Max Nijman krijgt staatsbegrafenis in Suriname

73

De familie van Max Nijman heeft besloten dat de populaire zanger zal worden begraven in zijn geliefde geboorteland, Suriname. Hij zal na een aanstaande herdenking in Paradiso Amsterdam zijn laatste reis maken en op zaterdag 30 januari in Paramaribo ter aarde worden besteld. Binnenkort zal meer bekend worden gemaakt over de herdenking in Paradiso te Amsterdam evenals over de staatsbegrafenis die hij krijgt in Suriname, aldus TopNotch.

FOTO: Nijman in 2012 tijdens een persconferentie in Paramaribo, vlak voor zijn definitieve afscheidshow op 24 november dat jaar in de Anthony Nesty Sporthal in Suriname. De zanger werd in februari van dat jaar met ernstige hartproblemen opgenomen in het ziekenhuis.

Bekijk ook:

73 REACTIES

 1. Met alle respect….Meneer Nijman heeft mooie, memorable muziek gemaakt, waar we nog lang van zullen genieten….maar een staatsbegrafenis. Kom op !


  Maak melding

 2. Is het wettelijk toegestaan dat een buitenlander, iemand met een Nederlandse paspoort, een staatsbegrafenis krijgt in Suriname? Wat zegt de wet hierover?
  Is dit een precedent dat Surineds over meer staatsrechten krijgen te beschikken in Suriname?


  Maak melding

 3. Politiek is smerig en vooral als het onder DDB, de crimineel plaats vindt.

  Enkele vragen:
  – waar wilde Max Nijman zelf begraven worden/ wast was zijn wens?;
  – Max Nijman voelde het einde van zijn leven al aankomen, waarom is hij als hij zo graag in zijn geliefd sranan wilde sterven en begraven worden, niet dan al enkele jaren of maanden, weken geleden naar Suriname afgereisd om daar te sterven? Hierdoor kon hij daar sterven en kon de staatsbegrafenis door DDB geleid worden en plaats vinden, tenzij het dat voor zijn eigen rekening liet plaats vinden;
  – er zullen veel Surinamers, die financiële, sociale problemen, enz hebben dit gebeuren gaande slaan, via de media en daarna zullen hun problemen nog zijn en niet zijn opgelost. Zie dan hoe hier misbruik wordt gemaakt om de aandacht af te leiden van de problemen/chaos die DDB veroorzaakt heeft en hiermee dit afleidt. vreselijk. De familie van Max Nijman had beter voor kunnen kiezen dat de begrafenis door hun helemaal werd afgehandeld in Suriname, zonder een staatsbegrafenis. De media zou er toch bij zijn en het zou niet minder misbruikt behoeven te worden en vooral niet door de crimineel DDB. Hoe komt het dat de familie hieraan voorbij gaat?

  De familie had het helemaal zelf moeten afhandelen, maar goed het is hun eigen keus. Waarom geeft de familie van Max Nijman de eer aan Bouterse gegeven, om Max Nijman die zoveel van Suriname hield, de Noordzee verkoos om daar te blijven wonen en zijn laatste adem uit hier te blazen.

  Ik zou elke familie die een grote zoon in het buitenland heeft aanraden goed na te denken of dit moet plaats vinden onder DDB als president. Ik neem aan dat elke grote zoon die buiten Suriname woont wel zijn overlijdensverzekering kan regelen om als die in Suriname moet plaats vinden dit mogelijk is. Elke Surinamer in Europa kan als hij in Europa komt te overlijden heel gemakkelijk regelen bij de overlijdensverzekering, ook als ze niet kapitaalkrachtig zijn.

  Als het nu de wil is van Max Nijman of zijn familie of DDB hier een stempel op heeft gelegd zal altijd blijven hangen. Waarom hij ook zo nauw bevriend was met DDB was ook zijn eigen keus en dat moeten we maar respecteren.

  Een gezegde of in oorlog: de vriend van mijn vijand is, ook mijn vijand. Zie hoe er een verdeelt en heerst zijn of chaos ontstaat tussen Surinamers en wie hiervan de oorzaak is. Hierdoor kan hij zichzelf ook handhaven en overleven.


