VHP worstelt zich naar nieuw Surinaams imago

18

PARAMARIBO, 18 jan – De Verenigde Hervormings Partij, VHP, worstelt zich verbeten naar een nieuw politiek imago. Het idee is een meer ‘nationaal’ elan aan te nemen na ruim zestig jaar. Dat het niet op stel en sprong gaat, bleek bij de formele intro.

Volgens de Times of Suriname ging het er heftig aan toe op een speciale partijconferentie. De meningen over de nieuwe richting zijn verdeeld. Zelfs binnen de partijleiding bleek behoorlijk kritiek te leven. Behalve afrekenen met eenzijdige etnische gerichtheid, zijn er ook issues als meer plaats voor vrouwen. Het laatste speelde na een inleiding van parlementariër Krishna Mathoera die pleitte voor meer vrouwelijk leiderschap.

Sommigen zien de felheid meer als bewijs van de democratische gesteldheid. Die is klaarblijkelijk supergezond binnen de VHP, wordt geredeneerd. Leden krijgen alle gelegenheid zich te uiten. “Dat is hun democratisch recht. Het is er natuurlijk hard aan toe gegaan, maar het was opbouwende kritiek”, zegt bestuurslid Mahinder Rathipal. Partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi wil al bij de volgende verkiezingen profijt trekken van het nieuwe elan.

Bekijk ook:

18 REACTIES

 1. VHP is net als NPS aan het doodbloeden.
  Redden is niet meer mogelijk daar gajadien mensen voorhoud dat hij de voorzitter gaat worden, want de huidige voorzitter deugt helemaal niet.
  advise : probeer binnenshuis zaken te regelen.


  Maak melding

 2. mijn advies aan VHP: zoek rustig naar een nieuw punt waar je je op gaat richten. en zoek naar mensen met een visie. niet naar mensen zoals dilip sardjoe, die jullie eerder gehad hebben en andere weglopers.

  zet je suriname masker op en haal je hindoestaanse masker af. als je jezelf als surinamer ziet.

  breng een boodschap van eenheid en geef mensen het gevoel dat zij ertoe doen en dat zij het kunnen.

  en veel succes. the sky is the limit.

  en misschien moet santhokie met een jongere generatie gaan lopen en langzaam maar zeker die generatie opvoeden tot leiden.


  Maak melding

 3. Binnen 10 jaar is 80% van de hindostanen gekerstend en is de VHP haar politieke basis kwijt. De hindostanen zullen slechts in uiterlijk hindostaan zijn, maar voor de rest worden het de nieuwe zwarten en mengelmoesjes van Suriname.
  Ik zou de VHP aanraden eerst maar iets te doen tegen de kerstening en de verwerping van de eigen godsdienst en cultuur door de hindostanen.
  Hindostanen zijn het meest materialistisch en het sterkst beinvloedbaar (door geld en goederen) van alle Surinamers. De kerken en alle andere groepen weten dat en maken er handig gebruik van. Alleen de hindostaanse leiders verkeren in coma.


  Maak melding

 4. Je krijgt geen andere imago in een land waar men etnisch denkt en stemt.
  Als je echt een andere imago wilt, dan zul je 5 jaar lang volkomen clean moeten zijn en keihard moeten optreden tegen een ieder die dubieus handelt. Daarmee kweek je veel vertrouwen, onder alle lagen van de bevolking. Bovendien moet je deskundig kader moeten aantrekken of ontwikkelen en zal de cetabevermentaliteit moeten verdwijnen.


  Maak melding

 5. @Ronald, je schrijft dit:::::
  Binnen 10 jaar is 80% van de hindostanen gekerstend en is de VHP haar politieke basis kwijt. De hindostanen zullen slechts in uiterlijk hindostaan zijn, maar voor de rest worden het de nieuwe zwarten en mengelmoesjes van Suriname.

  -Ik denk dat het nog even zal duren, maar je hebt groot gelijk dat het zal gaan gebeuren. Dit geldt voor alle culturen.
  De personen die steeds de Hindoestanen van langs geven zullen vroeg of laat een schoonzoon/dochter krijgen in de familie van die cultuur.
  Ik heb er geen moeite mee, omdat het een verrijking is voor de mens.

  Ze zijn tenminste harde werkers en goed geschoold.

  Dit is ook de reden waarom ik geen culturen ga neerhalen, maar wel de harde feiten aangeven over het gedrag van die culturen. Soms is het hard, maar waar.
  KARMA


  Maak melding

 6. i boi vhp je wil etnische gedachten achterwegen laten .
  allemaal theorie ,de tijd zal het leren als dat zo is .die naam verenigde hindoestaanse partij is zeer bekend ,ik hoop dat het menens is dat de vhp het niet bij woorden houdt en dat ze het laten werken in de praktijk.


  Maak melding

 7. Ik vind dat we elkaar moeten respecteren hoe en wat we zijn. vandaag de dag. We zijn allemaal ZUURinaners.

  Eindelijk lijkt een ieder in ZUURiname op Somo en mag Brunswijk ongestoord in z’n vijver vissen. Ziet de VHP het dan wel zitten in ZUURINAME en belooft Bouterse aan geen enkele buitenstaander ooit een sleutel te geven van ZUURiname.

  Opeens, ZUURiname een FEIT en EENHEID.


