Betoging tegen beleid regering Bouterse wordt hervat

55

President Desire Bouterse (l) wordt op het Onafhankelijkheidsplein verwelkomd door actieleider Curtis Hofwijks (r). Hofwijks startte vorig jaar een eenmansprotest op het Onafhankelijkheidsplein. Toen hij het protest in december onderbrak stond hij er dagelijks met een paar tientallen mensen. Zelf beweert hij dat honderden mensen zich hebben laten registreren.

Hofwijks vindt dat Bouterse het land niet goed bestuurt en hoopt dat de Surinamer mondiger wordt, meehelpt de ware democratie tot leven te brengen en op die manier de regering dwingt een koers te volgen naar de wil van het volk. Hofwijks hervat zijn betoging op 16 januari. (Foto: Karel Donk)

Bekijk ook:

55 REACTIES

 1. Hofwijks vind dat Bouterse het land niet goed bestuurd, dat is nog zacht uitgedrukt van deze sympathieke interlectuele jongeman, hij kon beter zeggen van die puinhoop die Bouterse weer gecreeerd heeft in dit land.


  Maak melding

 2. ik begrijp deze protest manifstatie helemaal niet. Zeg precies wat hij wil, dan kan anderen hem ondersteunen. Hij schreeuwt dat het land niet goed is bestuurd. Wat is niet goed brada. Anderen willen niet zomaar schreeuwen.We zijn mensen met gezonde hersenen.. Wat denk jij wel. Oenoe ne soekoe soro jere brada. je bent nog jong ga werken en als je teveel hebt geeft je naasten. Hoe lang wi/kanl jij schreeuwen. let daar goed op.


  Maak melding

 3. @manu
  Het volk moet zo snel mogelijk van deze volksmisleider af zien tekomen, voordat deze volkscrimineel nog meer schade aan dit land berokkend
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Manu,waarom sta je aan de zijlijn,blao blao blao,..domme pannekoek.je bent een schreeuwer van generlei waarde jij schreeuwt om het schreeuwen…mensen moeten protesteren,…GA JIJ NO..een mooie gelegenheid om DDB persoonlijk in t openbaar belachelijk te maken..durf je niet lafbek.


  Maak melding

 4. @ Printa {sisibi}, je leert het niet hè? Je bent zo vaak gewaarschuwd. In een eerdere reactie heb ik je duidelijk gemaakt dat je een nul voor een getal bent. Je kunt alleen maar schelden. Er komt geen zinnig woord uit je kalebas.
  Je bent het spiegelbeeld van …. G v H …. uit Blauwgrond!
  Andermaal … mislukt produkt van je vaders genots….r. Afvaller van de Spinazie Universiteit!!!


  Maak melding

 5. jongens jongens @Printa en @Mul het volk heeft deze leider daar gezet en het volk heeft afgerekend met de boefen kijk wat tijdens het onafhankelijk dan alleen moeten we naar kijken dus de spoorbaan ligt er nog denk ik wat heeft het gekost en mul laat me niet meer zeggen deze president doet wel met het beentje die hij heeft…


  Maak melding

 6. en die Hofwijks die lult nu teveel weet hij waarmee hij bezig is
  laat hij rond kijken wat in de wereld gebeurd dan gaat hij anders lullen kijk indonesie iran sierie zo kan ik nog veel op noemen dus die vent mag blij zijn dat hij in surinaame is geboren hij moet minder lariekoek uit spreken laat hij een bezem nemen en de straten van paramaribo te gaan vegen dan geeft hij alvast het beste voorbeeld dan zitten en zeggen dat je protesteert


  Maak melding

 7. @ Printa,

  Mensen met jouw niveau, daarvan moeten Bouterse en de rest van die paarse criminelen het van hebben, anders zouden ze nooit op die stoel hebben kunnen terecht komen, scheld jij maar lekker verder, je bent schijnbaar zo gefrustreerd, dat dit je enige manier is om je te uiten, zou nog bijna medelijden krijgen, verder zal ik geen woorden meer vuil maken, aan jouw onnozele reacties.