  Maak melding

 4. Jullie lullen maar heb ook een beetje respect voor de doden godverdomme ik ben geen boutis maar alles baseert hier op politiek en nu zelf de dood . Echt een gelul met jullie.


  Maak melding

 5. Respect voor een man die de Surinaamse taal levend houdt door zijn muziek. Heb drie cd’s van hem die ik koester. Voor mij als Bakra een prettige cursus Surinaams.


  Maak melding

 6. Ow wat leuk dat het is gelukt, familie Nijman bedankt , dat de begrafenis is Suriname mag plaats vinden.

  President bedankt, deze man heeft het verdient.

  Staats begrafenis , jawellllllllllll


  Maak melding

 7. Sorry hoor maar ik vind dat jullie je in deze laten leiden door je blinde woede op DDB.
  Zie de begrafenis en eer aan Max Nijman los van de president. Ongeacht wat ik ook van hem vind, probeer ik toch mijn gevoelens niet te laten afleiden van waar het werkelijk om draait en dat is dat Max Nijman inderdaad met alle eer begraven moet worden. Die man laat een legacy achter waar je u tegen zegt en als Bouta ervoor kan zorgen dat hij die krijgt so be it. Na de begrafenis gaan we weer over tot de politieke orde van de dag wat Bouta en de zijnen betreft.


  Maak melding

 8. Wat zou het toch fijn zijn als ddb persoonlijk naar nederland ging om deze grote zoon te eren.

  Het is hem weer gelukt de surineds te verdelen.
  Een ware strategische butcher!

  Hopelijk vinden ze de middelen om de mensen met een beperking en andere sociaal behoeftigen spoedig uit te betalen.

  Wordt Max in het verwaarloosde bauxietstadje begraven, dat hij zo n welvarend achter liet?

  May he rest in peace!


  Maak melding

 9. heyyyyyyyyyyyyy, don’t trow stone behind you. De meeste reacties zijn van uit NL (en zijn Surinamers) jullie hebben zoveel te lullen over de Surinaamse President. Waarom reageren jullie niet positief. want wanneer jullie met vakantie gaan, is het met borgoe money. jullie (de meeste die reageren) werken niet. Jullie zijn land verraders. Wat kan jij voor het land doen, dat de president niet doet. Jullie lullen gewoon. En stop ermee. En als je weer wil reageren, reageer op mijn reactie, zodat ik je op je plaats en fouten kan ZETTEN. G”WE boj. Jullie eten bakra KA. Na mie Roy takie, want unoe e lul toemsie furu.


  Maak melding

 10. ik ben op gegroeid met muziek van max nijman,hij laat ons een erfenis achter van goede muziek en 1 van zijn eigen nummers die wij voor andere zongen zullen we ook voor hem zingen naar zijn laatste rust plaats ik denk ook dat het zijn wens was op weer thuis te begraven worden en vind in mijn ogen dat het niet zo gek is om een staats begrafenis te krijgen.,was toch een groot muziek icoon in suriname


  Maak melding

 11. ik daag jullie uit. come on en reageer, jullie land verraders, ik daag jullie uit, nanda, passant, Ronald, okodoodo, Joyce, luppie, geef de respek tot Suriname dead or alive. ik ga nooit iets slecht over Suriname op het internet zetten.


  Maak melding

 12. Is zeker een smerig spel om over de rug van een overleden respectabele man als Max Nijman jouw politiek punt te gaan maken. Hij verdient het en hij krijgt het. R.I.P.Max Nijman en sterkte aan familie en vrienden.


