Weer straatprotest tegen regeerbeleid in Suriname

34

PARAMARIBO, 12 jan – Wie gedacht had dat het straatprotest van ‘We zijn Moe’ voorbij was, heeft buiten de waard gerekend. De groep komt gemotiveerder dan ooit terug op zestien januari. Na de vrij onverwachte beëindiging van het protest eind vorig jaar, is gehergroepeerd.

Binnenkort is het dus weer protesteren, ook tegen de houding van het parlement. Het mag best veel kritischer, vooral van de zijde van oppositie. “Daarvoor worden alle een en vijftig parlementariërs royaal vergoed. Zij moeten hun werk doen, niets minder. Ik stoor mij mateloos aan hun ‘constructieve’ houding, het lijkt wel slijmen”, zegt protestleider Curtis Hofwijks tegenover Dagblad Suriname.

Het protest van vorig jaar resulteerde niet in het beoogde massale protest. Toch wordt het als een succes gezien. Nu wordt wat aangepast. Anders dan voorheen, zal niet meer elke dag worden geprotesteerd. “Onze strategie heeft een vloeibaar karakter en is te vergelijken met een zeilschip op volle zee. Afhankelijk van de ‘weersomstandigheden’ zullen wij onze zeilen bijzetten of strijken”, aldus Hofwijks.

Bekijk ook:

34 REACTIES

 1. Wanneer het Water de Surinamers tot de LIPPEN is gestegen, zullen ze massaal de straat op gaan om LUIDKEELS te protesteren tegen KUMA EN CONSORTEN.

  Ik hoorde gisteren op de radio dat de mensen met een BEPERKING wederom nog niet zijn uitbetaald. Ze worden namelijk van het kastje naar de muur gestuurd door SOZAVO.

  SURINAME: PROTESTEER MASSAAL EN STUUR KUMAKOISI MET ZIJN CRIMINELE BENDE NAAR BROKOBANA.

  EN AL HET GESTOLEN GELD DOOR DEZE BOEVENBENDE MOET TERUG.


  Maak melding

 2. Totaal geen medelijden met het Surinaams volk dat bewust voor de crimineel en massamoordenaar gekozen heeft. Wat moet Santokhi zich gelukkig prijzen dat het volk niet voor hem koos anders had hij de ellende van de massamoordenaar moeten opruimen en was een bepaalde bevolkingsgroep (juist ja de creoolse) alleen maar bezig om racisme en discriminatie aan te wakkeren. Laat die ouwe gek nu eens zien naartoe hij in staat is…..NIETS !


  Maak melding

 3. Wat een grote schande dat er nog Surinamers rondlopen die Bouterse zijn corrupt en misdadige beleid nog ondersteunen .
  Waar is jullie moraal , normen en waarden en beschaving gebleven ? Pe unu yeye de ?


  Maak melding

 4. Sommige posters op dit forum lijden aan selectief geheugen verlies. Tijdens1 vd regeringen Venetiaan heeft Die voor drugsveroordeelde moordenaar en daadwerkelijke volksvijand Bouterse, het volk meerdere keren opgeroepen de straat op te gaan..De situatie was toen in de verste verte NIET Hoe het nu is. Integendeel is het Venetiaan toen ook gelukt om de puinhopen die Bouterse had achtergelaten op te ruimen. Vandaag de dag is het land dusdanig failliet dat op vele kantoren de meest basale kantoorartikelen nauwelijks aangeschaft kunnen worden..Mochten de kontlikkers van bouterse die stelling in twijfel trekken, dan wil ik ze adviseren om daarover navraag te doen bij eerlijke en objectieve Surinamers. Bouterse heeft stelselmatig wettig gekozen regeringen proberen te destabiliseren en als vandaag de dag mensen protesteren tegen de puinhoop van regering bouterse dan schreeuwen de analfabeten hielenlikkers van hem moord en brand..Foei toch!!!!!


  Maak melding

 5. Tot nu toe is de functie van governor vd CBVS vacant. De weldenkende en deskundige financieel economen in Suriname willen hun vingers er niet aan branden omdat ze weten in wat voor slangenkuil ze gaan belanden. Misschien kan Bouterse zijn trekpoppen RobG en Printa die samen anderhalve hersencellen hebben voor de functie benaderen.


  Maak melding

 6. De blinde volgers van bouterse wil ik aanraden te kijken hoe het vele van bouterse zijn hielelikkers is vergaan. Als Bouterse je misbruikt heeft zet hij je bij het grofvuil. Meest recente voorbeeld daarvan is ex minister Lakhin. Die nam het zelf op voor die criminele zoon van bouterse. Lakhin en zijn levenspartner hebben met hun zogenaamde cassave fabriek ook Door corruptie miljoenen vd staat in eigen zak gestoken. Die andere kontlikker Rachid Doekhie staat ook op de nominate om bij het grof vuil gezet te worden. Mark my words..!! Zijn dochter is enige tijd geleden reeds ontheven als onderdirecteur..


