‘Ruis vermijden rond leiding Centrale Bank Suriname’

43

PARAMARIBO, 4 jan – Het is beslist nodig ruis te voorkomen bij de benoeming van een governor voor de Centrale Bank van Suriname. Dit zegt voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de VHP. De heibel rond de zogenaamde benoeming van bankdirecteur Sigmund Proeve kan gemist worden als kiespijn.

Het economisch getij is er niet naar. “Ik heb geluisterd naar de president en ook naar Sigmund Proeve, en ik concludeer hieruit miscommunicatie, bewust creëren van zogenaamd misverstand of bewust creëren van ruis. Dit hebben we niet nodig als het gaat om het benoemen van een governor, die het vertrouwen zou moeten herstellen in onze economie en de Surinaamse dollar”, zegt Santokhi tegenover Dagblad Suriname.

Los van de benoeming zelf is een nieuwe governor nu op de Centrale Bank geen zaligmakend middel. De problemen van het land zijn daarmee niet opgelost. Volgens Santokhi is nu vooral een interim-managementteam nodig bij de bank. Ook zijn andere maatregelen nodig in de economische sfeer. De crisis moet beheerst moet worden met een crisisprogramma, een crisisstrategie, een crisisteam en crisisleiderschap.

Bekijk ook:

43 REACTIES

 1. Off the record,

  Zojuist heeft Bouterse Hans Jannasch benoemd tot waarnemend chef van de inlichtingendienst.
  Jannsach is oud militair, die tot 8 jaar cel heeft gekregen wegens zijn betrokkenheid van een xtc-lab.
  Hioj kwam in 2010 vervroegd vrij en was lijfwacht van Bouterse.
  ZO IEMAND WORDT WAARNEMEND CHEF VAN DE INLICHTINGENDIENST.
  De halve wereld spreekt er schande van !!
  Als de Boutisten op dit forum nog steeds denken, dat Bouta de man is, die ons uit de problemen moet halen, eet ik mijn manjaboom op.
  Bouta is gewoon bezig zich te versterken met een militaire ja-knikker om hem heen.
  Voorspelt niet veel goeds voor de toekomst.


  Maak melding

 2. Nog even een inhoudelijke reactie op dit onderwerp.
  Iedereen voelt op zijn klompen aan, dat er weer een vriendje van Bouta wordt benoemd op deze belangrijke post.
  Probleem van Bouta is alleen, dat niemand staat te springen om deze baan en dat is ook heel begrijpelijk als je econoom of fiscalist bent
  De enige functie van de nieuwe president is het nog harder laten draaien van de geldpers met als gevolg, dat de SRD absoluut verder devalueert.
  Daar zit niemand op te wachten, want dat betekent, dat het leven voor de gewone man alleen nog maar duurder wordt.


  Maak melding

 3. @ Cochise

  Heb je ooit geloof gehad in een toekomst met deze moordenaar en al die andere paarse criminelen, die het momenteel in dit land voor het zeggen hebben? zelfs die Hoefdraad met een salaris van 80.000 in de maand, die ze met een hoop fanfare binnengehaald hebben, blijkt incompetent te zijn.


  Maak melding

 4. Weet niet als men bewust is wat er in Suriname aan de hand is. Een dementerende president, een president die alle decorum heeft verloren (die man kan niet meer aansprakelijk meer worden gesteld voor zijn amorele gedrag, vrees ik door zijn dementie/alzheimer), intellectueel een nul komma nul, leider van een roof- en criminele staat. Die man is zich op alle manieren aan het indekken wat er allemaal nog komen gaat. Su is door het paarse gebroed naar de Fillestijnen geholpen. En het grote feest van paars moet nog beginnen.


