Exporteur rivierwater: Suriname gaat veel verdienen

51

PARAMARIBO, 12 jan – Suriname gaat heel veel overhouden aan de export van rivierwater. Dit belooft de buitenlandse onderneming Amazone Resources. Het water van de Coppename is veel waard en dat zal ook gemerkt worden.

Een groot deel van de inkomsten van het bedrijf zullen terugvloeien naar Suriname. “Met een royalty die oploopt tot acht en dertig procent behoort deze overeenkomst met voorrang tot de beste die ooit gesloten zijn”, stelt directeur Cor de Ruiter tegenover de Ware Tijd. Hoe de overeenkomst tot stand kwam, is niet helemaal duidelijk. Er is sprake van een presidentieel besluit, maar die is niet ondersteund door de regering.

Overeenkomst en presidentieel besluit zijn van de vorige regeerperiode. Volgens de Ware Tijd is het besluit afgewezen door de toenmalige ministerraad. Het bedrijf gaat er intussen wel vanuit dat er een overeenkomst bestaat. Minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen zegt dat er met spoed drie wetsvoorstellen worden voorbereid. Die moeten goedmaken dat er nu geen wet bestaat op export van rivierwater.

51 REACTIES

 1. Nou website bestaat niet meer http://amazoneresources.org/

  Domain Renewal

  This domain name has expired. If you are the registered name holder and would like to renew this domain name, please go to your domain name service provider’s website for renewal instructions. If you cannot locate the renewal instructions on your domain name service provider’s website, please contact your domain name service provider for assistance. If you do not recall who your domain name service provider is or need assistance in locating its website, you may use this tool for assistance


  Maak melding

 2. Pres had al groen licht gegeven lang voordat er deugdelijk onderzoek en planning is gemaakt. Doorsnee Surinamers buigen voor alles wat buitenlands is. Met de mogelijke isolatie kan heel misschien hierin verandering worden gebracht of blijft dit land een altijd bespottelijk goedkope beschikbare hoer voor een groep die dit land voor eigenbelangen te koop aanbiedt. Weerzinwekkend is de toestand waarin ons land is belandt door decennialang falend beleid.


  Maak melding

 3. Ja dat wordt altijd door de betrokken multinational gezegd, Maar als puntje bij paaltje komt dan is het de multinational zelf die gouden bergen krijgt en Suriname met de bedorven stoofperen zit. Kijk maar naar Alcoa (Suralco) en Billiton en thans IAM Gold en de andere bedrijven die nagenoeg alles wegdragen van bomen tot goud van water tot aluinaarde / aluminium.
  Wat zal Suriname aan water overhouden voor haar volk?
  Water bevuilt met kwik of wat anders?


  Maak melding

 4. Hoezo de beste deal die gesloten is?
  Royalty van wel 38%… Houd toch op!
  De leerprocessen uit het verleden hadden tot totaal andere percentages moeten leiden…


  Maak melding

 5. De wet m.b.t. de waterexport is een formaliteit. In een presidentieel systeem is de president zowel staatshoofd als regeringsleider. Bij het maken/nemen van een presidentieel besluit is de uitvoerende macht gevestigd in de president geen verantwoording schuldig aan de wetgevende macht. De 38% royalty’s mogen wat mij betreft hoger opgeschroefd worden.