  Maak melding

 8. veel geluk met baboeram alias sandew hira , pahlad, yogi, tokkie , girjasing , mathoera enz.
  zoveel racistisch tuig in een partij .
  papa lachmon ligt zeker rondjes te draaien in zn graf.
  de vhp blijft voor eeuwig de verenigde hindostaanse partij.
  dan maar liever de ndp zonder de ddb kliek.
  Multi etnisch.


  Maak melding

 9. @basmatie

  Waarom zonder de DDB kliek zij doen uitstekend hun werk toch? Kijkt u maar de huidige financieele en politieke situatie van Suriname. Even je geheugen opfrissen. Elke keer dat de V Hindu Partij mee regeerde ging het heel goed met Suriname.
  Droomt u vrolijk verder!
  Jai Ho !


  Maak melding

 10. lovenswaardig streven, alleen lijkt het me dan zinvol de H te vervangen door bijv. de N van nationaal, omdat de politieke opponenten halsstarrig de H met Hindoestaanse zullen willen blijven associeeren, helemaal het gedrag van veel paarse ratten inschattende, dat ze niet willen en kunnen accepteren dat er een ietwat andere koers gevaren gaat worden kunnen ze met hun vermoedelijke beperkte geestelijke vermogens (anders ben je toch geen aanhanger van de NDP?) waarschijnlijk niet kunnen bevatten.
  Deze verandering geeft wel aan dat er flexibiliteit en progressie is binnen de VHP


  Maak melding

 11. Hallo,
  De VHP bestaat alleen maar uit hindoestanen.
  Wil jij een goede partij van maken dan moet jij de partij opblazen.
  Wij zijn allemaal Surinamers waarom moet een raciale partij voortbestaan?
  Je loopt met een olifant rond, en zegt dat het de halve wereld vast houd.


  Maak melding

 12. Goed zo VHP!
  Ben hee trots op jullie dat bij jullie als partij een ieder zijn of haar Eigen mening heft en die het kenbaar maaakt zonder voor hun leven te vrezen, er wordt naar hun geluisterd,goed zo.
  Ben trouwens super blij met het feit dat geen enkel vhper om amnestie en of vergiffenis vraagt,gewoon een partij om trots op te zijn . In jogie em Gajadien hebben jhullie hgeel goeie sprekers waar de NDP nooit antrwoorden op heft.Onze Santokhi is een man van CICAD ,is vrij te reizen en heeft geen behoefte aan amnestie of vergiffenis.Dit alles kunnen we niet zeggen van de ndp lijder die tevens als bonus nog op de opsporings lijst staat van de Inter en de Europol als wan ted numereo uno!
  Grappig om te horen hoe de ndpers hun gif uiten tegen de hindostanen ,ja dezelfde hindostanen waar enkele verraders de ndp club en zijn lijdernog zuurstof verschaffe. Hahahahaaaa …een Sandew Hira die baasje bouta de hoop geeft zijn resterende dagen in alle vrijheid door te brengen op Broko Baka en niet in Santo Boma,en de verrader Dilip Sardjoe die bouta financieel steunt. De ndp moet zijn bestaan heden danken aan nde hindostanen!1
  Zo vrouwtie basmatie en horde zeg liever dank je wel aan de hindostanen dat de ndp nog bestaat .Zonder de hindostaan is de ndp verloren!!
  Heb jij ooit geprobeerd lid te worden van de VHP ,basmatie en horde?!!
  Ik denk van niet ,jullie als onfatsoenlijke burgers hebben liever de criminelen en boeven als lijder .Soort zoekt sort zou ik zeggen!


  Maak melding

 13. @Sjang
  Hou op met je domgemekker en wordt lid van de VHP,of moet men julllie met allegeweld tot vhper maken?Moet men jullie eerst bedreigen?.
  Je hebt de keuze om te kiezen tussen de VHP en de NDP. Je hebt je keuze duidelijk gemaakt dus hou voortaan je snavel dicht.,waardeloze ndper !!


  Maak melding

 14. Sjang weet zo goed dat de VHP alleen uit Hindoestanen bestaat, dat komt waarschijnlijk omdat hij bij praktisch alle bijeenkomsten aanwezig is om te bepalen wie er wel en wie er niet zijn, toch gek dat hij dan niets van de strekking van dit artikel begrijpt, of eigenlijk toch ook niet, want dan moet je namelijk over gezond verstand beschikken


  Maak melding

 15. Nee.Ray ik zal jouw niet van repliek dienen.
  Ik heb vroeger in een hindoestaanse vereniging gevoetbald in Suriname,en je had een paar goede voetballers tussen.
  Ik heb toen tegen hun gezegd als je vooruit wil komen dan moeten jullie voor een hogere club gaan voetballen.
  En daar kunnen jullie met iedereen samen voetballen.
  Een paar van deze jongens hadden het ook gemaakt in het Suriname stadion.

  Dus je ziet Ray als je gaat miksen is het beter voor jouw!!


  Maak melding

 16. Een serieus advies voor de VHP om te beginnen:
  1 Verander je logo, de olifant staat symbool voor India
  2 Verander de kleur van de partij
  3 Verander de naam van de partij volledig. Alle drie letters.
  Dan maak je nog n klein kansje om je doel de partij tot een multiraciale partij te maken, te realiseren.

  Zo gaat het niet werken.
  Eerst moet die oranje olifant weg!
  En ook die V die H en die P. De P moet een B worden van Beweging!
  Succes gegarandeerd!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.