  Maak melding

 5. Suriname is een criminele staat met alleen maar criminelen op alle hoge posten. Als iemand geen crimineel potentieel heeft zal die zich ongemakkelijk voelen tussen die zware criminelen. De enige optie Suriname te redden is de rover Bouterse en zijn mede rovers verjagen uit Suriname en daarna met hulp van de VS hun rekeningen laten blokkeren en alle saldi terugvorderen.
  Ik snap niet dat weldenkende Surinamers niet inzien dat je niet onder een incompetente narcistische criminele moordenaar Bouterse kunt werken. Bouterse is er niet om Suriname vooruit te helpen maar wel nog om zijn hachje te redden zodat hij niet levenslang in de gevangenis belandt.
  Surinamers open je ogen en verjaag of liquideer vijand nummer 1 Desi Bouterse de rover moordenaar.


  Maak melding

 6. @Cochise,

  Mbt tot mondiale veiligheid kwesties wordt Suriname tzt uitgesloten. De betreffende landen zullen Suriname niet serieus nemen. Laat staan info delen.

  @Sjang,

  Graag jouw inbreng waarom het onzin is. Bewijs het tegendeel.


  Maak melding

 7. Sjang,

  Ben jij misschien een Bouta adept ?
  Kan bijna niet anders.
  Als je een beetje weet, hoe de poppetjes lopen, kun je toch uittekenen. hoe het gaat.
  Mocht je reageren op de benoeming van ex-crimineel Jannasch, dat is wat is post de waarheid.
  Misschien moeilijk te bevatten, maar het is toch echt waar.
  Soms loopt de Waterkant achter bij de realiteit.


  Maak melding

 8. DTRT,

  Volgens mij ben je helemaal de weg kwijt.
  Wat heeft Santhoki of Hans Anders in godsnaam met dit probleem te maken ?
  Je haalt er van alles bij, wat als een tang op een varken slaat.
  Een Surinamer mag hopelijk toch wel kritiek leveren op Bouterse ?
  Overigens is Bouta niet gekozen door het volk, maar door de Assemble.
  De helft van de bevolking moet hem niet.


  Maak melding

 9. Men doet alsof de gouverneur van een (derde rangs) centrale bank een paus is die wonderen en mirakels kan verrichten hahaha. Toegegeven de man kan economische ingrepen doen die de (murw gebeukte) middenklasse pijn kunnen doen maar wat is hij nou? Ik hoop dat meneer Proeve een switi watra/stimofo wassie heeft gehad op het plein want hij zal het nodig hebben!


  Maak melding

 10. Bouta is de grootste destructieve rotzooi die ooit Suriname heeft voortgebracht. Ik zal geen medelijden hebben met de paarse ezels. In de jaren 80 heb ik gezien hoe lelijk de armoede was. Armoede geschapen door de militairen onder leiding van de meest destructieve geest die Suriname heeft voort gebracht. Toen had de VHP part noch deel in de economische crisis die Suriname toen trof. Toen heb ik pakketten zitten sturen voor de mensen in Suriname. Ik zal je echt niet gaan vertellen hoe hard en op wat voor lelijke manier de armoede mensen heeft getroffen in Su.En mijnheer je mag blij zijn dat je Hindoestanen in Suriname hebt. Anders zouden de stadsbewoners in Paramaribo pinaren. Ze zorgen ervoor de stadsbewoners geen honger lijden door de grote LIJDERS die Suriname leiden. Het parasitair Paramaribo met zijn overwegend paarse stemmers die het platteland uitbuit en uitzuigt.


  Maak melding

 11. @Afro,

  Ik snap niet dat weldenkende Surinamers niet inzien dat je niet onder een incompetente narcistische criminele moordenaar Bouterse kunt werken. Bouterse is er niet om Suriname vooruit te helpen maar wel nog om zijn hachje te redden zodat hij niet levenslang in de gevangenis belandt.
  Surinamers open je ogen en verjaag of liquideer vijand nummer 1 Desi Bouterse de rover moordenaar.

  KUMA`DE ALLEENHEERSER` heeft SCHIJT aan het volk en doet wat zijn STENEN HART hem ingeeft. Ik heb het al een paar keer aangegeven dat deze BANDIET Suriname te gronde zal richten, in ieder geval is hij wat dat betreft goed op weg.