  Maak melding

 8. Op zwarte lijst bankwezen dreigt. Als alles in en op orde zou zijn was bewijsstukken aanleveren voldoende. Wat blijkt nu? Zij haasten zich om regel plus wet te bekrachtigen en controle goed toe te passen. Conclusie: Er werd dus inderdaad naar hartenlust witgewassen gefraudeerd en gestolen. Het zijn en blijven aartsboeven met hun achterlijk financieel beleid.


  Maak melding

 9. Glenn gelijk heb je. Laat die schreeuwers een bezem pakken om te protesteren en Suriname schoonvegen. Dan ben ik wel benieuwd wie met hem mee zal gaan en ook doen. Deze schreeuwers willen liever zitten en alles moet volgens hun naar hun mond komen. Ze zijn herkauwers of papegaaien.


  Maak melding

 10. Curtis Hofwijks en z’n kompanen kunnen schreeuwen wat ze willen. Uiteindelijk beslist het volk welk kant Suriname uit gaat.
  Recente verkiezingen gaven aan dat een groot van de Surinamers achter de huidige regering staat. Het zou de waterkant kampeerders sieren als ze verkiezingsuitslag en de wil van het volk ook zouden respecteren.


  Maak melding

 11. Curtis Hofwijks !!!! Vraag informatie aan de TALRIJKE Brazilianen in Suriname hoe ZIJ een SCHIJTERIG, CORRUPTE, MISDADIG. ONGESCHOOLD, VAAK BEZOPEN, kortweg INCAPABELE presidenTJE zouden aanpakken ???

  Ik ben er ZEKER van dat DIE MENSEN jou WEGWIJS kunnen maken in het GEPAST bejegenen van een WAARDELOZE machthebber.
  ” Dilma R “, van Brazilie, kan ervan meepraten.

  Het Surinaamse gedoe met KARTONNEN protestbordjes is te ZOETSAPPIG !!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 12. @printa

  Je moet er zijn want, je brengt leven in de brouwerij.
  Je bent tegen iedereen, alleen jou mening telt.
  En dat vind ik leuk aan jou, iedereen is voor een pannenkoek, wat voor koek ben jij dan?
  Zonder jou is deze forum saai, want alleen jij hebt gelijk !
  Soso laffu dja man, zo lang er geen bloed vloeit vind ik het goed zo.

  Jacko


  Maak melding

 13. @Print Pannekoek en zijn paarse aanhang hier,
  Deze Hofwijks is een moedige man. Hij vertegenwoordigd het gehele volk en ja hij acht zich gelukkig dat hij in Suriname woont want hij weet dat hij na een bezoekje van bouta niet als vedwenen zal worden verklaard en of ‘op de vlucht neergeschoten’,die smoesjes van bouta spreekt niemand aan want bouta weet donders goed dat hij in de gaten wordt gehouden international.
  Hofwijks ,zet de strijd voort en zwicht niet om een ministers post of ambassadeurs post zoals enkelen bewezen hebben zoals k.Gangaram panday en het sollicitatie manier voor deze posten door Sandew hira. Deze idioot is in staat om zijn ouders in de verkoop te zetten om Eigen belang,
  Zet de strijd voort en morgen wil ikniet horen dat je minister wordt!!
  Hup,hup voor deze Hofwijks.


  Maak melding

 14. Hofwijk verdiend een ster.

  =De waarheid is HARD om aan te horen. Via To The Point is er afgelopen maandag een bericht naar buiten gebracht over het ontslag van de twee personen bij Telesur.
  Wat mij verbaasd is dat de ontslag punten helemaal niet in het onderzoek van Telesur voorkomen.

  De vrienden namen van Bouterse die ook genoemd worden is het niet mals wat in Suriname gebeurd.
  Omdat nu het verhaal naar buiten is gebracht, heeft radio apintie een deurwaardersexploot ontvangen.

  Mij is opgevallen, zodra men de waarheid vertelt en naar buiten brengt staat de overheid gelijk op zijn teentjes. Het volk mag NIET weten wat er precies aan de hand is.

  =Vroeg of laat zal alles toch een keer naar buiten komen wat Bouterse heeft aangeraakt.
  Een ding waar men niet kan aankomen van iemand is zijn hersenen, kennis en ervaring, behalve als Bouterse jou laat inspuiten met zijn gift.

