vrijdag, maart 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBijeenkomst over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Suriname

Bijeenkomst over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

RCM Redmond Consultancy & Management organiseert in samenwerking met MVO Nederland een bijeenkomst over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in Suriname op donderdag 25 februari 2016. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat in de wereld nog steeds hoog op de agenda van het bedrijfsleven, maar ook van overheden en maatschappelijke organisaties.

Aanleiding voor deze bijeenkomst is dat MVO Nederland in opdracht van de Nederlandse Ambassade in Suriname en in nauwe samenwerking met het Suriname Business Forum en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven een MVO-Landenscan heeft uitgevoerd. In kaart is gebracht wat de belangrijkste MVO-kansen en -uitdagingen zijn voor het land in het algemeen, en specifiek in de volgende sectoren:

– Bouw (aandachtspunten: gedragscode, keurmerk,
overlegorgaan, energiezuinige bouw, veiligheid,
afvalverwerking, toegang tot kapitaal)
– Toerisme (aandachtspunten: ontwikkelen en implementeren
van een concrete toekomstvisie)
– Levensmiddelenindustrie (aandachtspunten:
marktvergroting en marktbewerking)
– Goudindustrie (aandachtspunten: illegaliteit, vernieling
milieu en waterbronnen, gebruik van kwik, onveilig werken,
ontwikkelen strategische visie)

Belangrijk in deze is de noodzakelijke dialoog tussen het bedrijfsleven, de overheid en de niet-gouvernementele organisaties, zoals de vakbonden. Het is belangrijk om concrete acties uit te voeren die Suriname nog beter op de kaart kunnen zetten zodat investeerders met hart en ziel kunnen investeren in het land.

De resultaten van de Landenscan zullen worden behandeld tijdens de bijeenkomst MVO in Suriname. Tevens is er voldoende ruimte om vanuit uw sector input te leveren en informatie te delen. Op het einde heeft u de gelegenheid om volop te netwerken.

Datum: donderdag 25 februari 2016
Tijd: 15:00-19:00 uur
Plaats: MVO Nederland, Nieuwekade 9, 3501 DE Utrecht
Doelgroep: vertegenwoordigers van overheden, bedrijfsleven, NGO’s, vakbonden, belangenorganisaties, MVO-experts en belangstellenden.
Prijs: 25 euro per persoon (NL80ABNA042.91.98.124 RCM Amsterdam)
Aanmelding kan reeds nu, omdat er een beperkt aantal plaatsen is: via redmondcm.nl/contact/

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

17 REACTIES
  1. Wel een nieuwe sector zou niet slecht zijn .
    Je voegt BEGRAFENIS onderneming erbij.
    Stel je voor .
    die zorgt ervoor dat de gehele bevolking van Suriname waar dan ook ter wereld een STAATS begrafenis krijgt.
    Verdiend of niet ,leuk hoor zo een staatsbegrafenis.
    Waarom slechts een vriend van bouta zijn om EER te verdienen, gewoon zomaar,neen hoor iedereen verdiend het.In Suriname is er geen onderscheid in wat een VOLKSHELD in werkelijkheid en wat voor een LAFAARD bouta wel niet is .Iedereen is same-same in Suriname, Moordenaars,criminelen jij,hij,zij,wij,bouta …alles ziet men als 1.
    Zielig tafereel in Suriname,het droefigste land ter wereld.Suriname levert je alleen maar TRAUMA’S,echt.
    En het leuke is dat STAATSKAS ervoor gaat betalen.


    Maak melding
  2. Maatschappelijk ondernemen? Dat kan succesvol geschieden als je afscheid neemt van de praktijk dat er winst gemaakt moet worden. Ondernemingen moeten geen winst maken, maar banen creeren en break-even nastreven. Dan verdwijnen de zwendelaars wel die alle winst via aandelen, obligaties enz in hun eigen zak willen steken. En houden de bedrijven geld over om maatschappelijke taken uit te voeren.


    Maak melding
  3. @Koos
    Thanx,hoor.
    En inderdaad is Maatschappelijk Sneaky Stelen een terechte thema . Stel je voor De lijder is net zo eentje en zijn NDP partij….die doet even hard mee aan Maatschappelijk Sneaky Stelen.