  Maak melding

 6. DE zoveelste belofte. Economie van een land draait nietop BELOFTEN !!En wat deze man zegt is de zoveelste voor de gek houderij!
  Er is geen studie gedaan van hoe en wat ,maar dezee man ,bouta en de bouta volgelingen beginnen hoera te schreeuwen.
  Er zijn standaarden die gelden voor deexport of import van elke goed,gewas,liquid!
  Studie moet gedaan worden in Eigen land als in land van afzet.en gelet wordt dan of het water besmettelijk is,of het de gehalten heeft die vereist zijn door de landen die je water of goed gaan importeren /afnemen. Ik zie het al deze ndp gaat met kwik vervuilde water voor de afrikanen leveren,arme afrikanen!!
  Deze man hoortr de kas al rinkelen terwijl er ondertussen niks is geexporteerd.
  Laten wij de onkosten nader bekijken.’
  Eerst ga je flessen kopen waarin gebotteld moet worden.[wedden dat zo een fles niet bestaat?]
  -Er zijn werkkrachten nodig
  -rechtstreekse verbinding bestaat er niet tussen de landen waar Suriname naar wil exportren, resultaat is dat een fles water duurder zal worden.
  -water verkoop in een fles in een winkel ligt rond de 1 dollar hangt af van het handelsmerk en surinaams water daar heeft niemand van gehoord!!!
  -Voordat het water in de winkels te krijgen zijn betaalt men gauw 20 dollar voor een kleine fles water !
  DE arme afrikaan gaat liever putten graven en zelf naar water zoeken dan 20 dollar te gaan betalen voor een fles water!!
  Echt deze ndp regering is gewoon te vergelijken met een comedy club.Hersenloze garnalen en moordenaars zitten in de ndp regering en minder dan een ramp verwachten wij niet, de zoveelste ramp!
  Resultaat is dat de onkosten alvast hoger liggen dan de winsten en de realiteitt is dat er helemaal geen winsten te maken valt hierDeze man moet gaan leren optellen en aftrekken,,


  Maak melding

 7. Water wordt de kurk waarop Sur.gaat drijven nu alle andere kurken weg zijn.
  Volgend export product wordt onder goed van de fish lady bij presidentieel besluit.
  De president draait met zijn hossel mentaliteit het land als zijn persoonlijke wingewest.


  Maak melding

 8. @RobG
  Och we zijn eraan gewend dat je baasje zijn zin doordrukt ook al heeft hij bhet volk niet achter zich. Dit gebeurd al vanaf 25 feb 1980 en heden kennen wij bouta amnestie en straqks bouta vergiffenis. Het is sandew hira+bouta vs de gehele bevolking,
  Hoe staat het met staatscassave bedrijf?!!


  Maak melding

 9. De SCALIANS van DESi hebben onsLand ook heel
  veel opgeleverd ! LEVE HET VERNIETIGDE MILIEU !

  Gevolgen Wateronttrekking is ook niet onderzocht,
  deal op prasi-oso wijze gesloten door dronken
  president !

  Wie legt zonder overleg een Land vast voor
  VEERTIG JAAR !!
  Zonder ENIG overleg met parlement !
  (Parlement na KA-LA-KA !!!)

  BAKBA-WINKRI-BESTUUR !!!

  STOP THE SURINAM SLAVERY IMMEDIATELY !!!

  PS : WAT IS AAN WIE BETAALD OM ONS WATER
  WEG TE GEVEN ????


  Maak melding

 10. En niemand die weet wat de ecologische schade tzt is.
  De overheid wacht nog steeds op de resultaten van een studie naar de gevolgen voor mens en milieu.

  Goede nieuws is operatie is geslaagd, helaas patient is overleden.

  Ben overigens benieuwd naar de business case en de prognoses. Want die 38% zegt mij niet veel. Bepaalde mensen rekenen zich nu al rijk. Niemand op deze forum weet over welke bedragen we praten.

  Ik maak mij eerder zorgen over het prachtige Suriname. Het zou jammer zijn als het land veranderd in een maan landschap. Het geld kan mij gestolen worden.


  Maak melding

 11. NDPers mogen samen met Bouterse en consorten verdrinken in een poel van verdoemenis. NDP met Bouta was gisteren vandaag en ook morgen niks. Buiten ’s landsgrenzen telt deze idioot niet. Isoleren van dit land is aanstaande met verregaande gevolgen. Met gratis (?) BBR verstrekken zegt meer over het debiele stemvee dat medeverantwoordelijk is voor dit verworden corrupte land. Als 1 van weinigen in bezit zijn van een mitrailleur is het advies wegblijven van mijn erf en woning. NDP? Nationale Deplorabele Puinhoop.


  Maak melding

 12. Hoewel ik deze regering steun ben ik echter niet blij en niet eens met zijn besluit om Surinaamse waterrechten aan een buitenlandse bedrijft voor een halve eeuw te verkopen. Surinaamse water is van het Surinaams volk. waarom zouden wij onze water rechten geven aan een bedrijf die Suriname maximaal 30% geeft aan wat botkluiven die men royaals noemt en 70% van de winst in eigenzak houdt. als Suriname de verkoop van zijn water in eigenbeheer houdt dan verdient Suriname 100%. Ik hoop dat men gaat zoeken als men deze maatregeling met spoed kunnen terugdraaien want ik snap hier niks van, dit is een slechte besluit voor Suriname en het Surinaamse volk want water is de olie van het toekomst. Dit besluit is net zo waanzinnig als het goudbesluit we worden met ogen open beroofd door die buitenlandse schurken in pak. Surinaamse goudmijnen werden verpacht door regering NPS en VHP. Suriname kreeg onder regering Venetiaans 5% betaald e 95% was voor de buitenlandse bedrijft, bij Bouterse werd het met 25% verhoogd dat vindt ik alsnog slecht waarom zouden wij onze goudmijnen weggeven aan zogenaamde ondernemers terwijl wij zelf niks aan verdienen. Suriname moet alle resources nationaliseren en die vampiers rovende buitenlandse ondernemers eruit geschoppen. De Haters zullen schreeuwen Bouterse maar ze vergeten de vermelden dat het de VHP en NPS waren die de fundering voor mineralen rooftochten in hun regeerperiode hebben opgebouwd.


  Maak melding

 13. @SoSoLobie
  Ik ben het helemaal met u eens. Als het presidentieel besluit niet onderbouwd is met de relevante onderzoeken en regeringsbeslissingen en er zaken gedaan worden met een toevallig passerende brievenbus maatschappij uit Zwitserland dan zal men in alle transparantie het werk nog eens over moeten doen.

  RobG met wat u stelt dat de executieve bevoegdheden van de President zelfs die van de wetgevende macht over treffen/overschrijden geef taan dat u in de MACHTstaat (= dictatuur) gelooft.
  Voor de goede orde Suriname is geen 100% presidentieel stelsel maar een ongelukkige mix.

  Ook in een presidentieel stelsel (zie Obama) heeft de president niet de ultieme macht en zal deze moeten onderhandelen met het parlement om tot oplossingen te komen.

  Zie ook Bouterse die aan de DNA vroeg de MOU met Alcoa in te trekken.

  RobG u raaskalt weer eens om Baas zijn blunder met vriend (honorair Consul en handelaar in lucht) Cor de Ruiter een beetje te verbloemen.


  Maak melding

 14. Aan de reactie van RobG te lezen is het wat mij betreft duidelijk dat hij iedere vorm van moraal en ethiek ontbeert. Je verschuilen achter een presidentieel besluit waarvoor er geen verantwoording afgelegd hoeft te worden raakt kant nog wal. Gezien de aard en mogelijke gevolgen voor land en volk zou een president met enige mate van fatsoen en verantwoordelijkheidsgrvoel ongeacht of dit wettelijk vereist is, wel overleg met DNA moeten hebben.


  Maak melding

 15. Bouterse en boevenbende hebben meerdere deals gesloten met bedrijven waarbij er een flinke “commissie” wordt geïncasseerd om hun eigen bankrekening te spekken. De oppositie had gewaarschuwd dat Bouterse alleen maar vertrouwelingen op bepaalde strategische posten zou neerzetten om de opbrengsten van die bedrijven voor een groot deel in eigen zakken te steken…Nu weten we of de oppositie het uit hun duim gezogen had of niet…!!!


  Maak melding

 16. @JoJo,

  Iedereen heeft het maar over deze deal. Weet jij toevallig over wat voor bedragen we praten ? Gewoon uit nieuwsgierigheid. Mis cijfermatige onderbouwing van deze case.

  Hoor graag van je.


  Maak melding

 17. Bouterse en boevenbende hebben meerdere deals gesloten met bedrijven waarbij er een flinke “commissie” wordt geïncasseerd om hun eigen bankrekening te spekken. De oppositie had gewaarschuwd dat Bouterse alleen maar vertrouwelingen op bepaalde strategische posten zou neerzetten om de opbrengsten van die bedrijven voor een groot deel in eigen zakken te steken…Nu weten we of de oppositie het uit hun duim gezogen had of niet..


  Maak melding

 18. Robinho
  Je gilt en brult alleen maar onzin, ja Bouterse heeft een fout gemaakt, je gilt dat Bouterse alleen maar vertrouwelingen op strategische plaatsen heeft geplaats wat dacht je dat de VHP deed in haar regeerperiode ministerie van landbouw 99procent hindoestanen alle ministeries die de vhp beheerde exclusief ministerie politie en justitie hebben ze overal op de top posities hun eigen mensen geplaats dus doe niet alsof dit een nieuw fenomeen is in het Surinaamse politiek. Wat boevenbende betreft tijdens de regeer periode van de VHP kwamen we ratten vallen en ratten gift tekort om al die stelende ratten op te ruimen, het was een rattenplaag gevolg door een ratten invasie. Trouwens ik ben erg nieuwsgierig naar de bedragen die men gaat verdienen. Ik hoop dat men gaat melden wat de 30% inhoudt in geld en wat de royaals zijn en dat men het openbaar maakt dat iedereen kan zien hoeveel men binnen krijgt en waar het geld naar toegaat.


  Maak melding

 19. Ray, je straalt alleen maar negativiteit uit.dat klinkt niet gezond. Niets is goed in jouw ogen als het om de regering van Suriname gaat. Deze houding is zeer verdacht. Jij en het Front-clubje gaan voorbij aan het feit dat projecten kunnen mislukken door het gebrek aan goed opgeleid kader in Suriname. Ik geef niet deze regering de schuld, maar het ligt aan het hele onderwijssysteem in Suriname. Ruim 98 % van de afvallers in het Surinaams onderwijs hadden gered kunnen worden als men het onderwijs ging moderniseren. Nu schuift men alle fouten op deze regering terwijl het uitvoerend kader niet berekend is op haar taak. Het uitvoerend kader bestaat vaak uit aanhangers van VHP en NPS. Zij nemen de benen bij het zien van de eerste beer of jaguar op hun weg.

  Sosolobie het ligt aan de president om akkoord te gaan met een besluit. Hij kan het ook naast zich neerleggen. Deze bevoegdheid heeft hij en dat is gewaarborgd in de grondwet. Nu willen veel politici gaan beraadslagen over deze water deal en dat werkt contraproductief.Ik verwijs hierbij naar de wijsheid verkregen met de wet-van-de-toenemende-en-afnemende meeropbrengst.

  Robinho, je vergaloppeert jezelf met te verwijzen naar regels en normen van fatsoen. Je moet je maar gaan verdiepen in de bestuursregels m.b.t. het presidentieel bestuurssysteem van Suriname.Het koloniaal denken zit vastgegroeid in alle facetten van je dagelijks leven. Keer toch terug naar de realiteit.

  Jojo, ik geloof heilig in de dictatuur van het volk.Maar jij moet je ook gaan verdiepen in de bevoegdheden van de president in het presidentieel stelsel. Zeer triest dat jullie uit politieke jaloezei het vol van Suriname helemaal geen vooruitgang gunnen onder een NDP regering en president.


  Maak melding

 20. @SoSolobie

  O,ja,maar je bent vergeten te vermelden dat het de NDP
  Nationale Deplorabele Puinhoop,Is die aan het roven is ,waarschijnlijk vonden ze de plannen van de vhp en de nps destijds,niet zo slecht zoals jij jezelve doet geloven.
  In andere landen drinkt men geen water rechtstreeks uit de kraan, hun drinkwater wordt behandeld met hun gewenste chemicalien en wordt daarna gebottled. Het is niet zo, zo als de leeghoofdigen van de ndpers denken.Ze worden wakkermet de meest onmogenlijke ideeen en fantaseren erop los!!


  Maak melding

 21. Suriname is van alle surinamers.Als het om Suriname gaat moet dat niet in een onder onsje beslissingen genomen worden.Wij hebben de nederlanders steeds weer van beschuldigt dit land uitgebuit te hebben.Laten we nu deze zelfde mensen niet onze rijkdommen voor een habbe kras weggeven.


  Maak melding

 22. JoJo, Ray, Robinho, Robg en alle anderen. Dank voor deze pittige maar geciviliseerde discussie. JoJo mijn oprechte excuses voor de nogal zure toon van mijn reactie op je OP in de FBI/Goud smokkel post.

  Ik heb verder ongezouten racisme gezien in de post over de VHP en dat maakte me verdrietig. We kunnen van mening verschillen maar er zijn grenzen fatsoen, die je gewoon niet overschrijdt.

  Re het water. WTF? de POSR heeft dan – strikt juridisch – wel de executieve bevoegdheid om de concessie te doen maar democratisch is anders.

  Oh en ik heb eindelijk de video van een dansende POSR gezien. Wat een afschuwelijk “ghetto” gedrag van de man.


  Maak melding

 23. -Ik hoop dat die buitenlanders het goed aanpakken, omdat de Surinamers deze kennis niet hebben. Helaas ben ik bang voor al het kwik in het water.

  -Onder het Front waren er geen enkele scalians op het water te vinden. De burgers in het binnenland waren toen beschermd.
  -Onder Bouterse mogen ze dood gaan, omdat twee van die scalians van hem zijn. Bewijsstukken zat.

  @RobG, je schrijft dit:::::Robinho, je vergaloppeert jezelf met te verwijzen naar regels en normen van fatsoen. Je moet je maar gaan verdiepen in de bestuursregels m.b.t. het presidentieel bestuurssysteem van Suriname.Het koloniaal denken zit vastgegroeid in alle facetten van je dagelijks leven. Keer toch terug naar de realiteit.

  =Woon je niet zelfs in Nederland???Koloniaal denken.


  Maak melding

 24. Paarse marionetten van baas doen er alles aan om hem in het zadel te houden. Ondertussen schijten vele oliedomme paarse aanhangers letterlijk en figuurlijk in het binnenland door het drinken van water vol kwik. Soso lobi neks no fout wiens we ka, baas na lijder. Oeng ka dang.


  Maak melding

 25. Soms moet je je schamen hoe mensen deze regering of hun beleid goed praten. Zelfs de beste regeringen zoals Venetiaan, lachmon . Worden vergeleken met deze rotzooi regering, het is een vergelijk tussen de duivel en god


  Maak melding

 26. Volgens mij maken bepaalde posters een denkfout.
  Het regeren bij presidentieel besluit betekent niet, dat zo’n besluit niet openbaar wordt gemaakt.
  In de meeste westerse landen, waar zo’n systeem geldt, worden presidentiele besluiten namelijk altijd openbaar gemaakt.
  Door dat niet te doen, zoals in dit geval in Suriname, krijg je de indruk, dat er iets niet openbaar mag worden gemaakt.
  Dat is nooit goed in een democratie.


  Maak melding

 27. Bouterse was altijd al bezig met water naar zee te dragen, dat leverde tot nu toe allen ellende op. Nu zorgt hij er persoonlijk voor dat de door hem verguisde bakras ons water naar zee mogen dragen, in de hoop op die manier van Suriname een tweede Dubai te maken.


  Maak melding

 28. @RobG
  Drinkwater experteren wil niet zeggen langs de rivier zitten en wateri9n flesse3n te vullen en die vervolgens te exporteren. Je wordt niet wakker met een idee die je denkt dat je de volgende dag kan waarmaken.Er gaat een hele studie vooraf die maanden en soms jaren in beslag neemt De eerste vraag is of er wel een afzet markt bestaat voor surinaams water en het antwoordt is neen. Niemand is bekend met dit surinaams product en men gaat het niet kopen. In andere landen word water gebotteld in eigenland en het is veel goedkoper te vinden dan onbekend product uit een ver onbekend land.In Eigen land weten zij wat de chemicalien zijn die het water drinkbaar maakt en de hoeveelheid gehalten waarmee het water is behandeld,.Een onbekend merk heeft geen schijn van slagen .Je kan zien dat het hier om een soort ndp droom gaat. die nooit werkelijkheid zal worden en gedoemd is te misukken net als staatscassave bedrijf..


  Maak melding

 29. Dit wordt naar alle waarschijnlijkheid een identiek eclatant succes als het zoetwaterprojekt naar Equatoriaal Guinee. Hebben we ook nooit meer iets van gehoord. Alles wat die paarse kokosnoten de afgelopen 5,5 jaar hebben bedacht of aangeraakt is hopeloos mislukt. Met als gevolg…een financieel / economisch failliet land. Stijgende criminaliteit. Armoedegrens 70%…..Dit zijn FEITEN en de ongeschoolde paarse domoren op dit forum blijven (valse) hoop houden op een betere toekomst. Helaas NIET met deze BOUTA-MAFFIA.


