Aannemingsbedrijven in problemen door betalingsachterstanden overheid

18

De Algemene Aannemers Vereniging (AAV) vindt dat het vertrouwen totaal zoek is bij de regering. AAV-voorzitter Anthony Wong (m) zei eind vorige week op een Nieuwjaarsborrel van de vereniging dat de regering zich kenmerkt door veel onwaarheden, loze beloften en corruptie. Veel aannemingsbedrijven zijn in problemen geraakt vanwege de grote betalingsachterstanden van de overheid bij de uitvoering van projecten. Sommige kleinere aannemers zouden zelfs failliet zijn geworden. Leningen die waren genomen om de projecten uit te voeren konden niet worden terugbetaald en salarissen van werknemers konden niet worden uitbetaald.

Bekijk ook:

18 REACTIES

 1. Ugh. “Sommige kleinere aannemers zouden zelfs failliet zijn gegaan“.
  Werken deze mensen soms zonder contracten? Jezus, iedereen weet dat je 50% van de betaling op je rekening vraagt voordat er maar een schoffel aan te pas komt.


  Maak melding

 2. Ik heb altijd geleerd, dat je alleen met een betrouwbare overheid in zee moet gaan.
  Het artikel vertelt niets nieuws, het gaat al jaren zo.
  Je zou ook wat meer slimheid van de aannemers mogen verwachten.
  Die trappen iedere keer in dezelfde val.
  Dat alles neemt niet weg, dat het allemaal heel triest is, wat nu gebeurt.
  De banken bulken van de SRD’s, omdat veel mensen hun spaargeld hebben ingewisseld voor dollars of euro’s en de overheid heeft een schrijnend tekort aan cash geld.
  Overigens vooral door eigen toedoen en slecht financieel beleid, maar toch.
  Het hele land gaat naar de knoppen.


  Maak melding

 3. Quote: ” Anthony zei op een nieuwjaarsborrel dat de regering zich KENMERKT door VEEL ONWAARHEDEN, LOZE BELOFTEN en CORRUPTIE ” !!!!!

  Nou, dat krijg je wanneer een REGERING bestaat uit een OVERVLOED aan vlot afgestuurde en DOORGEWINTERDE ” LEOLOGEN ” ook wel LIEGBEESTEN genoemd en de scriptiebegeleider de naam ” Desiderius ” draagt en bovendien de rector magnificus is van het instituut.

  Hälsningar! CHAVÉZ


  Maak melding

 4. salarissen van deze moordenaar, ministers en een groot deel van die nutteloze assembleeleden moeten gegarendeerd zijn, en niet te vergeten die fossielenclub op het kabinet zoals van de San, Bosje, Naarendorp, Abrahams en nog enkele van die leeghoofden, en de rest wordt zo nu en dan in gedeelte uitbetaald, totdat ze failliet zijn, en hun tent kunnen sluiten.


  Maak melding

 5. Beste Morenito, opdrachten voor de overheid uitvoeren betekent vaak dat je aan hun voorwaarden moet conformeren anders kun je fluiten naar de opdrachten.
  In de tender fase worden dit soort zaken geregeld. Maar idd bij een private opdracht vraag je eerst een aanbetaling.
  5 jaar Bouterse en het land is naar de verdommenis geholpen. Voorzie veel faillissementen. Heel jammer


  Maak melding

 6. Heeft Boefdraad geen betalingen gegarandeerd. Hij had genoeg geld bij gedrukt in september jl.

  Of was het dat hij zelf ook nog wat rekeningen in de stapels gelegd heeft en hij sneller door het geld was dan gedacht had.


  Maak melding

 7. Dhr. Wong moet niet komen zeuren want het zijn deze aannemers die blindelings gingen inschrijven en financieren . Hierdoor kreeg de regering veel wind hun zeil. Notabene werken van 100 srd werd voor 800 gedaan . Ze rijen met de nieuwste wagens , beste equipments enz en kom je met krokodil tranen. Schamen jullie niet


  Maak melding

 8. Indien Suriname doorgaat op de huidige wijze kan het land binnen enkele jaren opgeslokt worden door Brazilie, China of Frankrijk. De Chinezen zouden een grote zeehaven in Zuid Amerika goed kunnen gebruiken.
  Stel nou dat China met deze voorstel komt: iedere Surinamer krijgt per direct 1 miljoen Us$ en in ruil krijgen we het volledige zeggenschap in Suriname voor de komende 25 jaar. Zouden de Surinamers toehappen?


  Maak melding

 9. KUMAKOISI STAAT GARANT VOOR CHAOS: Let wel deze CHAOS zal ongekende PROPORTIES aannemen naar gelang deze PA VAN ALLE LEUGENS langer aanblijft als PLEESIDENT.

  Mijn Diepste Wens is dat deze VERNIETIGER VAN DE ECONOMIE IN SURINAME van het TONEEL VERDWIJNT EN HET LIEFST ACHTER DE TRALIES BELAND!!!

  Suriname moet eens en voor altijd afrekenen met deze CHARLATAN en zijn KORNUITEN!!!


  Maak melding

 10. De sommige aannemers hebben in tijden van hoog conjunctuur geprofiteerd van de overheid door ook deel te nemen aan het spel van omkoping en fraude. Dus is de vraag of je met deze lieden medelijden moet hebben


  Maak melding

 11. Niet alleen aannemingsbedrijven zijn in problemen. Suriname
  is in problemen.Onderwijs,Volksgezondheid,transport,sport,
  enz.enz.Het volk van Suriname heeft massaal voor dit misleidend beleid gekozen.Dit volk moet deze misleiders weer afzetten.Geen andere oplossing!


  Maak melding

 12. De laatste vijf jaren is het zo geweest dat de aannemers het project voor financieren en dat de overheid hun later betaalt wat nooit is gebeurd.
  Een eenvoudige voorbeeld zijn de bus-en boothouders.


  Maak melding

 13. @Sir Price, een vreemde vraagstelling maar aangezien het Surinaams volk een volk zonder eer is, zullen velen toehappen. Het is eigenlijk schandalig dat een land na 40 jaar onafhankelijkheid geen een kopercent is opgeschoten en juist in zijn ontwikkeling stilstaat. Een land dat zogenaamd op parieer zelfstandig is maar de handjes ophoudt en om geld bedelt bij landen als India, China, Nederland en Frankrijk. Een land dat in werkwijze veel doet denken aan Afrikaanse onderontwikkelde landen. En maar blijven pochen dat het zo goed gaat met dat land. Zullen de demonstraties tegen corruptie en de fascistische mulate leider toenemen ? Ik betwijfel het ten zeerste ! Zelfs daarvoor is het een te lui volk !


  Maak melding

 14. Pietpiewta
  “Een land dat zogenaamd op papier zelfstandig is maar de handjes ophoudt en om geld bedelt bij landen als India, China, Nederland en Frankrijk.”

  Hear, hear!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.