Wisselkoersen en prijzen in Suriname razen opwaarts

93
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 14 jan – Verwachtingen van autoriteiten dat het economisch opklaart, blijven voorlopig wat ze zijn. Het wordt maar niet beter. De wisselkoersen vertonen een almaar stijgende trend.

De waarde van de euro en de dollar ten opzicht van de Surinaamse dollar neemt met de dag toe. En geen autoriteit die er een antwoord op lijkt te hebben. Een verklaring is dat de schulden van de overheid weliswaar betaald worden. Maar de overheid betaalt in Surinaamse dollars. Daar hebben schuldeisers nu te veel van en het wordt omgezet in ‘harde’ valuta. De opgepotte schuld komt de samenleving dus peperduur te staan.

Met de wisselkoersen stijgen de kosten van levensonderhoud. Alsof de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw terug zijn. Overal in het land zijn winkeliers dagelijks bezig de prijzen aan te passen. De wisselkoers voor euro en dollar ligt al ver boven de vijf Surinaamse dollar. Intussen blijft de regering vaag over de leiding van de Centrale Bank van Suriname. Een lamlendigheid die de vooruitzichten er niet beter op maakt.

Bekijk ook:

93 REACTIES

 1. Tja,

  Als je jezelf en het land haat stem je NDP.

  In plaats van een diploma te halen en hard te werken geloven we de sprookjes van de paarse maffia.

  Bouterse, mugabe, chavez, mobutu, idi amin, Bokassa. Er zijn altijd mensen die uit achterlijkheid, jaloezie, luiheid en minderwaardigheids gevoelens dat soort mensen helden vinden. Nu zegt de paarse stemmer wir habben est nicht gewusst. Je moet je land en jezelf wel heel diep haten om op de NDP te stemmen en Bouterse in het zadel te helpen.

  En dan is het natuurlijk de schuld van iemand anders, een duister complot.


  Maak melding

 2. Al een aantal maanden wordt de gigantische renteschuld op leningen betaald met …………… nieuwe leningen.
  Een aantal posters heeft al meerdere keren op dit forum gepost, dat dat niet goed kan gaan.
  Dit gebeurt wanneer een regering veel meer geld uitgeeft, dan er binnenkomt en daar geen enkel beleid tegenover staat.
  We hebben een minister van Financien, die op jaarbasis tonnen verdient – ook al als president van de CBS – en precies weet hoe slecht wij ervoor staan, maar beleid ho maar.
  Hoe kan het toch gebeuren, dat deze regering altijd achter het nest vist, bij eigenlijk alles wat zij doet.
  Deze regering gaat de geschiedenis in als de regering, die de Surinamers weer terugbrengt naar de jaren 80 en 90..
  Voor een aantal posters zegt dit niets, maar onze lieve heer behoede, dat het ooit weer zover komt.
  Ons land is op dit moment niets anders dan een dictatuur, waar een kleine groep van mensen zichzelf enorm verrijkt ten koste van het volk.
  De mensen, die op de NDP hebben gestemd, weten zo langzamerhand, dat zij een kat in de zak hebben gekocht met deze regering.
  De volgende ramp: een nieuwe devaluatie van de SRD op heel korte termijn.
  Je moet hier maar wonen op dit moment.
  (Spaar)geld verdwijnt als sneeuw voor de zon.


  Maak melding

 3. Ook het geldpapier en de inkt patronen moeten betaald worden. Alternatief is geld drukken op toiletpapier, maar dan met stront.

  Who cares.. neks no fout tok


  Maak melding

 4. De stijging van de wisselkoersen heeft niets met de NDP te maken. De prijs van een barrel olie zat gisteren voor Mexicaanse olie onder de $ 25,- Ik ben van mening dat de overheid de partijen die de koers omhoog jagen moet gaan verbieden op de wisselmarkt actief te zijn.


  Maak melding

 5. Als opa D in alle vrijheid de guaves maar kan laten rollen,kan het volk niets schelen dat de wisselkoersen omhoog schieten.
  Eén optreden van opa D vergoedt vijf jaren ellende.


  Maak melding

 6. Mensen zitten koffervol srd die kanje nergens uitgeven dan in su.dus al die srd snel wisselen 1:5of 1:6 zelf slm vragen valuta huis huren moet ook in valuta strax kanje srd alleen in de markt uitgeven….


  Maak melding

 7. Marco,

  Met alle respect, maar dit heeft alles te maken met de NDP.
  Natuurlijk begrijp ik ook heel goed, dat je onze NDP-regering niet overal de schuld van kan geven, maar wat ik hen verwijt, is het ontbreken van beleid.
  Je kunt niet blijven volhouden, dat alleen externe factoren de reden zijn, waarom wij in deze situatie zijn geraakt, maar dat is niet zo.
  Ook op slechte tijden kun je beleid maken, maar deze regering is het spoor helemaal bijster.
  Er worden allerlei verhalen verteld om het volk rustig te houden, maar de inhoud van die verhalen klopt van geen kant.
  Deze regering voert geen open beleid en is dus ook niet te controleren en dat is precies, wat zij wil.


  Maak melding

 8. Triest!, zie wat die domme paarse kakkerlakken Suriname aandoen.

  Hopelijk dat er heel snel een andere regering komt, tenzij het verstandige volk wil dat Suriname nog dieper de afgrond in glijdt.

  Dit kan niet en dit mag niet. Het verstandige Surinaamse volk is veel groter dan de NDP- aanhang, verdient dit niet.

  Er moet een andere regering en andere coalitie in Suriname komen, hoe eerder, hoe beter. Een andere coalitie en DNA-coalitie, waarin het totale Surinaamse Volk vertrouwen, geloof heeft, rust en orde en het beste voor iedereen tot stand te brengen. DDB denkt meer aan zijn eigen belang, van zijn gezin, naaste vrienden. zie de grote paleizen, waarin ze wonen en leven, zie de dure auto’s, zie hun hoge salarissen, enz, enz.. Zie ook de armoede waar het Surinaamse volk in leeft, Sranan Skeer. Telkens als DDB aan de macht is in Suriname sranan skeer, ja of ja? ja toch?

  Sranan volk oe wiki en jaag DDB en de NDP weg!


  Maak melding

 9. Olie en goud zijn voor grote jongens land als su denk dat met wat ze hebben wordt tweede Dubai vergeet maar…..kijk wat gebeurd in Venezuela land stikt in olie maar grote armoede


  Maak melding

 10. @Marco
  je kunt niemand verbieden te vluchten in andere valuta als ze de SRD niet meer vertrouwen. Dat de koers op straat op loopt betekend dat de mensen met geld geen VERTROUWEN hebben in het beleid van deze regering. Ze nemen hun verlies zo vroeg mogelijk.

  De NDP heeft dit reeds eerder vertoont en mensen hun geld afgenomen door te devalueren. Reken maar dat Bouterse en vrienden heel weinig SRD’s bezitten en heel veel echte dollars. Zij staan vooraan bij het omwisselen.

