, door sterfgeval, minder inkomsten etc. Ik ben heel realistisch ingesteld, maar zolang het kan geniet ik van alles wat het leven te bieden heeft. Ik heb wel mijn eigen 10 geboden opgesteld die me door het leven leiden.

  De 4 belangrijkste zijn:
  1. Heb lak aan alles en iedereen, en wat men over je denkt of zegt.
  2. Val niemand lastig met je (eventuele) problemen en los ze zelf op.
  3. Geniet van het leven zolang het mogelijk is, maar wordt niet materialistisch
  4. Houd altijd rekening met de minder bedeelden en geef aan goede doelen als je in de gelegenheid bent.

  Nu wordt het een zinloze discussie die de verkeerde kant opgaat. Ik vind het genoeg zo, en meer wil ik er niet over kwijt. Ben maar een simpele gozer.


  Maak melding

 41. AHE, iets klopt niet met je tien geboden; waarom zou je plotseling rekening houden met minderbedeelden en aan goede doelen doneren terwijl uit je eerste gebod blijkt dat je een super egoïst bent.


  Maak melding

 42. AHE, je kent geen namen en wil ook niet weten of Abrahams en Parmesar hard werken voor hun geld. Wel AHE, toch zal ik je iets over deze twee figuren vertellen: beide zijn eens minister van O.W. geweest en van beiden wordt beweerd dat ze op een oneerlijke manier plotseling heel rijk zijn geworden, maar net als jij hebben ze lak aan wat anderen van hen vinden of denken, abrahams heeft b.v. gezegd dat hij nooit zal vertellen wat er met de miljoenen USD, die verdwenen zijn op het ministerie, gebeurd is. Parmesar vindt het de gewoonste zaak van de wereld dat hij in een jaar met 12 maanden 15 mega maandsalarissen ontvangt, terwijl andere Surinamers maar 22 keer hun hongerloon ontvangen en gehandicapten hun maandelijkse steun vaak niet krijgen. Ook Parmesar heeft lak aan alles en iedereen en het kan hem ook niet schelen hoe men over hem denkt. AHE, blijkbaar ben ook jij niet op een eerlijke manier aan je twee MB’s gekomen, waarom zou je je anders geroepen voelen om je te verdedigen omdat je twee stomme wagens bezit, terwijl je beweert niet materialistisch te zijn.


  Maak melding

 43. @jeetje AHE, wat een reactie zeg!
  Op je likdoorns getrapt of zo, sjonge, jonge, jonge.

  Sorry ik krijg dat beeld niet uit mijn hoofd MB is voornamelijk een torkoewagie en inderdaad dit bedoel ik nou; een imperiaal, gordijntjes een trekhaak en dakdragers, whahahahahaha.
  Laat me raaien jouwnes is rood met goud afgewerkt. Of zwart met donkere ruiten???
  En nu mag je weer boos worden.

  MB is ook bling bling zeker de nieuwste versies.
  Nee geef mij maar een degelijke, onopvallende, betrouwbare wagie zoals de v-something.

  Trouwens whatever, ik ben geen vent, dat ding moet het doen wanneer ik het wil.


  Maak melding

 44. Jesus he, wat een reacties zeg!
  Moet echt lachen om de echte Surinaamse dommies met hun achterlijke vooroordelen.

  Als je lekker leeft ben je materialistisch en egoïstisch. Een Surinamer is al snel een dealer als hij leeft zoals ik. Daarom heb ik al 25 jaar geen contact met ze anders had ik niets bereikt.

  Waarom moet je Parmessar en al die gasten erbij betrekken, wat kan mij dat verdommen. Wat jullie denken zal mij een ook een biet wezen! Toch zal ik jullie troosten. Zakelijke MB is lease car, fully loaded en hoort gewoon bij mijn functie. Niet eens zelf betaald ;-). Tweede is gewoon zelf betaald voor fun, leuk toch? Zo dat is nu ook bekend, hoop dat ik nu geen tai tai voor m’n deur zal vinden.

  Veel plezier toegewenst, ik ga me voorbereiden want later moet ik vliegen. Ga maar kaarsjes branden dat het vliegtuig neerstort. De afgunst druipt er van af!


  Maak melding

 45. Had trouwens al verwacht dat het deze kant op zou gaan.
  Op een Nederlandse site zouden we lekker als autoliefhebbers en hobbyisten onder mekaar praten over auto’s en merken.

  Ga even googelen dan zal je zien hoe het er aan toegaat.

  Hier komen jullie meteen met het achterlijke domme gezwets!
  Nu mogen jullie van alles en nog wat gaan roepen, mijn laptop gaat nu dicht dus kan het toch niet meer lezen en de komende tijd ook niet. Inpakken wegwezen. Adios!


