Heroriëntatie Ministerie van Arbeid Suriname

7

Minister Soewarto Moestadja van Arbeid heeft donderdag de commissie “Heroriëntatie Ministerie van Arbeid” geïnstalleerd. Hij had al bij zijn aantreden vorig jaar geconstateerd dat het ministerie niet voldoende slagkracht heeft getoond om efficiënt te kunnen inspelen op zowel nationale als internationale uitdagingen en verwachtingen. Dit zag hij aan de ondermaatse output van afdelingen. De commissie zal met voorstellen komen waarvan de minister gebruik kan maken bij het uitstippelen van efficiënter beleid.

De commissie bestaat uit Jimmy Belfor (voorzitter, directeur Arbeid), Henna Uiterloo (directeur Milieu), Dallas Bauer (onderdirecteur Ondersteunende Diensten), Glenn Piroe (onderdirecteur Juridische en Internationale Zaken), Claudette Hiwat (onderdirecteur Arbeidsmarkt), Glenn van der San (waarnemend onderdirecteur Arbeidsinspectie), Soenarijo Moestadja (adviseur minister), Rowan Noredjo (adviseur minister) en Ernst Wever (beleidsadviseur Ministerie van Binnenlandse zaken).

Bekijk ook:

7 REACTIES

 1. Die ‘ondermaatse output’ vindt je bij alle ministeries. Minister v. Dijk-Silos gaat binnenkort ook weer met de vlaskam door haar ministerie.


  Maak melding

 2. Minister Moestadja, je was zo ziek toen pres Ddb de PL eruit had gegooid en nu ben je zo fris.

  Ik was jou vergeten, leuk dat je weer eens een keer in het nieuws komt, nota bene met iets positief.

  Ga zo door en succes met het herverdwalen van jullie functies,taken, en allianties.


  Maak melding

 3. Ik kan het aantal commissies die uit de grond als paddestoelen rijzen tijdens deze criminele ndp regering niet meer bijhouden.
  Een ieder doet daar wat zij hebben wil,het is net een free for all voor alle ndpers..S.Moestadja zou eigenlijk van zijn pensioen moeten genieten en geen minister worden!


  Maak melding

 4. Een herorientatie en vooral de acties die daarop moeten volgen, is alleen zinvol als voldoende kader aanwezig is op het ministerie van Arbeid.
  Dat kader ontbreekt, zoals op zo veel ministeries.
  Er is onvoldoende kennis van arbeidsbemiddeling.
  Om die reden is de output ook zo laag.
  Bovendien maakt de opbouw van de Surinaamse samenleving een succesvolle arbeidsbemiddeling er ook niet gemakkelijker op.
  Al naar gelang de groepering waartoe je behoort, maak je meer, minder of helemaal geen kans op een baan.


  Maak melding

 5. Dus, als je naar het percetange hoog opgeleiden van alle ministerie kijkt en dat vergelijkt met de laag opgeleiden, dan is de terechte conclusie dat Suriname door dommen wordt bestuurd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.