  Transparantie bij deze overheid is een ramp.

  =Je ziet aan velen hun reacties dat zij maar van een persoon houden zonder zich te verdiepen wat er daadwerkelijk gebeurt in het land Suriname.
  Het zijn vaak mensen die niet door kunnen denken en analyses kunnen maken. Deze mensen verschuiven snel de schuld naar de ander zonder zelf kritisch naar zich zelf te gaan kijken.
  Vele reacties komen schreeuwend over, met de bedoeling
  ” ik heb gelijk en jij moet je mond nou eens houden”.
  Zulke mensen geven gauw een klap aan een ander, omdat zij geen geen tegenspraak dulden.
  Arrogantie, familie, eigenbelang spelen hierbij ook een grote rol.

  -Men klaagt over de NPS en dat geld vanuit Nederland, maar ondanks dit heeft Venetiaan GEEN dure auto’s aangeschaft om buitenlanders op te halen op zanderij.
  Ook heeft Venetiaan een reserve opgebouwd die deze zelfde Bouterse heeft opgemaakt.
  Spaarzaam was die man, ondanks dat geld van buiten, En niet te vergeten al die schulden die Venetiaan moest afbetalen die Bouterse en Wijdenbosch toen hebben achtergelaten. Dit gaat WEER gebeuren.

  =Vandaag krijgen steeds de VHP en NPS van langs, maar het is deze zelfde Bouterse die hulp van de Hindoestanen krijgt anders heeft hij een groot probleem in het land.
  Sardjoe is een van hen.

  Sommige NDP’ers zitten vast geroest over de persoon Bouterse in plaats te gaan kijken hoe die mensen het heel erg moeilijk hebben. Meisjes gaan nu hun lichaam verkopen om aan geld te komen. Het moet je zus nou zijn.


  Maak melding

 15. wat voor hulde aan die man die vent praat alleen maar lariekoek het beste wat zo een klootzak kan doe is de omgeving waar hij staat schoonhouden dan doet hij toch wat nuttigs samen met zijn mede betogers zo een drop lul moet blij zijn dat hij in Surinaame woon laat hij even kijken wat in de wereld gebeur hoeveel kinderen niet kunnen eten noem maar op dan komt zo een drop lul aan dansen Hofwijks ga putje scheppen hoor dan doe je wat beter dan je dom gelul


  Maak melding

 16. @Ira luster wat voor lariekoek praat je de auto’s waar de president nu in rijdt wie had ze bestelt niet over dingen lullen als je niet weet hoe het vork in het steel zit hoor laat me geen dingen gaan zeggen want wat heeft venetiaan voor het land gedaan ja zijn eigen partij stuk gemaakt ja dus weet wat je zeg en je heb het over bevolkingsgroepen wij zij allemaal surinaamers onthou dat een keer goed met je holle kop


  Maak melding

 17. @glenn, Hofwijk hoeft geen putje te gaan scheppen, omdat hij goed geschoold is en zijn geld op eerlijk manier verdient.
  Dit kan ik niet opmaken uit jou schrijven dan steeds een ander in het kwaadlicht te plaatsen.

  -Weer verwijzen naar voorbeelden van andere landen, terwijl het weer juist goed gaat met vele landen die hun zaakjes GOED op orde hebben. Dit kan je NIET zeggen van Bouterse die al dat geld heeft opgemaakt zonder het volk op de hoogte te brengen.

  Ken je geschiedenis en een auto heeft 300,000 gekost,
  Verhoging kinderbijslag maar weer naar de staat.


  Maak melding

 18. @Mul
  Luister goed OLIEBOL,ik zal jullie blijven aanpakken .jullie mogen mij voor van alles en nog wat uitmaken ik kan jullie allemaal hebben,oliebollen zijn makkelijke prooien voor mij,..stel PANNENOEKEN.


  Maak melding

 19. @Ira waarover praat je landen hebben zaken op orde zie je niet wat er op het ogen blik in de wereld gebeurt je ben een echte drop lul dan heb je het over die lariekoek van een Hofwijks dat hij zijn geld eerlijk verdient nou nou die tijd die hij protesteert en hij een schop of een bezem of wat dan ook nemen en samen met zijn mede betogers het land schoon en mooi maken dat bedoelde ik @Ira ik vraag me af of jij wel kan lezen heb echt me grote twijfels


  Maak melding

 20. @glenn,@printa ga en volg dit even:::::::::Economische vooruitzichting Suriname sober.

  =Ik snap het uitschelden en schreeuwend gedrag van velen niet. Maar ik heb mijn vermoedens wel.

  Ik hoop het beste voor het land Suriname en het volk.


  Maak melding

 21. dat hoop je niet @Ira want je ben maar steeds dom aan het lullen elk land heeft nu Economische problemen snap je dat nog niet zie je dat niet vol je geen nieuws zie je niet wat in de wereld gebeurt is als je een leeg hoof heb zo kom je wel over @IRA je kan toch vreten of niet ga anders denken hoe je Suriname nog beter en moei kan maken en niet langs de zij lijn heel wat lariekoek loop te zeggen en schrijf samen bouw je een land op maar niet steeds dom lopen lulen


  Maak melding

 22. @Ira

  Je slaat vaker de spijker flink op zijn kop.

  Velen (paarse randfiguren) zien de waarheid als een aanval en zoeken de tegenaanval dmv scheld partijen….

  Wij voeren een gezonde discussie en de randfiguren zonder enig toegevoegde waarde in de samenleving voeren steeds strijdt.

  In de bittere tijden veroorzaakt door hun ” goeroe” renden velen van hun toen nog in hun blote reet achter een hoepel en of autoband enof waren nog niet geboren (zaten niet in de begroting)…hadden toen geen moreel besef en heden ook niet, vandaar geen enkel toegevoegde waarde in de samenleving.


  Maak melding

 23. Roy weet je wat ik me alleen af vraag heb jij wel de toegevoegde waarde ouwe lul zo kom je echt over als een ouwe lul zonder haar je ben echt een leeg hoofd weet je dat zelf wel kijk wat je schrijf de jeugd is de toekomst van het land geen ouwe lullen als jij


  Maak melding

 24. @glenn
  Hofwijks vecht ook voor jou. Als er een beter Suriname komt is het ook bestemd voor jou en de rest van de paarsen hier vooral voor’meneer’ Printa Pannekoek..
  Deze s
  Hofwijks staat daar zonder Amnestie en loopt niet te smeken om Vergiffenis wat opzich zelf een geweldige prestatie is als je het vergelijkt met crimineel bouta die zijn bek alleen open doet als hij verzekerd is van amnestie en vergiffenis,Hijverteld dan alleen maar leugens en aan 111 man alleen en dat is Sandew Hira. Sandewtje moet liever de straten gaan schoon maken en niet te Broko Baka gaan om teluisteren naar de3leugens van crimineel bouta onder genot van een dinner,hapjes en drankjes/. Mens deze sandew heeft niks te doen hij heeft zoveel vrije tijd om naar leugens te luisteren die in niemand zijn belang ligt.
  Hofwijksdoet tenminste iets nuttigs voor de gehele natie.
  Dank je wel Hofwijks.


  Maak melding

 25. @Glenn

  Als Brunsie een diploma kan halen dan kan jij dat ook mie boi….

  De jeugd heeft altijd de ouderen nodig om ervaring op te doen…

  Goed voorbeeld doet goed volgen

  ….kijk maar in de spiegel en om je heen en relativeer mie boi…De gevestigde orde geeft zeker ” goed” voorbeeld noh..


  Maak melding

 26. @Ray knoop dit goed in je oor niemand vecht voor ik bouw het land op mijn manieren op denk er goed aan ik kan mijn eigen boontjes doen je ben echt een domme drop lul echt die man vecht voor mij hahahahahahahaha hij maak het land zo kapot ja laat hij een bezem nemen en waterkant schoon gaan vegen dan zie ik dat hij wat voor het land doet en ophouden met dom lullen @RAY heb je een holle kop lijk wel echt zo