  Maak melding

 13. Een legitieme zanger dat zn warm hart voor zn geboorte land ,middels zn unieke stem de verbintenis relateerde.Dat hij t vaandel hoog hield staat buiten kijf.Het geoppetd idee dat er een precedent is geschapen is op t moment niet belangrijk,zulks met referte naar de plaats en toegekende classificatie van de ter aarde bestelling.In ogen schouw dient te worden genomen, dat er recentelijk 3 americanen hooglijk gewaardeerd door de staat Frankrijk verband houdende met t onschadelijk maken van een terrorist. De directe gevolg trekking is dan dat puntje logica leert dan dat t dienen in ,slandsbelang een impact heeft ongeacht van welk land je dan ook onderdaan moge zijn. Ben ervan overtuigd dat je bij machte bent t causaal verband te ventileren en of te leggen. A.u.b wees constructief en of opvoedend bij t leveren van comments.In case jou intelligence quotient substandard is,just zip it and find something,that potentially will brush up your grade.You know what there’s an old adage that’s conveying a true message.you ad a turkey will never be airborn,therefore soaring with eagles would be unlikely.
  I ain’t a member of the coalition nor being affiliated with any gutwrenching party, but just applying commensensical logic and respect for the demised with regard to his achievements to the best intrest of Suriname
  Again cease the fishwife skirmish and i cautiously assume that ya,ll do have the capacity to conceive the painted picture i adamantly was trying to radiate and tried to get embedded.

  My best

  Armand Marto.


  Maak melding

 14. Reactie op Roy; het laatste heb je goed, je geboorteplaats is een stad of drop in Suriname. Dit maak jouw nog niet Surinamer van nationaliteit. Er bestaat een verdrag over dit soort zaken die ook door Suriname is ondertekend. In dat geval kan die persoon ook geen landverrader zijn. Trouwens gezonde en terechte kritiek geven, om bestaande zaken die niet goed gaan aan te kaarten is de burgerplicht van iederéén, en niet alleen voorbehouden aan de zogenaamde patriotten, die het woord patriot misbruiken om anderen te beletten hun burgerplicht te vervullen. De leger coup plegers van 1980 zijn door een Nederlandse kolonel hiertoe aangezet met toestemming van uit Nederland, nadat hun meerdere in rang dit hadden geweigerd. Dus jouw gebruik van het woord landverraders is op zijn mist hypocriet te noemen. Jij vergeet één heel belangrijk punt; eerst moet jouw land ervoor zorgen dat jij goed onderwijs krijgt, een baan en huis om in te wonen kortom alle basic voorzieningen. Pas dan kan er terecht ook van jouw een bijdrage aan de opbouw en verbetering van het land geëist worden. Jij gaat nooit iets zeggen over Suriname dat niet goed gaat en verbeterd kan worden? Is dit omdat je geen mening heb? Tegen verbetering en vooruitgaan in Suriname ben? Bang ben om je kennis en ideeën te delen? Gewoon bang? Waar blijft de grote liefde voor Suriname die zo luid wordt geschreeuwd? Papegaaien, en na papegaaien, kan zelf een baby. Een baby heeft een geldig excuus.


  Maak melding

 15. Een lichaam mag wel onder voorwaarden vervoerd worden naar een ander land.
  Als de terugreis per vliegtuig geschiedt, moet het lichaam in een zinken kist worden gelegd. Deze zinken kist, die lucht- en waterdicht is, wordt volledig afgesloten. Er vindt dan eerst nog een controle plaats door bevoegde instanties waarna de kist wordt verzegeld. De zinken kist wordt geplaatst in een houtenkist die in sommige gevallen daarna nog wordt ingepakt in een andere verpakking (bijvoorbeeld plastic of karton). Daarna zal de douane de kist uitklaren en kan deze het vliegtuig in. In Nederland zal het lichaam worden gebalsemd.

  Suriname zal de extra kosten moeten betalen.

  Dan lijkt het mij normaal dat Max wordt gebraven in Moengo. Voor Casablanca. Daar hoort hij thuis.


  Maak melding

 16. Dat de heer Nijman begraven wordt in Suriname is prima. MAAR een begrafenis , vliegreizen en accomodatie voor de nabestaanden op kosten van de belastingbetalers is onacceptabel. Het is gewoon walgelijk !


  Maak melding

 17. Je lijkt wel een dwingend kind dat smeekt om aandacht en wilt mensen op hun plek zetten, denk je nou echt dat je indruk maakt? Go check yourself, je lijkt de volksnar wel. Leer eerst op een normale manier te discussiëren zonder dat je krachttermen hoeft te gebruiken, heel misschien dat je dan wel serieus genomen
  wordt.

