Glenn Gersie getipt als topman Centrale Bank Suriname

45

PARAMARIBO, 20 jan – Econoom Glenn Gersie wordt genoemd als de nieuwe topmanager bij de Centrale Bank van Suriname, CBvS. Dit meldt de Ware Tijd. President Desiré Bouterse heeft al een gesprek gehad met Gersie. Zijn kandidatuur is opmerkelijk.

Gersie was tot 2014 directeur bij de CBvS. Gilmore Hoefdraad, die toen de scepter zwaaide op de bank, gebood Gersie op gegeven moment om thuis te blijven. Hoewel nooit duidelijk werd waarom, werd gezegd dat de twee niet goed met elkaar konden opschieten. Zoals het ernaar uitziet zullen de twee dat wel moeten als respectievelijk minister van Financiën en manager bij de ‘moederbank.’.

Bouterse moet nog een definitief besluit nemen. “De president moet nog een definitief besluit nemen en heeft dus nog niet officieel getekend voor Gersies aanstelling”, zegt directeur Eugene van der San van het Kabinet van de President. Volgens de krant is Hoefdraad met enkele dagen verlof. Als hij terug is, moet hij zich aanmelden bij het staatshoofd. Hoefdraad gaf onlangs leden van Bouterse’s NDP de schuld voor de crisis.

Bekijk ook:

45 REACTIES

 1. Tijd van experimenten is voorbij. Als je weet dat Gersie en Boefdraad niet door één deur kunnen dan ga je de man toch polsen voor de functie van Governor. Of zie ik dit verkeerd ?

  Suriname ligt aan de beademing en alle zeilen moeten bijgezet worden om uit het mis management van de paarse regering te komen.


  Maak melding

 2. Het wordt met de dag interessanter.

  1) Boefdraad is met verlof
  2) Iemand waarmee hij niet door de deur kon wordt overwogen als zijn opvolger.
  3) Maandag moet Boefdraad naar de DNA om in gesprek te gaan met mensen die hem zijn koffer willen laten pakken.

  Niemand heeft schijnbaar een idee wat men moet doen


  Maak melding

 3. Hoefdraad gaf onlangs leden van Bouterse’s NDP de schuld voor de crisis. Ai boi, oma taki na wang lagi sakka sakka b….leki a duivelse baas foe deng. Ma lokoe smoma a dididbri baas e go potie nu, sa e go kong na soso het werk van paarse beunhazen. No fergiti, wie met het paars stinkende pek van baas omgaat verwordt vroeg of laat een paarse domme marionet, die net als ex driko van CBVsuribawe gaat huile is nie me skuld. Met de duivels baas, zijn valse apostel Stef Anus Meje, Valse profeet Mi Sjie Sosoka en paarse misdienaar Tjallie Bredevelt gaat het land de paarse hel vol onrust,onvrede en armoede in. A dong paars volk tjies a lijdsman gi sang de sa moesoe lijde, bikasi deng dong moro buriki foe krijse iaiaiaiaiaia we ga wederom vo vijf. Iaiaiaiai


  Maak melding

 4. In geval van nood maak je je ergste vijand tot je beste vriend,en maakte bouta vijand Gersie tot beste vriend…o nee hij doed meer hij ,Gersie word gebombadeerd als topman bij de Cenrale Bank van Surname. Vreemde dingen gebeuren wanneer bouta thuis komt bij jou voor een gesprek.


  Maak melding

 5. JoJo,
  Dit gaat niet goed! Mijn God wat doen ze toch in dat land?

  Deze man heeft gewoon niet genoeg kennis in huis om zo’n zware functie te bekleden, en kan niet goed uit zijn woorden komen. M.a.w hij spreekt en schrijft in het Engels als een auto didact. Arme jongen opereert niet eens op het niveau van een doorsnee Nederlandse 2de jaars student economie. We weten ook niet of hij een bachelors of master graad heeft. Hij heeft geen professioneel LinkedIn profiel en is alleen op Facebook. Verder heeft hij heeft geen behoorlijke bancaire carrière achter de rug.

  Hij is gewoon niet goed genoeg! Hij heeft niet het vocabulair, niet de het netwerk, niet genoeg senioriteit, en niet genoeg internationale ervaring om deze functie succesvol te kunnen uitvoeren. Ook snap ik niet waarom de president zich met een aanstelling bemoeit, want de gouverneur van een Centrale bank dient autonome beslissingen te kunnen nemen ook al zijn die bij de regering en bevolking niet populair.