  Ik ben het met jou eens dat VIJAND nummer 1 van Suriname verjaagd moet worden of desnoods geliquideerd wordt.

  Het kabinet van deze PLEE-FIGUUR is een CRIMINELE ORGANISATIE.


  Maak melding

 12. Die Chan denkt dat we gek zijn. Het is reeds maanden bekenddat de VHp asst op de positie van CBVS. Chan ga en neem, je hebt Stanga en makka om te kiezen, of is Caram nog een optie?


  Maak melding

 13. Hoe ver kan een land zijn geloofwaardigheid verder verliezen door notabene een drugsgerelateerde veroordeelde crimineel
  te benoemen tot chef van de nationale inlichtingendienst! Dit tart elk besef van normen en waarden. Bouterse is het spoor echt volledig bijster! Dit gaat nog gevolgen krijgen voor Suriname. We zullen het gaan meemaken dit jaar. Bouterse is hard op weg naar een dictatuur. Bouterse moet gestopt worden, het is geen vijf voor twaalf maar 1 minuut voor twaalf. Als dit nog een half jaar doorgaat is Su reddeloos verloren.


  Maak melding

 14. voorheen hadden wij geboefte Goedschalk, ndper…
  staatskas leeggeroofd en verdwenen richting Miami.

  Nu wederom geboefte hoefdraad, ndper..
  staatskas leeg laten roven..

  In mijn beleving moet staan:LUIS vermijden rond leiding Centrale Bank Suriname’


  Maak melding

 15. Dtrt:
  Waarom solliciteer jij niet als persoonlijk keffertje voor Bouta’s nieuwste criminele hulpje! Pak het eerste vliegtuig naar “Republika Banana” en pis tegen elke boom in palmentuin. Lelijke hoofdletterschreeuwerd die je bent!


  Maak melding

 16. In elk land hebt bagger onder de bevolking, Niet in ieder land maken bagger de dienst uit in het land. In ons mooie land Suriname komt al het bagger naar boven door die bagger president. Het zal een hele klus worden om ons land te reinigen van al deze paarse bagger nadat bouterse van zijn paarse troon is gedonderd.


  Maak melding

 17. @ Do the right thing..wat een gezwam en gebrul van jou zeg…Maar je weet wat men zegt: holle vaten klinken het hardst. Je moet echt totaal van de pot gerukt zijn om anderen dan Bouterse en consorten, de schuld te geven van de situatie waarin Suriname verkeerd. Santhoki kan vrij reizen naar het buitenland.. Jouw afgod Bouterse durft niet eens naar Guyana af te reizen..Jij bent het school voorbeeld van het moreel verval waar Suriname aan ten prooi is gevallen..! Alleen mensen die zelf geen moreel besef hebben , een beneden gemiddelde ontwikkeling hebben of “vreten” van een bepaalde persoon doen aan persoonsverheerlijking..! Jij mag zelf invullen tot welke categorie jij behoort..


  Maak melding

 18. weet niet waarom jullie zoveel aandacht schenken aan die gecertificeerde idioot die met zn ene hersencel jullie op de kast probeert te jagen.
  jullie moeten niet denken dat een ieder die pro bouta is, ook per definitie paars georienteerd is.
  meestal zijn het gewone randdebielen die geen fam of vrienden hebben maar wel toegang tot het internet hebben zodat ze daar een beetje aandacht kunnen krijgen door allerlei onzin uit te braken.
  vele vrienden van mij hebben op de ndp gestemd maar zijn het al jaren niet eens met het gevoerde beleid.
  het gebrek aan keuze laat ze stemmen voor de ndp.
  de enige niet etnische partij.


  Maak melding

 19. DTRT,

  Je bent een ANTI SURINAMER: Net als KUMA ben je VOLKSVIJAND NUMERO UNO.

  Ik haat KUMA uit de GROND van mijn HART omdat hij Suriname te gronde heeft gericht maar jij bent zo STOM en VERLIEFD op KUMA dat je dat niet ziet.

  Jij houdt niet van Suriname maar van een ORDINAIRE CRIMINEEL die niet schroomt om te SCHUREN in het openbaar met een PTIE MEID.

  Een veroordeelde EXTACY CRIMINELE COLLEGA wordt benoemd als LEIDER CIVD.

  Jij bent gewoon ZIEK in je hoofd, TOEDELOE


  Maak melding

 20. VERY SICK !

  Eerst DINO, een criminele terrorist benoemen tot
  HOOFD CTU ! Voor uw veiligheid !
  Bevolking Sranang bijna VERKOCHT aan TERREUR-
  groep HEZBOLLAH !

  Nu een XTC-veroordeelde-drogaman benoemen
  als HOOFD CIVD ! Voor uw veiligheid !

  Begrijp wel, volk van Sranang : geen enkele buitenlandse dienst zal “important” information met deze CRIMINEEL uitwisselen !

  Is er nog hoop dat OPA BOUTA WAKKER WORDT en
  gaat werken aan BELANGEN van STAAT EN VOLK ??

  PS : In de BAKBA-WINKRI-REPUBLIEK SRANANG
  is ALLES MOGELIJK ! !

  Zolang OPA maar uit de BAJES blijft !
  (Voornaamste programmapunt NDP !)


  Maak melding

 21. Basmatie,dat je vrienden niet op een etnische partij willen stemmen lijkt mij goed voor het algemeen belang, maar die idioten maken het van kwaad tot erger door vervolgens te stemmen op een figuur die geen onderscheid maakt op basis van kleur en geloof als hij het nodig acht om landgenoten die hij als politieke tegenstanders ziet te moeten vermoorden. Als je me niet gelooft, moet je bij de volgende herdenking van de 8 december slachtoffers eens een keer gaan opletten op wie de nabestaanden lijken.

  Etnische partijen zijn historisch te verklaren en te begrijpen, de redenen dat ze opgericht werden waren niet per definitie slecht, de reden dat de NDP werd opgericht was vanaf dag 1 bedoelt om een onverbeterlijke crimineel uit het gevang te houden. Deze onverbeterlijke crimineel is een meester in zich voordoen als een weldoener en daar trapten o.a. jou onnozele vrienden in.


  Maak melding

 22. @ Do the right thing..
  Het feit dat je meent te weten of iemand wel of geen uitkering krijgt enz enz op een forum waarvan je de personen niet kent, zegt genoeg over jouw verstandelijke vermogens. Als je niet normaal en inhoudelijk kan reageren ga lekker wat anders doen. Door te razen en te tieren wek je de indruk dat je niet geciviliseerd bent en een gedrags en/of agressieprobleem hebt. Misschien kan een cursus agressiebeheersing je helpen…! Op de manier zoals jij reageert heeft het namelijk geen zin om steeds daarop te reageren in postings..Tegen mensen die de weg kwijt zijn heeft dat geen enkele zin..Bij mij in de buurt wordt er ook niet meer gereageerd als de dorpsgek weer iets onzinnigs zegt..


  Maak melding

 23. Ik weet niet of dit forum mee kan gaan met jouw redenering / geraas en getier. De meeste posters hier gebruiken namelijk hun persoonlijke kritische brein. Een heel klein deel maakt gebruik van het collectieve ndpbrein.


  Maak melding

 24. @ WEBMASTER:

  Deze Do the Right Thing schendt alle regels die de website stelt naar aanleiding van beledigen, schelden en het overmatig gebruik van hoofdletters! Wordt het niet eens tijd dat u minimaal een gele kaart trekt! Het is te walgelijk voor woorden!


  Maak melding

 25. Maak maar lekker ruzie met elkaar.
  Alleen een staatsgreep krijgt Bouterse weg.
  Hij zorgt dat hij dus op alle belangrijke posten vriendjes heeft zitten die hem iets schuldig zijn.
  Zo doen misdadigers het.


