Surinam Airways wil nieuwe aanwinst van de hand doen

46

PARAMARIBO, 22 jan – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, wil zijn pas aangeschafte Airbus A340-313 van de hand doen. Dat meldt de Times of Suriname. Het toestel voldoet niet. Maar of de maatschappij ook ervan af komt, is zeer de vraag.

De mogelijkheden zijn zeer beperkt. Het toestel is voor maar liefst vijf jaren geleased. Volgens de krant gaat het om ‘waterdicht’ contract waar weinig aan te tornen valt. In regeringskringen wordt het ook goed beseft. “Ik weet niet in hoeverre het mogelijk is om af te komen van het vliegtuig”, zegt minister Andojo Rusland van Transport Communicatie & Toerisme. Het bedrijf heeft al financiële problemen genoeg.

Het leasecontract openbreken zou financiële gevolgen kunnen hebben. Die kan het bedrijf nu missen. Het heeft er dus veel van dat de passagiers het met de A340-313 moeten doen de komende vijf jaar. De klacht is vooral dat het krapper zitten is dan in het vorige toestel van de SLM. De vorige directie van de SLM is de laan uitgestuurd, ook vanwege de ‘miskoop’. De Airbus moet de Mid-Atlantische route onderhouden.

Bekijk ook:

46 REACTIES

 1. Hahaha…typisch. Wat is er trouwens mis met een beetje krap zitten? Als je een zo comfortabel mogelijke reis wil zul je toch echt een business class ticket moeten kopen LOL.


  Maak melding

 2. Krapper zitten? Dat is toch bij alle maatschappijen de trend?
  Minder beenruimte, minder bagage. Voor de ruimere oude beenruimte moet nu extra betaald worden. Tickets naar Suriname kunnen voor het komend jaar zelfs naar de €500,- omdat nu heel goedkoop kerosine is ingekocht voor een hele jaar.
  SLM had iets moois kunnen doen door voor een Dreamliner te gaan. Veel brandstof te besparen op termijn.
  Voor Suriname is de beste optie om op regeringsniveau met Brazilie te praten voor een gezamenlijke operatie met de Braziliaanse maatschappij Gol. Via schaalvoordelen kunnen wij dan het hele jaar onder de €650,- euro vliegen.


  Maak melding

 3. Rotzooien onder toeziend oog van een minister die vervolgens niet opstapt aangaande falend beleid. Je zou toch denken en willen dat een orga van 50 jaren alles in het werk stelt om ervoor te zorgen dat nationale zaken veilig worden gesteld. Met 1 miljard in staatskas zou investeren in diverse duurzame projecten geen slechte aanpak zijn naast het begeleiden en steunen van individuele ondernemers.


  Maak melding

 4. Ik hoop dat men in het vervolg geen mensen stuurt om een vliegtuig te leasen die geen weet hebben van wat zij eigenlijk gaan krijgen. Had(den) die persoon (mensen) niet gelezen of beseft dat er geen inflight entertainment was voor zo’n lange route en hadden ze de configuratie van de stoelen niet gezien. Wel als iemand het bedrijf zoveel schade berokkend moet die voor de consequenties instaan. Hij is dan niet op de juiste plaats en zou plaats moeten maken voor iemand die zijn vak wel beter kent.


  Maak melding

 5. Weer typisch zo een hersenloze beslissing…normaliter ga je eerst KIJKEN…dan DENKEN… en vervolgens DOEN. Surinamers werken in omgekeerde volgorde…dan krijg je dit soort toestanden. Maar ja…dat is 5,5 jaar aan de gang. Alles wat ze doen MISLUKT.


  Maak melding

 6. Als de Surinaamse bevolking het vliegtuig samen met de overige miskopen; het ambassade gebouw te Parijs, de schoolboeken van Jozefzoon, Gilmore Hoefdraad en niet te vergeten de regering Bouterse-Adhin als één groot voordeelpakket te koop aanbiedt op Marktplaats, hebben ze grote kans dat Teodoro Obiang van Equatoriaal Guinee belangstelling heeft (hij en zijn zonen kopen ook altijd een heleboel nutteloze troep), waardoor we in suriname in één keer van alle ellende verlost zijn.


  Maak melding

 7. -Sommige Surinamers zijn inderdaad DOMME mensen. Eerst doen en daarna gaan na denken of het GOED is.
  Dit is echt de slogan van de NDP partij om stemmen te trekken.
  =Wie gaat nou zomaar een vliegtuig leasen zonder na te gaan of het goed is????raar, maar dit is al zo vaak voor gekomen.