  Dit wordt gegarandeerd een ramp van bijbelse proporties. Onderstaand een presentatie die hij heeft voorbereid voor de SELA conferentie in Jamaica in Oct. 2015. Let vooral op de open deuren en op zijn taalgebruik.

  sela.org/media/1998368/glenn-gersie-presentatie-jamaica.pdf


  Maak melding

 6. Is er wel een gesprek geweest met meneer Gersie? Proeve was niet op de hoogte over een eventuele benoeming. Het zal me niet verbazen als dat ook het geval is bij Gersie.

  Informatie wordt achtergehouden, halve waarheden en hele leugens worden door de leiding van het land verkondigd.
  Terwijl het land met rasse schreden achteruit gaat hebben alleen de blinde paarse volgelingen nog geloof in Bouterse.


  Maak melding

 7. Morenito, de paarse vijver met geschikte bestuurders begint op te drogen. Dan kom je idd uit bij de Gersies van deze wereld. Natuurlijk lopen er bekwame in Suriname rond maar die mensen laten zich de mond niet snoeren door Bouterse.
  Gersie komt niet eens in de buurt van Klaas Knot of Nout Wellink.


  Maak melding

 8. Na sjoemeldraad kan het niet erger worden op de CBvS.Ook de SRD opbrengst van de dollar verkoop heeft sjoemeldraad in omloop gebracht.
  Voor Gersie is niet veel meer uit te geven.Of het zou moeten om de SRD van een nul te voorzien zodat een tientje honderd wordt.


  Maak melding

 9. Koos,
  “de paarse vijver met geschikte bestuurders begint op te drogen”
  Kun je nog wel spreken van een vijver Koos? Educatie in Suriname is een barre woestijn, vol met opgedroogde met vis karkassen. Ik val in herhaling maar waarom heeft men niet de moeite genomen zich te laten mentoren door mensen zoals Wellink, Knot of desnoods Caram? Die doen het met alle graagte kosteloos, ze hebben als pensionado’s verder niets anders.

  Ik snap er werkelijk helemaal niks meer van. Weet je Koos, ik denk dat de overweldigende meerderheid van Surinaamse bestuurders van nature een drang hebben zich financieel te verrijken ipv van geestelijk.

  Wij hier in NL en elders kunnen niets anders dan tandenknarsend en met gekromde tenen toekijken hoe ons – in potentie – spectaculair land chronisch en labiel blijft, wat we ook zeggen of doen. /tranen


  Maak melding

 10. Sabatoe Franse
  Sorry ik negeer en scroll langs de meeste dwaze reacties. Verder heb gemerkt dat er de laatste weken veel meer intellectueel ontwikkelde broers en zusters hier opduiken, en voel me daar veel beter bij.

  Ook al verschillen we in sommige opzichten van mening maar we versterken tenminste elkaar en groeien in geest en (her) calibreren onze inzichten waar nodig.

  Tenslotte zal de moderator WK nu toch echt wel een document gebruiksvoorwaarden hier moeten posten die alle racisten, fantasten, en idioten laat weten hoe ze zich horen te gedragen op een openbaar discussie platform. Jij, Cochise, Ronald, JoJo, Robinho, Koos, RobG, mezelf en vele anderen hebben het keer op keer opgemerkt. Ik ben niet geintreseert in je afkomst, maar meer op de inhoud van je karakter.

  ETA: Ik ben nog steeds overstuur van de benoeming van Gersie.


  Maak melding

 11. Aloha Hoefdraad! De biezen pakken en opdonderen. Jij bent te duur voor de regering Bouta. Jammer ,dat de Pres die Hoefdraad niet eerder eruit geschopt heeft. Mensen die een Mega salaris hebben en niets presteren moeten opkrassen. Zo gaat Suri straks naar de knoppen!!!!!


  Maak melding

 12. Yu musu law fu tru efu yu wani tron graman fu a mama bangi ondro Presidenti Bouta. Bouta aksi Proeve efu a wani tron graman fu a mama bangi, Proeve aksi bouta efu a denki dati en ede boro. Ma now, baka so meni mun, a gersi dati Bouta feni so wan trutru law man, nanga a nen Gersie, fu tron graman fu a mama bangi.