  Wat betreft mijn mening, die blijft ongewijzigd. Je hoeft het daar niet mee eens te zijn maar het is de toon die de muziek maakt, dus hoe je je tegenpunt daarin maakt.

  Normaal gesproken skip ik gasten als jij omdat het soms vermoeiend is met ze in discussie te gaan maar omdat je zo aan het springen was om een reactie besloot ik toch maar aan je wens te voldoen. Once and never again!


  Maak melding

 18. Ik zou er totaal geen moeite mee hebben als Max Nijman een Staatsbegrafenis krijgt als KUMA DAN OOK ALLE KOSTEN uit EIGEN CRIMINELE ZAK betaalt. KUMA`S DRIJFVEER IS HEBZUCHT!!!

  Nee, KUMAKOISI zal er zo een draai aangeven dat de Staat dit gaat bekostigen.

  KUMA IS HEBBERIG als het om DOEKOE gaat!!!! KUMA DOET NOOIT IETS IS ZONDER REDE, LAAT DAT DUIDELIJK ZIJN.


  Maak melding

 19. Het is niets nieuws dat ddb deze zaken aangrijpt omdat ddb een populistische nietsnut is. Wie herinnert zich de wijze waarop ddb de gouden medaillewinnaar A Nesty heeft misbruikt met beloftes die niet zijn waargemaakt.
  Wat in dit verband ook opvallend is is dat ddb bij dit soort zaken als door een wesp gestoken opstaat om zijn zegje te doen maar wanneer hij in DNA tekst en uitleg moet geven aangaande nationale zaken plotsklap ziek in zn hangmat ligt met een borrel en een lijntje.


  Maak melding

 20. Ik ken de familie Nijman als heel respectabele mensen, die zich nooit met politiek hebben bemoeit. Bovenstaande opmerkingen zijn aannames die niet hoeven te kloppen. Jammer dat dit zo moet.


  Maak melding

 21. @Sherida,

  Ik ken de familie Nijman als heel respectabele mensen, die zich nooit met politiek hebben bemoeit. Bovenstaande opmerkingen zijn aannames die niet hoeven te kloppen. Jammer dat dit zo moet.

  ===============================================

  Ook ik ga ervan uit dat de nabestaanden fatsoenlijke mensen zijn. De discussie gaat over de kosten van de begrafenis. Bouterse heeft de nabestaanden gevraagd om de heer Nijman in Suriname te begraven.

  Als ik iemand vraag om uit eten te gaan dan is het ook fatsoenlijk om de rekening voor beide te betalen. In deze kwestie is het ook niet anders alleen Bouterse betaald het via de staatskas. Het wordt tijd dat Bouterse openheid van zaken gaat geven rond deze kwestie te meer omdat Suriname geen rooie cent te makken heeft.

  De nabestaanden hadden Bouterse ook vriendelijk kunnen bedanken wetende dat het land nu fin. zwaar heeft.


  Maak melding

 22. Het probleem is niet dat DDB de familie vraagt. Het probleem is dat met hem zowel in Nederland als in Suriname veel mensen om Max gaven en zeker de laatste jaren veel mensen zich om hem bekommerden.
  Deze mensen die soms direct betrokken waren bij zijn leven, ziekte en optreden vinden het JAMMER, dat DDB de organisatie van de begrafenis en de plechtigheid dreigt weg te kapen om aan te tonen dat hij DDB een “Patriot” is.
  Nu het om een populaire en zeer gewaardeerde persoon is, is het geen landverrader maar iemand die een staatsbegrafenis moet krijgen, dat vindt men hypocriet en daar ben ik het mee eens.
  Ik hoop dat hij zijn zangkunsten niet gaat tonen maar er op een bescheiden en waardige manier aanwezig zal zijn en tot slot de echte fans, de mensen die Max echt bewonderde en steunden de ruimte laat.