  Maak melding

 26. Maduro heeft het parlement uitgeschakelt… Bouterse gaat dit voorbeeld volgen…mark my words. De 2 gevaarlijkste gekken van Zuid-Amerika, die beiden hun land finaal naar de kloten hebben geholpen. Zowel financieel als economisch.


  Maak melding

 27. Webmaster,

  Ben het helemaal met Blaka Bakra eens.
  Dit is volgens mij een discussieforum en geen scheldforum.
  Onschuldige postings worden soms niet geplaatst, terwijl andere posters alle vrijheid krijgen om te posten – lees schelden – wat ze willen.
  Ik heb toch een andere indruk van een discussieforum.


  Maak melding

 28. DTRT
  Alleen een ezel kiest een meester.

  Ook voor jou: De mens is een wezen die zit in de schijt en staart naar de hemel.
  En: holle vaten klinken het hardst.


  Maak melding

 29. blaka bakra en Cochise, jullie dachten zeker dat de webmaster evenals jullie z’n verstand onder z’n voeten had? Degene heeft door wie zijn zeer goed bedoelde site uit ten treure hebben misbruikt, vervuild, veracht en verkracht.

  Wanneer men jullie DRASTISCH een HALT worden toegeroepen, hebben jullie de KRANKZINNIGE LEF, anderen als schuldige te betitelen, tegen beter weten in.

  Dat ChandriKA Santhoki pal voor de verkiezingen bereid was met Jan en alleman in zee te gaan, ongeacht het een herhaling van zetten betrof en op de koop toe ging om UITGEKOTSTE politici, geeft de ‘intensie’ en het TOTALE ONVERMOGEN van deze VHP-er weer.

  Dat deze POLITIEKE MISLUKKELING het heeft over ‘ruis bij de Centrale Bank’ etc., is LOUTER om z’n Vieze Hebzuchtige Paisa-vereerders, binnen z’n VHP-Valse Hoop Partij, een vriendendienst te bewijzen. Alleen om die reden wil men “ruis bij de Centrale Bank”, voorkomen.

  Heeft iemand noG iets vernomen, als zou de VHP – de Vieze Hoop Poep, haar partij open stellen voor een ieder? Allemaal PRIETPRAAT en de ZOVEELSTE LEUGEN van deze FIGURANT pur sang binnen de Surinaamse samenleving.

  Dat Suriname, de RACISTISCHE – danwel LEUGENACHTIGE MISLEIDENDE politiek op de SCHOP heeft gedaan, is alleen deze ChandriKA niet duidelijk. Zelfs de PCS (Psychiatrisch Centrum Suriname) – patiënten weten beter. Wat een MISLEIDER, met z’n ‘ruis’.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 30. DTRT,

  jouw stukken geven blijk dat je geen mallemoer verstand hebt van economie. Hoe meer srd in de economie zou worden gepompt hoe groter de inflatie en geldontwaarding. Jouw baas heeft met zijn devaluatie de Surinaamse bevolking verarmd. Al die spaarcenten van de noeste spaarders zijn in een pennenstreek met de helft in waarde gedaald, terwijl de paarse elite al haar harde valuta op buitenlandse rekeningen hebben gedeponeerd.
  Voor jou geldt heel duidelijk: jouw gebral en gebrul is omgekeerd evenredig met je intellect


  Maak melding

 31. Freedom2U,

  Volgens mij heb je weer teveel gesnoven, want je posting slaat nergens op.
  Wat betreft de webmaster zullen we zien wat de toekomst brengt.
  Ik denk, dat er heel snel een blokkade op jouw postings volgt als je niet snel verandert in je taalvorming en je fobie om hoofdletters te gebruiken.
  Datzelfde geldt voor Do The Right Thing.
  Ik durf er bijna een weddenschap op af te sluiten.