  Maak melding

 13. Koos, de paarse vijver met kader in Suriname is onuitputtelijk. Wat dacht je ook van de grote buffer aan paars kader dat woonachtig is in het buitenland? Maar wat voor mening verwacht je anders van iemand die gedreven wordt door haat, jaloezie, nijd en achterklap?


  Maak melding

 14. Schroefdraad en Gersien zijn beide gristenen. Wanneer gaan ze hun gristenplicht vervullen en voor Srd 6000,- per maand het land een goed beleid geven? Of werken ze liever voor de kerrrik? De kerrik die alleen geinteresseerd is in zieltjeswinnerij en de vergroting van haar (rijke) aanhang? De kerrik die 10% van het inkomen wil van de gristenen? En dus ontzettend rijk moet zijn? Waarom gaat de regering niet daar het geld zoeken?


  Maak melding

 15. RobG,
  “Wat dacht je ook van de grote buffer aan paars kader dat woonachtig is in het buitenland? ”
  Toegeven, maar ze hebben geen directe invloed op de erosie behoorlijk bestuur en professionaliteit binnen de holistische politiek daar, en ook niet op het aantrekken/opleiden van talent.


  Maak melding

 16. Gersie gaat het voor Hoefdraad beren(surinaams) mocht hij de functie van governor krijgen. Boefdraad gaat zich echt moeten bewijzen nu. Gersie gaat het hem niet makkelijk maken..


  Maak melding

 17. -Het is een grote zooitje in suriname. Ik haat niemand, maar zal nooit van mijn leven kiezen voor een president
  die moorden heeft gepleegd.
  Eerst mensen wegsturen en nu weer gaan bedelen.

  Hetgeen wat ik ook wilde schrijven hoeft eigenlijk niet meer, omdat ik het zelfs nu heb gelezen.

  Een stukje tekst:::::::::

  =‘NDP heeft geen mensen met verstand’, zegt oud-diplomaat en politicus Arnold Kruisland zonder enig aarzelen tegenover Dagblad Suriname. Het bewijs is het feit dat de NDP-regering, die voor de derde maal aanzit, een financiële wanorde en malaise heeft gemaakt met stijgende koersen en devaluatie van de Surinaamse munt. Kruisland zegt expliciet dat de NDP ‎vanaf de jaren ‘80 telkens wanneer zij aanzit, een financieel wanbeleid voert. ‘Omdat de NDP geen kader heeft, ze heeft geen mensen met verstand. NDP heeft alleen personen die aan zelfverrijking denken, hoe zij en hun familie snel rijk kunnen worden. Ze denken niet eens aan het besturen van het land.’


  Maak melding

 18. RobG. Je bedoelt de paarse vijver is onuitputtelijk met NDP stront.
  Tide Tamara wie e Sakka go moro fara (in de NDP stront)

  Gegroet
  Jagteraho


  Maak melding

 19. Bij gebrek aan nieuws het volgende,

  Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vindt dat president Desi Bouterse zijn verontschuldigingen moet aanbieden aan het volk. Als regeringsleider wist hij precies dat er mega achterstallige schulden waren. Veel meer dan de toenmalige minister van Financiën, Andy Rusland, doorgaf. Gajadien merkt tegenover Starnieuws op dat ook de president vóór de verkiezingen heeft aangegeven dat de achterstallige schulden betaald zouden worden. Hij was op de hoogte van de enorme schuld, terwijl Rusland aan de vaste commissie van Financiën en in De Nationale Assemblee een ander beeld gaf.

  Gajadien vindt het logisch dat de president geen keuze heeft gemaakt tussen de ministers Gillmore Hoefdraad, Andy Rusland, de fractieleider van de NDP, André Misiekaba en zijn vervanger Amzad Abdoel. Hoefdraad heeft op een persconferentie de vorige week Rusland beschuldigd informatie te hebben achtergehouden voor de Centrale Bank van Suriname. Hij heeft ook aangegeven dat de achterstallige betalingen aan ondernemers ongeveer SRD 300 miljoen was. De schuld bleek bij het aantreden van Hoefdraad op Financiën SRD 1,4 miljard te zijn. Gajadien merkt op dat er ook sprake was van reçu’s die onrechtmatig waren. Toen dit naar buiten kwam via ‘de Ware Tijd’ heeft Hoefdraad dit categorisch ontkend. Het Assembleelid stelt dat ook creditratingbureaus voor de gek zijn gehouden.