  Maak melding

 23. eerst vragen of hij in suriname kan worden begraven en er dan een staatsbegrafenis van maken? ik denk dat dit al afgesproken was en het een tijdje onder embargo heeft gezeten, net als toen hij naar amerika zou gaan en hij het achteraf te druk had in suriname. men heeft hem al eerder verteld om weg te blijven, maar om dit om een zo salonfähige manier te doen.
  laat het aan desi boutese over om van iets sereens iets smerigs te maken.
  en na een jaar is de begrafenis overwoekerd en daarvoor kost de begrafenis miljoenen. hoeveel heeft die van de granman gekost? 1 miljoen? en die woonde in suriname.
  ik stel me zo voor dat de heer Nijman een goede begrafenis verzekering heeft gehad, maar dat hij met een staatsbegrafenis geen rekening gehouden heeft.


  Maak melding

 24. We weten dat Bouterse over lijken gaat, hij gaat weer misbruik maken van een dode om zo de bevolking af te leiden van de grote problemen waar het land mee zit.
  Ik vind dat een leugenaar, bedrieger , drugscrimineel en verdachte van grove mensenrechtenschender zo ver mogelijk moet weg blijven bij de begrafenis van Max Nijman . Mijn mening.


  Maak melding

 25. Jammer dat men hun frustratie op DDB ook in deze situatie misbruiken. De pot verwijt de ketel dat ie zwart en intussen doe je het zelfde. Heel jammer passant! Kerst, Oud en Nieuw is niet sober gevierd in Suriname. Toen waren de problemen en die zijn er nog steeds. Geen passant die daarover een post heeft gedaan. Respecteer de keuze van de familie. En ook al had jij dat anders gezien, het is niet jouw begrafenis. Ga ergens anders stoken. Heb ook ballen om niet anoniem te publiceren. Hiermee hou je de schijn op dat je slechte bedoelingen heb. Ga DDB confronteren met je frustratie.


  Maak melding

 26. Wrom geen staatsbegravenis omdt je een Nederlandse paspoort heb wat vr ongeschoolde mensen zeggen zo iets hij is en blijf en Surinamer zoals velen vn de suri nederlanders denken jullie gd na vr je wat zegt een papier die je zo verbrand veranderd jou afkomst niet dommie pfffff😤😤😤😤


  Maak melding

 27. Jammer dat men hun frustratie op DDB ook in deze situatie misbruiken. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet en intussen doe je het zelfde. Heel jammer passant! Kerst, Oud en Nieuw is niet sober gevierd in Suriname. Toen waren de problemen er en die zijn er nog steeds. Geen passant die daarover heeft gepost. Respecteer de keuze van de familie, ook al had jij dat anders gezien, het is niet jouw begrafenis. Bereid jouw begrafenis maar goed voor en maak aan het publiek (inplaats aan de familie) jouw wensen kenbaar. Dat geeft het publiek een kijkje in je uitvaart. Dat je de ballen hebt om anoniem te publiceren geeft aan dat je je woede op DDB wil laten botvieren en je pakt elk moment aan om dat te doen.Ga DDB persoonlijk confronteren met je woede en frustratie. Ik begrijp ook dat als je ingehuurd ben om onrust te zaaien, dit gedrag je siert en moeilijk wordt om die confrontatie aan te gaan. Hier val je door de mand.


  Maak melding

 28. Zelfs Michael Jackson en David Bowie hebben geen staatsbegrafenissen gekregen.

  Ben het eens met Barnie, Max Nijman wordt door Bouterse doelbewust misbruikt voor zijn populistisch geneuzel.


  Maak melding

 29. Vraag 1 ; hoeveel MILJOEN (USD ) gaat het KOSTEN ???

  Vraag 2; hoeveel zal er ACHTEROVER GEDRUKT worden
  ?????

  Vraag 3; zal ” Desiderius, de PAARSE SCHIJTLUIS “, in de
  BEGROTING voor 2016 ook een paar MILJOEN
  laten reserveren voor een QUASI ” Standbeeld ”
  voor Max Nijman ????

  Vergeet niet !!! In Suriname vindt ZAKKENVULLERIJ plaats op VELERLEI manieren !