  =Dit zegt Caram de econoom. Een stukje tekst:::::::::::” De achterliggende oorzaken van de uitdagingen waarmee het land wordt geconfronteerd, zijn volgens hem niet primair het gevolg van een gebrek aan kennis en ervaring over economische verschijnselen en de werking van monetaire mechanismen. “Zij zijn veeleer het gevolg van een doelbewuste keuze voor een populistisch geaard beleid.”

  =Dit zegt Simons over de terugroepwet. Maar als zij zich wel had gehouden aan de wet die voorschrijft dat je GEEN moordenaar mag zijn om president te worden zat Suriname mogelijk niet in deze ellende. Dus zij spreekt met twee tongen en is niet betrouwbaar.

  Een stukje tekst:::::::::::::::De wet zit volgens de voorzitter technisch ‘erg slecht’ in elkaar en is dringend aaneen grondige wijziging toe. Op vragen van journalisten verduidelijkt ze weliswaar dat zij geen andere keus heeft dan de Terugroepwet in de huidige vorm te erkennen net als alle andere wetten.

  Bouterse zet het land voor de zoveelste keer in grote financiële problemen. Als leider is hij verantwoordelijk.


  Maak melding

 8. Zou geen probleem hoeven te zijn. Eerst praten met het lease bedrijf en dan pas oordelen of er mogelijkheden zijn naar een ander type vliegtuig over te stappen alvoerens conclusies te trekken. En natuurlijk zal je iets meer moeten betalen voor een groter vliegtuig, maar hoeft niet te betekenen dat je ook de kosten voor het opbreken van het contract moet betalen. Immers het lease bedrijf heeft er alleen maar belang bij, anders dan dat je zelf naar een andere lease maatschappij zou overstappen…proberen maar.


  Maak melding

 9. Het SLM management kan deze fout eenvoudig herstellen door – tegen een gereduceerde prijs – nog een vliegtuig te leasen en de “oude” stoelen tegen budget (max.€350pp) prijzen aan te bieden. Andy Rusland zou snel een wettelijke samenwerking met Fly Always kunnen regelen, de belettering veranderen, onderhoudskosten te delen en zo gezamenlijk de markt op te gaan.


  Maak melding

 10. Dit is het gevolg van dat men met te weinig inzicht, te laat tot beslissingen gedwongen kan worden.

  SLM kan geen vliegtuig meer kopen omdat het niet aan de financiele eisen kan voldoen.
  SLM kan allen leasen op een wijze dat de lease maatschappij zonder enig risico maandelijks zijn geld krijgt. Van elke ticket die betaald wordt gaat een deel direct naar een geblokkeerde rekening.

  Dan zit je als maatschappij altijd op de plaats waar je het meest moet betalen voor de restjes die elders van tafel vallen.

  Het zijn gewoon SUKKELS die dit regelen. Echter de President heeft iedereen benoemd dus hij is de Chef SUKKEL


  Maak melding

 11. @Morenito, vrees dat SLM ter ziele gaat. Zelfs grote maatschappijen als Air France/KLM hebben het zwaar. Heb het al eerder gezegd SLM moet opzoek gaan naar een samenwerkingspartner, vb het Braziliaanse TAM Linhas Aéreas.


  Maak melding

 12. Koos,
  ” vrees dat SLM ter ziele gaat” Ik weet het zo gauw nog niet hoor. De kunstmatig hoge prijzen voor een retourtje AMS/Parbo garanderen zowel de KLM als SLM inkomsten om hun andere verlieslatende lijnen in stand te houden. Een zgn “lock-in”.

  Mijn voorstel hierboven kan succesvol zijn als er mensen met lef en wilskracht het roer overnemen. V.w.b een alliantie met Braziliaanse of Colombiaanse carriers gaat dat helaas niet zo makkelijk. Het SLM management gaat zich dan moeten conformeren met eisen van veel slimmere professionals die geen fouten en/of uitglijders tolereren, en klinkende resultaten willen zien voor hun investeerders in de jaarcijfers.

  Surinaamse managers zijn daartoe eenvoudig niet in staat.


  Maak melding

 13. Hahha
  Wat er mis is?
  Wat kan Slm beter dan haar concurent KLM
  Service barst slecht
  Crew alleen maar gutters
  On time performance nihil

  Enige wat ze kunnen doen is een comfortabel vliegtuig aanschaffen om passagiers aan te trekken.