  Volgens analyse van Gajadien is alles met medeweten van de president gebeurd. Daarom kiest hij niet voor de leiding van de fractie van de NDP, die stelde dat Hoefdraad kan inpakken als hij de financieel-economische problemen niet kan oplossen en de vinger naar anderen wijst. “De president heeft ervoor gekozen om de situatie te lijmen omdat hij weet dat zijn eigen desastreus beleid ervoor gezorgd heeft dat wij vandaag in deze situatie zijn beland,” stelt Gajadien. “De NDP-fractieleider zal normaal blijven functioneren en met gekrulde staart verder gaan, alsook zijn waarnemer.”

  “Nu minister Hoefdraad aangeeft dat er enorme betalingsachterstanden waren, bevestigt dit alleen dat Andy Rusland reeds betrapt was in het parlement, maar aangaf dat de betalingsachterstand niet zo groot was, terwijl ik een lijst gepresenteerd had van ondernemers die betaald moesten worden en aangaf dat reçu’s in de lade bleven liggen. De president heeft mede ervoor gezorgd dat de juiste informatie niet naar buiten kwam. Zo heeft de toenmalige governor, minister Hoefdraad ook alles in het werk gesteld voor de president om vóór de algemene verkiezingen de koers niet omhoog te laten gaan, door met alle deviezenreserve te interveniëren en zelfs monetair te financieren middels allerlei swapdeals,” voert het Assembleelid aan.

  De financieel-monetair crisis waarin het land verkeert, is volgens Gajadien veroorzaakt omdat het volk is misleid. Het ging bij de president alleen maar om verkiezingswinst. “De president zou zich hiervoor tegenover het volk moeten verontschuldigen en het mandaat moeten teruggeven, zodat de kiezers een oprechte keuze kunnen maken zonder misleiding,” meent Gajadien.


  Maak melding

 20. Mooi verhaal dat ik wil delen van mr Cairo

  Flush, flush, flush … Zo gaat het geluid ongeveer wanneer je een toiletpot doorspoelt. Probeert u zich een voorstelling te maken wat er de afgelopen vijf jaar elke maand is gebeurd en vermenigvuldig het aantal keren met SRD 80.000. Dat wordt 5 x 12 x SRD 80.000 = SRD 4,8 miljoen.

  Op zijn minst dit bedrag lijkt mij letterlijk en figuurlijk door de WC te zijn gespoeld aan salaris voor de governor van de Centrale Bank van Suriname, als de man nu doodleuk komt vertellen dat hij met ‘foute’ cijfers (monetair) beleid heeft gevoerd. Kregen Moody’s, Standard & Poor’s en Fitch Ratings ook verkeerde informatie en gaven zij de positieve beoordelingen van de economie op basis van die foute gegevens? Johnny Kamperveen, nu wijlen, zou hebben gezegd: ‘Ma dan hoe daaaan?’ Hoe dit mogelijk is geweest is inderdaad een grote vraag.

  Hoefie schuift de verantwoordelijkheid af op ex-minister van Financiën, Andoyo. Die zou hem verkeerde cijfers over de financiële positie van de Staat hebben gegeven. Misschien kan Hoefie Shaggy strikken voor een duet en een remake produceren van diens wereldhit ‘IT WASN’T ME’. Zo makkelijk schijnt het in Suriname te gaan dat autoriteiten die voor astronomische bedragen zijn ingehuurd de verantwoordelijkheid voor hun falend beleid op anderen afschuiven. Ik vraag me in gemoede af wie de afgelopen periode met onze valutareserves heeft gestoeid en via valuta- interventies heeft geprobeerd de wisselkoers die al zeker drie jaar geleden onder druk kwam, te verdedigen.

  Was het Andoyo of Hoefie? Resultaat: bijna 700 miljoen US dollar aan monetaire reserves door de WC en een wisselkoers van ongeveer SRD 5,50 voor de US dollar. Voor een fractie van het bedrag dat Hoefie elke maand op zijn bankrekening mocht bijschrijven, had elke proleet of financieel- economische analfabeet, dezelfde prestatie zo je wil wanprestatie geleverd. Hoe is het mogelijk dat terwijl anderen, onder wie economen, politici, handelaren en zelfs huismoeders al lang hadden ingezien dat het faliekant fout ging, maar de complete regering ondersteund door ‘Mi-Si-Kba’ die nu pas ziet’ en de paarselingen, bleven gillen hoe goed het ging en gaat in het land. Daar is een plausibele verklaring voor.