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 30. In mijn polder, op het platte land in Nickerie, was ik misschien een uitzondering dat ik meer van niet-Hindostaanse muziek luisterde. Ik luisterde naar Radio SRS, waar vooral Engelse nummers met af toe wat schaarse Suriaamse nummers werden afgedraaid. Surinaamse Groepen of zangers waren vooral 1-daagse vliegjes. Max Nijman was hierin een grote uitzondering. Zijn soulnummers raakten mij tot in mijn mergen. Nog steeds luister ik naar zijn nummer (Adjosi, Mama, Te’m wan si joe ) met een behoorlijke brok in mijn keel. Dat heb ik bij geen enkel ander Surinaamse zanger of zangeres. Ik kan wel heel stil worden van sommige sentimentele Indiase nummers (zoals Mukesh ) als ik de inhoud volledig begrijp, maar dat is deels te wijten aan culturele emotie.
  Het gevoel, dat ik telkens bij nummers van Max Nijman krijg, bevestigt dat echte Surinaamse bloed door mijn lichaam stroomt (al woon ik al bijna 30 jaar in NL).
  Kans is groot dat de huidige criminele regering-Bouterse gaat proberen populistisch te scoren met zijn begrafenis midden in een malaise.
  Max Nijman had al fysiek afscheid genomen van Suriname toen hij Suriname verliet in de jaren 60 en recent heeft hij nogmaals fysiek afscheid genomen van zijn Surinaamse fans (met live uitzending).
  Bouterse moet zich erbuiten houden van waar Max Nijman begraven zou moeten worden. Dat is geheel aan de wensen van Max Nijman en zijn directe nabestaanden.
  Aanvankelijk werd gesproken over staatsbegrafenis, maar dit is gebonden aan allerlei protocollen en bovendien schep je dan een precedent met allerlei complicaties van wie wel en wie niet.
  Waar dan ook, R.I.P. Max, maar jouw muziek zal voor altijd voortleven.
  Dank en Respect!


  Maak melding

 31. Jullie allemaal die met die negatieve vragen van wou hij zelf of mag het oeng ma pangpang hij gaat enn krijg een staatsbegravenis dat is belangerijk met dat ma pang pang geouwehoer van jullie gun hem men koulo sani


  Maak melding

 32. Ik begrijp de commotie om de huidige belastingbetaler op te zadelen met deze kosten. Maar laten we dit argument voor de ingezetene houden. Nederlanders zouden gepast moeten reageren en hun mond verder over deze kwestie moeten houden. Deze Nederlander vindt het alleen naar dat mensen zo onrespect vol reageren naar elkaar. Maar boven direct of indirect naar de familie Nijman.


  Maak melding

 33. Zorg dat je ook een bekend Surinamer word dan krijg je misschien ook een staasbegravenis als je er niet meer ben laat ons Surinamers met rust klootzak


  Maak melding

 34. We zullen later horen hoeveel miljoenen het gekost heeft. Uiteraard zal het grootste deel niet aan de begrafenis zijn uitgegeven.
  Rara wie gaat weer een slag slaan….
  Over vindt de Pres een olo om geld te verduisteren.


  Maak melding

 35. Vraag aan mevr. Silos-Van Dijk (of elke andere rechtsgeleerde): mag iemand die niet de Surinaamse nationaliteit heeft een staatsbegrafenis krijgen volgens de wetten van Suriname?


  Maak melding

 36. Stel je vader is een bekende crimineel met een hoge functie als press jij bent een bekend artiest je gaat dood mag hij dan op je begrafenis komen


  Maak melding

 37. Ronald,
  Neen.
  “Iemand verdient een staatsbegrafenis als sprake is van persoonlijke bijzondere verdiensten voor de samenleving. Dat kan vrijwilligerswerk zijn, maar ook een bijzondere invulling van een betaalde hoofdfunctie of een combinatie van beide.

  Ook iemand die in zijn werk buitengewone prestaties levert, kan worden onderscheiden. Hij of zij moet dan ‘bijzondere of zeer uitzonderlijke verdiensten in de werkkring’ hebben verricht. Daarvan is sprake als de prestaties aanzienlijk verder gaan dan wat normaal gesproken van iemand in zo’n functie wordt verwacht. Het gaat dus om de persoonlijke inzet, visie en kwaliteiten.

