zaterdag, april 20, 2024
HomeFotoKoninklijke Nederlandse Voetbal Bond bezoekt Suriname

Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond bezoekt Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De directie van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond(KNVB) heeft deze week een kennismakingsbezoek gebracht aan de Surinaamse minister van Sport en Jeugdzaken, Faizal Abdoelgafoer (l). De Surinaamse Voetbalbond (SVB) die het belang van structureren van het voetbal in Suriname als een van zijn prioriteiten heeft, deelde met de minister het programma die de beide bonden zullen doorlopen. De KNVB die op uitnodiging van de SVB in Suriname is, heeft een orientatie bezoek gebracht aan een van de veertien kunstgrasvelden, oftewel ALBUFLO. De velden in de verschillende distrikten zijn door tussenkomst van de Suriprofs opgezet met technische kennis van de Nederlandse voetbalbond.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
  1. Wat moet de KNVB de Surinamers leren? Mislukking? Ze kunnen zich niet eens voor een EK plaatsen terwijl het de allermakkelijkste EK-kwalificatie ooit was en de clubs kunnen geen potten breken in de Europese competities.
    Suriname moet niet meer kijken naar Nederland voor het voetbal, maar naar Duitsland en Spanje of Brazilie.


    Maak melding
  2. @ Ronald,

    Je moet geen appels met peren vergelijken. Het niveau in Europa ligt 1000 maal hoger dan in Suriname. Suriname heeft zich nog nooit door welke voorronde dan ook kunnen spelen. Alle teams waartegen Natio speelt gaan er tegen Nederland in met een nulletje of 20. De KNVB is een van beste voetbalorganisatiees in Europa. De jeugdopleidingen van de clubs zijn van wereldklasse. Daar buigt de KNVB zich over en probeert in samenwerking van de SVB het beste uit de jeugd naar boven te halen. Wat is daar mis mee? Doe niet stoer hoor, want het Surinaamse voetbal stelt helemaal NIETS, maar dan ook NIETS voor!


    Maak melding
  3. En ” PAARSE Abdoel ” van de ” PAARSE PEUTER SPEELZAAL ” staat erbij als een wel zééééér VERLEGEN PEUTER die tevens last schijnt te hebben van buikkrampen.

    Een minister of een MINI-ster ????

    Trevlig helg ! CHAVÉZ


    Maak melding
  4. Ronald,

    Ik denk, dat wij op organisatorisch gebied nog veel van de KNVB kunnen leren.
    Als er nu iets is, dat in ons land dringend om verbetering vraagt, is het wel organiseren.


    Maak melding
  5. Cochise,

    Organiseren is juist een van de makkelijkste dingen die er is. Vermits je weet wat je wil, wanneer, van wie, waarom, waarmee.
    Het probleem van veel ontwikkelingslanden is niet het niet kunnen organiseren, maar het niet kunnen/willen houden aan de gemaakte afspraken/plannen. De ontwikkeling in ontwikkelingslanden is kleiner, de ego’s des te groter.


    Maak melding
  6. Ronald,

    Ik heb in een aantal landen gewoond, maar nergens is het een grotere chaos, dan in ons land.
    Volgens mij heeft dat alles te maken met organisatietalent, inventiviteit en de wil om er iets van te maken.


    Maak melding
  7. Cochise,

    Ik denk dat dat meer te maken heeft met het corrupte gedrag van de bestuurders dan met een gebrek aan organisatietalent en met het gebrek aan ambitie om iets goeds voor het land te presteren. Eerst de eigen zak, dan die van de familie, dan van de kennissen en vrienden, dan van de aanbidders/volgelingen en voor de rest blijft er niet eens kruimels over.


    Maak melding
  8. Ik lees: “Organiseren is juist een van de makkelijkste dingen die er is”.

    Zoooooo! Dan kunnen we meteen een paar HBO en Universitaire studies schrappen. Certificaten, diploma’s, titels kunnen meteen de prullenbak in.

    Kom nou zeg; de gemiddelde Surinamer heeft al moeite met het organiseren van zijn huishoudbudget. Eerst uiterlijk vertoon en daarna de rest. Een feestje organiseren gaat hen makkelijker af.


    Maak melding
  9. AHE,

    De studies logistiek enz. gaat niet zozeer om het organiseren zelf, maar om de zaken erom heen: contractonderhandelingen, financien, wetten etc.
    En juist gezegd, sommige studies kun je beter schrappen. Ze voegen niks toe.


    Maak melding
  10. Ronald,

    Cursusje Logistiek, is dat echt alles waar je mee komt?

    Ik praat niet in de orde van activiteiten die bij een evenementen bureau plaatsvinden, of hoe een product in het schap terecht komt, of hoe de auto van de band rolt, of de voorbereidingen van een songfestival of grote show. Hoewel deze zaken vaak door standaard processen worden geregeld doe je dat ook niet effentjes.