  Goebbels heeft op sublieme wijze bijgedragen dat zaken die fout gingen elke middag op de radio zodanig werden belicht of besproken dat menigeen er in is gestonken. Maar een bekende Surinaams gezegde luidt: “Yu kan kibri yu gran m’ma, ma yu no man kibri en koso koso.” Hoefie kon oma die intussen een zware longontsteking heeft en dreigt te stikken vorige week vrijdag niet langer verbergen. Helaas had hij niet de ballen om te zeggen dat hij oma ziek heeft helpen maken, ernstig ziek. Goebbels gaf gisteren ook nog een verklaring voor de verbale aanval van Mi-Si-Kba op Hoefie.

  Het moet heten dat Hoefie tijdens een ontmoeting met coalitieleden in het perscentrum daags tevoren op hoge poten is weggelopen en de mensen vierkant heeft laten zitten. Wat de aanleiding voor de ruzie ook mag zijn doet helaas niet ter zake. Dat maakt niet dat de wisselkoersen dalen, de prijzen in de winkels omlaag gaan of dat de economie daarmee weer op spoor komt. Een welgemeend advies aan Hoefie: ‘If you can’t stand the heat, get out of the kitchen!’ De vraag is hoe lang de president zich de financieel-economische en monetaire misbaksels van Hoefie nog zal laten smaken.

  De samenleving heeft daar de buik al vol van en lust je braaksels als van afgelopen vrijdag al helemaal niet. Wanneer je als CB-governor en MinFin tegelijk tijdens een persconferentie instemt en driftig zit te knikken wanneer een cambiobaas vertelt dat geldwisselkantoren valuta gaan leveren voor wisselkoersinterventies om zo de koers omlaag te brengen, is dat het bewijs dat je de kluts totaal kwijt bent.

  Ik ben geen econoom, maar het gaat mijn verstand te boven dat in een beschaafde samenleving met een Bankwet en regels hoe het financiële reilen en zeilen in het land geregeld moet worden, de officiële monetaire autoriteiten met een dergelijk plan durven komen. Onvoorstelbaar! Hopelijk schenkt de president binnen afzienbare tijd klare wijn aan de samenleving.

  ivancairo@yahoo.com


  Maak melding

 21. Aan Glenn Gersie moet Bouterese de staats schenken!!! Hij is de SUPER mesch………..Suriname gaat vooriut!!!!! Geweldig!!!! Dubai…….Hahhahahaha…….Neks no fout…hahahhahahhaha…..Woie woie……;)


  Maak melding

 22. RobG

  u hoort zeker bij de grote buffer aan deskundigheid in het buitenland.

  Wellicht een goed idee als de president Boefdraad weg stuurt dat u zich beschikbaar stelt.
  Dan neemt zowel in Su als in Nederland het IQ toe (LOL)


  Maak melding

 23. Laten we elkaar niet voor de gek houden. Geef de governor functie aan de beste econoom ter wereld en hij zal op den duur uit principe bedanken of uiteindelijk de tegenstrijdige instructies van Desi moeten opvolgen.
  Met deze president aan de macht kan je onmogelijk praten van een onafhankelijke CBvS, Desi zal zijn wil puur uit eigen belang op de een of ander manier altijd willen doordrukken.

  Overigens, is vijver nu ook synoniem voor beerput?


  Maak melding

 24. De vijver met bestuurders van NDP signatuur zou zijn opgedroogd, maar de poel des verderf is nog helemaal niet opgedroogd. De poel met georganiseerde in capaciteit, de roofmacht, de corruptiemacht, de graaimacht, de despotische macht, de misleidende macht die is nog omega groot. Wat had men van de NDP verwacht. Wet van Bouta: Bouterse aan de macht, verpaupering en verarming van de Surinaamse bevolking, in sociaal-, moreel en economische zin. Verrijking van de inner circle van de NDP. Dit is een wetmatigheid en geen incident. 3 x is het gebeurd.
  Wat had u van het bestuurlijke- en regeermacht van de NDP verwacht? Fractie van de NDP in het parlement bestaat allemaal uit intellectuele nullen. De pres. in een intellectuele nul, en die laat zich omringen door nullen.