  Bovendien moet de samenleving baat hebben bij het
  verrichte werk. Het mag dus niet alleen van nut zijn voor de onderneming, organisatie of instelling waar de kandidaat werkt. “


  Maak melding

 38. Beste alle commentators,
  Jullie moeten je ogen uit je …. Schamen om zo te reageren .de grondlegger van de kaseco dit niet gunnen en vooral disrespect voor de overledene en ckr voor de familie . Ik schaam me om Suri te zijn voor de mensen die als wang condre hun ding willen doen !!!!
  Ach wie de schoen past !!!!!
  Soso law law mang !


  Maak melding

 39. Soort ka je mekie om je politiek standpunt te ventileren. Over mijn oom max je moet hand in eigen boezem steken passant ………ach inderdaad je bent maar een passant …


  Maak melding

 40. als de staat dit moet betalen vindt ik het belachelijk wat er gebeurt .het surinaamse volk betaalt dit gelag a no kang .bouterse misbruikt deze overledene om eigen gewin .ik ben een ndper maar dit gaat boven mijn verstand mie mang .
  dat land heeft geen geld maar er worden duizenden euros uitgetrokken om deze man naar suriname te halen ,en vergis je niet ,ook vele familie leden maken er gebruik van om mee te reizen .bouta a no kang je maakt dat land kapot , die deviezen die je gaat uitgeven kon naar die zieken huizen of naar de bejaarden in suriname waar ze het niet zo breed hebben .kosten van ongelijk wat hier gebeurt.


  Maak melding

 41. Max nijman en zijn vrouw Rinia zijn intieme vrienden van ons en wat Bouterse en de “staatsbegrafenis” betreft wij weten zeker dat het nooit Max z’n bedoeling was op deze manier in the picture te staan!!! Wij koesteren zijn nagedachtenis en steunen zijn vrouw waar we kunnen.


  Maak melding

 42. W.van der Meijden
  Allereerst gecondoleerd, met met uw verlies. V.w.b de begrafenis; U zult wel gelijk hebben omdat Max tenminste voor mij geen persoon leek die aanbeden wilde worden.

  Het is ook een kennelijk maar een afleidingsmanoeuvre om de stroom slecht nieuws van de voorpagina’s te laten verdwijnen.

  Vanaf vandaag zal de Surinaamse gemeenschap dagelijks op de hoogte worden gehouden over de voorbereiding en uiteindelijke begrafenis.

  U zult begrijpen dat de route uitgestippeld, straten gerepareerd, verse verf op de gebouwen, uniformen gesteven, de officieren geoefend, en de speeches en optredens geboekt moeten worden.


  Maak melding

 43. Er is geen verzekering die begrafenissen in het buitenland gaat betalen. Wel repatriëring van lichamen. Meestal regelt een reisverzekering dit.
  Dus Suriname mag dit allemaal gaan betalen.
  En waarom? Vernoem een straat naar max nijman of nog mooier vernoem een theater naar hem.
  Zijn muziek blijft bestaan, De rest is franje.


  Maak melding

 44. Beste familie,
  Allereerst wil ik u allen condoleren En heel veel sterkte. Voor de mensen die zoveel komentaar leveren, graag verzoek ik u dit niet te doen. Mensen laten wij met z’n allen bidden en troost geven. Mensen de dood is de waarheid, de dood kent geen tijdstip geen datum de dood komt wanneer het wil. Uiteindelijk gaat iedereen dood. Iedereen wilt graag naar de hemel. Maar niemand wilt dood gaan. Meneer Max Nijman heeft een weg voor ons allemaal geopend.Luistert u maar goed naar zijn liederen, de inhoud van zijn teksten een boodschap zoals Leef in harmonie met elkaar, zorg voor elkaar, heb
  Elkaar lief, zorg voor uw ouders, vergeef elkaar, leer van uw fouten, wees niet jaloers, vergeet uw roots nooit adjossi na wan tranga wortu fu tatjie…. enz………. Rust Zacht Lieve Max.