  Maak melding

 46. @AHE,

  Heb je geen wifi tijdens je vlucht?
  Je hebt wel een smart toch? Kun je stiekum op wkn gluren 🙂 🙂

  Handig om je reacties uit te printen en terug te lezen.
  Ik maakte gewoon een cliché grapje over mannen en hun auto( boys with toys) en ja hoor, je tuint er in.

  Ik herken je in ieder geval niet terug.

  Nou werk ze!


  Maak melding

 47. AHE
  “Zakelijke MB is lease car, fully loaded en hoort gewoon bij mijn functie. ”

  Kerel waarom vertel je ons er niet bij welke klasse je “fully loaded” Benzo is, en hoeveel je bijtelling je betaald? We kunnen ons dan een goed beeld vormen van je “lekkere” leven. Gebruik je overigens je business laptop om te posten? Geen iPad?


  Maak melding

 48. Dat klopt. Niet alleen in Suriname zijn auto’s van het merk mercedes of Bmw alleen aan te schaffen door een klein aantal mensen van de totale bevolking.
  Het probleem is dat als bv 1 procent van de Nederlandse bevolking (16 miljoen mensen) een mercedes kan kopen, dat neer komt op 160.000 mensen.
  Hier kunnen meerdere mercedes dealers van leven.
  De happy few in Suriname is 0,1 procent (ruim genomen) van de totale bevolking.
  Maar 0,1 procent van 300.000 komt op 300. Stel dat Dillip Sardjoe dit jaar 300 van die auto’s kan verkopen.
  En wat daarna ? Het jaar daarop verkoopt híj misschien nog een handvol?
  Daarna kan Sardjoe deze toko sluiten.
  Van reparaties en onderhoudt alleen kan deze mercedes toko niet bestaan.


  Maak melding

 49. Marnix dat is lulkoek.
  Mercedes geeft op verzoek eventueel noord korea zo’n franchise. Als Kim jung panda beer maar betaald. Geld stinkt niet. Vraag het maar aan Mercedes. Mocht het zover komen dat er na een tijd geen omzet meer wordt gemaakt dan trekt Mercedes haar vergunning en medewerking gewoon in.


  Maak melding

 50. Esmerald,

  Ben veilig aangekomen en ga nu na een paar dagen even gluren, speciaal voor jou daarna kap ik ermee. Afhankelijk van jouw reactie wilde ik het toch goedmaken :-), want mijn laatste reactie was ook niet echt voor jou bedoeld.

  Ik weet dat jij gewoon pesterig doet en daar kan ik wel tegen hoor. Alleen die eerste zin in jouw eerste posting. Volgens mij “aan de auto herken je de chauffeur”. Die vond ik echt niet leuk. Betekent dat ik een torkoe ben :-). Maar misschien heb ik te heftig gereageerd. Anders had ik echt anders op jouw posting gereageerd. Gelukkig ben ik niet te beroerd om sorry te zeggen. No hard feelings!

  De ander die met Parmessar en Abrahams op me afkomt terwijl dat soort zaken helemaal niet van toepassing zijn kan sowieso me m..rs eten. Ik wordt ook nog ten onrechte met die gasten vergeleken terwijl ik gewoon over autootjes wilde kletsen. Ik ben gewoon een liefhebber en heb zo goed mijn best gedaan om niet pocherig over te komen.

  Ga de postings na dan zul je zien dat ik pas later een beetje lullig ging doen om de afgunstige klojo’s uit de tent te lokken.
  Dat deed ik omdat zij het die kant op lieten gaan met hun stomme opmerkingen.

  Iemand heeft n.a.v dit artikel ook aangegeven dat je alleen succesvol bent als je iemand ook hetzelfde gunt. Helemaal mee eens!
  Alleen ben ik niet succesvol maar gewoon een tevreden mens, niet meer en niet minder. En ik zie wel of het morgen of volgend jaar nog hetzelfde is.

  En Morenito moet zich met z’n eigen zaken bemoeien, heb niemand rekenschap te geven ja! Duik maar lekker je stamkroegie in en ga daar je oppervlakkige rotzooi vertellen.


  Maak melding

 51. Correctie op laatste posting voordat de dombo’s het verkeerd interpreteren:
  Iemand heeft n.a.v dit artikel ook aangegeven dat je alleen succesvol bent als je iemand ook hetzelfde gunt. Helemaal mee eens, want dat is ook mijn statement!
  Maar ik wil niet succesvol zijn, ik wil alleen maar een tevreden mens zijn, niet meer en niet minder.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.