    Organisatiekunde of organisatieleer is een belangrijke schakel in vele hogere studies.

    Het Rode Kruis of Artsen Zonder Grenzen doe jij al niet zomaar. Jij denkt even Global Multinationals als Shell of grote organisaties als NAVO, EU, VN e.a. te besturen zonder gedegen kennis van organisatie?
    Jij denk dat je even een raket de ruimte in stuurt zonder gedegen kennis van Organisatie? Alleen de voorbereiding kan zo 5 jaar duren. Vraag maar aan de Project Manager die dat doet welke studie hij heeft gevolgd. Ingenieurs en andere hooggeschoolde techneuten zijn vaak ook gewone uitvoerders hoor, je hoeft er echt niet tegen op te kijken.

    Sommige dingen klinken heel simpel maar vergis je niet.
    Omdat Surinamers vaak te simpel denken lukt weinig.

    Ik verneem trouwens voor het eerst in mijn leven dat een opleiding of studie niets toevoegt.
    Niet zulke ondoordachte uitspraken doen a.u.b.


    Maak melding
  11. AHE,

    Met gewoon gezond verstand kom je heel ver hoor. Vele studies zijn gewoon een samenraapsel van diverse specialisaties die in een pakket zijn samengebracht. Ze hebben niks nieuws gebracht behalve bepaalde competenties aan elkaar koppelen. Er zit geen R&D in, ze tappen alleen maar het bestaande af. Ze leveren standaard paketten af, waarmee ze vaak de creativiteit van mensen doden.
    Een gehaaide zakenman is vaak een veel betere organisator dan iemand die 6 jaar heeft zitten zweten in de schoolbanken.
    Kijk maar naar de IT. Waarom denk je dat zelfs in Nederland, met die hoogopgeleide projectmanagers, bijna alle overheids IT-projecten mislukken of slecht functioneren? Omdat ze niet meer met hun gezond verstand werken, maar met modellen die ze in die studies leren. Vaak leren ze het gezond verstand uit te schakelen en blindelings de voorgeschoten modellen en cases te volgen, met rampzalige gevolgen.
    Ik ben niet tegen studies hoor, maar iemand gebruikt meestal slechts 20-30% van de dingen die hij er leert.


    Maak melding
  12. Ronald,

    Inderdaad, met 6 jaar zweten zonder ervaring kom je er echt niet. Project Management methodieken zijn ondersteunend en verder ben je afhankelijk van heel wat soft skills en ervaring. De beste PM’s zijn daarom ook oud managers, ex bestuurders en mensen met veel werkervaring op allerlei gebieden. Een gehaaide zakenman moeten we even uitsluiten want daar praat je over een talentvol persoon, een uitzonderingsgeval.

    De IT projecten bij de overheid moet je niet vergelijken met de IT projecten in het bedrijfsleven.
    Totaal verschillende omgevingen en er wordt ook verschillend omgegaan met budgetten. De politiek die gedurende het project bedreven word is ook gebaseerd op totaal andere belangen.
    Het bedrijfsleven (multinationals) heeft ook andere belangen en andere drives. De projecten daar verlopen ook veel beter gezien de belangen, tevens zijn de processen om de juiste PM’s te assignen ook totaal anders.

    1) In de praktijk gebruikt iemand 20 – 30% van de studie. Ik zou zeggen 40 -65% anders ben je niet goed genoeg en zal op termijn door de mand vallen.
    2) Volgens jou zijn vele studies gewoon een samenraapsel van diverse specialisaties die in een pakket zijn samengebracht. Ze hebben niks nieuws gebracht behalve bepaalde competenties aan elkaar koppelen”.
    Ok dan, gedeeltelijk met je eens omdat er altijd een commercieel aspect is. Maar ik heb nog steeds moeite met jouw mening dat bepaalde studies niets toevoegen. Ik ben van mening dat alles wat je leert iets toevoegt, zelfs als je het 10 jaar geleden in een andere opleiding al hebt geleerd. Bepaalde zaken gaan “leven” als ze na 5 of 10 jaar weer ter sprake komen.

    Gezien het verloop van de discussie zijn we volgens mij nu zover dat we een compromis of consensus hebben bereikt.


    Maak melding
  13. KNVB kan beter de energie in hun eigen zaak steken dan in deze bodemloze put.
    Vanaf Bert van Oostveen aan het hoofd is gekomen is de kwaliteit van het Nederlandse (vooral in clubverband) drastisch omlaag gegaan. Dat merk je zodra ze in Europees verband spelen. Alleen maar kommer en kwel.

    De Surinaamse voetbal Bond moet zelf z’n verantwoordelijkheid nemen en acties ontplooien om alles rond het voetbal een professionele uitstraling te geven. Dan komt de rest vanzelf. Zolang voetballers nog jointjes roken wordt het helemaal niets!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES