Showcasefestival Noorderslag eert Surinaamse muziek

1

Onder de naam ‘Surinaams Goud’ (Sranan Gowtu) eert showcasefestival Noorderslag op 16 januari het heden en verleden van de Surinaamse muziek. Tijdens de revue in de Grote Zaal van de Groninger Oosterpoort zullen onder meer aantreden: Kenny B, Edgar “Trafassi” Burgos, Ronnie Flex, Oscar Harris, SBMG, Sabrina Starke, Bokoesam en Gallow Street.

Dit bijzondere optreden, tijdens het belangrijkste showcasefestival van het jaar, past in de herwaardering van de Surinaamse muziek. Suriname kent een hele rijke muziekhistorie en de moderne Surinaamse muziek heeft een uniek karakter. Het bracht diverse sterren en hits voort; Van Trafassi’s ‘Wasmasjien’ via Damaru’s ‘Tuintje In Mijn Hart’, tot ‘Parijs’ van Kenny B.

Maar denk ook aan de Surinaamse invloed op hedendaagse muziek van bijvoorbeeld rapper Typhoon. Of zoals muziekhistorici benadrukten in een studie van de Harvard-universiteit: ‘Onder invloed van muzikale stromingen uit Afrika, India, Java en China en anderzijds Nederland, Latijns-Amerika, het Caraïbisch gebied en Noord-Amerika is een genre ontstaan dat wordt beschouwd als best kept secret in musical history.’

1 REACTIE

  1. Wat is nou Surinaams muziek? Muziek van Javanen? Van Creolen? Van Marrons Van Hindostanen? Van Chinezen? Van Boeren? Van Indianen? En in welke taal moet het gezongen zijn?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.