‘Bedreigingen Suriname niet weggeschoten’

31

PARAMARIBO, 2 jan – De bedreigingen en uitdagingen die zich in 2015 hebben gemanifesteerd zijn met het afschieten van pagara’s niet van zelfsprekend verschoten en verdwenen. Dit stelt de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA. Een passieve houding van hoop en vertrouwen stellen in de inspanning van anderen zal Suriname niet redden.

De uitdagingen zijn daarvoor veel te groot. “Suriname kent een zeer scheve inkomensverdeling waarbij grote delen van onze samenleving het enorm moeilijk hebben om de eindjes aan elkaar te knopen”, stelt SPA. En dan zijn er de vernietigende corruptie, uitstroom van gelden uit de economie, dalende prijzen voor grondstoffen en het vertrek van belangrijke productiebedrijven uit Suriname.

Dergelijke uitdagingen, verkeerde beleidskeuzes en slecht bestuur vormen decor en omstandigheden in 2016. Het kan allemaal te boven worden gekomen. “Daarvoor moeten wij als volk moed hebben om, als de eis om een rechtvaardige welzijnssamenleving te bouwen, niet wordt verhoord door de regering, op te staan en nationaal met vereende krachten verandering te brengen.”

- Advertentie -

31 REACTIES

 1. Met KUMA aan het ROER is Suriname REDDELOOS VERLOREN. Nu hoor ik KUMA zeggen dat het ontbreken van een SPAARFONDS een ernstige fout is geweest van de regering.

  Het was deze zelfde KUMA die het niet nodig vond om zo een Fonds in te stellen.

  KUMA MOET WEG, DAT IS DE OPLOSSING!!

 2. Ja inderdaad. In zijn presidentiele wijsheid heeft hij besloten dat het spaarfonds er niet zou komen. Welke verantwoordelijkheid neemt hij nu?

 3. Het geld voor dat spaarfonds is in de zakken van deze staatsrover en zijn ranzig matties en familie verdwenen. Kaalplukken deze criminele, pathologische leugenaar en gestolen geld en goederen terug geven aan het volk.

 4. West suriname projekt on hold:Desire Delano Bouterse.
  Spoorwegprojekt naar west suriname onbenut:D.D.B
  Het Tapadjai projekt onhold:D.D.B,
  HET ETHANOLPROJEKT WAGENINGEN:ONHOLD
  Dam weg naar Zee :onhold
  Het Kabaleboprojekt was sedert 80 gepland als follow up van het west suriname multi purpose projekt:onhold.

  D.D.B een gestoorde man die ons land onnoemelijk veel schade aandoet.
  DE WAY TO THE HELL IS PAVED WITH GOOD INTENSIONS.

 5. De MCP is er gekomen.Maar opa D heeft de vrijgekomen arealen aan enkele vrienden gegeven en die hebben het laten verwilderen tot oerbos onder motto;Aan het bos waren jullie onttrokken en mogen weer terug naar het bos.
  Nu heeft de regering niet eens geld voor diesel over om de Wakaai pompen te draaien voor de irrigatie van de bestaande rijst arealen.Zo zijn de boeren terug geworpen naar afhankelijkheid van de grillen van de natuur met El Nino voorop.

 6. wie heeft de president zien dansen met een klein meisje zien dansen? dat gaat nu viral op de social media facebook. de president danst heel senueel? sexueel? met een klein sprietatoomig meisje!

 7. 2016 moet het jaar worden ZONDER bouta,zonder VERGIFFENIS.
  Deze crimineel verpest alles voor ons.

 8. Vrijheid heeft een prijs
  Een democratische rechtsstaat heeft een prijs
  Bewustwording heeft een prijs
  Alles heeft een prijs.

 9. De SPA is al weggeschoten en verdwenen, wat vinden jullie daarvan.
  De SPA bestaat naar mijn idee uit anderhalve man en een paardenkop en hebben de arbeiders reeds lang door dat deze partij nimmer hun belangen heeft gediend.

  Weg met de SPA !

 10. Hoe breng je een mentaliteitsverandering in Suriname teweeg? Door iedereen moslim te maken. Moslims bruisen van het fanatisme en energie en ze zijn ontzettend gehoorzaam aan de koran/profeet/imam. Dus wil je iets veranderen in Suriname, dan moet je de bevolking moslim maken en daarna imam-wetenschappers het land laten besturen die gehoorzaamd zullen worden door de bevolking (die intussen islamitisch is geworden). De Europeanen hebben dit al door en laten daarom veel moslims het land binnen. Suriname moet het voorbeeld volgen en de regering moet mensen aansporen om moslim te worden.

 11. Vertel eens Ronald, welk moslimland heb jij in gedachten als lichtend voorbeeld voor Suriname?

  De moslims in Europa dienen als permanente onderklasse om het werk te doen waar de Europeanen geen zin meer in hebben omdat het te onaangenaam is en te slechte betaald wordt. Daarom worden ze binnengehaald.
  Moslims zijn namelijk niet in staat om te integreren en onderdeel te worden van een niet-moslim samenleving waardoor ze nooit het niveau van de niet-moslims kunnen bereiken. Wat moslims wetenschap noemen is het bestuderen van de Koran. Van echte wetenschap weten ze niets, ze vinden niets uit, ze maken niets. Alles moet uit het westen of uit het oosten komen.
  Ze winnen ook geen Nobelprijzen, die gaan naar de Joden. Moslims zullen altijd arm, onderdrukt en slachtoffer zijn.