  Maak melding

 30. Jojo:

  RobG met wat u stelt dat de executieve bevoegdheden van de President zelfs die van de wetgevende macht over treffen/overschrijden geef taan dat u in de MACHTstaat (= dictatuur) gelooft.
  Voor de goede orde Suriname is geen 100% presidentieel stelsel maar een ongelukkige mix.

  Ook in een presidentieel stelsel (zie Obama) heeft de president niet de ultieme macht en zal deze moeten onderhandelen met het parlement om tot oplossingen te komen.

  Cochise:
  Volgens mij maken bepaalde posters een denkfout.
  Het regeren bij presidentieel besluit betekent niet, dat zo’n besluit niet openbaar wordt gemaakt.
  In de meeste westerse landen, waar zo’n systeem geldt, worden presidentiele besluiten namelijk altijd openbaar gemaakt.
  Door dat niet te doen, zoals in dit geval in Suriname, krijg je de indruk, dat er iets niet openbaar mag worden gemaakt.
  Dat is nooit goed in een democratie.

  ——————
  Ben ik met jullie eens.
  Volgens mij gaat er breedvoerig overleg vooraf alvorens een besluit wordt genomen.
  Het besluit stoelt op consensus. Hoe een pres. besluit tot stand komt, daar gaat het om.Een pres. besluit moet dus de uitkomst zijn van een brede discussie en als zodanig een formaliteit
  Stel je voor dat de pres. zou mogen handelen in de geest van Rob G. Dat zou dictatuur zijn en is het parlement i.d.d. een poppenkast.


  Maak melding

 31. Quote; Volgens de Ware Tijd is het presidentieel besluit afgewezen door de toenmalige ministerraad.

  is het presidentieel besluit nu wel of niet afgewezen?????..en heeft de toenmalige minsterraad desbetreffende overeenkomst wel of niet verworpen!!!!


  Maak melding

 32. Het zijn weer de surinamers zelf die zich weer de kaas van het brood laten eten, en maar klagen dat de boze buitenlanders het weer doen, en wiens presidentieele besluit was het ook al weer en voor hoeveel of wat zal hij er zelf weer tussen zitten en het volk “laat”zich weer naaien,


  Maak melding

 33. Morenito

  Dank voor deze reactie. Ik ga ook wel eens over de schreef tussen humor, ironie en sarcasme.
  Ik hoop altijd dat feiten en beargumenteerde conclusies mensen wat inzicht geven.

  Met betrekking tot water export. Het beoogde concept is best interessant. Hele grote zaken vullen en door (niet over) de zee slepen naar droge Caraibische eilanden en inzetten als concurrerend water ten opzichte van ontzilt water. Ofwel er zijn slechts sleepboten en heel grote zakken nodig. De capaciteit kan vrijwel traploos uitgebreid worden met meer of grotere zakken, sneller varen of meer sleepboten inzetten als mede een extra pompset.

  Ik ben alleen bevreesd voor de kwaliteit van het Water uit de Saramaca en hoe dat behandeld moet worden om het zonder problemen met een consistente kwaliteit aan hotels etc. op Barbados, Trinidad, Granada te kunnen leveren.

  Het concept klopt wel alleen is de maatschappij de rechten gekregen heeft zeer waarschijnlijk niet meer dan meneer Cor de Ruiter en een secretaresse die een interessante website hebben laten samen stellen door een website bouwer. De insteek zal zijn leveringscontracten te verkopen aan een operator die kan investeren.
  Helaas gaan dat soort zaken in het algemeen mis in Suriname zodra er geïnvesteerd moet gaan worden.


  Maak melding

 34. JoJo: Een juist betoog, jammer alleen dat ( naar alle waarschijnlijkheid) het merendeel der posters niet de minste moeite neemt om eens te “Googlen” naar de herkomst, soort van bedrijf en solvabiliteit van het bedrijf. Wellicht dat diverse meningen dan bijgesteld gaan worden. Jaren geleden is er nog eens sprake geweest om te investeren in het plan om een complete ijsberg te verslepen naar het midden-oosten. Uiteindelijk nooit meer iets van vernomen.


