Vereniging Surinaams Bedrijfsleven verlangt dialoog

14
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 20 jan – De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB, vindt op dit moment dialoog van levensbelang voor de economie. Dialoog dan met niet slechts een kleine groep, maar alle relevante groepen. Het moet “om de economie weer op het goede pad te leiden.”

Dat het verkeerd loopt met de economie, is voor de werkgeversvereniging buiten kijf: “Het beleid van de monetaire autoriteiten, te weten de minister van Financiën en de Centrale Bank van Suriname, waarbij vier wisselkoersen worden toegestaan, hetgeen de onvoorspelbaarheid en onoverzichtelijkheid voor ondernemers vergroot voor wat betreft economische bedrijvigheid.”

En dan worden vergaande monetaire bevoegdheden verleend aan personen en instanties, die niet in de Bankwet genoemd zijn. Het gaat dan om de eigenaren van wisselkantoren of cambio’s. Ook blijkt slechts goedkoper vreemd geld beschikbaar voor een deel van de lokale industrie. Het grootste gevaar dat nu dreigt is een “verdere ontwrichting van de economie en toename van het gebrek aan vertrouwen.”


14 REACTIES

 1. Met dialoog heb je nog geen voeding voor het volk. Een technocratische groep moet proberen alle hens aan dek te krijgen, zij moeten verregaande bevoegdheid krijgen, en het moeten wel personen zijn die hun sporen hebben verdiend en niet personen zoals Hoefdraad en Misikaba en Rusland


  Maak melding

 2. Om geloofwaardig over te komen dient eerst de corrupte figuren opgepakt en flink gestraft te worden, vervolgens moeten deze randfiguren het gestolen geld/bezit terugbetalen/geven. Vervolgens een dialoog aangaan met instanties die kennis in dienst hebben en op maatschappelijkvlak integer aktief zijn……ben bang dat ik dan met een lantaarnpaal moet zoeken…doch heb ik hoop.


  Maak melding

 3. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven verlangt dialoog?

  Zij kunnen volgens mij vijf jaar lang fluiten naar hun dialoog; terwijl het schip zinkt, zwijgt de kapitein in alle talen en is hij niet in DNA en zelfs niet in OCER te zien en mag hij een keer eindelijk boven water komen, dan kunnen ze alleen een monoloog, doorspekt met nietszeggende voornemens en loze beloften, krijgen.


  Maak melding

 4. Een zakenkabinet zou nog een alternatief kunnen zijn om dit land wat stuurloos is, weer op de rails te krijgen, en een transparant beleid gaan voeren, zodat het land weer op een juiste wijze bestuurd gaat worden, zonder die criminele organisatie van de Ndp, liefst vandaag nog dan morgen, want iedere dag berokkenen deze criminelen steeds meer schade aan dit land.


  Maak melding

 5. Dialoog voor hoe lang om de situatie te redden ?!
  Een maand , een week ,een dag?!
  In Suriname doet men alles op dagbasis,morgen weer nadenken als het uieindelijk morgen,voor overmoregen denken we weer wanneer het overmorgen is .Ziet men dan niet dat een gezond economie niet mogenlijk is zolang de criminele ndp het voor het zeggen heeft.In plaats van een dialoog met de grootste crimineel ga liever de aktie groep ‘WIJ ZIJN MOE’ ondersteunen! Het zijn moedige burgers met durf en ze weten hoe voor hun echten en die van ons te vechten!Een dialog met crimineel bouta gaat jullie nooit helpen.Hij kent slechts 1 regel en dat is..’neks no fout,alles is goed’…zo horen we van hem al 36 Jaren lang.


  Maak melding

 6. Zolang de deuren van de gevangenis wijd openstaan,gaat praten met opa D niet helpen.
  Door hem tot pres.te kiezen,dachten de slechterikken een goede keus te doen.Opa D is de slechtste in hun midden dus pres.waard.


  Maak melding

 7. Een dialoog lijkt me zeker noodzakelijk. Overheid, bedrijfsleven en andere maatschappelijke groepen moeten samen tot het inzicht komen dat er een duidelijke economisch visie m.b.t. de economie van Suriname gehanteerd moet worden. Economische voordelen voor het land door o.a. de verkoop van aardolie, goud en grondstoffen bieden geen zekerheid meer voor de toekomst. De nadruk zal gelegd moeten worden op het opzetten van een importvervangende industrie en het opzetten van bedrijven voor de export van hout en houtproducten, diverse landbouwproducten, vlees, water, steenslag,enz.


  Maak melding

 8. En dan worden vergaande monetaire bevoegdheden verleend aan personen en instanties, die niet in de Bankwet genoemd zijn. Het gaat dan om de eigenaren van wisselkantoren of cambio’s.

  Dit is precies waarom alle Surinaamse banken straks op een zwarte lijst [al uitvoerig bekend bij politie en justitie “partners” in de regio] belanden haha. Internationale terreur financiering, en een spectrum aan contrabande transacties leveren we ons land over aan (veel) slimmere criminelen dan onze eigen huisgegroeide (is dat een woord?).


  Maak melding

 9. Men zegt dat de economie in een crisis is beland. Ik geloof eerder dat de mensen in een crisis zijn beland, vooral de Gristenen. Zij zijn het die domineren in Suriname dus de vingers moeten naar hen wijzen. Opa bakkenbaard is ook een gristen en de rest van de gristenen vindt het prima dat opa door kan gaan met z’n rotzooi beleid dat onder de noemer ‘geen beleid’ valt. Er is geen beleid in Suriname. Er is wel veel kersteningsactiviteit. De kerck is schuldig aan de verloedering van Suriname. Deze grootste groep die het land volledig domineert, is niet in staat criminele opa af te zetten. Niet in staat? Ze willen het gewoonweg niet, want opa beschermt hun belangen.


  Maak melding

 10. RobG
  Een dialoog lijkt me zeker noodzakelijk. Overheid, bedrijfsleven en andere maatschappelijke groepen moeten samen tot het inzicht komen dat er een duidelijke economisch visie m.b.t. de economie van Suriname gehanteerd moet worden.

  Gaaaaaap, snurk, snurk,

  Hoeveel onzin en open deuren kan jij nog intrappen?

  Bouterse heeft nergens verstand van en wordt omringd door domme ja-knikkers.


  Maak melding

 11. @RobG
  Zo , moeten wij met alle criminelen in Suriname in diaolog gaan ?!
  Denk jij dat de surinamers allemaal tegenlijk Sandew Hira
  zijn ?!Die crimineel hoort thuis in de gevangenis thuis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.