  Maak melding

 27. @Glenn

  Ojaaaa….was ik even vergeten te vragen aan jou…

  Waarom loopt een boerikie (vroeger heette die SRA) maar 1 keer in zijn leven met een koendoe op zijn voorhoofd rond en de meeste randfiguren elke dag met een flinke koendoe op hun voor hoof(den)…


  Maak melding

 28. Ook deze nuchter paars geworden aanhangers van de duivelse baas moesent beter weten. Maar de Wijsheid heeft zijn paars verstand verlicht dat door de duivels baas werd beinvloed. Hopelijk volgen vele oliedomme aanhangers zijn voorbeeld door naar de stem der Gerechtigheid te luisteren ipl van naar de leugenprofeten Stef Anus, Misjieka en Brevie van baas de leugenaar. Neks no fout visie zal hen doen verworden als vele Zimbabwanen.


  Maak melding

 29. @glenn
  …als jou Eigen manier van land opbouwen bestaat uit amnestie en vergiffenis en moordenaars als lijder hebben dan mag ik vragen uit welk planeet jij komt?!!!
  Planeet aarde is niet jou huis,kom je uit planeet MARS van MARS GWE?!!!


  Maak melding

 30. Hoe zijn de westerse rijk geworden hoeveel van ons voor ouders hebben ze in zee gedump wat waren zulke mensen je ben gewoon een kampioen poep stamper @RAY lul


  Maak melding

 31. Bouterse is een heel grote angsthaas. Als je een half miljard Euro op een buitenlandse bank hebt staan en je bent dan nog steeds niet in staat om te genieten van je pensioen, dan is er iets mis met je.

  De angst dat zodra hij de touwtjes niet meer in handen heeft hij wel eens gedagvaard zou kunnen worden voor een verhoor over z’n vermeende misdaden beheerst z’n leven. Angst regeert. Angst doet het land verlammen. Angst zorgt voor armoede en verloedering.


  Maak melding

 32. vragen uit welk planeet jij komt?
  Planeet aarde is niet jou huis,kom je uit planeet MARS van MARS GWE?
  }
  Ray,
  Planeet aarde is het huis van de Creolen. de eerste man en Vrouw waren creolen en hun kinderen die op hen lijk zijn hun erfgenamen. de vraag is waar komt derest vandaan?
  ! De creolen weten dat hun voorouders de eerste mensen op aarde waren in continent Afrika en ze zijn de oorspronkelijk mensen geboren zonder staart en niet zwaar behaard zoals sommige afstammelingen van PRIMATEN op waterkant. Met andere woorden wat jullie over creolen schrijven op waterkant doet ons niks, wij weten wie onze voorouders waren. Dit is geen racistische opmerking maar ik heb vernomen dat de hindoestanen afstammelingen zijn van een APENGOD, ik weet niet als dat zo is maar het blijk in de hindoestaanse heilige schriften te staan werd mij door een internetter verteld. ik neem het verhaal niet serieus maar bent wel nieuwsgierig waarom jullie zo zwaar behaard zijn. Ik beledig niemand maar Ik wil weten wie zijn jullie(de niet Creolen) en wat doen jullie op de Creoolse planeet? En komen jullie niet met GOD heeft ons allemaal gemaakt want dat is en grove leugen. zijn kinderen zijn de donkere mensen die hij als eerste heeft geschapen.


  Maak melding

 33. @SoSoLobie, hou nou eens op met al het geschrijf van de creolen en Hindoestanen.

  -Ik weet niet of je naar Rachel had geluisterd op de radio. Zij gaf aan dat de creolen uit Israël komen en behoren ook tot de Hebreeuwse volk.
  Verder gaf zij ook aan dat de creoolse volk vervloekt zijn, omdat de voorouders zich niet aan het verbond hebben gehouden.


  Maak melding

 34. Hofwijks is net als de pannenkoek “neks no fout” een vedergewicht bokser die in het luchtledige slaat. In feite kunnen dit soort figuren niet eens hun eigen lichtgewicht dragen. Ze roepen maar wat omdat het mag. Maar wat ze roepen is inhoudsloos, het is onzin. Je kan protesteren en hoog van de lage daken schreeuwen en het milieu vervuilen, maar kom ook met een goed voorstel. Maar nee hoor, dat kunnen ze niet………….Foei toch………!!!!!!


