Leider Nationale partij Suriname: aanpakken!

19

PARAMARIBO, 21 jan – Het komt op dit moment op aanpakken neer. Dit stelt voorzitter Gregory Rusland van de Nationale Partij Suriname, NPS. Het heeft er niet veel van dat de regering het begrijpt. Er wordt van alles gedaan en gezegd.

Beschuldigingen over en weer, daar lijkt het nu op. “We hebben er niets aan dat ministers elkaar beschuldigen en men het in het parlement niet met elkaar eens kan worden over wie verantwoordelijk is”, zei Rusland tegenover STVS. De recente uithaal van minister Gilmore Hoefdraad van Financiën maakt een slechte indruk. Volgens Hoefdraad is zijn voorganger Andy Rusland (NDP) verantwoordelijk voor de crisis.

Andy Rusland is nu minister van Transport Communicatie & Toerisme. De opmerkingen van Hoefdraad zijn niet in goede aarde gevallen bij de NDP. Volgens de NPS-voorzitter is dit soort gebakkelei net goed voor de economie. Rust en vertrouwen zijn onontbeerlijk. “Er mogen dan allerlei problemen zijn, maar er moet vertrouwen zijn. De regering moet zorgen voor rust, vooral in de financiële sfeer.”

Bekijk ook:

19 REACTIES

 1. Alleen wanneer er bij ALLE politieke partijen een strakke structuur wordt gehandhaafd met externe onafhankelijke toezichthoudende controle wordt hiermee DE basis gelegd voor goed (lands)bestuur.
  Het kiesstelsel kent achterhaalde draconische tekenen en vormen die overboord moeten. Zeer zelden wordt een parlementslid of minister de laan uitgestuurd vanwege bewezen malafide praktijken, uitspraken of belangenverstrengelingen.
  De reputatie en uitstraling van ons land wordt – bij gebrek aan bovenstaande – regelmatig schandelijk verkwanseld met verregaande gevolgen zoals tot anno heden blijkt. Lucratieve nalatigheid van de voormalige kolonisator komt de (huidige) ingezetene(n) decennialang makkelijk uit om op dezelfde zoniet overtreffende wijze het uitbuiten, heersen en verdeeldheid in stand te houden.


  Maak melding

 2. Toevoeging: Parmessar is door dictator benoemd als topman bij EBS. Welke zijn de klinkende prestaties van Parmessar bij AZP? Patienten werden en worden van t kastje naar de muur gestuurd of liggen op de vloer bij de SEH hopend op pimpelpaarse deskundige hulp die zoals beloofd alle blindelings opgelopen wonden zou genezen. De revolutie heeft zonder tegenstand onmiskenbaar nadelen gebracht die als niet eerder gekend moeten worden beschouwd.


  Maak melding

 3. Acarai,

  Als je aan de VHP en NPS vraagt wat hebben jullie in 80 jaar gedaan voor Suriname weten ze niet.
  Misschien kan jij dat vertellen!!
  Poes kong wie e jere!


  Maak melding

 4. Andy Rusland is nu minister van Transport Communicatie & Toerisme.

  Wow Communicatie? Is dit een nieuw woord? Zelfs een kind van 6 jaar kan beter communiceren dan de huidige minister.

  Voor 35.000 SRD wil ik als een dolle stier tekeer gaan want contract is contract en als ze Par-misser ontslaan dan is het kassa voor hem


  Maak melding

 5. In mijn betoog staat ALLE PARTIJEN.
  Had evengoed ALLE Minister-Presidenten (incl. Su gouverneur) kunnen zijn. Mocht men uitkomen op niks- of weinigbetekend staat dit gelijk aan heft in eigen hand nemen en tegelijkertijd schaamteloos falen wat buitengewoon vreemd is aangezien zij altijd alle kennis inhuishebben. Cruciaal is en blijft dan hun ultieme nationale bijdrage op momenten van het voortouw (over)nemen. Wat zijn dan de uiteindelijke prijkende prestaties?. Dit maakt dat data 1 juli, 25 november en 25 februari als holle vaten blijven klinken en laatstgenoemde datum kenmerkend werd door een hartenloze surinamer met NL paspoort die toen dit 5 jaren jong onafhankelijk (???) land in een ravijn heeft gestort met toestemming van een meerderheid die zonder enig nationaal (geschiedkundig) besef vandaag in alle talen zwijgt en lijdt. Anania heeft zijn uitspraken niet teruggenomen!!!
  Suriname prijkt zowat op elke ranglijst bovenaan als discutabel land. Dit was pertinent niet het geval vóór 1980!!!
  Kennelijk is de inhoud van Wie Sa Setie Kondre Boeng ijzersterke theorie die praktisch op pure zelfingenomen kolder berust?


  Maak melding

 6. @Sjang

  Toen schaamden we niet om Surinamers te zijn.
  Maar wat heeft DDB in drie regeerperiode voor Suriname wel gedaan of beter gezegd niet gedaan?
  Wilt je 5 dingen opnoemen die DDB niet heeft gedaan?