  Maak melding

 35. Men denkt en praat over deze deal alsof het iets legitiems is. Hallo!!! We hebben hier te doen met een Dievengilde, Boevenbende, Drugskartel.
  Het is een dekmantel voor een drugslijn. Zowel voor smokkel als voor het witwassen van drugsgelden. Het kabinet van deze man, de heer Bouta, is niets meer en minder
  dan een Drugsbende. Wie zijn die handelspartners eigenlijk. Weet iemand dit? Ze zitten ook niet voor niets in Zwitserland. Dat land maakt het niet uit hoe je aan je
  geld komt en wie je bent, zolang je je het maar daar stalt. De rest zal ze worst wezen. Er wordt al door Europa en Amerika geprotesteerd en om afschaffing van het bankgeheim.
  Daar zit het kwaad.
  Deze deal valt niet te controleren en daarom is er zoveel wantrouwen en daar in de DNA weten ze ookwel met wie ze te maken hebben. Surinaamse drugslord Bouta en trawanten.
  “Je moet niets zeggen, ze gaan je doodschieten. Dus let op wat je zegt en doet”. Die sfeer heerst er in Suriname.


  Maak melding

 36. Jojo
  het probleem is ook de lege schepen die terug moeten.
  opp. water moet gezuiverd worden en tegenwoordig zijn er wel goedkope technieken maar toch….
  Mijn gevoel is dat het hele project niet haalbaar is.Water naar zee dragen?


  Maak melding

 37. Het is gewoon nog steeds hetzelfde.
  Het bedrijf heet Amazon Resources Ltd. Suriname heeft de beste deal ooit gesloten met hun. Ja het is weer zover

  Wat leert het internet ons:
  1. Amazon Resources Ltd gevestigd in UK is ontstaan in 2005 en opgeheven Nov 2015.
  https://www.duedil.com/company/05423196/amazon-resources-limited
  2. Hun website doet het niet meer
  http://www.amazonresources.co.uk/
  3. Cancana heeft rond 85% vd aandelen van Amazon Res overgenomen in 2011. “As of October 3, 2011, Amazon Resources Limited operates as a subsidiary of Cancana Resources Corp.”
  http://www.cancanacorp.com/
  4. Raar is dat er nergens melding is gemaakt op de website van Cancana dat er een mega waterdeal op stapel ligt in Suriname.

  God waak over de onnozele Surinaamse beleidsmakers en behoed het lamme volk van weer de volgende zeepbel


  Maak melding

 38. DESI onze Koloniale couppleger, die samen met de
  Hollanders onze Grondwet en Rechtsstaat heeft
  vernietigd, heeft toevallig een Landgenoot ontmoet !
  (zogenaamd een staatsvijand volgens het Desi-jargon,
  wanneer DDB op het podium babbelt en hitst )

  Deze BAKRA was zo aardig en houdt veel van Sranang,
  dat DESI hem, zonder overleg en goedkeuring van de
  Raad van Ministers, en zonder overleg met de DNA,
  een groot deel van ONZE ZOETWATERVOORRADEN
  HEEFT GESCHONKEN !!

  DEAL VOOR TIENTALLEN JAREN !

  Deze GIFT van ONS WATER is in ONS BELANG,
  beweert Desi, in het belang van het Sranang Volk !

  NDP-rekenmethode : 1 + 1 = 5

  PS : Ons HOUT wordt al onverwerkt weggedragen
  door BUITENLANDSE BOEVEN ! Met vergunning !

  Ons goud SIJPELT langzaam weg uit onze economie
  naar LOUCHE BESTEMMINGEN !

  ONZE Scalians zijn nu in de RIVIER aan het werk
  MET VERGUNNING ! ONS LEEFMILIEU telt niet mee
  bij Opa D !

  MORO HEBI E DORO !!!