  De mensen gokken liever nu dan later als er helemaal geen USdollars meer zijn.

  “Wie het verleden vergeet, is gedoemd het te herhalen”
  George Santayana.


  Maak melding

 11. Dit was al voorspeld en je hoefde niet eens econoom te zijn. Dit krijg je als jarenlang een CORRUPTIE FACILITEREND BELEID hebt gevoerd. Het Gestolen Geld moet Terug!!!

  In de jaren 2011-2013 toen het Suriname voor de wind ging, heeft Suriname een tiental MILJARDEN DOLLARS VERDIEND.

  PE A MONIE DE: KUMA EN RAMON HEBBEN GOEDE SIER GEMAAKT MET DEZE GELDEN.

  KUMAKOISI is niet in staat deze Neerwaartse Spiraal om te buigen. Met KUMA aan het ROER gaan wij richting de AFGROND.

  KUMA: YOUR SHIP IS SINKING, MAY DAY MAY DAY

  Dit jaar zal het Schip Definitief zijn gezonken: KUMAKOISI, JOUW DAGEN ZIJN GETELD.

  NIEMAND KAN JOU MEER HELPEN: geen Misjie Ka Kaba en ook geen ABDUL of LAUWPIE.


  Maak melding

 12. Eindelijk krijgen allen die in 2010 en 2015 op didibri stemden, de paarse bittere vruchten van de duivels baas te vreten, helaas ook velen die deze onberechte moordenaar en zijn paarse boevenbende verafschuwen. Neks no fout als het zevenmalen erger verwordt als in de jaren tachtig. Neks no fout, nergens zijn al die oliedomme paarse dwazen van baas te vinden. Ze klagen niet want schaamteloos krijsen ze soso lobi baas, wiens we ka, neks no fout. Ook wiens we njang dringi baas en paarse ka vol van misdaad en uitbuiting.


  Maak melding

 13. Ik heb te doen met de gepensioneerden en de gewone man met een srd inkomen. Die krijgen te maken met een enorme daling van hun reele inkomen en levensstandaard.

  Let wel mensen, NIET IEDEREEN HEEFT NDP GESTEMD dus voor velen geldt dat ze niet medeschuldig zijn aan deze derde financiele ramp die Bouterse veroorzaakt.


  Maak melding

 14. Dit voorspel ik al 5 jaar…..

  Beste Parbo, RobG en Paraman……en al die andere Paarse Stumpers met blind vertrouwen Bouta……

  Kom er maar in………


  Maak melding

 15. Al die voorspoedpreken van Stef Anus, Misjieka en Brevie zijn leugens gebleken. Onvrede, onrust en armoede zal onder vele oliedomme onderdanen van de duivels baas ddb toenemen. Ook moord en allerlei vormen van misdaad zullen schering en inslag zijn. Daders en slachtoffers hebben als kleur paars. Zij stemden bewust op onberechte misdadigers. Neks no fout balken vele paarse burikies gefrustreerd, is schuld van Holland. Wat een stommelingen zijn al die paarse burikies. Ze verdienen het om door hun duivelse baas te worden geknecht. hahahahaha


  Maak melding

 16. Ik zie nog die idioot van Andre Misiekaba in zijn camouflage pak als een debiel staan dansen op de voorlaatste NDP meeting vlak voor de verkiezingen.in mei 2015

  “Bouterse was door God gezonden, Suriname wordt 2de Dubai….”

  Die idioot is nu wel heel stil


  Maak melding

 17. Micro, want volgens mij zit er niets Macro in je bovenkamer. Het heeft temaken met vertrouwen.
  De Nationale Dieven Partij steelt en rooft telkens wanneer de nog Vijf Debielen hen aan de macht brengen.


  Maak melding

 18. DiDiBrie is niet in staat zijn eigen puin op te ruimen, vooral met de corruptelingen en ex-gedetineerden als adviseurs aan zijn zijde.
  We gaan nu voor een koers 1 op 6, Neks no fout!


  Maak melding

 19. Als de ogen van de surinamers nu niet open gaan , dan is het NOOIT..Of ze zijn apatisch of ze zijn gewoon gewend aan hun armoedige niet rooskleurige situatie veroorzaakt door bouta de crimineel.
  Geen enkel amnestie of vergiffenis kan wonderen doen,helaas!!


  Maak melding

 20. @Marco
  Bijna 36 jaren en het is niet de schuld van de ndp,zo hoere we van de boutaingen.
  Nieuws voor je..alles is de schuld van bouta!!!! Hij hoort in de gevangenis thuis!!
  36jaren lang horen wij het is de schuld van alles en iedereen behalve degenen die juist om vergiffenis vraagt,hij is de grootste ZONDAAR van Suriname. Wat denkt hij det vergiffenis hem tot een nieuw mens zal maken?!
  Neen hoor hij is en blijft de beruchte killer zoals hij internationaal gekend word.


  Maak melding

 21. Marco= Parbo, RobG, Paraman…..

  NIks is de schuld van Bouta. Het is stom toevallig dat Suriname altijd economisch en financieel in elkaar dondert als Bouterse aan de macht is.

  Toen de 15 helden van Suriname afgeslacht werden was hij net even plassen dus dat die moordpartij was ook zijn schuld niet.

  Bouterse heeft gewoon altijd pech. Dat is het.


  Maak melding

 22. Daarom zijn de mensen massaal vertrokken bij de afkondiging van de onafhankelijkheid. Omdat het land toen onvoldoende kennis en kunde bezit/bezat om vooruitgang te boeken en omdat de ongure elementen aan de macht zouden komen. De inschatting van die wegtrekkers blijkt correct te zijn geweest. Het land is er nu slechter af dan toen, op haast alle gebieden.
  De economie is zodanig verkwanseld dat het minstens een decennium gaat duren voordat de overheid haar zaken op orde heeft. Als dat gebeurt…


  Maak melding

 23. Henkie Molenaar, ten tijde van de revolutie hebben de 15 arrestanten niet de bevelen van de militairen opgevolgd. Ze besloten de hazepad te kiezen. En dat werd hun fataal. Denk dat deze zaak genuanceerder ligt. Je doet als of de oude Front regering zaligmakend was. Het volk was ze zat en nu nog steeds.

  Knoop dit goed tussen je oren.


  Maak melding

 24. Na jaren van harde valuta op te maken, schuld in harde valuta te creëren, betalingen uit te stellen, binnenlandse schulden maken,
  veel te veel uitgeven, t land afhankelijk maken van importproducten etc etc zijn we geland en is t geld op. Van de bauxiet, olie en goud hoef je weinig harde valuta te verwachten. De enige oplossing is om zelf producten te gaan verbouwen, maken. Daarnaast meer grondstoffen, half- en eindproducten exporteren. Wanneer t volk buitenlandse producten blijft kopen ….glijdt Sur in de afgrond… Dus Povo, Volk van Sur….koop alleen goederen uit Suriname……idd bananen, rijst en kouseband…met rund of varken … (ook kip heeft veel te veel import voer)….


  Maak melding

 25. @koos
  Ook het geldpapier en de inkt patronen moeten betaald worden. Alternatief is geld drukken op toiletpapier, maar dan met stront.

  Who cares.. neks no fout tok
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Koos, de Pannekoek,..gepromoveerd tot POEPE JANTJE.
  Hartelijk gefeliciteertd ! poepjan.


  Maak melding

 26. Het lijkt wel Zimbabwe waar een oude dictator van bijna honderd jaar een land met miljoenen mensen naar de hel heeft geholpen .In Suriname helpt een oude geestelijk zieke bejaarde man ons mooie lans Suriname naar de klote.


  Maak melding

 27. Waar zijn onze paarse likkers in het bijzonder RobG. de persoonlijke econoom van Debiel bouterse en de uit china speciaal over gevlogen idioot en adviseur de chinees Sjang, het gaat toch goed met de economie.

  Graag jullie toelichting.


  Maak melding

 28. @ DE PANNEKOEKEN GILDE !!,…SOMMO,RUSLAND,VENE.BRUNSIE,…ZIJN TOCH VAN EEN LAGER NIVEAU ALS DESIE BOUTERSE,DAS ZEKER ! DUS WAAR PRATEN WE OVER. !


  Maak melding

 29. PAARS STEMMEN = ARMOEDE KIEZEN.

  3e devaluatie voor 1 maart,
  geldpersen weer aanjagen naar topspeed,
  Sozavo kan de armlastigen deze maand niet betalen,
  Armoedegrens 70%,
  Reshufflecircus begint binnen afzienbare tijd weer te draaien.
  criminaliteit rijst de pan uit.


  Maak melding

 30. @ Henk Molenaar.
  Doe maar wat je wil,BOUTA IS VELE MALEN SLIMMER ALS JOU,…aangebrande oliebol.omdat je zaken niet geregeld waren dan is het “WEG MET BOUTA”..TOE MOFFO GONG.je bent een verbitterde pannekoek man !


  Maak melding

 31. @ Parbo,

  Je hebt er een stokpaardje van gemaakt om steeds maar achteruit te kijken door die gigantische achteruitspiegel van je. Noem je dat vooruitgang? Heb jij eigenlijk wel een toekomstvisie? Ik denk het niet, want daar heb je het verstand niet voor. Jij bent er zo een die ook in de sloot springt als een ander je dat beveelt!


  Maak melding

 32. @ Bere,

  De economie van Venezuela draait voor 95% op olie. Dank zij de hemelse visie van Chavéz die op één paard heeft gewed. Nu ook de olie onder de produktieprijs is gedaald verliezen deze landen dagelijks vele miljoenen aan inkomsten. Suriname volgt.


  Maak melding

 33. Hahaaaa Printa goed zo geef die redimusus van langs. Het zijn raddraaiers
  die in opdracht van Front en de oud kolonisator branie schoppen.

  Het is makkelijk om vanuit je slaap of woonkamer kritiek te leveren. Kom uit jullie hokken en ga naar Su om kritiek te geven stelletje toetsenbord helden.


  Maak melding

 34. @Printa
  Tja,als je iemand met amnestie en vergiffenis slim vindt,ja dan is er wat goed mis met jou
  Geef dan de rest vanons iemand zonder vergiffenis en amnestie, Iemand zoals Venetiaan….amnestie en vergiffenis is geen titel waarop men trots moet zijn. Maaar dan jij en Parbo horen tot dedebielen partij en jullie zijn net zo slim als jullie baasje….hahahaahaaaa…jjullie baasje is dom maar jullie 2 het domst!!!
  Kijk naar het niveau van jullie twee en vergelijk je baasje,
  hij denkt de strijd te winnen met vergiffenis en amnestie en jullieb 2 door jullien pannenkoeken theorie.
  Mijn medelijden hebben jullie 2, echtwaar!


  Maak melding

 35. Parbo: “parbo
  Henkie Molenaar, ten tijde van de revolutie hebben de 15 arrestanten niet de bevelen van de militairen opgevolgd. Ze besloten de hazepad te kiezen. En dat werd hun fataal. ”

  Je bedoelt militaire coup ipv revolutie.

  Forensisch onderzoek heeft wetenschappelijk aangetoond dat de 15 arrestanten zwaar zijn gemarteeld en van voren zijn afgeschoten.

  Parbo: je bent te ziek voor woorden net als je maatje Printa.


  Maak melding

 36. Dames en heren.
  ik heb altijd gewaarschuwd voor de Cambio’s, cambio’s zijn een gevaar voor het Surinaamse economie omdat ze de boel kunnen manipuleren.
  het is algemeen bekend dat de cambio’s een gevaarlijk entity zijn met politieke banden met de partij VHP. De cambio’s zijn voor 99,99% in hindoestaanse handen. De Cambio’s worden door de VHP als wapen gebruikt tegen de regering Bouterse en zijn met een verkapte STAATSGREEP bezig door de koersen te manipuleren en op te drijven. De Banken doen niet aan prijs opdrijving want ze aan wettelijk regels gebonden en hebben afspraken met de regering ten gunstig van het Surinaamse volk. Cambio’s zijn wilde western cowboys, hebben geen regels en wetten waar ze zich aan moeten houden, Cambio’s volgen de bevelen van de VHP op en hun bevel op dit moment is er alles aan te doen om het Surinaamse economie te laten instorten zodat de VHP moord en Brand kan gillen. Cambio’s zijn de laatste economische Bolwerk van de Hindoestanen die met hun octopus tengels het leven uit de Surinaamse economie proberen te knijpen om onrust te veroorzaken in Suriname. Dames en heren Bouterse had de cambio’s al gewaarschuwd het is tijd dat hij HARD in Grijpt en met een PRESIDENTIELEBESLUIT alle Cambio’s SLUIT. De Cambio’s moeten allemaal weg , de banken moeten het hef in handen krijgen het het wisselen van geld. Mijn verzoek aan de REGERING Bouterse sluit alle Cambio’s met spoed. Wie denkt dat VHP het beter kan raad ik aan kijk naar de hindoestanen in Guyana hoe ze Guyana hebben vernietig. Guyana werd 45 jaar lang tot mei 2015 onafgebroken geregeerd door hindoestanen. eindstand GUYANA heeft een buitenlandse staatsschuld van 65,80 miljard dollar en Suriname heeft een totale staatschuld van niet meer dan 2,5miljard dollar. De corrupte rovende hindoestanen, die Guyana 45 jaar hebben geregeerd hebben het land naar de Filistijnen geholpen. Mocht de VHP Suriname regeren dan krijgen wij gegarandeerd een Guyana situatie. Voordegen die sosolobie willen aanvallen doe geen moeite ik heb recht op mijn mening en ik hoef mij niet aan jullie te verantwoordelijke. Dames en heren jullie mogen zoals gebruikelijks uitschelden om mijn mening maar het is en blijft mijn democratische recht. wat deze Brullende landverraders kunnen is schelden en vloeken in hun comments wanneer de waarheid hun te veel wordt.


  Maak melding

 37. Henkie Molenaar, voor mij ben je een ongeneeslijke zieke hond met een obsessie voor Bouterse. Je pretendeert iets met Suriname te hebben maar je geeft niet thuis als de bevolking hun eigen leider (s) kiezen. Wat zegt dat nu over jouw ? En maar van de daken schreeuwen dat Bouterse niet deugd. Gelukkig bepalen de surinamers hun eigen toekomst. Niemand un Suriname ligt wakker van jouw kletskoek hier.


  Maak melding

 38. Beste posters,

  Niet reageren op de postings van Printa en SosoLobie is mijn advies.
  Je speelt deze nobody’s alleen maar in de kaart, want meer stellen deze gasten niet voor.


  Maak melding

 39. Er zijn nu al een flink aantal paarse RANDFIGUREN (geen toegevoegde waarde in de samenleving) die ’s nachts plotseling wakker worden en keihard schreeuwen:
  Jos Steenman….Jos Steenman….oteng deng dosoe o doro….


  Maak melding

 40. Ik hoop dat BOUTA nog 5 jaar weer mag regeren en Su naar de klote gaat gaat,dan lach ik de achterlijke NDP’ers uit.
  Haha nog vijf jaar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SURINAME IS GAME OVER!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 41. Beste SosoLobie
  Met alle respect ik heb zelden zoveel onzin gelezen als die van U. U maakt duidelijk waarom de heer Bouterse 3 maal met succes Suriname naar de vernieling in heeft geholpen.

  U volgend bepalen de Gambio wat er met de koers van de SRD gebeurt. Er zijn ook 9999 Hindoestaanse Gambio’s in Suriname en 1 in handen van een niet Hindoestaan.

  Indien hun macht zogroot is als u beweert waarom hebben ze dan 5 jaar gewacht en niet direct hun snode plannen ten uitvoer gebracht.

  Laat Guyana een economische achterstand hebben op Suriname. De Britten hebben het ook in aanzienlijk slechter staat achtergelaten en geen minder bruidschat gegeven. Echter Guyana zit niet in de klippen zoals u beweert nog 1 jaar Bouterse en de Guyaneese economie is die van Suriname voorbij. Guyana groeit nog echt en Suriname keldert keihard.

  Het zijn niet de Gambio’s die manipuleren maar de mensen die koste wat kost echte dollas willen of nodig hebben.
  Wat hebben de Gambio’s er aan om echte dollars vandaag voor SRD 5 te verkopen als ze morgen voor die zelfde dollar 5,5 SRD moeten betalen. Ook voor hun is dit een onwenselijke situatie. Ook zij hebben belang bij enige stabiliteit omdat zij met deze toestanden ook steeds op verlies staan en met verlies houd je je bedrijf niet gezond.

  ten aanzien van de staatsschuld van Guyana zou ik nog maar eens gaan checken aangezien u zich waarschijnlijk een factor vergist.
  De economie van Guyana is in absolute termen Suriname reeds voorbij echter per capita nog niet maar dat zal na de volgende devaluatie ook niet meer het geval zijn.


  Maak melding

 42. @SoSoLobie, mensen als jou houden racisme, discriminatie, verdeeldheid en haat in stand. lees je tekst maar eens goed.

  -In Guyana zijn het de Pakistanen en niet de Hindoestanen die aan de macht waren/zijn.

  -Je slaapt, de economie van Guyana ziet er veel beter uit dan die van Suriname.

  -De Cambio’s zijn misschien in handen van de Hindoestanen, maar ze werken tenminste en betalen belasting. Ze zijn geen last van anderen.

  -De enige manier hoe de Hindoestanen Bouterse klein kunnen krijgen is hun handel te sluiten of niet meer aan de Surinamers te verkopen.

  =Altijd heeft de ander het gedaan

  Een moordenaar is een goede voorbeeld om voorruit te komen.


  Maak melding

 43. @printa, je had nog niet gereageerd op deze::::

  NIET mijn vader is een MOORDENAAR
  NIET mijn vader heeft het land Suriname naar zijn verdoemenis gebracht.
  NIET mijn vader heeft gemaakt dat de SRD GEEN waarde meer heeft.
  NIET mijn vader heeft criminelen op posten geplaatst.
  NIET mijn vader heeft het volk misleid met leugens en nog veel meer

  @printa ga eens een goed boek lezen, omdat het niveau van jou en je vader het land Suriname in verdoemenis hebben gebracht.

  Ik geniet van mijn leven. Vergeet de 10 geboden niet:::Gij zult NIET doden.


  Maak melding

 44. ‘Mijn kinderen eten droog brood’
  14-01- 2016

  Dit zegt een alleenstaande moeder met twee schoolgaande kinderen die op de muloschool zitten. De moeder is zowel geestelijk en lichamelijk beperkt en is maandelijks afhankelijk van de uitkering van SRD 325 vanuit de Staat. Dankzij groente die zij zelf plant en kippen die zij zelf kweekt, kan zij haar kinderen dagelijks een bordje eten geven. Maar dit gaat niet zonder horten en stoten, want de prijzen van de basisgoederen rijzen ook de pan uit, met als gevolg dat, alhoewel er geld is voor brood, er geen broodbeleg in huis aanwezig is. ‘Mijn kinderen eten droog brood’, zegt zij in gesprek met Dagblad Suriname. Dit brengen zij vaak genoeg ook mee naar school met water om te drinken. Zij wil er alles aan doen dat haar kinderen de scholing krijgen die zij als moeder gemist heeft in haar kinderjaren. De kinderen naar school sturen en schoolspullen aanschaffen, lukt wel middels steun van enkele familieleden. Maar ook deze mensen hebben hun gezin om voor te zorgen en zitten krap in hun budget. Deze moeder is al lang blij en dankbaar dat zij steun krijgt van familie zonder naar meer spullen te vragen, met als resultaat dat eten van droog brood een doodnormaal verschijnsel is geworden voor haar en haar kinderen.

  ‘Waar president Desi Bouterse de afgelopen jaren zijn mond vol van had en hoog propageerde dat de mofinawangs hem dicht bij het hart liggen, blijkt dit helemaal niet waar te zijn.’ Hij zou een zogeheten sociaal contract gesloten hebben met deze groep en zou zelfs een sociaal vangnet voor hen klaar hebben liggen. Maar uitgerekend de meest kwetsbare mofinawangs, de burgers met een beperking moeten over het algemeen weken wachten om hun sociale steun in handen te krijgen. Dit bedraagt SRD 325 per maand, met nog een devaluatie en inflatie erop. Op welke manier deze groep de maand moet doorkomen, blijkt de president, die eerder zoveel liefde voor deze groep propageerde, totaal niet te interesseren.