  Maak melding

 25. Su staat in brand en Woefdraad is spoorloos

  =================================

  De vakbeweging wacht op minister Gillmore Hoefdraad van Financiën om verder te praten over het pakket maatregelen ten behoeve van de bijna uitzichtloze situatie van de economie. .De Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur), de Bond van Leraren(BvL) en de Federatie van Onderwijsgevenden en Leerkrachten in Suriname (FOLS) hadden gisterenavond in eerste ronde hierover  overleg  met president Desi Bouterse. Daarbij was ook minister Soewarto Moestadja van Arbeid aanwezig. Hoefdraad was afwezig.Hij heeft dringende verplichtingen in het buitenland, deelde de president het gezelschap mee. Zo vertelde Robby Berenstein vandaag als verslag van gisteravond. De vakbeweging hamert op maatregelen om de verarming, die vanwege de wisselkoersstijging plaatsvindt, een halt toe te roepen. Tijdens het onderhoud heeft Bouterse de wereldwijde crisis aangehaald als de oorzaak van de situatie in het land.Berenstein daarentegen zegt dat ook de uitvoering van het nationaal beleid ten grondslag heeft gelegen aan de slechte financieel-economische situatie in het land. Het is om die reden dat snel gesproken moet worden over  het pakket aan maatregelen, die volgens Berenstein ook te maken hebben met lonen en belastingen. De vakbondsdelegaties van Ravaksur, BvL en de FOLS komen maandagavond weer bijeen om te praten met de regering. Dan wordt verwacht dat minister Hoefdraad ook aanwezig is.

  ==============================


  Maak melding

 26. Komt Hoefdraad nog terug of is hij een vluchtroute gaan voor- bereiden voor topcrimineel Desie Bouterse.
  Zolang Bouterse op die plek zit zal het niet goed gaan met ons land. Bouterse zit er om zijn eigen hachje te redden en niet in s’lands-/volksbelang.
  Deze man en zijn innercircle moeten worden verjaagd a la Libië.


  Maak melding

 27. @Afro,

  Ik ben het roerend met je eens: Tevens moet het CRIMINEEL VERMOGEN dat deze BANDIET bij elkaar heeft geroofd, worden afgepakt!!!

  Quote:
  Deze man en zijn innercircle moeten worden verjaagd a la Libië


  Maak melding

 28. Het is nu overduidelijk dat Suriname aan het afglijden is. wat er nu moet gebeuren is snel ingrijpen door het volk lees de straat op gaan en op democratische wijze aangeven dat er niet hiervoor gekozen is toen. De president is aan het eind van zijn latijn en moet geholpen worden door em massaaal af te wijzen.

  Jepi


  Maak melding

 29. Meneer Bihlal en zijn Cambio club zijn nu de monitaire autoriteit geworden nu zij om de val te stoppen dollars mogen verkopen (die zij van geheime locaties halen) voor SRD 5,15.

  Feitelijk is dit een nieuwe devaluatie van 25%.

  Echter wat erger is dat de heer Bihlal openlijk stelt dat het zijn geheim is waar hij de echte dollars vandaan haalt. Als hij het tot geheim verklaart en het gaat om $ 2.000.000/dag resp. SRD 2,200.000 per dag winst ten opzichte van de officiele koers, dan weet iedereen dat het hier om Witwassen zal gaan of om 2.000 transacties van $ 9.999 die niet gemeld hoeven worden.

  Welk land kan Suriname nog vertrouwen als een partner.

  Het land wordt door dit beleid gedegradeerd tot Mafia bank


  Maak melding

 30. Zij durven niet toegeven,maar derde devaluatie via cambio is gerealiseerd. Officiële koers 4.04 maar nergens mannen valuta kopen voor die prijs…dus mensen FF door denken je kan aan valuta aankomen mist u wil betalen 5.15..nu hoor je geluid dat de koers is tot 5.50 snel gaat vierde,en vijfde devaluatie komen …ik vraag mij af waar is die islamitische bank,die willen geld lenen zonder rente…volgende verkiezing zijn in toch


  Maak melding

 31. Suriname word nu geregeerd door democratisch gekozen avonturiers.Het maakt niet uit wie op deze cruciale posten benoemd worden, het zijn maar marjonetten en jaknikkers.We zijn de lul zolang hier geen verandering in komt.Het word een lang proces.Ook moet de surinamer gewezen worden dat hij moet produceren.
  De cultuur die er is moet veranderen.Men moet de handen uit de mouw steken.Dit mooie land gaat anders kapot.