  Maak melding

 39. Het weer is wereldwijd instabiel. Dit kan inhouden dat Surineme met grote perioden van droogte te maken kan krijgen. Het waterexportcontract moet er daarom in voorzien dat bij tekort aan drinkwater in Suriname zelf de export van het goed niet doorgaat en dat dit het land ook geen boete gaat opleveren. Het mag de Surinamers dus niet duperen…


  Maak melding

 40. Jojo, Net als het animatiefilmpje van de rijdende trein met wuivende palmbomen bij elk station, krijgen we binnenkort een filmpje, gemaakt in opdracht van de grootste zakkenwasser en zakkenvuller ooit, te zien van sleepboten, die grote zakken gevuld met zoet water door een blauwe zee slepen naar Barbados en de Maagden Eilanden, waar ze met open armen ontvangen worden door mooie, twerkende dames in bikini. Op die manier lost onze veel belovende zakkenwasser en zakkenvuller de dorst naar welvaart en welzijn van de paarse ezels in Suriname in.


  Maak melding

 41. Rare situatie
  de website van Amazone Resources AG Baarerstrasse 75 te Zug Zwitserland is verlopen Expired.

  Het adress (Google earth) is niet meer dan een postbussen kantoor.

  Op het linkedin profiel van Cor de Ruiter kom je Amazone resources niet tegen maar wel zijn handeldje in US wandpanelen en SolarPower Parks (1-10 medewerkers). u raad het al ook die website is uit de lucht.


  Maak melding

 42. President Bouterse is mijn inziens een realist. Door de jaren heen heeft hij geleerd en ervaren tot wat Suriname in staat is als het gaat om het afzetten van Surinaamse producten in het buitenland. Men klaagt terecht dat het weer buitenlanders zijn die met de rijkdom van het land vandoor gaan. Ik moet helaas toegeven dat het Suriname ontbreekt aan kader om goede handelsnetwerken op te zetten.

  Het land heeft niet de deskundigen om markten te verkennen en het ontbreekt aan personen die contacten kunnen leggen en vooral kunnen onderhouden met (potentiële) afnemers. Het onderwijs is niet afgestemd op deze activiteiten omdat het onderwijs in Suriname mensen aan het opleiden is voor een carrière bij lantie (de overheid). Iedereen in Suriname wil ambtenaar worden.


  Maak melding

 43. A zogenaamde REALIST, Redi MUSU DESI,

  DJIE OENG WATRA WEG NA WANG FU ENG

  KONDREMANG !

  Day fu day WÉ GO MORO FARA na ini a NDP-
  Financieel-Ravijn !

  SRD KOERS OP HOL !!

  PS : Tigri-fittie binnen maffia-clan om schaarse
  VALUTA te bemachtigen !!!


  Maak melding

 44. beste RobG
  De president is geen realist maar een dromer die een gevangene is van zijn seniele of inhalige adviseurs.

  Neem als voor beeld Amazone Resources AG (postbus van honorair consul Cor de Ruiter). Zowel de website Amazoneresources.org en die van SolarPowerParks zijn expired en uit de lucht.
  Het is een luchtballon die de vergeven rechten wil verkopen aan een buitenlandse partij.

  Een eigen project dat wij middels een Surinaamse NV onder de aandacht hebben weten te brengen van de President (hij heeft in zijn regeringsverklaring onze voorstellen weer van stal gehaald) is gesneuveld omdat de inhalige adviseurs liever vandaag $ 1.000.000 scoren met loze beloften dan op termijn $ 2.000.000/ jaar maar dan na geleverde prestatie.

  Het heeft heel weinig met gebrek aan kennis/kunde/kader te maken maar meer met mensen die de goede besluitvorming dwarsbomen zolang er geen afdrachten vooraf gedaan worden.


  Maak melding

 45. Hoe meer zoetwater er uit de rivier onttrokken wordt hoe meer zee/zoutwater de overhand krijgt. De snelheid waarmee zoetwater door de natuur geproduceerd wordt weegt niet op tegen de snelheid waarmee zeewater binnenstroomt. Bovendien is het aanbod van zoet water in de droge tijden beperkt terwijl het zeewater vol gas blijft instromen. Dit proces loopt 24/7. Uiteindelijk is de hoeveelheid zoetwater in de rivieren gereduceerd tot bijna niks en krijgt Su 38% van niks. En volgens mij is dat nog steeds niks. Hoe slim moeten ze zijn om dat te snappen in Su.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.