  Nou en als ze nu een Oma vliegtuig huren met ijskast achtige tvs niet eens een personal screen en nog crapper zitten nou dan weet je al wat er allemaal mis is


  Maak melding

 14. SLM de
  Slecht Leidend Management waar het sedert de oprichting zo toegaat. Wat zou je anders verwachten?
  Plant je een kokosboom dan zal de vrucht geen manja zijn.
  Als je eet dan komt het eruit als niet eet verwacht dan geen stevige poep maar een loesbere watra.
  Dit is de top dei Suriname dagelijks leiden moet.


  Maak melding

 15. Sabaku, je moet juist niet gaan bieden om de prijs op te krikken, als Teodoro Obiang het vliegtuig, het ambassadegebouw en de boeken van Jozefzoon wil overnemen tegen de prijs die wij ervoor betaald hebben, krijgt hij Gilmore en de regering Bouterse-Adhin er gratis bij en in het uiterste geval willen alle ambtenaren maar al te graag hem de SRD 100,-, die ze cadeau gekregen hebben van dit drietal, geven, om deze waardeloze, dure molenstenen om onze nek, die ons maandelijks duizenden USD kosten, over te nemen, dan kan Teootje ze mooi als brandhout gebruiken in zijn Afrikaans land.


  Maak melding

 16. Dit is toch Surinaamse lachwekkendheid ten top.
  De stoelruimte kun je toch van tevoren beoordelen en daarmee tegelijk een aantal andere factoren ?
  Wat zitten daar voor onbenullen bij SLM.
  Om dit soort onbenulligheden, want ik heb er geen andere woorden voor, gaat ons land van het ene naar het andere financiele debacle en uiteindelijk kapot.
  Wat een amateurisme zeg.
  Nu zullen er vast weer posters zijn, die zeggen dat dit de schuld van Nederland of de VHP of NPS is, maar dat neem ik voor lief.


  Maak melding

 17. De voornaamste reden is dat dit vliegtuig geen individueel inflight entertainment systeem heeft. Dus geen monitoren in de stoelleuningen
  Vliegen met dit toestel is dus als 30-40 jaar terug.


  Maak melding

 18. Ieder normaal mens probeert vooruit te denken en vooruit te gaan
  Behalve de Surinamers in Suriname. Zo jammer . gelukkig dat wij de keuze hebben voorlopig nog om met KLM te vliegen.En natuurlijk heeft KLM het straks door en gaan de prijzen. …stijgen.yep


  Maak melding

 19. Dit krijg je als er figuren aan de macht zijn die amper het verschil weten tussen potlood en een vulpen..

  Geef een aap een scheermes dan denkt hij dat hy kapper is…
  geen een baviaan een kostuum dan denkt hij dat hij een minister is.
  Maak een aap tot president dan denkt hij dat hij alles kan..


  Maak melding

 20. @Roy

  keus ligt aan de reiziger om wel of niet te vliegen met een dure ticket…

  Als factor heimwee toeslaat dan gaan de mensen toch vliegen ondanks de dure ticket. Ook wegens sterfgeval als zij het geld voor over hebben..


  Maak melding

 21. Veel mensen op deze forum praten onzin, durf te wedden dat geen van jullie weet van hebben de luchtvaart-industrie in mekaar zit . Voor een kleine maatschappij als de SLM die niet alle benodigde certificaten bezit, en de financiële mogelijkheden zeer beperkt zijn, om een vliegtuig voor een goede prijs te leasen of te kopen, is de aanschaf van de A340 eigenlijk geen verkeerde keus, gezien de zeer lage leasekosten voor een A340,en de onderhoudt die ligt bij Lufthansa. Ik denk zelf dat de enige rede dat de directie weg moet, is om de weg vrij te maken om de SLM mogelijk te gaan privatiseren, wat geen verkeerde keus hoeft te zijn.