  Jai Ho!


  Maak melding

 7. en @Sjang
  Als je ons eerst bewijzen kan dat Suriname ooit een VHPer als president heeft gehad.
  Vergeet niet dat wij na 1975 als burger onze plicht om te stemmen niet konden vervullen want toen kwam je baasje met zijn coup in 1980 en heden zien wij het effect hiervan nog steeds. Het heeft alleen maar voor ellende en meer ellende gezorgd ,wij zitten opgescheept met je baasje sinds 1980.Hij heeft zeker een hele boel CETABEVER lijm in huis,cetabever,laat nooit meer los !!


  Maak melding

 8. Bigi Sma
  Heb je hem zien “communiceren” op de presentatie van Fly Always? De man kon het niet laten te regenen op hun feestje. Hij spreekt hakkelend en acht zich zo capabel dat hij z’n speech niet heeft voorbereid, net als zijn baas de president.

  Kortom elk van de ministers zou een behoorlijke media training kunnen gebruiken omdat ze allemaal platitudes en lege beloftes uitspreken. De enige die een beetje uit z’n woorden komt is Dodson.

  apintie.sr/vidi.php?vid=14107


  Maak melding

 9. @Sjang
  Wat hebben de andere regeringen in 80 jaar gedaan.
  laat ik mij beperken.

  Ze hebben de laatste 20 jaar 2 maal na rampzalig NDP beleid het land weer op poten gezet.
  Als u mij niet wilt geloven kijkt u maar naar de website van bureau staatschuld en dan naar de jaarstaten.
  Deze geven naast de schuld ook de groei van het Bruto Nationaal Product aan op een wijze dat het terug te rekenen is naar echte dollars en dan ziet u dat:

  1) Venetiaan en co in 10 jaar 500% groei gerealiseerd hebben en de schuld hebben laten afnemen.
  2) Bouterse en co na 5 jaar en 5 maanden nul groei hebben en de schulden hebben laten exploderen en alle deviezen verbrast hebben


  Maak melding

 10. Sjang als jij hier nog moet vragen wat de VHP en de NPS hebben gedaan heb jij je kop nog dieper in het paarse drijfzand gehad dan voor mogelijk werd gehouden, niet normaal


  Maak melding

 11. Beste Sjang,

  Wij wachten nog steeds op je antwoord.
  Oké, ik maak het makkelijk voor je noem maar drie dingen op die DDB niet heeft gedaan?

  Tip; denk aan de tien geboden.


  Maak melding

 12. ‘Het komt op dit moment op aanpakken neer.’

  Hoezo Gregory, op dit moment!???? En al die andere momenten niets doen?

  Aanpakken: vuile straten in het centrum van Paramaribo
  veiligheid op straat,
  kiesstelsel!!!


  Maak melding

 13. Ik heb echt geen hoge pet voor de woorden van Greg Rusland en van de VHP/NPS heb ik helemaal geen hoge dunk. Zij hadden in deze tijd van crises met een alternatief geniaal plan voor de dag moeten komen. Een plan dat het “aha” effect oproept bij mensen. Het enigste wat ze kunnen is natrappen vanaf de zijlijn.


  Maak melding

 14. RobG, je zwetst zoals zo vaak weer een eind weg, hoezoo zouden de VHP/NPS met een geniaal plan moeten komen?
  De NDP en Bouterse zijn toch gekozen door een stel stommelingen, opportunisten en/of goedgelovigen. omdat zij toch van die geweldige plannen hadden om van Suriname een welvarende natie, een 2e Dubai te maken, nu deze incapabele kloothommels er een zooitje en financieele puinhoop van gemaakt hebben zouden de VHP/NPS die dus niet goed genoeg waren om het land te regeren ze met een geniaal plan uit de stront moeten trekken, om dan later Bouterse/NDP weer goede sier te laten maken, tjonge jonge, ik dacht dat jij gestudeerd had, maar volgens mij heb jij je papieren gekocht. of je hebt in een latere fase in je leven je gezonde verstand verloren


  Maak melding

 15. NPS al hebben jullie o zetels toch blijf ik NPS in mei 2016 zal ik jong en oud van NPS laten zien hoe zij een eigen woning moeten bouwen met grondstof in hun omgeving .

  Wij gaan geen vijf wachten om dat te doen ,indien jullie geen grond hebben om te bouwen krijgen jullie grond van mij .

  De Hydraulische machines om stenen maken staat al klaar voor productie van 150 huizen per jaar .Beton pomp om cement te mengen staat klaar ,wij gaan niet als amateurs werken ,locatie grond Para heel mooi omgeving om te leven

  In de komen weken tot mei voor de start zal er gesproken worden met de leiding van NPS Dhr Rusland .

  Heel mooi gedaan met de 100 jaar van J .A P

  .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.