  Maak melding

 35. SoSoLobie,

  Hoe vaak moet ik je nog vertellen dt de mens een creatie van de ET’s is? De eerste exemplaren mens (hybride van aap en alien) waren de Afrikanen. Latere experimenten door de buitenaardsen hebben andere rassen voirtgebracht waarna de aliens opgehouden zijn de Afrikaanse hybrides verder te ontwikkelen.


  Maak melding

 36. Het is duidelijk dat jij er geen bal van snapt glenn. Het wordt met de dag erger met de Surinaamse economie.
  Suriname is straks bankroet maar Bouta en Hoefdraad doen alsof er niets aan de hand is. Ze vreten hun bolle buiken vol en de bevolking mag stikken.
  Ben je blind, dom of gewoon een meeloper die door de ndp wordt betaald om hier op dit forum de boel te sussen?

  Ga een cursus Nederlands volgen dommie.
  Wat je hier uitbraakt is slecht.
  Een vierde klasser lagere school doet het beter.


  Maak melding

 37. Parbo, Anjoemara en alle opvallend pro ndp schrijvers op deze site zijn duidelijk door de partij van bouterse geïnstrueerde mensen die hier hun braaksel komen deponeren.
  Het verbaasd mij niet als al dat domme geschrijf van 1 persoon komt.
  Ik zie steeds dezelfde zins opbouw en dezelfde taalfouten.
  Wel meneer Domoor (parbo, anjoemara enzv) als jij je grote leider (massa moordenaar) op een geloofwaardig manier wilt steunen, dan zul je eerst behoorlijk moeten leren schrijven.
  Maar ja als je nauwelijks kunt lezen dan verbaasd mij jou kots niet die hier als zinnig commentaar bedoeld is.


  Maak melding

 38. deze afrikaan is gebruikt en misbruikt. hij heeft het niet door dat hij het slachtoffer is van bepaalde politieke criminelen. De stemmingmakkerij is weer begonnen om gewoon niet te werken. Het is toch verschrikkelijk met onze gecertificeerde Surinamers die in het DNA zijn. De rechtzaken dit en dat het is gewoon om niet te werken . Dan praten zij van rechtvaardigheid.Bah en foei .En wat zal de eis zijn van deze Afrikaan als zijn wil niet wordt voldaan. Zomaar geld aftroggelen van het volk omdat de staat moet betalen .Surinamers wordt wakker en wees alert let op je zaken.


  Maak melding

 39. @RobG
  Heeft de regering wel eens naar de oppositie of zelfs de coalitie geluisterd.
  Ja eenmaal toen men in no time een amnestie wet in elkaar gefrommeld had.

  Deze regering is een regering van de macht van Desi Delano Bouterse. iedereen luistert want anders zijn we klaar met je.
  Je mag langskomen op de veranda op Leonsberg en dan piepje anders (zie vakbondsman EBS wiens ogen plotseling dingen zagen die hij nog nooit eerder gezien had,.Bouterse doet wonderbaarlijke genezingen).

  Bouterse verstaat allen het antwoord van de macht en daar voor zal de straat zich moeten organiseren. Een klein protest kan uitgroeien tot een Lawine.
  Eerst het argument, daarna de analyse en dan pas aan oplossingen denken.

  Uit de huup oplossingen voorleggen is waanzin omdat niemand weet hoe slecht de situatie echt is. Een nieuwe regering zal eerst het hele land binnenste buiten moeten keren en enorme noodleningen moeten regelen tegen lage rentes om orde op zaken te kunnen stellen. Deze regering en haar voorganger Bouterse I hebben bewezen geen idee te hebben wat het regeren van een land inhoud.


  Maak melding

 40. Soms vind ik het heerlijk om na een zware werkdag (met veel vergaderingen waarbij je mentaal even gesloopt bent) naar komedie series op de televisie te kijken. Alleen maar om even de knop om te draaien.

  Deze site blijkt een goed alternatief te zijn.