  Maak melding

 22. Jay-l,

  Je zegt ware woorden.
  De SLM moet worden geprivatiseerd en worden losgemaakt van politieke belangen.
  Maar ……………………….. voordat het zover is, zijn we waarschijnlijk een paar jaar verder.
  Deze regering streeft er juist na om alles zoveel mogelijk te controleren en dat gaat helemaal fout.
  We leven niet meer in de tijd van het communisme, toen de staat alles nog controleerde en beheerde.
  Dit is de 21e eeuw alleen heeft deze regering dat niet door.
  Op alle belangrijke posities worden vriendjes van Bouta geplaatst.
  Niet om hun capaciteiten, maar, omdat Bouta in de laatste periode van zijn (regeer)leven zoveel mogelijk controle wil houden over zijn eigen leven.
  Als hij president af is – en die tijd komt onherroepelijk- wordt hij overal buiten Suriname opgepakt.
  Dat moment probeert hij zo lang mogelijk uit te stellen door stropoppen aan te stellen, die hem niet tegenspreken.
  Het is zo simpel als een een-tweetje.


  Maak melding

 23. nee hoor anil
  niet in alle vliegtuigen zit je krap
  heb zo een beetje de wereld rond gevlogen met verschillende maatschappijen
  slm is met de nieuwste aanwinst de slechtste


  Maak melding

 24. Andojo Rusland, moet net als zijn collega Dodson gaan screenen welke opleidingen en diploma’s de SLM top en allen op middle management niveau in de luchtvaart hebben behaald.
  Als dit resultaat bekent is denk ik dat Andojo de toko SLM subiet dicht gooit.
  Het was een roversnest van de SPA lieden en aanverwanten die allemaal van dit bedrijf hebben geprofiteerd.

  Dus Andojo en HR team, vraag of een ieder die werkzaam is bij de SLM, alle 3 hoogst behaalde diploma’s wil inscannen of kopieeren en opsturen naar het HR screening team.

  Ik denk dat alleen het technisch team overblijft als de SLM wil voldoen aan de internationale standaarden van een luchtvaartmij.


  Maak melding

 25. Spa roversnest inderdaad. Met elk vliegtuig maken ze geld. Waarom is Cairo niet na huis gestuurd. Zgn vice president van een falliete boedel. Overfactureren en maandelijks lekker 60 duizend dollars aan commissie.


  Maak melding

 26. Waarom geen Lcd schermen op elke stoel als de vorige Airbus A330-300 men heeft de schermen deels beschadigd met scherpe voorwerpendoor erop te gaan krassen Surinamers zijn vernielzuchtig dus voortaan schermen buitenhand bereik dus lekker hoog en de SLM moest tonnen aan dollars betalen verder een vliegtuig koop je niet zomaar het is geen overhemd een spilter nieuwe kist kost een slordige 580 Miljoen Us dollars verder moet je nog techische mensen opleiden je moet ook nog de boeken kopen en dat hebben wij niet, dus leasen voor 4 a 5 jaren kost ons veel goedkoper .


  Maak melding

 27. Volgens Professor dr Bouta was de lease zo slecht dat hij voor dat geld ten minste 10 gloednieuwe boeing 747 zou kunnen kopen en in elke passagiersstoel persoonlijk een porno magazine bezorging om de oversteek te veraangenamen.


  Maak melding

 28. Beste Armand,
  Dat is ronduit beschamend dat passagiers dat doen. Ik heb absoluut geen kritiek op de keus voor dit toestel binnen de mogelijkheden van de SLM.
  Maar had toch graag mijn eigen keus als passagier willen maken vwb entertaiment, 9,50 uur vliegen is best lang.

  Het zal me niet weerhouden SLM te vliegen.. love it!!


  Maak melding

 29. Blijkbaar de SLM moet beginnen opnieuw. Wat ze hebben gedaan met die winst van alle jaren voorgaand?
  Nu moet weer zeker 10 jaar wachten op genoeg winst voor nieuwe toestel.
  Jammer zo!
  Ik zie op die kantoor van SLM alleen marronse werknemer. Is SLM mischien Surinam Love Marron?


  Maak melding

 30. Het heeft er dus veel van dat de passagiers het met de A340-313 moeten doen de komende vijf jaar. Dit zijn de woorden van dhr. Rusland. Sorry, mr. Rusland wat bent u toch een domme ……(vul zelf maar in). U zet zichzelf gewoon belachelijk. Passagiers hoeven het helemaal niet te doen met dit vliegtuig. Wij hebben nog de keus om voor een alternatief te kiezen (KLM), maar SLM heeft maar 1 mogelijkheid: failliessement aanvragen!!!

  Toestel voldoet niet aan de huidige eisen:
  – geen LCD schermen,
  – geluid is zeer zeer slecht. Je hoort niet wat er omgeroepen wordt,
  – toilet ruikt muf,

  SLM good luck.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.