Surinaamse bedrijven op grootste Emigratiebeurs van Nederland

8

Op 13 en 14 februari 2016 vindt de Emigratiebeurs plaats in Expo te Houten (vlakbij Utrecht) dat voor de 20e keer wordt georganiseerd in Nederland. Dit evenement richt zich op migranten die willen remigreren en/of op zoek zijn naar een baan in landen in ontwikkeling. Deze beurs biedt informatie over WONEN, WERKEN en ONDERNEMEN o.a. in Suriname.

Het Consulaat van Suriname in Nederland zal dit jaar ook aanwezig zijn om belangstellenden te informeren over wat er nodig is voor toelating tot Suriname (visum, verblijfsvergunning, PSA). De organisatie en coördinatie voor deelnemende bedrijven uit Suriname wordt uitgevoerd door RAMMAR marketing & communications.

Ook voor Surinaamse bedrijven is het mogelijk om als exposant deel te nemen aan deze beurs. Dit kunnen enerzijds bedrijven zijn die op zoek zijn naar personeel. Anderzijds biedt deze beurs ook een platform aan Surinaamse bedrijven die producten en/of diensten aanbieden aan (r)emigranten die in Suriname willen komen wonen en werken. Denk aan woningvoorziening, verhuisdiensten, vacatures, stageplaatsen etc.

UPDATE:
De volgende organisaties staan onder andere voor Suriname klaar met informatie en vacatures:
Consulaat van Suriname in Nederland: informeert over wat er nodig is voor toelating tot Suriname (visum, verblijfsvergunning, PSA-wetgeving).
SOL Petroleum Suriname: de Sol Group levert brandstoffen, smeermiddelen en LPG via een uitgebreid netwerk van tankstations. Dit bedrijf is op zoek naar resultaatgerichte collega’s. Ze hebben uitdagende vacatures in de industriële/commerciële sector.
Stichting FinanceSuriname: biedt informatie over wonen, werken en ondernemen in Suriname en organiseert jaarlijks betaalbare marktoriëntatiereizen naar Suriname.

Bekijk ook:

8 REACTIES

 1. Dit is toch wel de lacher van de maand.
  Wie gaat er nu onder de huidige omstandigheden remigreren naar ons land of hier een bedrijf opzetten ?
  Dan moet je wel helemaal van de pot zijn gerukt.
  Sorry hoor, ik hou ontzettend van mijn land, maar zal iedereen op dit moment afraden naar Suriname te remigreren.
  Het opzetten van een (eigen) bedrijf hier is zo ongeveer het ergste wat je als buitenlander kunt overkomen.
  Ik heb er velen zien en velen gefrustreerd weer zien gaan
  Misschien kunnen we Printa uit Nederland zover krijgen, maar daar heb ik een heel zwaar hoofd in.
  Laat ons land eerst maar eens de rust terugbrengen in alles wat hier gebeurt.


  Maak melding

 2. Dit is inderdaad niet het geschikste moment, om te remigreren, met deze paarse bende in het zadel, die voor een chaos gezorgd hebben, en wat nog op ons af gaat komen, als je straks weer in een rij moet gaan staan voor een brood of een pak suiker in de brandende zon, of dat er een schaarste is aan bepaalde levensmiddelen zoals in Venezuela het geval is, en de Venezulanen vluchten naar de ABC eilanden, dan kun je je beter eerst bedenken, voordat je tot remigratie overgaat.


  Maak melding

 3. Dit heeft geen enkele zin. Blijf maar lekker fantaseren. Was Suriname nog maar een deel van het koninkrijk. Dan was het heel eenvoudig en hadden investeerders wel vertrouwen gehad. Suriname lijkt erg veel op Zimbabwe


  Maak melding

 4. Tante Bep,

  Ik ben het helemaal met u eens.
  Toen ik een aantal maanden geleden dezelfde opmerking maakte, werd ik door sommige posters uitgescholden voor landverrader.
  Eentje wenste me zelfs liever dood.
  En dat terwijl ik al jaren met plezier in Suriname woon en de
  de betrokken poster(s) vaak op 7.500 km afstand reageren.
  Over degeneratie gesproken.


  Maak melding

 5. Zoek niet alleen hoog opgeleide mensen, maar zoek vooral naar middelbaar opgeleide mensen die een kans zoeken in Suriname.
  Sluit een deal met Nederland om diaspora terug te laten keren naar Suriname onder gunstige voorwaarden.
  De bedrijvigheid zal nooit slagen met een kleine bevolking. Industrialisatie kan alleen slagen met een grote(re) bevolking. Infrastructuur wordt goedkoper wanneer het veel meer mensen tot gebruik dwingt, belastingopbrengsten worden hoger, er ontstaat meer competentie en concurrentie.
  Zeshonderdduizend is te mager.


  Maak melding

 6. Als iemand van plan is naar Suriname te remigreren,moet die persoon wel rekening mee houden dat er genoeg geld bij de hand is om de ambtenaren om te kopen.Het procedure voor een toelatings bewijs duurt normaal drie, uiterlijk vier maanden.Maar als je geen geld hebt om met de corrupte ambtenaren onder tafel te handelen,duurt het langer dan een jaar. Schande voor de corrupte Surinamers om deel te nemen met de remigratiebeurs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.