Surinaamse regering werkt aan verbetering economie

62
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 15 jan – De economische problemen zijn niet in een vloek en een zucht op te lossen. Dit zegt minister van Financiën Gilmore Hoefdraad. De grote inkopen aan het eind van het jaar en internationale negatieve trends laten hun sporen na. Er is veel werk te doen.

De economie moet drastisch veranderen. “Voor werkgelegenheid en besparing van deviezen zullen we de productie moeten stimuleren. We zitten met een macro-economische gegeven van onevenwichtigheid. We moeten terug naar een situatie van evenwicht”, zei Hoefdraad tijdens een persconferentie. De regering zelf zet zwaar in op zelf bezuinigen. Desondanks is er alle aandacht voor prioriteiten, zoals veiligheid.

De besteding van deviezen wordt zo goed mogelijk beteugeld. “Verspilling wordt tegengaan. We moeten stabiliteit brengen. Wat we moeten doen is dat speculatie gaat verdwijnen. Als iedereen maar in gedachte heeft dat hij ook zijn laatste Surinaamse dollar in vreemd valuta moet omzetten, krijg je oneigenlijke druk. Dat brengt een wisselkoers mee, die absoluut onverantwoord is”, aldus Hoefdraad. Dat moet veranderen.

62 REACTIES

 1. Die grote boeven moeten eerst stoppen met hun srd omwisselen in valuta.als vertrouwen wil winnen van de bevolkingen moet eerst gestolen geld terug naar su….er zijn miljarden $ dollar op buitenlandse rekeningen daar moet jullie wat doen….stelletje boeven


  Maak melding

 2. Veel bla, bla, maar de vraag is, wat er precies aan beleid wordt ontwikkeld.
  Dit soort verhalen kent iedereen en het treft ons ook allemaal, behalve mensen als Hoefdraad.
  Het zou veel interessanter zijn als Hoefdraad zou vertellen, wat hij wil doen om Suriname uit de problemen helpen en hoe die maatregelen ons als bevolking treffen, want dat gaat absoluut gebeuren.
  Een goed bedoeld advies: snij in het waterhoofd van meer dan 53.000 ambtenaren.
  Nergens is zoveel te verdienen als binnen het overheidsapparaat.


  Maak melding

 3. Wat een bullshit verkondigd die malloot van een Hoefdraad weer, veel praten en weinig zeggen.

  “Verspilling wordt tegengaan”, “Als iedereen maar in gedachte heeft dat hij ook zijn laatste Surinaamse dollar in vreemd valuta moet omzetten, krijg je oneigenlijke druk”!
  Hoe durft deze narcist het woord ‘oneigenlijk’ te gebruiken!

  Het besef bij de mensen dat ze straks naar hun zuurverdiende spaarcentjes kunnen fluiten begint steeds vaker door te dringen. Geef ze eens ongelijk!


  Maak melding

 4. Ik zit te luisteren naar Richard Kalloe op Sky en ik erger mij mateloos aan die man door Venetiaan te pas en te onpas erbij te halen.
  Deze man zegt dat Venetiaan DEBET is aan de HUIDIGE ECONOMISCHE situatie= JE REINSTE KOLDER

  Elke keer dat Vene aan de macht kwam, was dat uit een uitzichtloze positie na een KUMA GELIEERDE ADMINISTRATIE.

  Ik wil het niet opnemen voor Venetiaan maar Venetiaan werkt als een RODE LAP voor Kalloe.

  Deze man dient van REPLIEK gediend te worden door NPS-ECONOMEN. Deze man is alleen Venetiaan aan het bespreken terwijl KUMAKOISI een termijn achter de rug heeft.

  Als het goed is deze man 2 keer weggestuurd als MINISTER.


  Maak melding

 5. “Voor werkgelegenheid en besparing van deviezen zullen we de productie moeten stimuleren. We zitten met een macro-economische gegeven van onevenwichtigheid. We moeten terug naar een situatie van evenwicht”

  en

  “Verspilling wordt tegengaan. We moeten stabiliteit brengen. Wat we moeten doen is dat speculatie gaat verdwijnen. Als iedereen maar in gedachte heeft dat hij ook zijn laatste Surinaamse dollar in vreemd valuta moet omzetten, krijg je oneigenlijke druk. Dat brengt een wisselkoers mee, die absoluut onverantwoord is”

  JoJo, Milton, Cochise e.a — Wat vinden jullie hiervan? Hahaha Het is toch niet te geloven dat een minister van Financiën deze woordsalade uitkraamt? Suriname is verloren.


  Maak melding

 6. Hoe geloofwaardig ben je, als je als Minister van Financiën aan de samenleving vraagt hun Surinaamse dollars niet in vreemde valuta om te zetten (om ‘oneigenlijke druk te voorkomen’), terwijl je zelf je Surinaamse salaris in vreemde valuta uitgekeerd wilt hebben?……


  Maak melding

 7. De arme mensen zijn de dupe van het plunderen van de staatskas en wanbeleid.
  Wanneer zal dat eer keer ophouden in Suriname? ?
  En als maar mooie woorden gebruiken
  Wat een schande dat bijvoorbeeld de verpleegsters van AZP hun klredgeld niet op tijd kunnen krijgen maar dat de president als een lord leefd.
  En die zelfde president heeft het volk in mei zand in de ogen gestrooid zodat hij nog vijf jaar de kas leeg mag vreten en die zelfde mensen die hem dat gegeven hebben die lijden er dubbel en dwars onder.
  Ze kunnen nieteens hun elektra betalen kan je nagaan


  Maak melding

 8. “We moeten stabiliteit brengen”. Aldus Hoefdraad.
  Vòòr de verkiezing kreeg je van stabiliet volgens paars geen volle maag, stabiliteit was niet te vreten.
  Nu verlangt Hoefdraad ernaar, het arme kiezersvolk is belazerd door Bouterse en zijn paarse elite.
  De U$ dollarkoers is niet te houden en prijzen in de winkels moeten dagelijks gecorrigeerd worden.
  Gran Tangi Masra Bouterse nanga Hoefdraad. Neks no fout.


