Twee doden bij vliegtuigcrash in westelijk deel Suriname

20

PARAMARIBO/APOERA, 15 jan – Nabij het Inheemse dorp Apoera is een Cessna 206 vliegtuig neergestort. Volgens de eerste berichten zijn er twee doden en drie gewonden gevallen. Onder de overledenen bevindt zich piloot Prem Anand Jhauw.

De gewonden zijn er erg aan toe. Volgens SRS Radio is het toestel kort voor de landing neergestort. Het toestel is compleet vernield.

De politie en andere hulpdiensten zijn al ter plekke en er wordt medische hulp verleend.

Bekijk ook:

20 REACTIES

 1. Altijd al gezegd: Vliegende doodskisten, die nauwelijks onderhouden, overjarige, bijna vooroorlogse kistjes. Al kreeg ik een gratis ticket, nooit van mijn leven! Innovatie in de binnenlandse luchtvaart is er niet en nooit geweest.


  Maak melding

 2. Dit valt niet onder het noemer ongeluk. Aan het gebruik van technische middelen (telefoon, auto, koelkast, vliegtuig, geweer) zijn altijd risico’s verbonden. Zoals nu weer blijkt.


  Maak melding

 3. Zo ziet men dat het leven van elk mens aan een zilveren koordje hangt. Men was gewaarschuwd op te passen met het verlepte toestel. Dit is het 2de familielid van Jhauw.


  Maak melding

 4. Er zijn mensen die snel veel geld willen verdienen,goedkope afgedankte vliegtuigen kopen zoals fly way fokker f70 KLM wil alle f70 weg hebben dan hebje landen als Afrika ,su.onderhoud wordt uitgesteld zo lang mogelijk vliegen op grond staan kost geld…..voor mensen die omgekomen zijn is heel erg!! RIP


  Maak melding

 5. Ten eerste, sterkte aan de nabestaanden en moge de de gewonden volledig herstellen.

  @timmy

  Triodamus heeft gelijk kijk naar die reactie van gilly. Meerdere zullen volgen.

  @Biharie,

  Als een vliegtuig goed wordt onderhouden dan kan het altijd blijven vliegen. De Airforce One van de Amerikaanse president is ook een oud toestel.
  1 ding moet je goed onthouden in je achterhoofd. Suriname gaat nooit een splinternieuw toestel kunnen aanschaffen. Moni no de. Met een oud toestel beginnen is niet erg. Zo begon Emirates ook maar je moet natuurlijk kunnen upgraden. SLM heeft het al verloren bij mij dus mijn hoop is nu gevestigd op Fly Allways.


  Maak melding

 6. Bilhari:
  Elke waar naar zijn geld! De Fokker F70 is een veilig toestel. Mits het onderhoud altijd goed is gepleegd (en daar twijfel ik bij KLM niet aan) kan zo’n toestel lang meegaan! Het is aan de nieuwe carrier om het onderhoud net zo nauw te nemen als zijn pre-owner! rest mij nog de opmerking dat “afgeschreven” (boekhoudkundig gezien natuurlijk) heel wat anders is dan “afgedankt” !


  Maak melding

 7. Morenito.
  Dank je wel dat je die Dombo’s duidelijk probeer te maken dat Afrika een continent is. Steeds schreeuwen Afrika dit, Afrika dat. ik gil al de hele tijd Afrika is een continent uit meerdere landen maar veel van die laagopgeleide uitkeringstrekkers weten niet wat dat betekent. Hopeloos doe geen moeite ze blijven dom.


  Maak melding

 8. Mensen,
  niet voorbarig conclusies trekken over de oorzaak v.het ongeluk.
  Uit het bericht is er al iets onduidelijk als ik let op te vermelde tijden.Mijn ervaring als piloot is dat als je bij de landing crasht het meestal een kunstfout is of slecht weer. Maar nogmaals, alleen gedegen onderzoek kan opheldering brengen.Afwachten dus.


  Maak melding

 9. Bij deze willen wij ons medeleven betuigen met de slachtoffers van de crash nabij Apoera.Ook aan de nabestaanden familie en overlevende in de hoop dat zij
  weer volledig zullen herstellen.
  leo en Corry.


  Maak melding

 10. Dit staat compleet los van Fly Allways. Deze “nieuwe” maatschappij gaat zeer goed voorbereid opereren met Fokker 70’s. Met een lange, professionele aanpak achyer zich voorzie ik geen problemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.