  Hoewel ik weet dat ik binnen korte tijd ook genoeg ga krijgen van deze onzin en van de pijn in mijn ogen veroorzaakt door de verkrachting van de Nederlandse taal en zijn grammatica, wil ik toch graag de Printa’s en SoSolobie’s bedanken voor hun domme achterlijke gezwets.
  Hartelijk dank voor dit mooie moment.


  Maak melding

 41. Ik vind deze man heel dapper! In het huidige Suriname waar je t.a.t. het risico loopt om na zo een daad met afgehakte ledematen in een sloot gevonden te worden? Mij niet gezien.

  Hij moet inderdaad concreter worden in z’n protest en eventueel internationale aandacht zoeken om zichzelf te beschermen. Hoe meer aandacht je krijgt hoe kleiner het risico om geliquideerd te worden. Dat is mijn mening.


  Maak melding

 42. Grappig te vernemen dat de aarde het huis van de Creolen is. Zo leer je nog eens wat.
  Discovery Channel en National Geographics kunnen de tent wel sluiten.

  En dat hun voorouders de eerste mensen op aarde waren, zou op zich wel juist kunnen zijn maar wat is de waarde van die constatering?

  Als ik zo om mij heen kijk, hebben de afstammelingen van die primaten het in veel gevallen verder geschopt (terwijl zij later op aarde zijn gekomen) dan de afstammelingen van de mensen die als eerste op aarde zouden zijn gekomen.

  Zelf heb ik deels ook het bloed van de “oudste mensen op aarde” in mij maar ik zal mij daar niet op laten voorstaan want in heel veel situaties is dat bepaald geen aanbeveling.

  Je blijft lachen met (sommige) Surinamers in deze beroerde tijden.


  Maak melding

 43. Jojo, jij droomt ervan dat een klein protest uitloopt tot een groot verzet. Wat wil men concreet bereiken met dit soort acties? Het nut, de meerwaarde van een dergelijk protest zie ik niet in. Het is geen onwil van de regering om de positie van de mensen te verbeteren. Ik denk dat het volk politiek bewuster is geworden. Via de internationale media kan men zien en horen dat bijvoorbeeld de olieprijzen enorm zijn gedropt, dat de prijs van goud en de prijs van veel grondstoffen op de wereldmarkt zijn gekelderd.

  Trouwens er zijn meer landen in de regio en de wereld die met hetzelfde vraagstuk zitten opgescheept. Het is niet enkel en alleen Suriname dat met dit vraagstuk wordt geconfronteerd.En vergeet een ding niet. De mensen die protesteren moeten ook met een duidelijk alternatief voor de dag komen. Zij moeten direct wat te bieden hebben aan het volk. Hebben ze geen goed alternatief te bieden, neem van me aan dat ze dan een groot probleem hebben.


  Maak melding

 44. RobG

  De Arabische lente is ook met een enkel incident en kleine groepen ontstaan.

  Dat de grondstoffen prijzen een probleem zijn zal niemand ontkennen. Echter minister Boefdraad heeft donderdag verklapt dat er reeds direct na het bedanken van mevrouw Wijnerman als minister begonnen is met het opstapelen van rekeningen. Toen waren de olie en goudprijzen nog redelijk.

  Wat minister Boefdraad vergeet te vertellen dat hij als governor wel kon weten dat naast het opstapelen van ongeveer SRD 1.400.000.000 aan onbetaalde rekeningen ook de roodstand bij de Centrale Bank van Suriname explodeerde tot ongeveer SRD 1.000.000.000.

  Hij was dus niet geheel onwetend dat er naast de reguliere, gepubliceerde groei in Schulden van SRD 3.000.000.000 ook nog eens verborgen schulden waren.

  Zelfs in de tijden van hoog conjuctuur en grote belasting, royalties en dividend inkomsten liepen de verborgen schulden op.

  Een regering die dat laat gebeuren is niet ter goeder trouw maar CRIMINEEL


  Maak melding

 45. Bouterse heeft geen verstand van economie en daarom kan hij Suriname niet goed besturen.De massa die op zijn partij hebben gestemd weet het ook niet.Het is jammer voor het volk dat ze deze man weer tot President hebben gekozen.Eigen schuld voor de chaos die in het land zijn.Bouterse verrijkt zichzelf en zijn familie.Brunswijk wilde ook president worden van Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.