  Maak melding

 32. JoJo
  “Meneer Bihlal en zijn Cambio club zijn nu de monitaire autoriteit geworden nu zij om de val te stoppen dollars mogen verkopen (die zij van geheime locaties halen) voor SRD 5,15.”

  Die hebben gewoon cash geld bij elkaar gelegd en houden de minister het mes op de keel, die verder geen kant op kan zonder dat alles instort.


  Maak melding

 33. Hoefdraad is voor besprekingen naar Washington? Namens de Surinaamse overheid ? Nee hoor. Hij solliciteert naar een nieuwe functie bij de VN.
  Hoefie weet dat niemand trek heeft in Suriname.Wel wanneer ze het land kunnen
  leegroven. Waar ze op wachten is op een ok van dombo bouterse. Let maar op Chinese bedrijven worden uitgenodigd om zogenaamd palmolie plantages op te zetten. Terwijl Suriname de kennis (LVV) heeft dit zelf te doen.
  Niks palmolie projekt. Net als jaren geleden komen ze voor hout van de bomen.Daarna rapporteren ze dat de grond niet geschikt is voor palmolie aanplant. Of een andere scheit smoes waar domme bouta en zij rovers weer in trappen.

  Hoefie is moe van de door hem gemaakte puinhopen. Hij wil terug naar zo’n save baan waar hij alleen hoeft te zitten en zijn secretaresse en het lagere VN personeel het meeste werk laat doen.
  Let maar op hij is snel weer weg.


  Maak melding

 34. Het beste is dat bouterse zich net als Norieaga van panama aan de Amerikanen overgeeft. Bouterse heeft ook nog 11 jaar in een Nederlandse gevangenis tegoed. Vorig jaar verloor hij weer een hoger beroep bij een Nederlandse rechtbank.Er waren zogenaamd fouten gemaakt bij zijn veroordeling jaren geleden. De getuige die zijn getuigenis introk was natuurlijk goed betaald.
  Daarna kunnen zíjn gedegenereerde gezinsleden en politieke vrienden aan het werk worden gezet. Bv op een bananen plantage.


  Maak melding

 35. Door de dalende geldkoers gaat het weer richting grote cijfers op biljetten maar het is papier met weinig waarde.
  Ja het gaat weer als de jaren net na de militaire coup van 1980.
  Wat een zonde. Vooral voor de generatie
  die op school niet is verteld wat voor misdaden bouterse en militaire companen vanaf 1980 hebben uitgevreten.
  En deze onwetende generatie hebben bouterse en mede plunderaars aan de macht geholpen. Wie met vuur speelt moet op de blaren zitten. Dus mensen tikie ding klap. Jullie zitten in die zelf gekozen carrousel.
  En wacht maar op hulp van een niet bestaande god.


  Maak melding

 36. Bouterse
  Heeft de neuzen weer 1 kant op gezet?????!!!
  Boefdraad mag weer uit zijn geheime Buitenlandse hol komen (aub even z’n paspoort checken waar hij geweest is) en moet nederig zijn naar iedereen die hij opzij gezet heeft zoals
  1) Glenn Gersie; er was een vertouwensbreuk, u mag thuis blijven),
  2) Rusland: U heeft Suriname bedonderd en de Centrale Bank op het verkeerde been gezet zodat er deviezen in een bodemloze put verdwenen zijn.
  3) Abdoel: U stond er keek er naar maar heeft u werk voor volk en vaderland verzaakt. U heeft beleid gefaciliteerd dat vernietigend was voor de economie.
  4) Misiekaba; U zwetst maar wat.

  Hoe kan Gilmore Boefdraad met enige autoriteit nog iets doen dat door iemand serieus genomen kan worden.
  Hoe kan met een dergelijk minister van Financiën een buitenlandse partij geloven dat zaken doen met Suriname tot iets zal leiden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.