  Maak melding

 9. IK MOET AAN HET EIND VAN HET GESPREK MET KALLOE HEEL ERG LACHEN: Volgens Kalloe is hij degene geweest die er voor gezorgd heeft dat er sprake was van STABILISATIE geweest.

  Kalloe is heel erg grappig door zichzelf tegen te spreken na een smsje van een beller dat Venetiaan na een PUINHOOP van KUMA in 1987 en daarna 2000 Wijdenbosch moest puin ruimen.

  KALLOE`S ANTWOORD WAS DAT KUMA HET VERDIENDE GELD SNELLER HEEFT OPGEMAAKT.


  Maak melding

 10. Gaaap, gaaaap, blabla bla blabla

  “Het moet veranderen = na mij de zondvloed”

  Wat een oeverloos gezwam met 80 open deuren en geen enkele concrete oplossing. Door de stijging van zijn giga salaris in usd wordt hij er flink beter van de crash van de srd waar hij zelf verantwoordelijk voor is.


  Maak melding

 11. Hij wil meer exporteren, daar heeft hij een goed punt.
  Het is nu aan z’n regering om uit te zoeken wat gexporteerd moet woren, wanneer en hoe en door wie.
  Misschien kan Miss Peggy hierbij nuttige adviezen geven.


  Maak melding

 12. begrotings tekort verklaart. Simpel

  Het spaargeld van de surinaamse bevolking is simpelweg gestolen. NDP heeft een dermate minachting voor het land en de bevolking.

  Wie denk je heeft die 722,3 miljoen nu in zijn bezit? Daarmee kan men een eerste klas universiteit neerzetten, kader opleiden. Economie diversiferen, startende ondernemers helpen ( ex -ambtenaren ).

  Overal is er wel corruptie, maar om straks kinderen geen toekomst te bieden om dat je je eigen kinderen louis vuitton wil geven is net zo misdadig als iemand ongewapend dood schieten. En dan vervolgens liegen dat je er niks mee te maken hebt. Lafheid is een karaktertrek.

  Negen cliënten, met een link naar Suriname, hebben momenteel voor US$ 722,3 miljoen op 27 bankrekeningen staan bij de Zwitserse tak van de bankgigant Hongkong and Shanghai Banking Corporation (HSBC). Hiervan heeft een Surinaamse cliënt US$ 450 miljoen (bouterse?) geparkeerd in Zwitserland, een ander US$ 60 miljoen (abrahams ), nog een ander US$ 30 miljoen, terwijl vijf Negen cliënten, met een link naar Suriname, hebben momenteel voor US$ 722,3 miljoen op 27 bankrekeningen staan bij de Zwitserse tak van de bankgigant Hongkong and Shanghai Banking Corporation (HSBC). Hiervan heeft een Surinaamse cliënt US$ 450 miljoen geparkeerd in Zwitserland, een ander US$ 60 miljoen, nog een ander US$ 30 miljoen, terwijl vijf anderen bedragen lager dan US$ 30 miljoen hebben uitgezet in dit Noord-Europese land.anderen bedragen lager dan US$ 30 miljoen hebben uitgezet in dit Noord-Europese land.


  Maak melding

 13. Hoefdraad bewijst met deze onzin eens te meer dat dit kabinet geen flauw benul heeft van waar ze mee bezig is en wat ze moet doen om de crisis te bestrijden.

  Geen samenhangend crisisbeleid van Hoefdraad, maar hij geeft Andy Rusland op starnieuws van langs omdat die hem heeft voorgelogen tijdens het vorige kabinet . It was’nt me, excuses zoeken ipv daadkracht tonen.

  De CBvS publiceert haar eerste ” financial stability report” over 2014 waarin wordt geconcludeerd dat de financiele sector ” stabiel en robuust” is, zonder verklaring waarom het nu instabiel en fragiel is.

  Dit alles getuigt van weinig realiteitszin bij de financiele en monetaire autoriteiten.

  Het volk is redeloos, het kabinet is radeloos en het land reddeloos


  Maak melding

 14. Ministers die elkaar beschuldigen, een minister die een presidentieel besluit over de export van water naar de prullenmand verwijst. Tekenen aan de wand . Het begin van het einde van dit kabinet.
  Venetiaan bracht de stabiliteit die nu volledig zoek is en die dit kabinet naarstig wil bereiken.
  Was het niet Bouterse die zei dat je stabiliteit niet kan eten?


  Maak melding

 15. -Voor al voor @printa en consorten:::::::::Heel belangrijk en lees het aandachtig. Vergeet vooral niet dat de gemeenschap toen had gevraagd voor een onderzoek die NOOIT is gekomen.

  Minister Hoefdraad wijst vinger naar zijn voorganger

  =Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën vindt dat de gemeenschap de schuldige moet zoeken waar die is. Hij stoort zich danig dat hij als president van de Centrale Bank van Suriname en nu als minister van Financiën wordt gecriminaliseerd. Dat hij wordt aangewezen als de veroorzaker van de macro economische malaise waarin het land terecht is gekomen.

  “Ik heb geen leningen gesloten, ik heb geen kredietopeningen gegeven,” zegt minister Hoefdraad. Hij heeft een persconferentie belegd om te praten over de financiële situatie. Hij legt uit dat hij als president van de CBvS de minister van Financiën steeds kritisch heeft begeleid en altijd een waarschuwend geluid heeft laten horen. “Na het ontslag van minister Adelien Wijnerman is Financiën een blackbox geweest.” Hoefdraad heeft sindsdien geen cijfers gehad van de minister van Financiën, Andy Rusland.

  Hoefdraad zegt dat hij op basis van de cijfers die de toenmalige minister van Financiën, Rusland –nu minister van Transport, Communicatie en Toerisme- hem heeft gegeven, heeft gewerkt. Eind 2013 zou Rusland hem hebben aangegeven dat de staat SRD 300 miljoen aan achterstallige betalingen had. De werkelijke schuld bedroeg toen SRD 1,4 miljard. Nadat Hoefdraad vorig jaar overnam op het ministerie, werd hij geconfronteerd met miljarden aan achterstanden. Op dit moment is de staatsschuld SRD 8,3 miljard. “Dat is 58,3% van het Bruto Binnenlands Product en nog binnen de wet.”

  “Als je verkeerde cijfers krijgt voorgeschoteld, moet de gemeenschap de schuldige zoeken waar die is.” Op de vraag waarom er niet eerder is ingegrepen op Financiën tijdens Rusland, zou de staf van het departement hebben aangegeven dat Rusland en een van zijn adviseurs het beleid bepaalden. “Wat ik nu doe is opruimen,” zegt Hoefdraad. “Waar waren toen de controlemechanismen, waar was de vaste parlementaire commissie van Financiën?”


  Maak melding

 16. Gilmore TITA moet nou niet gaan zeuren over Andy.
  TITA moet eigenlijk bij KUMAKOISI zijn met de vraag waarom die arme Andy Minister van Financiën is geworden.

  Volgens mij had die arme Andy weinig kaas gegeten van ECONOMIE: KUMA had net zo goed ONZE LAUWPIE DE ECONOOM Minister van Financiën moeten maken.

  IK BEN TOCH HEEL ERG NIEUWSGIERIG WAAROM MEVROUW BOEDHOE EN MEVROUW WIJNERMAN HET FINANCIËLE VELD MOESTEN RUIMEN?


  Maak melding

 17. MISJIE KA KABA heeft FEL uitgehaald naar TITA:

  Misiekaba: Hoefdraad mag koffers pakken en ophoepelen
  15 Jan, 17:03
  foto
  NDP-fractieleider André Misiekaba.

  Van de fractieleider van de Nationale Democratische Partij (NDP), André Misiekaba, mag minister Gillmore Hoefdraad (Financiën) zijn koffers pakken en ophoepelen. Misiekaba zegt aan Starnieuws dat hij met stijgende verbazing geluisterd heeft naar de tirade van Hoefdraad tijdens de zogenaamde persconferentie. Hij heeft de vinger gewezen naar De Nationale Assemblee en de vaste commissie van Financiën, die ook gefaald zouden hebben om op te treden tijdens de vorige regering op het departement.

  Hoefdraad legt de schuld van het misgaan met de economie in de schoenen van zijn voorganger Andy Rusland die niet de juiste informatie verstrekt zou hebben aan de Centrale Bank van Suriname, waar hij governor van was. Hierdoor zijn er zaken op financieel-economisch gebied verkeerd gegaan, waar Hoefdraad niet de verantwoordelijkheid voor wil dragen.

  Misiekaba merkt op dat de minister kennelijk niet door heeft dat hij in een politieke constellatie bewindvoerder is op Financiën. Op dit moment is het land in een crisis. “De samenleving wacht niet op een minister die de hele tijd de vinger wijst naar anderen en wollige taal spreekt. Als hij de job niet aankan, moet hij maar ophoepelen,” benadrukt de NDP-fractieleider.

  De fractie van de NDP distantieert zich van de uitlatingen van Hoefdraad. “Eenieder in dit land is fout, alleen hij is de godheid in het land. De NDP-fractie is niet gediend van de uitlatingen en veroordeelt deze in de meest strenge bewoordingen,” zegt Misiekaba. Hij merkt op dat de vaste commissie van Financiën in De Nationale Assemblee niet pretendeert de wijsheid in pacht te hebben. Als er verkeerde analysen zijn gemaakt, dan moet dat als volwassenen met elkaar uitgepraat moeten worden. Het volk heeft niets aan deze tirade, voert de NDP-fractieleider aan. “De fractie is moe van de zoethoudertjes en de wollige verhalen en geen inhoudelijke werkbare maatregelen.”


  Maak melding

 18. @Morenito

  Wat ik gelezen heb slaat alles. Een mini-ster die overal bij was of bij geweest moet zijn en die nu roept ik heb geen cijfers gekregen. Zoek de verantwoordelijke ergens anders is het Ultieme bewijs van Paniek en Incompetentie.

  Het is ook het begin van de redding want Zelfs Misiekaba heeft genoeg basis intelligentie om te door zien dat deze actie van Boefdraad zelfmoord van de regering is.

  1) de regering is geen eenheid van Boefdraad beschuldigd Rusland van Wanbeleid. (het is een directe collega).
  2) Adhin zal dit kooigevecht moeten jureren en iemand heen zenden of alle twee.
  3) Misiekaba neemt de beschuldiging aan het adres van de DNA commissie financien niet en beschuldig de schoonzoon en genie Boefdraad van wollig en incompetent gezwets. Als de coalitie aanvoerder en NDP fractie voorzitter van de NDP dat zegt zal de oppositie dat snel met hem eens zijn en kan de minister van Financien niet meer met enig gezag in de DNA komen.
  4) Bouterse kan niet meer achter zijn Schoonzoon en genie gaan staan omdat hij feitelijk iedereen geschoffeerd heeft. Doet Bouterse dat toch dan Schoffeert hij de NDP fractie en haar voorzitter in de DNA.
  5) Een minister van Financiën die zich niet verantwoordelijk verklaart is een ramp voor de SRD onder de huidige omstandigheden.

  Feitelijk is er voor Bouterse maar 1 oplossing en dat is dat Boefdraad plotseling heel erg buiten beeld geraakt.

  Dit is aan de ene kant het ergste dat kan gebeuren. Het was te voorzien want er zijn geen oplossingen anders dan een super devaluatie die in 1 keer alle pijn zo erg maakt dat men een half jaar verdoofd is.

  Nu ontstaat er ruimte voor de nadenkende NDPers hun knopen te tellen en Bouterse te vertellen wat ze echt van hem denken en met beter onderlegde DNA leden orde op zaken te stellen.

  Kabinet van de President naar huissturen, desnoods met het leger. Ontstaan er meteen een bezuiniging op de begroting van enige honderden miljoenen.

  Beslag laten legen op alle bezittingen van Bouterse en gelieerde personen.

  Alcoa de wacht aan zeggen.

  Alle ambtenaren die niet werken per direct ontslaan.

  Zaken regering onder aanvoering van iemand die onafhankelijk en van onbesproken gedrag is. Wie weet kan Venetiaan 6 maanden de energie vinden voor de Job.


  Maak melding

 19. -Langzamerhand gaan sommige NDPérs inzien dat de achterband gras moet eten en ook nog droog brood. Zij pikken dit ook niet meer.

  -Misiekeba begint de NDP naar de afgrond te brengen.
  Tweede Dubai gaat niet lukken.

  Worden ze nu eindelijk wakker om niet steeds anderen de schuld van alles te geven?????


  Maak melding

 20. Zeiksnor Henkie Molenaar meld zich ook aan de poort. Deze seniele bejaarde idioot bivakkeert 24 uur pd op wkn met maar 1 doel, de Surinaamse regering en haar bevolking voor joker zetten. Niets deugt er er Suriname volgens deze paljas. Hoe geloofwaardig ben je dan nog.


  Maak melding

 21. Stel je krijgt SRD 80.000 per maand want in het geval van Boefdraad kunnen wij niet over verdienen spreken. Wat doe je dan met je SRD’s die met de dag minder waard zijn??? Juist ja! Je gaat in zijn geval naar je oude werkplek en ruil
  je SRD’s in voor USD. Volgende maand KRIJG je weer
  SRD 80.000


  Maak melding

 22. @parbo,

  Ik zou NIET meer reageren op jou, printa en ene sosoKA: JE BENT ZO DOM ALS MIJN SCHOENZOOL DAT JE DAT NIET EENS DOOR HEBT.

  TITA of arme Andy zal geen minister meer zijn na die FELLE UITHAAL van MISJIE KA KABA en ABDUL

  TROUBLE IN THE PURPLE JUNGLE


  Maak melding

 23. The game is on!!!
  Mensen, ga er maar eens goed voor zitten, want dit is entertainment van de bovenste plank!

  Op een andere nieuwssite lees ik dat leden van zijn eigen partij de Minister van Financiën nu de huid vol schelden. De oppositie krijgt dus steun uit heel onverwachte hoek.

  In Suriname speelt zich op dit moment in real life een thriller af waar de beste scriptschrijvers van Hollywood jaloers op zouden zijn…..


  Maak melding

 24. Wat mij verbaas van de ophitsers van waterkant is dat 90% van die nuttelozen nietsdoener in Nederland wonen. deze schreeuwers komen met cijfers aan proppen om andere te overtuigen terwijl ze geen economische deskundige zijn, ze zitten niet in der regering Bouterse en weten niet hoe de zaken voorstaan. Wanneer de nuttelozen nietsdoener met originele staats papieren komen dan gaan we jullie serieus nemen. Nutteloze schreeuwers wordt het geen tijd om uit jullie uitkering te stappen en een baan gaan zoeken. Dit geld vooral voor onze schreeuwende AAP RAY en superMotje IRA. Wat jojo betreft hoef ik niks toe tevoegen, je naam zegt voldoende.


  Maak melding

 25. Dit is ongekend. Ruzie alom in de NDP. Iedereen probeert de schuld in de schoenen van de ander te schuiven. Wat een ruziënd zootje. Zie hier het resultaat van een groep incompetente en corrupte regeerders die geen opties meer hebben, er geen heil meer in zien , de boel in de soep laten lopen en geen verantwoordelijkheid nemen.
  Binnen de NDP zijn er geen capabele mensen om het roer over te nemen van Hoefdraad en Rusland die in feite niet meer te handhaven zijn. De vervulling van de functie van Governor is verder weg dan ooit want geen enkele ervaren bankier zal zijn reputatie bezoedelen door de functie van Governor te accepteren.
  Buiten de NDP zijn er genoeg capabele en betrouwbare alternatieven maar die piekeren er natuurlijk niet over om minister of Governor onder Bouterse te worden.

  Bouterse nu maar inzien dat het over en uit is , dat hij faliekant heeft gefaald , Suriname in diepe crisis heeft gestort en geen uitweg weet.

  Het wordt weer tijd voor een VHP/NPS kabinet om orde op zaken te stellen.


  Maak melding

 26. Henry het groene kwijl loopt langs je bakkes misselijkmakende vent. Enige wat je kan is de boel ophitsen. Denk maar niet dat onze president wakker van je ligt toetsenbordheld.


  Maak melding

 27. @Sosolobie
  JoJo staat voor “What goes down must come up a gain” (Spinnen Wheel van Blood Sweet & Tears).
  Ofwel het kan nog ze slecht gaan er komt een moment dat je weer om hoog gaat. Alles heeft twee zijden een DOWN en een UP.

  Nu beste Sosolobie het zijn niet de Critici die de ellende op straat gooit maar het Super talent BOEFDRAAD die Misiekaba, Rusland, Abdoel, Adhin en Bouterse met zijn onthullingen Schoffeert.

  Heel het land riep dat ze niet betaald werden. De Oppositie kwam met overzichten van betalingsachterstanden en toch stelt Boefdraad nu dat hij het niet wist en dat collega Rusland hem dus bedonderd heeft. Per 25 mei 2015 geen SRD 300.000.000 aan onbetaalde rekeningen in de kasten van het ministerie maar SRD 1.400.000.000 maar ook nog eens een enorme roodstand bij de Centrale Bank van Suriname.

  Beste SoSoLobie genoeg signalen voor Boefdraad om eens op zoek te gaan naar de echte gegevens. Hij moet genoeg van statistieken begrijpen om als Governor een beeld te hebben van de werkelijke situatie.

  Niet de critici zijn de oproerkraaiers maar de NDPers die zich de ogen lieten sluiten voor de waarheid die nu boven water komt. Het is uitermate pijnlijk voor Miesiekaba en Abdoel er nu achter te komen dat ze gewoon belazerd zijn en dat de oppositie gelijk had toen men aangaf geen geloof te hebben in wat de regering presenteerde.

  Wat gaan de internationale instituties nu nog geloven van wat Suriname aan FEITEN presenteert.

  Deze regering is helemaal klaar.
  Het volk zal moeten optreden want Boefdraad en co maken zelfs de laatste SRD zoek voor dat iemand het in de gaten heeft.
  It was not Me, ik was effe plassen.

  Goed voor gaan doet goed volgen


  Maak melding

 28. Wordt tijd dat onze president orde op zaken stelt. Goed schiks of kwaad schiks. Desnoods worden er mensen van bed gelicht en vastgezet. Raddraaiers en redimusus zijn ongewenst.

  Suriname heeft behoefte aan stabiliteit. Laat Bouterse het land per decreet regeren.


  Maak melding

 29. @parbo,

  YOE DONG MORO SOPO: Straks is JOUW KUMA geen pleesident meer. Je zal brieven voor hem moeten sturen als hij is gehuisvest in CELBLOK K, DE K VAN KUMAKOISI.


  Maak melding

 30. @Henk Molenaar

  Daar ben je weer met je grote mond. Schelden vanaf de zijlijn. Meer kun je niet. Kom zelf dan eens met wat constructiefs. Denk dat je dat niet kunt. Alleen je frustratie uiten op een website is wat je blijkbaar kunt. Hoefdraad heeft meer capaciteit in z’n pink dan jij in je hele kop. Vertel. Wat is jouw CV behalve zeuren en zaniken? Suriname gaat kapot aan negatieve mafkezen zoals jij en je vrienden. Het is aan hardwerkende mensen met idealen om Suriname eindelijk een keer een level omhoog te brengen. En dat gaat pijn doen. Natuurlijk gaat de bevolking dat voelen. Je kunt niet tot in de eeuwigheid pappen en nat houden. Er moeten drastische stappen genomen worden. En deze regering heeft het niet makkelijk maar durft het wel aan. Een regering die voor het eerst niet over etnische lijnen loopt. Maar Henk Molenaar zeikt maar door. Henk is niet de hardwerkende man met idealen. Henk is een gefrustreerd mannetje wat elke dag vanachter zijn toetsenbord valse berichtjes tikt op Waterkant en nog wat andere websites. Meer kan en zal Henk Molenaar niet bijdragen aan het mooie land Suriname. Je moet je kapot schamen man.


  Maak melding

 31. Zo kennen we onze cyberheld Henry weer. Grote smoel van hier tot Tokio.

  Henry ga met je ka smoel dat persoonlijk aan Bouterse maar vertellen. Ik kan je nu al vertellen dat je ballen straks op sterk water staan, idioot.


  Maak melding

 32. TITA GEEFT ONOMWONDEN TOE DAT ER SPRAKE IS GEWEEST VAN GEVOERDE WANBELEID:

  Hoefdraad verwijt Rusland en Abdoel van gevoerd wanbeleid
  15-01- 2016
  20160115_143205Minister Gilmore Hoefdraad van Financiën verwijt zijn voorganger Andy Rusland, nu minister Transport Communicatie en Toerisme (TCT), en assembleelid Amzad Abdoel, onder wiens leiding tussen 2013 en 2015 een desastreus financieel beleid is gevoerd. Hoefdraad benadrukte dat Rusland hem eind 2013 op aanvraag had aangegeven dat de staat slechts SRD 300 miljoen aan achterstallige betalingen had. Hij schrok echter toen hij op 13 augustus 2015 het roer over het ministerie overnam, omdat het bedrag uiteindelijk SRD 1.4 miljard bleek te zijn. “Ik heb nooit vanaf januari 2014 echte cijfers vanuit Financiën gehad. Als je verkeerde cijfers krijgt voorgeschoteld, moet de gemeenschap de schuldige zoeken waar die is. Het is dus totaal onterecht dat ik dagelijks gecriminaliseerd wordt om iets dat ik niet heb gedaan”, aldus de bewindsman.

  KUMAKOISI: YOU HAVE TO GO, NIKS WERELDCRISIS!!!


  Maak melding

 33. Als ze beseffen dat hun enorm inkomen in gevaar is,gaan ze zeggen dat de media hun verkeerd uit gelegd hebben.
  De toestand is echt niet zo nijpend als door de media afgeschilderd.


  Maak melding

 34. “parbo
  Wordt tijd dat onze president orde op zaken stelt. Goed schiks of kwaad schiks. Desnoods worden er mensen van bed gelicht en vastgezet. Raddraaiers en redimusus zijn ongewenst.

  Suriname heeft behoefte aan stabiliteit. Laat Bouterse het land per decreet regeren.

  vrijdag 15 januari 2016 om 23:15 uur.”

  Zeg Nationale Debiele Persoon

  Tijd voor je pil, neem vandaag voor de zekerheid één extra.


  Maak melding

 35. Ay mi Brada nanga Sisa……Die Hoefdraad lult uit z,n nek. Hij hoeft niet te klagen met z,n Megasalaris in US dollars met eventuele verhogingen en extra bijbetalingen. Hij is een van de Paarse boef en graaier die het land plundert. De arme Suri people betaalt zijn loon nog erbij. Stelletje Marjonetten van Bigi Basie Bouta.Op donderen allemaal met deze boeven streken. De Vos verliest zijn haren maar de streken niet. Ze hebben toch een dombo volk in hun greep. Che–Che!!!!!


  Maak melding

 36. DDB, gezin, naaste familieleden, adviseurs en gangsters hebben allemaal valuta zowel op surinaamse bankrekeningen als op buitenlandse rekeningen. sommigen zelf miljoenen.

  Chaos en armoede
  DDB en de gangsters weten dat dat de voedingsbodem is voor hem om de regie bij een groot gedeelte van de Surinaamse bevolking in handen te houden, verdeelt en heerst ook in de politiek te laten ontstaan en de lakens uit de delen, de clown te spelen, luchtkastelen aan de ongeschoolde paarse kakkerlakken te vertellen, koek en sopie uit te delen enz en zo de lijder in Suriname te zijn. Hij kan hierdoor de 11-jaar veroordeling voor drugscriminaliteit van een rechter in Nederland voorkomen, ook drugscriminaliteit vanuit Suriname naar de USA, 8 december 1982 moorden in Suriname en de 29 november 1986 Moiwana moorden, enz.

  Voor DDB doel is om chaos, verdeeldheid en armoede in Suriname bij de Surinamers te laten ontstaan Suriname en zo doende te blijven heersen. De paarse kakkerlakken weten niet wat ze willen in hun leven en kunnen met hun garnalenhersenen niet denken en een goede beslissing maken. DDB en de gangsters maken misbruik van deze paarse kakkerlakken, opportunisten in de politiek en heerst.

  Sranan skeer, DDB en de gangsters hebben miljoenen valuta, de libie in ding bigie oso en de ( jonge en oude) paarse kakkerlakken de libie in ding prassie (h)o(u)sos en ding skeer.

  DDB en de gangster hebben miljoenen us-dollars, miljoenen euro’s., tientallen kilogrammen goud, vele ha domeingronden, brokobakka, verdwenen smeergelden van Ballast Nedam, 110 miljoen us-dollar ministerie van OW, skalians die goud winnen op het stuwmeer, houtconcessies, 500 miljoen Nederlandse gulden van de verdragsmiddelen periode 1980- 1982, winkelen in Parijs in dure winkels, drinken dure whisky’s, zie hun hangbuiken, obesitas body’s van al dat vette eten, enz, enz.

  DDB en de gangsters belazeren het Surinaamse volk, ze wonen niet in prassie (h)o(u)sos.

  DDB en gangsters dé libie lik wan ingie granman nanga wan araveer tap ding ede in Brokobakka, in din bigie (h)o(u)sos of sidon in wan tobbe nanga colakreekwatra drin din kasiri.


  Maak melding

 37. Henry, ik geef de heer Kalloe groot gelijk. De heer Venetiaan had de basis moeten leggen voor een bredere draagvlak voor de Surinaamse economie. Door zijn kruiperige houding had Venetiaan een ingang bij de boeroe’s van de Noordzee. Door zijn beleid viel de Surinaamse samenleving in ” in slaap”. Venetiaan heeft fout na fout gemaakt. Hij heeft niet de acties ondernomen om de inkomsten van Suriname te verbreden. Meer economische sectoren had hij moeten activeren om de verdiencapaciteit van het land te vergroten.


  Maak melding

 38. Wat zegt @parbo van de situatie waarin governos CBS / min van Fin wild om zich heen slaaf en ndp fractie voorz en plv fracie vrz zijn bloed kunnen drinken. Zijn wij op weg naar Dubai 2 of singapore2? Geef antwoord. Als je durft.


  Maak melding

 39. “De Surinaamse regering (lees; De NDP) werkt aan verbetering economie”. Dat doen ze door elkaar te beschuldigen en uit te schelden. Misiekaba zegt b.v. dat Hoefdraad zijn koffers mag pakken en mag oprotten. Ik zie niet in hoe Hoefdraad’s vertrek met zijn goed gevulde koffers, onze economie uit de problemen zal halen. Hoefdraad zal het vast niet erg vinden om een kast van een huis naast zijn voorganger Goedschalk te kopen, in het buitenland waar die boef als een koning leeft met het van ons gestolen geld.


  Maak melding

 40. Desi en de “Boeroes van de Noordzee” hebben
  Onze democratie vernietigd met een Staatsgreep !

  Alle drie HOOFDverantwoordeljken voor het
  Faillissement van Ons Land moeten weg :

  Andy, Gilmore en Desi !

  Srafteng psa keba, slapende slaaf Parbo !

  GEEN decreten meer en GEEN onderdrukking
  van ons vredige Volk !!!

  Ook geen MASSAMOORDEN meer !

  FREE SRANANG !!! FREE SRANANG !!!

  KOTI DENG KETI !!!!!


  Maak melding

 41. PARBO: “,Suriname heeft behoefte aan stabiliteit”.

  Dat jullie, paarse gekken, daar nu pas achter komen is wel rijkelijk laat. Toen Venetiaan dat zei, maakten jullie dat onder leiding van jullie misdadige baas belachelijk, ik kan me nog herinneren dat een rapper met dreadlocks (Enver of iets dergelijks) vol overtuiging verkondigde ‘WIJ WILLEN GEEN STABILITEIT, WIJ WILLEN VOORUITGANG’. Stelletje paarse idioten, jammer dat er zo veel van jullie in Suriname te vinden zijn.


  Maak melding

 42. @RobG,

  Hoezo, Kalloe heeft gelijk??? Kalloe had geen afdoende antwoord dat Venetiaan tot 2 maal toe ROMMEL/PUINZOOI van KUMA heeft op moeten ruimen.

  Kalloe is 2 keer als mini-ster weggestuurd omdat hij gewoon niet deugde en probeert hij nu zijn GRAM te halen. Ik moest lachen om die MALLE Kalloe toen hij zei dat HIJ DEGENE is geweest die voor STABILITEIT heeft gezorgd tijdens VENETIAAN-SARDJOE.

  HOEZO, Venetiaan had een basis moeten leggen voor een bredere draagvlak voor de Surinaamse economie????

  Quote:

  Henry, ik geef de heer Kalloe groot gelijk. De heer Venetiaan had de basis moeten leggen voor een bredere draagvlak voor de Surinaamse economie. Door zijn kruiperige houding had Venetiaan een ingang bij de boeroe’s van de Noordzee.


  Maak melding

 43. Parbo heb je het niet door dat DDB op een legale manier reeds per decreet regeert. Alles wat hij zegt, ook foutieve dingen, worden direct uitgevoerd. Hoe hij dat heeft bereikt? Gewoon. Door vrienden en familieleden op cruciale posten te benoemen. Dochter Peggy durft hem niet tegen te spreken. Boefdraad (schoonzoon) ook niet. Boerenveen owroe matie en die vent van de CIVD ook niet. en ga zo maar door. Vergeet niet dat de twee vrouwen van financiën, Boedhoe en Wijnerman zijn weggestuurd omdat ze tegensputterden. Dit zijn ook vrouwen die ballen hebben, De rest niet want dat zij pajongwaaiers.


  Maak melding

 44. RobG

  Henry, ik geef de heer Kalloe groot gelijk. De heer Venetiaan had de basis moeten leggen voor een bredere draagvlak voor de
  —————–
  Meneer Rob G
  Met uw kleuterige reacties
  heb ik nu sterke vermoedens dat uw werkelijke initialen D.D.B. of G.H zijn.
  Linksom , rechtsom , voordeur achterdeur u zoekt op irritante en op soms wel misselijke wijze een manier om alle ellende in de schoenen van Vene c.s. te schuiven. Beetje ondankbaar om te ontkennen dat ondanks alles wat Vene deed of niet deed er toch tijdens zijn periode er rust heerste.
  Was u in zijn periode wel s in Sur.?en ook daarvoor?

  U bent misleid zoals velen van het onwetende volk en nu blijkt dat u 1 van hen bent zwaait u met een zwaard in de lucht op zoek naar Vene.Hij had u persoonlijk moeten waarschuwen of onderdak moeten bieden en beschermen tegen alle onheil van nu ? Zelfs de echte D.D.B zal met meer respect over Vene praten.Alle kwade dingen uit zijn mond over Vene waren retoriek om de verkiezingen te winnen. Maar u nam het voor waarheid aan en nog steeds houdt u daaraan vast. Laat los, bezin en geef toe dat u het verkeerd zag en nog steeds verkeerd ziet.
  .
  Goede orde;ik ben ook geen Vene man maar ik ontken niet de relatieve rust die hij wist te bewaren in het land.

  Daar moet u het maar mee doen.


  Maak melding

 45. @RobG, ooit had je geschreven dat ik geen eigen mening heb en net als de anderen bent zoals @JoJo en consorten. Je had het zoals altijd ook over de VHP/NPS.
  Ik hoop dat je dit niet vergeten bent.

  -Nu schrijf je dit en het komt van een ander stuk:::::
  Hofwijks is net als de pannenkoek “neks no fout” een vedergewicht bokser die in het luchtledige slaat.

  =Ik had jou veel slimmer gezien, maar dat ben je echt niet, omdat je steeds een vinger wijst naar anderen, maar nu maak je hetzelfde fout als @ printa om zijn domme woorden te gebruiken.
  Nu gebruik jij ook die domme woorden van @printa als:::::::
  pannenkoek

  @RobG, NIET de VHP/NPS hebben nu de schuld van al het verdwenen geld en geeft toe dat het de schuld is van Bouterse zijn schoonzoon en figuren van de NDP.
  KARMA


  Maak melding

 46. Beste RobG

  Nu verwijt u dat Venetiaan niet voldoende fundament gelegd heeft.
  Wat had de man in de vreselijk labiele Surinaamse politiek met steeds terug komend spook Bouterse nog beter kunnen doen.
  Hij heeft het land 2 maal vanuit Niets op gebouwd om het te verliezen aan een alles verslindend monster dat populistisch weg geeft wat zij die voor hem waren opgebouwd hebben.

  Zie de jaarstaat van het bureau voor Staatsschuld 2000 – 2014 en u zult zien dat er onder Venetiaan gemeten in echte dollars een enorme groei in het BNP heeft plaats gevonden (ongeveer 500%). Letwel dit is een officieel Surinaamse bron die door de huidige regering beheert wordt.