  Maak melding

 32. @ Freedom2U, of Do the Right Thing (is me om het even),

  Je hebt geen flauw idee waarover je praat. Je reageert alleen maar negatief over mensen die toevallig niet tot de paarse club behoren. Je bent volgens mij niet eens een Surinamer, anders had je wel anders gepraat. En als je wel een Surinamer bent, ben je de grootste verrader van je volk die ik ken. Blijf lekker in Ptata, we hebben jou hier niet nodig!


  Maak melding

 33. blaka bakra, die versleten cd, “je bent een verrader” kent z’n einde niet. Dat noemen jullie reageren op een geplaatst artikel of reactie. Dat jullie ONTMASKERD zijn, is niet zo bijzonder. Jullie zijn een DOORZICHTIG kliekje (bewust met kleinletters geschreven) hier op de site.

  Jullie hollen achter een Westers systeem aan als het gaat om economische vraagstukken. Doordat jullie LUI zijn om te denken, maar niet om te LASTEREN.Want daar heb je GEEN VERSTAND voor nodig.

  Welke bureaus voeren ‘controle’ uit binnen de economie. Alleen maar WITTE bureau’s. Heb jullie jezelf afgevraagd wat daartoe de reden is? Bestaat er enig ZWART bureau die in de keuken van een Westers land mag kijken en z’n OORDEEL vellen. Dat moet er eens komen. Dan zullen jullie je WAFFEL anders openen. Amerikaanse dollars die je overal kunt vinden, zelfs in prullenbakken, heb je jezelf afgevraagd hoe jou VS – Vieze Smerigheid die gelden hebben gedrukt. Het antwoord: ze zijn gedekt. Wie zegt dat gelden van Suriname dan niet gedekt zijn. ‘Gedekt zijn of niet, zit tussen de oren’. Jullie dichten het Westen een zekere kwaliteit toe. Het is meer COMPLOT ten opzichte van de ‘landen in ontwikkeling’. Het zijn de LAFSTE daden die worden uitgevoerd.

  Ga na wat een Schalkwijk nu reeds roept, terwijl hij gevraagd is, plaats te nemen in de SER. De grootste stommiteit wordt door hem geroepen. Terwijl de activiteiten van de SER nog moeten aanvangen.

  Het personen als Schalkwijk die in die Westerse dogma’s BLIJVEN geloven, terwijl ze DROMMELS goed weten dat het geen soelaas biedt.

  Toen de banken in Nederland stuk voor stuk omgevallen waren, heeft een (1) van u zich de vraag gesteld waar die honderden miljarden vandaan kwamen om ze weer leven in te blazen. Waar kwamen die Euro’s plots vandaan? Uit Spanje zeker.

  Je geld zal het Westen altijd willen onderwaarderen, of je werkt mee aan een soort vorm van nieuwe KOLONISATIE.

  Mensen die in een SER zitten behoren van nationalistische ALLURE te zijn en er is een die spreekt naar buiten toe.

  blaka bakra, over verrader gesproken. Niet ik heb jou pseudoniem ‘blaka bakra’ voor je verzonnen.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 34. De ZWARTE BOEROE, DESI B, heeft de STAATSKAS
  LEEGGEROMMELD, eindstand MIN TIEN MILJARD !

  De NIEUWE BOEROE-Slavendrijver heeft zojuist
  WEER een CRIMINEEL benoemd, nu als hoofd CIVD !

  De BOEROE-VERRADER van de RECHTSSTAAT
  weigert openheid te geven in de Valutatransacties
  en de SRD-ondersteuning van HONDERDEN
  MILJOENEN van de afgelopen drie jaar !

  PS : EINDE ZWARTE BOEROE-SLAVERNIJ in
  SRANANG nadert !!!


  Maak melding

 35. Even de Amerikaanse ambassade bellen en ze vragen tot in welke mate ze willen samenwerken met de nieuwe hoofd van de CTU…………. Dit was hun antwoord………… Oh yes we heard the news…………..Off course we will cooperate with him, Mr Hans Janash…….putting this bastard in a jail cel beside dina.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.