  Maak melding

 7. misschien is het een idee om bouta luidkeels te laten schreeuwen dat wij dezeflde verhogingen die hij nu heeft doorgevoerd, niet willen.

  oen no wani, verhoging foe watra
  oen no wani, government take,
  oen no wani, bouta, oen no lob bouta so foeroe moro! ala sani fout.


  Maak melding

 8. Dankzij of met dank aan NDP en aanhangers is Suriname in een unieke gevarenzone. Met criminelen aan het bewind die nepotisme in het vaandel dragen was dit wel voorspelbaar. Jaar 2016 zal werkelijk laten zien hoe diep Suriname is gezonken olv 2x NDP en hiermee gebrek aan investeren in noemenswaardige projecten. Suriname heeft nu meer dan ooit vele corrupte lieden die zich in het machtscentrum manifesteren.35 Jarenlang heeft Suriname laten zien dat ruimte vrijmaken voor criminelen een peulenschil is die ook steekpenningen eisen. In 1980 kwam het onmiskenbare keerpunt. Waarom laten de Surinamers die de jaren 50, 60 en 70 bewust hebben meegemaakt vandaag hun stem niet horen? Hoe diep zullen wij door eigen gemaakte keuzes zinken?


  Maak melding

 9. VHP en NPS hebben deze idioten beloofd dat zij de wereldmarktprijzen voor grondstoffen, goud en aardolie omhoog zullen schroeven. Deze gasten die denken te protesteren voor meer welvaart beschikken aan een zee van vrije tijd.Ze moeten maar eens gaan werken om de productie van het land omhoog te schroeven. Niet l u l l e n maar poetsen is het devies.


  Maak melding

 10. De meerderheid heeft tweemaal gekozen voor de Godfather.
  De Godmother hebben we erbij gekregen .die het volk vele miljoenen SRD al heeft gekost.
  Om alle wandaden van Vader Abraham weg te maken volgde Permamess hem op.Dat doet Permamess nu bij EBS om alle lijnen naar boven te verbergen.


  Maak melding

 11. Jullie hadden moeten voorkomen dat opa D president werd.Hij heeft altijd bewezen dat hij een nul is.
  Vanaf coup plegen,moorden en anderen wederrechtelijk uit de gevangenis halen.


  Maak melding

 12. Deze protesteerders vertegenwoordigd de gehele bevolking en ook mij!!
  Ga zo door moedige burgers , ga zo door !!

  @RobG
  als je eens geweten had dat het surinaams goud in handen ligt van bouta e co,
  het bankwezen gegijzeld wordt door schoonpa en schoonzoon,
  staatscassave bedrijf op naam staat van een ndper camouflage.op en top
  Er is geen geld …. er is geen geld..er is geen geld…..
  Geen ekel land terwereld wil iets te make hebben met de serial killer en pappie van bouta..
  dit alles wist je natuurlijk niet….wel,nu weet jij het.


  Maak melding

 13. Beste RobG,

  Dat er harder gewerkt moet worden in Suriname staat vast. Maar het valt niet te ontkennen dat de huidige regering nog steeds een beleid uitvoert waarbij meer wordt uitgegeven dan verdiend. Deze demonstranten willen dat het land fatsoenlijk wordt bestuurd. Meer vragen ze niet. Het is onterecht dat je deze mensen wegzet als klaplopers. RobG, als je tegen beter weten in Bouterse wiens politieke en criminele reputatie evident is, te vuur en te zwaard blijft verdedigen dan kan ik je nauwelijks serieus nemen. Enige nuance is wel op haar plaats.


  Maak melding

 14. Goedzo RobG..Zo kennen we je weer.Alles wat er fout is gegaan en gaat tijdens regering bouterse 1 en 2 is de schuld van NPS en VHP..ook de corruptie en criminele leidinggevenden. Jij en Printa hebben een paarse plaat voor jullie kop. De honderden miljoenen die zijn verdampt en gestolen Door paarse parasieten is ook de schuld van de nps en Vhp. Je lijkt wel de directeur vh kabinet vd president Eugene vd San. Tegen beter weten in verdedigt hij alle corruptie en het wanbeleid van bouterse en consorten. Terwijl zijn broer Armand die ex officier van justitie is en nauw betrokken is geweest bij verhoren m.b.t het 8 december proces wel beter weet. Die laat zich niet misleiden en spreekt zich openlijk uit tegen het regiem bouterse. Eugene heeft ook hemel en aarde bewogen om zijn dochter die gezakt was alsnog te laten slagen, maar evenals zijn vele andere analyses sloeg zijn verweer nergens op en verloor hij de zaak.


  Maak melding

 15. Deze luie gasten hebben de grootste snater over hoe het land bestuurd moet worden,ma werken HO MAAR straks worden ze echt MOE,als ze te lang moeten staan.ding mang na soso lisie mang,GO WROKO.


  Maak melding

 16. Straatprotest?
  Ik ga stuk van het lachen, noemen jullie dit een straatprotest. ik zie 6 betaalde figuranten van de PL en VHP en jullie noemen dit met koeien letters een straatprotest het lijk wel bedelaar actie van een paar daklozen met een bord omhoog geeft mij geld ik heb honger.


  Maak melding

 17. Het gros zijnde paars nuchter geworden aanhangers van baas. Wel zij zijn te beklagen en niet baas, want willens en wetens hebben ze gestemd op ndp ( het roofdier van Suriname ) met dit gevolg. Drs. Vene en Drs. Telting hadden gewaarschuwd dat als de baas met zijn Ndp aan de macht komt de staatskas zal worden leeggeroofd. Neks no fout krijsten ze in 2010 en 2015. Dus wat kan men verwachten? Didibri heeft letterlijk en figuurlijk lak aan zijn domme aanhangers, anders zou hij nooit toelaten dat zij zouden worden beroofd door zijn boevenbende. Misdadigers hebben ze gewild, misdaad zal de paarse bittere vrucht zijn die alle paarse burikies te vreten zullen krijgen van de baas der misdadigers. Net als de amnestiewet krijgen ze devaluatie op devaluatie en misdaad op misdaad door de gekozen misdadigers.Dus neks no fout in misdaadstaat Suribabwe met dank aan al die paarse oliedomme stommelingen en niet baas.


  Maak melding

 18. SosoLobie,

  Het zijn inderdaad maar 6 demonstranten, maar ze krijgen de publiciteit en aandacht alsof ze met 600 demonstranten zijn.
  Dat is toch knap als je het zo weet te organiseren als figurant of bedelaar.


  Maak melding

 19. die 6 figuranten c q demonstranten gaan moesje niet naar parijs brengen .
  het is niet te verwachten dat die groep veel groter zal worden.
  er viel niet veel te kiezen , dus stemde men massaal op de ndp.
  het gekozen wanbeleid van de ndp gaat ze voorgoed de das om doen.
  over 1 jaar is de ndp net zo groot als de nps nu…..max 2 zetels.


  Maak melding

 20. Elk protest begint klein. Soms groeit het uit tot een nationale beweging, soms niet. Laten we zien hoe het deze protesteerders vergaat. Krijgen ze steeds meer steun of niet? Worden ze opgepakt of bedreigd?


  Maak melding

 21. @ dre
  printa, what can i say? jij bent een halve zool.

  Tja 0LIE BOLLE DRE je bent en blijft een zwakke broeder.je bent een fattoe in dit forum.ik sla me op de dijen van het lachen als jij je koeterwaals verkondigd.


  Maak melding

 22. @Cochise
  SosoLobie,

  Het zijn inderdaad maar 6 demonstranten, maar ze krijgen de publiciteit en aandacht alsof ze met 600 demonstranten zijn.
  Dat is toch knap als je het zo weet te organiseren als figurant of bedelaar.

  Die durven wel,maar jullie LAFBEKKEN niet, OPZOUTEN PANNEKOEK.


  Maak melding

 23. Printa,

  Ik denk voor jou een hele opluchting, maar ik communiceer op dit forum niet meer met jou.
  Je bent gewoon een heel ordinaire Rotterdamse rioolrat, die ons even zal vertellen, hoe hier in elkaar steekt.
  Ik rangschik jou onder de categorie SosoLobie met wie ik ook geen woord meer zal wisselen, nep Surinamer !!!
  Jij bent geen echte Surinamer, die het goed voor heeft met ons land, maar een schreeuwlelijk uit Nederland.


  Maak melding

 24. Er zit opzet achter deze protestactie die nooit zal aanslaan bij het grote publiek. Waarom? Het zijn natuurlijk weer de foute partijen die achter deze protestacties staan. De oppositie is een grote rommelpot. De rommel-aura die ze uitstralen proberen ze op de bevolking te projecteren. Het moge voor hen duidelijk zijn. Deze protestactie zal geen wortel schieten in de samenleving.


  Maak melding

 25. Het volk van Suriname is bang. Als dit groter wordt als wat het nu is, pas dan zal er een ware revolutie in Suriname zijn. Pas dan zullen de huidige machthebbers begrijpen wat revolutie is.
  Niet dat lullige lugubere verhaal dat zich heeft afgespeeld op 25 februari 1980. Dat was gewoon een ordinaire coup, gepleegd door een stelletje ontevreden rovers zonder enige realiteitszin en visie waar ze naar toe wilden met de ontwikkeling van het land.
  Het was allemaal eigen belang, onnodig en het heeft heel veel ouders van Suriname veel leed en verdriet bezorgt.
  De samenleving is toe aan vernieuwing en mag wat mij betreft afscheid nemen van tien tallen jaren onderdrukking…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.