  Baas Bouters heeft ondanks miljarden extra inkomsten in een periode van 4 jaar kans gezien het hele fundament van Venetiaan te vernietigen en de groei te reduceren naar NUL en bij een volgende devaluatie naar min 20% of meer.

  Een wereld prestatie van Baas Bouterse in een zo korte periode:

  1) De deviezen voorraad te elmineren.
  2) De Staatsschuld incl. Staatsbedrijven met 400% te laten stijgen en bij de volgende devaluatie met 450%.
  3) De prachtige groei ondanks alle voordelen on te zetten in enorme KRIMP.
  4) Algehele chaos te creëren door het ontheven, ontlasten personeel en ministers en faciliteren van incompetente massa’s nieuwe lanti werkers.


  Maak melding

 47. @Ohio
  Het helpt misschien om de bijdragen van RobG, Printa, Parbo en andere paarse broodschrijvers op dit forum als entertainment te zien en ze niet serieus te nemen.

  Het racistisch gezeur van SosoLobie sla ik over.
  Om de onzin van Parbo en Printa kan ik overigens meer lachen dan het quasi intellectuele geschrijf van RobG.


  Maak melding

 48. Beste JoJo, je woorden zijn als paarlen voor de zwijnen als RobG., Parbo en SoSoLobi, niets meer verstandigs en redelijks dringt nog door hun vertroebelde hersens door geinfecteerd als ze zijn door het paarse virus


  Maak melding

 49. Hans
  Met herinnering aan Cato de Oudere. “Ceterum censeo Carthaginem delendam esse.”
  Alle kleine beetjes helpen de grond onder de argumenten va RobG, Parbo, SoSoLobi weg te halen.
  Hun intensiteit neemt af, ze kruipen in hun hol en de hulptroepen zoals 1503, Milton, Sabideiri beginnen in te pakken.

  Ze beginnen het echt wel te begrijpen dat ze aan een dood paard trekken. Het is zaak dat veel mensen niet rancuneus worden en nu positief meegaan werken aan oplossingen.

  Neem als voorbeeld het nu eindelijk eens goed inzetten van de rehabilitatie middelen van ALCOA en IAMGold. Of nu eens in eigen beheer Palmolie ontwikkelen (niet met buitenlandse bedrijven uit oost Azie omdat die eerst alle hout wegslepen en daarna goedkope arbeid gaan importeren.
  Het land kan het zelf ook door de Houtwaarde in te zetten voor de investeringen in Duurzame Palmolie ($ 8.000/ha).
  China, India en Indonesie kunnen Palmolie alleen ontwikkelen volgens hun verre van Duurzame methodes.

  Men moet een beetje open staan voor de kennis van elders en niet steeds zeggen dat die buitenlanders Brutaal of Koloniaal zijn als ze iemand met kennis achterstand de oren wassen. Wat minder lange tenen doet wonderen.


  Maak melding

 50. Gilmore Hoefdraad.
  Je lult uit je nek.

  Begin die even na 7 mensen te ontslaan.
  En begin het overtollig personeel op de ministeries weg te halen. Bijvoorbeeld door ander werk. Bijvoorbeeld in de beveiliging. In het leger bij de politie.
  Straten schoonmaken

  Laat ze voor hun geld gaan werken.

  Zo lang je niet hiermee begint ben je in mijn ogen bobo.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 51. parbo
  Wordt tijd dat onze president orde op zaken stelt. Goed schiks of kwaad schiks. Desnoods worden er mensen van bed gelicht en vastgezet. Raddraaiers en redimusus zijn ongewenst.

  Suriname heeft behoefte aan stabiliteit. Laat Bouterse het land per decreet regeren.

  Beste RobG, raak je nu in paniek nu je Paarse Rovers benden Suriname definitief naar de kloten heeft geholpen.
  \

  Noem eens 1 land waar jou president naat toe kan behalve de 3 bekende bananenrepublieken, zonder in de boeien te worden geslagen

  Bouterse gaat de geschiedenis als drugsdealer, moordenaar en couppeger en de slechtste president van Surinme OOIT.


  Maak melding

 52. RobG
  Henry, ik geef de heer Kalloe groot gelijk. De heer Venetiaan had de basis moeten leggen voor een bredere draagvlak voor de Surinaamse economie. Door zijn kruiperige houding had Venetiaan een ingang bij de boeroe’s van de Noordzee. Door zijn beleid viel de Surinaamse samenleving in ” in slaap”. Venetiaan heeft fout na fout gemaakt. Hij heeft niet de acties ondernomen om de inkomsten van Suriname te verbreden. Meer economische sectoren had hij moeten activeren om de verdiencapaciteit van het land te vergroten.

  Hoe haal jij het in je gore paarse kop om Venetiaan die het land 2 keer heeft opgebouwd nadat de Paarse Roversbende Suriname in volkomen puinhoop had achtergelaten de schuld te geven van het 3de Bouterse debacle?

  Ben jij wel helemaal goed in je hoofd????


  Maak melding

 53. Beste Henk, de hersens van RobG zijn blijkbaar zo ernstig door het paarse virus aangetast dat er geen normale reacties meer uit voort kunnen komen nu het door het toedoen van zijn afgod de financieele toestand in Su steeds nijpender wordt, en zal vast nog wel meer wartaal uit gaan kramen, net als die paarse muppet van een Boefdraad


  Maak melding

 54. Devalueren over de ruggen van een arm volk en jij een salaris blijven verdienen van Srd 80.000,-. Geen druppeltje principe hebben deze figuren. Wat doe ik dan nog met een
  salaris van srd 1900,- terwijl alles met 60% gestegen is. Iets klopt niet in ons salsrissysteem. Zij die anderen uitbuiten zullen eens moeten verantwoorden op de dag des oordeels wanneer Jezus terugkomt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.