    Maak melding
  4. Beste Mensen,

    Ik ben gisteren teruggekomen uit Suriname, ik heb daar 10 jaar gewoond en geprobeerd om het land op te bouwen. Heb het land vaarwel gezegd. het land en de mensen willen niet opgebouwd worden. Het land jaagt mensen weg die het land tot ontwikkeling en de Suri’s zijn liever lui dan moe.

    Ze zitten allemaal te wachten op hulp. Ze zijn allergisch om te werken. Kijk maar naar de huidige regering, het spreekt boekdelen. Het land gaat dagelijks naar de klote. Er is geen geld meer wacht maar er gaat nog meer ellende komen.

    Ik ben klaar met land, wens jullie allemaal daar heel veel geluk, succes en sterkte. Bouwen jullie je land meer lekker zelf op. Heb me nu gefocust op een ander land in het Caraibisch gebied waar men vooruit wil komen.


    Maak melding
  5. Kokoto
    Ik ben daar in de jaren 80 achter gekomen wat jij nu te weten bent gekomen. Alleen duurde het voor mij 7 jaar in plaats van 10. En ja Surinamers willen het snelle leven leiden. Snel geld verdienen, snel van de bil gaan, snel een njang maken, snel dit en snel dat.
    Ik had vroeger medelij maar anno heden neen ik geniet nu van mijn pensioen en kijk niet om.
    Ik wens Suriname het beste war ook naartoe maar wel zonder mij.


    Maak melding
  6. @Kokoto, ik kan het deels met jou eens zijn, maar veel van de problemen zijn ook de oorzaak van het gezin zelfs.

    -Kinderen worden niet gestimuleerd
    -Kinderen groeien vaak op met een of zonder beide ouders
    -In sommige culturen is het bijna een wedstrijd om kinderen te blijven maken zonder zich af te vragen wat de consequenties hiervan zijn op langer termijn.
    -In vele gezinnen houden de ouders hun hand boven het hoofd van hun kinderen, ondanks dat zij verkeerd bezig zijn.

    =Een jonge heer kon een baan met een redelijke loon op zanderij krijgen. Hij zou gebracht en opgehaald worden. Meneer vond de afstand te ver en ook vond hij het te warm om elke dag in de bus/auto te zitten.
    Wat gebeurde er toen!!!!!de familie in het buitenland stuurde geld en andere spullen voor hem. Meneer hangt dus de hele dag op de hoeken van de straten.

    Dit gedrag komt vaker voor en zie waarom velen ook de criminele pad opgaan als ze niets meer krijgen. Wachten totdat zij 60 jaar worden en een steun van de staat ontvangen.

    Over de leiders gesproken, zie maar het gedrag van hun. Dit maakt het nog veel erger, Mentaliteitsverandering,


    Maak melding
  7. @Kokoto
    Mijn beste, zou je alsjeblieft wat meer met ons willen delen over wat je allemaal hebt geprobeerd/gedaan en wat er zoal mis is gelopen? Ik vraag dit oprecht omdat ik wel vaker op de vrijwel “onuitputtelijke” mogelijkheden daar ben gewezen, maar nog steeds huiverig ben om de definitieve stap te zetten.

    Had je een eigen bedrijf of werkte je in loondienst? Eigen huis of huur? Personeel gehad of niet? Wat is het gemiddeld opleidingsniveau? Is men bereid nieuwe inzichten/ kennis te absorberen? Zijn jonge mensen gevoelig voor verandering?

    Ik wil alles horen als je het niet erg vindt, dus neem ajb de tijd.
    Alvast bedankt


    Maak melding
  8. @Kokoto
    Bittere analyse. Was het zoals het gezegde is “een illusie armer en een ervaring rijker”? Shit op mijn leeftijd kan ik me geen missers meer veroorloven.


    Maak melding
  9. Kokoto,

    Een wat mildere reactie, want de vorige is niet geplaatst.
    Ik geef je groot gelijk.
    In de Carribic zijn meer (ei)landen, waar het veel beter vertoeven is, dan in Suriname en ik praat uit eigen ervaring.
    Gelet op mijn leeftijd wil ik niet meer voor de zoveelste keer verhuizen.
    Ik hoop in dit mooie land op betere tijden.