  Voor het nieuwe jaar zou de uitbetaling op 11 januari plaatsvinden, maar worden de burgers verrast met een bekendmaking dat dit is uitgesteld tot nader orde wegens bijzondere omstandigheden. Dergelijke bekendmakingen klinken hun heel bekend in de oren. ‘Het schijnt een cd te zijn die vaker wordt afgespeeld op de meest cruciale momenten dat de minderbedeelden het geld het hardst nodig hebben.’ Deze situatie deed zich voor in de maand november van het afgelopen jaar. Eerst werd gesteld dat deze groep op 10 november hun geld zou krijgen. Maar hoezeer velen hadden gehoopt op deze dag geld in hun handen te ontvangen, moesten zij weken wachten alvorens het geld daadwerkelijk werd uitbetaald.

  Abop-assembleelid Dinotha Vorswijk gaf eerder aan Dagblad Suriname te kennen het verschrikkelijk te vinden dat uitgerekend deze groep, die zeer kwetsbaar is en per maand nog een kleine tegemoetkoming krijgt van de Staat, een maand lang moet wachten. Zij maakt zich ook ernstige zorgen op welke wijze zij de maand zullen doorbrengen gelet op de prijsverhogingen in de winkels en de verhoging van elektriciteit en water. Zij legt er vooral de nadruk op dat bij een achterstand van weken, de binnenlandbewoners hier extra de dupe van zullen worden. Zij zijn degenen die als laatst hun geld in handen krijgen. Vorswijk hoopt dat de president zijn ware liefde voor de mofinawangs en vooral voor deze kwetsbare groep toont door mogelijkheden te bekijken de uitbetalingen eerder te laten plaat


  Maak melding

 45. Roy
  Je bent een grootte Fantasist,
  Jij droomt nu al van de jaren 80 situatie in Suriname, toen was Suriname voor 100% met handen en voeten gebonden aan Nederland en Nederland heeft de Surinaamse economie kapot gemaakt. Nu is Suriname 0% gebonden aan Nederland en ze hebben goede connectie met China. dat wil zeggen dat we nog eens honderdduizend chinezen Suriname zullen binnenlaten voor economische stabiliteit. We krijgen geen jaren 80 situatie zoals je graag zou hopen slaapzacht en droom nat.. Tactisch gezien is de koers stijging misschien wel een zegen voor Suriname, nu kunnen de chinezen de hindoestaanse ondernemers de fatale klappen uit delen en alle hindoestaanse combi markten en andere ondernemingen overnemen of kapot concurreren. Dit noemen wij een win win situatie. 1 Surinaamse economie reinig zich van Ray soortgenoten de banditos en VHP is haar financiële drukmiddel kwijt.


  Maak melding

 46. JoJo
  Jij en gevoel van humor gaat dat samen.
  JoJo alles wat ik schrijf kan je gaan google ik schrijf de waarheid en daar kunnen velen niet tegen. Ik heb nooit een geheim gemaakt dat ik de VHP niet vertrouwd, de VHP is de grootste obstakel in Suriname voor een echte multiculturele samenlevingen door hun ethische racistische denkwijze. Voordat je begin te brullen het is niet zo moet jij je afvragen waarom wilde de VHP tijdens de onafhankelijkheid Suriname in 2delen, 1 deel voor de hindoestanen alleen de andere deel voor derest. Ieder goed wel denkend mens weet dat zo’n partij vanaf de wortel racistisch is. Tot opheden kan je zien wat voor een smeltkroes partij de VHP is. Bij de VHP zijn alle kasteloze zijn present. Voor degene die gaan brullen dat als Suriname in tweeën was gedeeld dat de hindoestaanse gedeelte super rijk zou zijn raad ik even aan om mijn Guyana stukje te lezen. Leest mijn onderzoekje speciaal voor jullie.
  Guyana werd 45 jaar lang tot mei 2015 onafgebroken geregeerd door hindoestanen. eindstand GUYANA heeft een buitenlandse staatsschuld van 65,80 miljard dollar en Suriname heeft een totale staatschuld van niet meer dan 2,5miljard dollar. De corrupte rovende hindoestanen die Guyana 45 jaar hebben geregeerd hebben het land naar de Filistijnen geholpen. Mocht de VHP Suriname regeren dan krijgen wij gegarandeerd een Guyana situatie.


  Maak melding

 47. @ Cochise

  Groot gelijk doch wil ik nog 1 keer……..

  @SoSoLobie

  Wederom….Een hond die ziek is is te genezen maar een hond zoals JIJ die ZIEKELIJK gedrag vertoont is niet te genezen.


  Maak melding

 48. krofaja
  Wat je niet verteld dat Bouterse de kinderbijslag en alle andere subsidie heeft verhoogd. De mensen krijgen meer geld dan onder de regering VHP-NPS. De koersen zijn pas 3 weken gestegen en de verhalen die Jarenlang waren opgeslagen in de VHPkluis druppelen nu naar buiten. Iedereen heeft het moeilijk, je schrijft zelf ze plant groenten kweek kippen dat betekend dat ze kip en groenten verkoopt. deze moeder hosselt, zoals al die alleenstaande vrouwen heeft deze moeder vast wel een pappie die haar elke maand een lekkers geeft.krofaja ik heb een vraagje . ben jij die K O E L I E di ook de naam z w ar ten gebruikt op waterkant, want iedereen weet wat een krofaja is.


  Maak melding

 49. Ira
  het is niet verboden om de waarheid te schrijven hoe pijlijk het ook mag zijn, bewijs mijn ongelijk dat ik onzin schijft, ga een googgelen . Wat jullie niet fijn vinden om te horen wordt meteen als racisme bestempeld maar ik heb je nooit iets zien schrijven wanneer jou soortgenoten de racistische toer opgaan dus kom niet met je schijnheiligheid.
  ik kan bewijzen dat in GUYANA het de hindoestanen zijn die de macht hebben en niet de Pakistanen. de Pakistanen kan je daar kan je op je vingers tellen!


  Maak melding

 50. Treurwilg Henk Molenaar heeft tegenwoordig een fulltime job als NDP afzeiker op zo’n beetje elke website die bericht over Suriname. En hij verdient een applaus want hij doet dit al jaren.


  Maak melding

 51. De echte Henk Molenaar
  Treurwilg Henk Molenaar heeft tegenwoordig een fulltime job als NDP afzeiker op zo’n beetje elke website die bericht over Suriname. En hij verdient een applaus want hij doet dit al jaren.

  Noem nog eens 1 website dan waarop ik actief ben, idioot.


  Maak melding

 52. De secret-mannetjes van Op Desi is gevraagd
  Racisme in te zetten en vooral hindostanen aan
  te vallen, terwijl Desi een mega-deal heeft met
  een rijke hindostani-clan !

  Zij mochten van hem ook de Afabakadam overnemen !

  De domme ingehuurde creoolse NDP-hitsers
  begrijpen het hele machtsspel van Desi niet !

  Sranang staat is niet numero 1 bij Desi !

  Sranang Volk is niet numero 1 bij Desi !

  Numero 1 bij Desi is : hoe blijf ik DDB uit de bak,

  de rest komt LATERS !!!!

  Eindstand : Staatsfaillissement en staatsschuld
  van 10 MILJARD !!!

  VALUTA NO DE !! VALUTA N’E KONG !!!

  STOP SURNAM MODERN NDP-SLAVERY !!
  Set The People FREE !!!


  Maak melding

 53. SOSOLOBIE

  wat deze Brullende landverraders kunnen is schelden en vloeken in hun comments wanneer de waarheid hun te veel wordt.

  Ik wilde niet reageren op die onzin die je uitkraamt, maar ik kan mij niet inhouden.
  Behalve racist ben je heel slecht in jouw geschiedenis en in rekenen.
  Rekenen : 2015-45 jaren = 1960.
  Geschiedenis: de affaire Tigri heeft eind jaren 60 plaatsgevonden.
  Toen was in Guyana Burnham aan de macht en niet de Hindoestanen. Zoek het maar op in de oude kranten: Burnham was boos geworden op Venuzuela omdat zij zware wapens hadden geleverd aan de Defpol van Suriname.
  Wil je daarom eerst de feiten onderzoeken voordat je deze neerpent.
  Ik wil ook nog een gokje wagen en dat is dat jij niet in Suriname woont.
  Waarom? Een Surinamer die dagelijks met de huidige financiële problemen van Suriname geconfronteerd wordt zal zo’n onzin nooit uitkramen en schelden en vloeken.


  Maak melding

 54. De Front aanhang weet het nu al zeker. NPS en VHP zullen met een toverspreuk de prijzen van o.a. goud, aardolie, enz. op de wereldmarkt verhogen als zij regeermacht krijgen. De prijzen van deze producten die gevoelig zijn voor schommelingen op de wereldmarkt zullen zij stabiel weten te krijgen. Hoe dan?

  De realiteit is nu helaas anders. Ik ben van mening dat de regeerders en beleidsmakers in Suriname naar andere alternatieven zullen moeten zoeken om de verdiencapaciteit van het land te vergroten. Volgens deskundigen zullen de prijzen van goud en aardolie de komende perioden moeilijk herstellen.


  Maak melding

 55. Sosolobie mi matie
  Als dat klein beetje geld dat je nog hebt
  van de verkoop van het domeinland dat je van DDB hebt gehad dan ga je schijten. Soso lobi


  Maak melding

 56. Robje-slapende slaaf, de regeerders moeten NIET
  in twee jaar tijd (tijdens een personeelsstop) 4000
  nieuwe ambtenaren benoemen !(doel is STEMVEE !)

  De overheid moet niet een munt steunen met honderden miljoenen, terwijl diezelfde overheid, alle begrotingen
  met vele miljoenen (in totaal miljarden) overschrijdt !

  De overheid moet ervoor zorgen dat het land niet door openlijke of bedekte corruptie voor tientallen miljoenen
  wordt benadeeld !

  Deze zaken oa hebben NIETS te maken met de grondstofprijzen op de wereldmarkt !

  Het is gewoon DOM NDP-VERKWISTEND-Beleid !!!

  Ps : Zoeken naar alternatieven om de verdiencapaciteit
  van het land vergroten, had ten minste DRIE jaar geleden moeten starten ! Door DOM consumptief beleid
  is daaraan niet gewerkt door Desi en clan !

  Trouwens : De UITGAVEN van de overheid zijn op
  dit moment NOG STEEDS veel te hoog !!
  Komt door de NDP-rekenmethode : 1 + 1 = 5 !


  Maak melding

 57. @ marco beargumenteer aub. Ik begrijp niet wat de olie prijs met de koers van de SRD te maken heeft?

  Er wordt geld gedrukt waarvoor geen tegenwaarde is. Monopoly geld


  Maak melding

 58. Het schijnt maar niet door te dringen bij de NDP ers dat door hint doen nu Suriname failliet is. Laar Marco terug kijken in de geschiedenis dat toen front aan het bewind was de prijs van goud en olie het hoogste was war nu het laagste is, laat de ndp ers geen nonsence aan ons komen vertellen. Deze regering deugd niet , koppige mensen zij.n deze mensen of KRABITA HA OE


  Maak melding

 59. @sosolobie

  Niets klopt van uw verhaal over Hindustanen tav Guyana. Er was een tijd toen de Guyanezen Marjon sardien in Suriname kwamen kopen. Toen was Burnham president van Guyana. Na de onafhankelijkheid van Guyana was Jaggan de derde president en dit was in 1992. Don’t underestimate the Hinduman fool!

  Alle gekheid op een stokje laat je scholen boy!

  Alles wat papa Lachmon tegen dhr. Arron zei blijkt nu de waarheid te zijn. Hij zei KNUL doe het niet.

  En deze beloof ik niet meer op jouw schrijven te reageren reden op intellect gebied daagt u mij niet uit.
  Met uw hypothese over de Vhp en Hindustanen ben zeker niet eens.

  Een gratis advies voor jou is om voortaan je mond ( die steeds meer op anus is gaan lijken )dicht te houden. Want telkens als hij open gaat komt er enkel maar stront uit. Vrijwillig euthanasie iets voor jouw? Laat je niet zo kwellen door de Hindustanen!

  Sosolobie!!!!


  Maak melding

 60. Sosolobie is sososchijt.
  Ga je scholen man. leer een beetje grammaticiaal foutloos te schrijven. Je grammaticale fouten storen mij wezenloos en je content is alleen maar bagger. Een indicator van domheid is de pretentie dat je de belerende intellectueel uithangt, maar de grootste grammaticale fouten in je bagger produceert. Bachanale likker. Het zal wel komen door die paarse bril die je hebt opgezet.


  Maak melding

 61. Enige tijd geleden hebben wij hier op waterkant ons druk gemaakt over de leningen en de rente die er straks over betaald zou moeten worden. De uitgestelde leningen zijn nu due? Waar is het regeren is vooruitzien gebleven of waar blijft het? Want volgens dwt beeft DNA auto’s gekregen plus 40 liter benzine per iets. Verbrand tot de laatste stuiver. Ik hoop dat ze gelukkig zijn met hun keuze voor nig vijf. Ik ga dit niet eens nalezen want sjit. IT happend.


  Maak melding

 62. beste sosolobie,

  Je mag de blanke meesters dankbaar zijn dat ze jou naar Suriname hebben gehaald om onder dwang te werken, want anders liep je nog steeds rond in je blote reet in Afrika.
  In Afrika kennen ze geen kleding enkel een peniskoker !!!

  Als je op je rechter schouderblad kijkt, natuurlijk zie je dat niet zelf oen, maar je moet er voor een spiegel gaan staan gedraaid met je rug, dan zie je het brandmerk van je blanke meester nog steeds.


  Maak melding

 63. n eigen kostgrondje voor alle inwoners van Suriname is nu meer dan nodig. Er is zoveel grond (eigendom Overheid). Laat de overheid iedereen n stuk grond geven om zelf groente te verbouwen. Daarbij zijn kippen op eigen erf prima om t afval op te ruimen. Verkoop daarbij je 2de auto en ga meer bussen. Terug naar minder luxe en welvaart. Dat is goed voor Suriname.


  Maak melding

 64. Srafu, hoe gaan VHP/NPS de afnemers van Surinaamse goud en aardolie meer laten betalen voor deze producten. Jullie pretenderen alle wijsheid in pacht te hebben.


  Maak melding

 65. WISSELPLICHT

  Ik zou het fijn vinden als het wisselplicht weer wordt ingevoerd zo kunnen wij een bijdrage leveren aan Suriname in deze moeilijke tijden en dat 500 euro per persoon.

  Groeten voor switie sranang! !!!


  Maak melding

 66. Beidi, er is iets heel erg mis met jou om terug te verlangen naar de tijd van de wisselplicht (de tijd van Bosje).

  Beidi, als je ons elk € 500,- geeft (voor jou blijkbaar kleingeld), willen wij die maar al te graag tegen een megastapel SRD’s inwisselen, alleen met een megastapel van die, door Desi en Gilmore gecreëerde waardeloze troep kan je tegenwoordig een plastic boodschappentasje vullen. Met ‘wij gaan nog voor vijf’ bedoelden deze volksverlakkers namelijk nog vijf nullen achter de stabiele SRD die ze overgenomen hebben van Venetiaan.


  Maak melding

 67. @Basmatie
  pakistanen en hindoes zien er voor u het zelfde uit. Niets is minder waar.
  Pakistanen zijn in meerderheid Moslim en Hindoes zijn in meerderheid Hindoe.
  Qua geloofs overtuiging aardig verschillende en enige meer dan duizend jaar verschil in religieuze ontwikkeling.

  Ik maak onderscheid in Moslim Hindoestanen en Hindoe Hindoestanen.
  De verhoudingen tussen India en Pakistan en Bangladesh (ooit Oost Pakistan) zijn uitermate scherp. De landen zijn al decennia in Oorlog over Kasmhir.

  RobG
  Doe niet zo zielig. Natuurlijk is er geen toverwoord tegen de marktprijzen en de internationale strijd om oliemarkt aandeel. Daar is ook door niemand naar verwezen of iets over verweten.
  Het verwijt is dat men de extra inkomsten verspild heeft en geen enkele rekening gehouden heeft met voorspelde bare tijden. IMF, Wereldbank en ratingagencies plaatsten kritische note’s bij hun rapporten. Die werden genegeerd waarbij de potenties (die nog niet gerealiseerd waren) jubelend als prestatie verkocht werden aan het volk.

  De regeringen Bouterse verkochten de huid van de beer voor dat die geschoten was. Daarnaast is elke niet geschoten huid ook nog eens driemaal gehypothekeerd en is het geld intussen verspilt zonder dat er iets voor is geleverd.

  Het land staat bol van de Schulden, de inkomsten nemen af en u OHt over dat ook een nieuwe opvolgende regering niet instaat zal zijn met een toverspreuk de prijzen te veranderen.

  Nee RobG de vervangende regering zal 10 jaar lang harde en vervelende maatregelen moeten nemen en het volk moeten laten zweten om de ORGIE van Bouterse en co af te betalen en weer vooruit te kunnen kijken. ls er nog een land en spullen zijn als Bouterse klaar is met zijn uitverkoop .


  Maak melding

 68. Ik heb de periode van inwisselen meegemaakt maar ook de periode dat je met je ticket 100 US dollar mocht wisselen m naar het buitenland te gaan.
  Boi de koers was toen voor circa 700 sur.gulden voor 1 US dollar. Komen de tijden terug????????????
  Marktinterventie liep onder de markt om te controleren of de juiste prijs werd betaald voor de primaire levensbehoefte.
  Komen de tijden terug?????????????
  Geen toiletpapier, geen tandpasta, geen waspoeder, geen suiker, geen van alles niet aanwezig.
  Komen de tijden terug???????????

  Ik denk het wel want de koers van 1 euro is thans circa 6 SRD vertaald naar vroeger
  voor 2,20 ned.guldens leg je 6.000 sur. guldens neer (drie nullen weggestreept).
  Ai boi waar gaan wij heen??????????????


  Maak melding

 69. JoJo,
  “Ik maak onderscheid in Moslim Hindoestanen en Hindoe Hindoestanen.”

  Je maakt onderscheid tussen Hindoe en Moslim Oost Aziaten. Geen wonder dat ons land naar de verdoemenis gaat, een ieder kijkt eerst naar etnische afkomst, en pas daarna naar integriteit. Wat een puinhoop.


  Maak melding

 70. @parbo en soortegelijke idioten: het gaat niet om Henkie Molenaar of om wie anders dan ook.
  het gaat erom dat het land onder de grond ligt met zijn financieen.
  jij mag vertellen hoe dat komt.
  en jij mag vertellen hoe dat steeds weer gebeurt wanneer desie bouterse weer aan de macht is. zou er een verband zijn tussen deze twee zaken? desie aan de macht = suriname aan de grond? ja of nee?

  en vertel ook wat je denkt van het woord “beleid”.


  Maak melding

 71. Beidi
  WISSELPLICHT

  Ik zou het fijn vinden als het wisselplicht weer wordt ingevoerd zo kunnen wij een bijdrage leveren aan Suriname in deze moeilijke tijden en dat 500 euro per persoon.

  Groeten voor switie sranang! !!!

  Heb jij een gaatje in de hoofd?????

  Moeten bezoekers aan Suriname betalen om de rotzooi van Bouterse op te lossen???

  Laat hij zijn dochter en zijn vrouw maar eerste ontslaan die in totaal voor 20,000 srd per maand op de loonlijst staan. En al zijn Paarse Vriendjes die als ‘beleidsadviseur’ miljoenen verdienen door blijkbaar verkeerde adviezen te geven anders was Suriname nu niet bankroet.


  Maak melding

 72. de op hol geslagen wisselkoers komt door een tekort aan valuta. de banken zeggen dat ze geen valuta hebben ,dus waar moeten de handelaren die vandaan halen . ook particulieren nemen het zekere voor het onzekere en zetten hun Srd om in $ of euro . de schuld ligt niet bij de Cambio’s ,want wat winnen ze bij een koersexplosie . hun marge is maar een paar centen en vaak werken ze voor enkele grote importeurs die veel valuta nodig hebben . Su is een vrije val geraakt en komt er voorlopig niet uit want mister Wonderboy
  komt ook niet met oplossingen die het vertrouwen doet toenemen. ik denk eerder dat we teruggaan naar de tijd van Bosje . velen zullen het beamen dat Su wordt geregeerd als
  een mafia-organisatie . de ndp-kiezer schijt nu echt 5 kleuren .
  we gaan nog weer voor 5 !


  Maak melding

 73. “Cambio’s willen koers US$ naar SRD 5,15 brengen”

  Totale paniek. Gambio’s bepalen koer niet dat doet dde klant.

  Deze gaat dus gewoon naar de Bouwmarkt en het casino waar hij 6 srd voor 1 euro krijgt.

  Zo werk dat.


  Maak melding

 74. Typisch geval van:
  “het volk redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos”.

  Het gevaar komt niet van “het buitenland, de VHP , de NPS, de cambio’s, de zogenaamde redimusu’s , pannekoeken, oliebollen”, maar van een incompetente , corrupte regering olv moordenaar en cokedealer Bouterse.

  We gaan voor nog 5. Neks no fout.
  Bouterse bedoelt natuurlijk over 5 jaar mag een VHP/NPS combinatie 5 nullen van de waarde van de srd biljetten wegstrepen.


  Maak melding

 75. Je krijgt de indruk alsof het beleid van de CBvS door de cambio houders is overgenomen.
  Niemand wil ondanks de hoge honorarium van de governor van de CBvS deze functie bekleden.
  Men schijnt bang te zijn daar als een marionet naar de pijpen te moeten dansen van Bouterse de kapitein.
  De koers is op hol geslagen en onze deviezenvoorraad minder dan nihil. Paarse loyalisten beweren dat welke regering dan ook het roer overneemt, harde en impopulaire maatregelen zal moeten treffen.
  Dat is inderdaad waar, maar deze regering blijkt niet in staat het schip op koers te houden.
  Terwijl het schip midden in zee zinkende is, schreeuwt een bezopen kapitein: “Er is nog geen man overboord”.
  De bemanning heeft gekozen voor een incompetente piraat als kapitein die slechts aan zichzelf en zijn buidel denkt.


  Maak melding

 76. Een gevolg van verkeerde keuzes maken.
  Populistisch beleid beleid blind te ondersteunen.. De tol heeft
  een prijskaart die betaald moet worden .


  Maak melding

 77. het ene na t andere bedrijf gaat failliet. De bedrijven kunnen geen dollars meer aan en zodoende geen producten meer kopen. “Kopers” hebben hun geld hard nodig voor de dure producten.
  SLM en KLM krijgen veel minder reizigers ( of juist meer maar dan one way) en hierdoor krijgt SLM t zeer moeilijk.
  Oplossing: we dienen valuta te maken door eigen producten te verkopen aan t buitenland.
  Misschien een oplossing zoals in de Caribbean ; voer de Brasil Real als betaalmiddel in en schaf de SRD af. (beter dan de US $)


  Maak melding

 78. Bericht voor Mbiako.
  Beste K O E L I E of Kasteloze, hoe Wezens zoals jou je zelf wilt noemen.
  1 Afrika is een continent, kun jij mij vertellen waar in continent Afrika liepen ze met penis koker rondt of moet jij discovery Channel gaan raadplegen? 2 geldt dit voor heel continent Afrika. En brandmerk van mijn meester? Voor zover ik weet waren mijn voorouders de oude slaven en jouw hindoestaanse voorouders de kastelozen POEP oprapers van India waren de nieuwe slaven. Hoe weten wij dat de hindoestanen de nieuwe slaven waren. 1 jouw hindoestaanse voorouders ouders namen hun intrek in de verlaten slaven hutten van mijncreoolse voorouders. 2 jouw voorouders waren contractarbeiders inplaats van geld kregen jouw luie voorouders zweepslagen omdat ze niet hardwerken, ze waren luie donders. 3 toen jouw voorouders k o e l i e dapperheid toonden en in opstand kwamen tegen hun blankenslavenmeester kregen ze de kogels en werden massaal in een massagraf gedumpt. Ga eens onderzoeken de hindoestaanse onderzoekers weten ongeveer waar de massagraf is en willen geld van Nederland voor de slavenbehandeling die hun voorouders cadeau kreeg. Jullie begrijpen 1ding niet. de creoolse man en vrouw waren de eerste mensen op AARDE, Dit is een bewezen wetenschappelijke feit. De creoolse man en vrouw zijn de enig echte mensen hier op aarde. Voordat jullie de creolen allerlei soorten namen noemen vertel ons 1ding wie zijn jullie voorouders, (aan alle waterkanters) en waar komen jullie voorouders oorspronkelijk vandaan! De creolen weten dat hun voorouders de eerste mensen op aarde waren in continent Afrika en ze zijn de oorspronkelijk mensen geboren zonder staart en niet zwaar behaard zoals sommige afstammelingen van PRIMATEN op waterkant. Met andere woorden wat jullie over creolen schrijven op waterkant doet ons niks, wij weten wie onze voorouders waren. Dit is geen racistische opmerking maar ik heb vernomen dat de hindoestanen afstammelingen zijn van een APENGOD, ik weet niet als dat zo is maar het blijk in de hindoestaanse heilige schriften te staan werd mij door een internetter verteld. ik neem het verhaal niet serieus maar bent wel nieuwsgierig waarom jullie zo zwaar behaard zijn. Ik beledig niemand maar Ik wil weten wie zijn jullie(de niet Creolen) en wat doen jullie op de Creoolse planeet? En komen jullie niet met GOD heeft ons allemaal gemaakt want dat is en grove leugen. zijn kinderen zijn de donkere mensen die hij als eerste heeft geschapen.


  Maak melding

 79. Sososchijt. 1 ding weet ik zeker. In intelligentie ben je niks opgeschoten. Intelligentie nul komma nul. Net als de regeerders in SU. Land naar de Fillestijnen geholpen. Zie ook hoe het gaat in donker Afrika. Het kannabaliseren van het eigen volk. Welk Afrikaans land bezit atoomtechnologie, de meest perpecte technologie die de mens kan bezitten. En raket technologie. Kijk maar hoe je baas zijn bedelaarstalenten uitputtend aan het gebruiken is richting de Aziatische landen. Je baas die op je lijkt en de anderen die de elite van paars vormen hebben Su tot de grote bedelaar gemaakt op deze wereld. Intellect nul komma nul. Sososchijt.
  Ik hoop niet voor jullie dat de Aziaten/Hindoestanen stoppen met het produceren van landbouwproducten om paristair Paramaribo te voeden. Dan gaan jullie echt schijt eten. Het paarse paradijs moet nog beginnen paarse likker. Want je nu ziet gebeuren is de prelude tot het paarse paradijs die jullie voor de rest van het volk hebben geschapen. Jullie zijn bezig de hel op aarde te creeeren in Suriname. Jullie ezels hebben niet en nooit beter verdiend maar ik heb medelijden met de rest die niet op die pathologische moordenaar hebben gestemd.


  Maak melding

 80. Devaluatie ligt niet aan ons maar aan Front en Nederland die ons niet helpen. Die nieuwe NDP-trein naar Lelydorp/Onverwacht gaat komen. Daar zit het volk op te wachten.Na bosje brug komt bouta tour.


  Maak melding

 81. Abdoel en Misiekaba beginnen nu met modder te gooien .dit
  is een teken dat het paarse schip zinkende is .
  ook de jeugdige kiezer die massaal NDP heeft gestemd ,schijt
  nu 5 kleuren . neks no fout .
  we gaan nog voor eens 10 ! op naar 2e Haiti.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.