  Maak melding

 45. Allereerst is het triest dat het leven zo moet eindigen. Ome Max en familiw hebben we persoonlijk gekend Hij was zachtmoedig en een bescheiden man. Daarmee kan ik me moeilijk voorstellen dat hij dit zelf zo gewild zou hebben. Wat ik nergers heb kunnen lezen is, dat hij een gelovig man was nl. één van Jehovah’s Getuigen. Hoe het ook zij. Hij rust nu en wacht op het werkelijke leven. Waar veen ziekte en dood meer zal zijn. Sterkte voor Rinia en Karin en de rest van de familie!!!


  Maak melding

 46. Het gezeur over een staatsbegravenis of niet voor MAX NIJMAN is………PAARS MET EEN ZWART RANDJE…..een straat naar hem vernoemen of een MAX NIJMAN muziekschool ? mensen gedraag je waardig en toon respect want DIT heeft MAx niet verdiend !


  Maak melding

 47. Een publieke afscheid was beter geweest ipv een staatsbegrafenis. Mensen een beetje respect naar elkaar toe is niet veel gevraagd hoor. Jullie gaan echt tekeer als krabboe’s in een ton joh.


  Maak melding

 48. Na het lezen van de geleverde commentaar op dit forum. Wordt het me weer bevestigd waarom Surinamers niet vooruit komen in het leven.

  Max Nijman heeft geschiedenis geschreven en geschonken aan Suriname

  Ga jullie schamen negatieve mensen!!


  Maak melding

 49. Laten wij met z’n allen eerst respect tonen voor de familie en aan brada Max Nijman. Laten wij met z’n allen hem de laatste eer bewijzen.
  Gaan jullie niet in op negatieve reacties. Hij zingt in één van zijn liederen ‘miki wi libi liki brada nanga sisa.(laten wij leven als broeders en zusters) katibo no trobi mi. (Slavernij verleden val mij niet lastig). Woorden om na te denken en naar te leven, ook al is hij gestorven.
  Want de Heilige geest die wijsheid leert is afkerig van onoprechtheid en wars van dom geredeneer en Hij trekt zich terug waar de ongerechtigheid nadert. De wijsheid is een geest die de mensen lief heeft… Wie zijn hart volgt, doet zichzelf goed, wie zich door inzicht laat leiden, is geluk op het spoor. spreuken19:8 Adjosi fu Talita Cumi


  Maak melding

 50. Allereerst gecondoleerd aan de familie, in het byzonder zijn zoon en de familie Nijman! Meneer Max verdient een staatsbegrafenis ! Het is hem gegunt! Surinamers gaan altijd commentaar hebben, omdat ze heel vaak geen leven hebben, dus niks te doen in hun leven, dan het oordelen en beoordelen van anderen! Max is en blijft een Surinamer , ondanks zijn paspoort ! je kan geestelijk nooit een Nederlander zijn als cumba
  Tee daar ligt! Dan kan nooit! Omdat de Surinamer zo negatief is, kan het nooit goed gaan in het land! Er is geen eenheid! Kijk maar wat er daar gebeurd! Zakkenvullers! Eigen rassen voor eigen rassen, behalve de creolen, want die maken elkaar af! Ja het is pure waarheid! Proberen jullie daar de handen in een te slaan , dan komen jullie verder! Hou op dat gelul! En probeer banen te creëren! O ja doen jullie iets aan de houding! Voor mensen die in overheids gebouwen werken! Tip meneer Max! Adjosie !


  Maak melding

 51. Onze taal gebruik is iets waar wij aan moeten werken. Er zijn mooie woorden maar ook zinloze woorden. Is het omdat wij niet uit onze woorden koen. Miki wi libi nleki brada nanga sisa. Niet grof uit de mond praten. Dat stond ook in de bijbel van Max. Gij zult niet dood slaan ook niet met woorden. respect dat is wat ik een ieder wil vragen.
  Wees geen papegaai of na prater om ook ruw uit jouw hart te schrijven.


  Maak melding

 52. Met pijn in mijn hart volg en lees ik dit alles.ik wil niemand aanvallen,maar 1 als deze krijgen wij nooit meer.Waar is ons saamhorigheid mijn geliefde mensen.niemand weet hoe de vork in de steel zit RIP bigi Max.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.