    Maak melding
  10. Morenito,

    Blijf onder de huidige omstandigheden in Nederland !
    Ik heb de afgelopen 6 jaar veel SurNeds zien komen om hier een eigen bedrijf(je) op te zetten en even zoveel weer gaan.
    De tijd is (nog) niet rijp om hier een zelfstandige onderneming op te zetten en dat is een eerlijk advies.
    De tegenwerking die je krijgt van verschillende overheidsinstanties is killing.
    Dat is ook 1 van de (minder belangrijke) redenen, waarom het maar niet beter wil gaan in Suriname.
    Er is wel de wil om bv. vanuit Nederland of Curacao hier iets op te zetten, maar het wordt gewoon niet toegestaan of gefrustreerd.
    De branches – en dat zijn er heel veel – beschermen elkaar als het er echt op aankomt.
    Dan heb je als “buitenlander” geen schijn van kans.
    Maar ………………………… er komen absoluut betere tijden.
    Het is een kwestie van wachten, maar ze komen.


    Maak melding
  11. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Suriname, betekent niets anders dan, in de ruimste zin van het woord, eerst afscheid nemen van het gespuis dat deze regering vormt in Suriname. Dit laatste is maatschappelijk en dan kan je verantwoord gaan ondernemen in Suriname….


    Maak melding
  12. Morenito,
    neem het advies van Bigi Sma , Kokoto en Cochiso ter harte!
    ik ken een administrateur die alleen maar vertrekkende sur.ondernemers constateert.Alle klanten weg !
    Vrijwel hetzelfde verhaal van Kokoto.
    Uit jouw posting begrijp ik dat je ook mooie dingen ziet maar ik geef je de credits van een te hoog nivo . Dat zal je hinderen om succesvol te werken tenzij je alleen werkt.
    Ben je van de overheid afhankelijk ? forget it, ben je van grote bedrijven afhankelijk , probeer er tussen in te komen, vrijwel onmogelijk. Particulier ? dan heb je zeker personeel nodig. Klein land en je bent altijd afhankelijk van anderen waar je niet op kunt rekenen.Je kunt de mensen niet veranderen, je moet zelf veranderen. Kan je dat? Denk goed na maar toch is mijn advies : niet doen !.


    Maak melding
  13. Okay Guys, Bedankt voor het bederven van mijn w/end! /s.
    Nee maar serieus, dit is niet goed. Dat zovelen het somber inzien is de oorzaak van het “immovable object” de president. Hij heeft zich ingegraven en lijkt op alles te zijn voorbereid om huid en haar te beschermen.

    De man heeft zich letterlijk in een vacuüm gemanoeuvreerd Hij kan het ambt op geen enkele manier vreedzaam overdragen, zonder juridisch vervolgd te worden en heeft zichzelf drie mogelijkheden gegeven:

    – Amnestie in een bevriende natie
    – Een (gewelddadige) afrekening
    – Sterven in functie

    Alle drie scenario’s zijn voor hem en zijn familie ongewenst, maar hebben wel tot gevolg dat met hem aan de macht het land ferm stationair blijft en er nimmer verandering komt.

    Ik blijf daarom van mening dat hij er beter aan had gedaan, (financieel) te schikken met de nabestaanden van de in de revolutie omgekomen mensen en geen schuld te bekennen. Op die manier had hij in de tussentijd zijn aanzien kunnen rehabiliteren, en iedereen zijns weegs had kunnen gaan Nu is het te laat.


    Maak melding
  14. @Morenito,

    Ook ik heb het 6 jaar in Suriname geprobeerd, ben toen maar geremigreerd toen deze man President werd. Was toen een sublieme ingeving van mij niet te blijven.
    Ik ben het niet helemaal eens met je analyse. Hij had als volks President de keus om het Land Suriname naar ongekende hoogte te brengen en had hij daarmee alles en iedereen de mond gesnoerd.
    Maar helaas, hij heeft voor eigen gewin gekozen en daarmee zijn eigen volk nog verder naar de gallemiezen geholpen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES