Onderscheiding voor oudste deelnemer Bigi Broki Waka

14

De heer Rudy Braam kreeg vandaag een speciale onderscheiding als oudste deelnemer van de Bigi Broki Waka 2016. De 84-jarige atleet legde de 5 kilometer loop af in 46 minuten en 8 seconden. De Guyanees Cleveland Thomas, op de foto hieronder in het midden, is zondag winnaar gewonnen. Hij legde de 10 kilometers vanuit Commewijne over de Jules Wijdensbosch Brug naar Paramaribo af in 34 minuten en 59 seconden. Zijn landgenoot Lionel d’Andrade (l) werd nummer 2 met een tijd van 00:35:16. De Surinamer Gilberto Gittens (r) eindigde op de derde plaats (00:35:26).BBW1

Bekijk ook:

14 REACTIES

 1. Ieder jaar is het een Buitenlander die met eer strijkt.,
  De Surinamers doen niet mee met hard lopen, ze lopen alleen hard als ze door de Kit worden na gezeten !
  En niet te vergeten om zo hard mogelijk rennen als ze naar hun buiten vrouw (en ) moeten om te……. !

  Mijn speciale felicitatie gaat naar de oude baas, veel jongeren kunnen aan deze ouwe niet aan tippen.

  Baas Brampie : mi é fersteri yu mang !!!!


  Maak melding

 2. Knap hoor van deze meneer op leeftijd. Suriname is helaas nog niet zo goed vertegenwoordigd in de atletiek. De hardloopnummers met name. Heeft ook te maken met genen en cultuur. Zuid-Amerika is per definitie geen werelddeel waar je gerenommeerde atleten kan tegenkomen behoudens uitzonderingen. . We moeten het meer van voetbal hebben.

  De beste internationale dames lopen harder dan de beste heren in Suriname en Guyana. Dus we hebben een aardige achterstand in te halen.


  Maak melding

 3. @ Mi Sari.

  Leg eens uit met wat je bedoeld met een zieke denkwijze.
  Ik heb deze Bigi Broki waka ook gelopen en dat was in 2011, maar door een operatie aan beide knieén heb ik daarna niet meer gelopen.

  Jacko


  Maak melding

 4. 84 jaar dat hij nog kan is prachtig. Sport is dicipline. Welke man kan hem nog nadoen. Velen lopen met hoge bloedruk en diabetes. Ze zitten meer in bars en casino. Ze lopen weg voor hun kinderen. Ze hangen hier en daar, ze willen niet werken. Ze zijn tegenwoordig zo labiel in alles zeg mij of ik ongelijk heb. Op alles zijn ze broko bana letterlijk en figuurlijk.Lees de krant
  De Surinaamse man kan van alles, maar gebruiken hun kunnen verkeerd. Mannen werk aan je dicipline dat is de motto.


  Maak melding

 5. CHECKEN JULLIE WIE DE OUDSTE DEELNEMER IS GEWEEST BIJ DE BIGI BROKI WAKA…..WANT DIT KLOPT VOOR GEEN CENT….GROVE BLUNDER HOOR!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.