  En dat moet de toekomst van Suriname worden?

 12. Off Topic.
  ALARM, ALARM,….
  Suriname hopeloos verloren. De afgrond in.
  Zie de uitzending van TBN Alert van 28 december 2015.https://www.youtube.com/watch?v=D2hapOt40SA. Spoel door naar 34:20. Die neger in zijn na ja zeg maar winkeltje of iets dergelijks. Is te laf om te zeggen dat ie zich vergist heeft in zijn keuze (paarse vlag op de achtergrond). En iets verderop die negerin met haar smerige kraampje. In plaats dat ze de boel aantrekkelijk maakt voor klanten en in beweging blijft door de boel schoon te maken, gaat ze zitten alsof ze heel hard werkt en moe is. En die mentaliteit heerst er in heel het land bij iedereen. Wat moet je er mee. Om te janken.
  Succes ermee daar.

 13. Nieuwjaarsrede vol van loze beloften.
  Duizend banen bij Newmont. Minder zal de President bedoelen want bij de bouw van de mijn zijn meer mensen betrokken dan bij de exploitatie.

  Net als of Newmont al in 2016 gaat afdragen aan de staat. Er komen eerst nog heftige aanloopverliezen die Newmont netjes ten laste zal brengen van de winst en verliesrekening. Ondertussen moet Staatsolie wel 7,75% rente en aflossing betalen over $ 225.000.000 plus geaccumuleerde rente (= totaal over $ 300.000.0000) zonder dat er inkomsten tot begin 2018 (geen dividend) tegen over staan.

  Deze President blinkt uit in het doen van beloften die van nul en generlei waarde zijn.

 14. Milton,

  Jr hebt gelijk, dat deze partij niets heeft in te brengen in de Asemble.
  Maar ……………. het is wel een van de weinige partijen, die zegt, waar ze staat.
  Dat kun je lang niet nvan alle ja-knikkerpartijen noemen in ons land.
  Daarom respecteer ik deze mensen.

 15. Jojo,
  prettig om te lezen dat er nog mensen zijn die koelbloedig kunnen analyseren en zich niet knollen voor citroenen laten aansmeren of zich een worst laten voorhouden.
  Men vergeet ook dat de gouddeelname een commanditaire deelname is; je mag als aandeelhouder niet eens in de boeken kijken. Even natte vingerwerk:deelname 250 milj. us ? dat is ca. 25% v.d. investering? Als dat ongeveer juist is dan is dat een slechte deal.Hoe kan je voor zo n percentage deelname zo weinig te zeggen hebben?

 16. @ Renate,

  Heb die moordenaar zien dansen met een klein meisje op facebook, wat een beschamende vertoning, begon zelfs tegen dat jonge meisje aan te rijden, en raakte bijna in trans van de drugs en alcohol, en met zo,n pedofiel moet je een land besturen, ėėn grote schandvlek deze moordenaar voor Suriname.

 17. En nadat je dacht dat hij klaar was met dansen, pakte hij dat meisje weer vast, om weer verder tegen dat meisje aan te kunnen rijden, en nu afwachten, of er een reactie van Dora gaat komen, denk van niet.

 18. Blaka Bakra,

  Maak mensen eerst arm en hou ze vervolgens een worst voor. En je zult zien! Heel simpel en dus helemaal niet onmogelijk! De Kerk heeft dit eeuwenlang met succes uithevoerd.

 19. manu,

  Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Hij werkte aan z’n toekomst. Miss Ingrid stond erbij en keek ernaar? Of had ze zelf ook al ergens een 16-jarige aan de haak?

 20. @ Ronald,

  Dat is helemaal waar, vandaar hij nog voor 5 kan gaan, dankzij onze jeugd, en uitte zijn dankbaarheid op deze schaamteloze vertoning.

 21. De militaire revolutie is een ware bonanza geweest voor de couplegers ze zijn proportioneel aan hun verstand multimiljonairs geworden, bouta honderden miljoenen in zwitzerland, graanoogst duizenden ha land, die stelende minister van ow abrahams, nepotisme van de koninklijke familie bouta dochter benoemd tot minister zonder ministerie en schoonzoon president oplichter van de centrale bank, eerste vrouw (ik ga niet schelden) tegen betaling aangenomen, en zijn bonoeman steve meye ook een eerste klasse oplichter met zijn tussenpersoonschap tussen prezie en god.

 22. Uitdagingen (Bedreigingen vlgns Waterkant) heeft een ieder. Hoe je daarmee omgaat is essentieel voor je eigen ontwikkeling, SR heeft geen eigen fanaten die het echt met het land menen. Shit ik zou zelf een lucratieve deal ten koste van het algemeen belang sluiten.

 23. Bouterse trekt in zijn nieuwjaarsspeech het boetekleed aan voor het niet instellen van een spaar-en kredietfonds.. Dat impliceert dat hij toegeeft dat er een verkwistend en onverantwoordelijk beleid is gevoerd de afgelopen 5 en een half jaar. En dus speldt hij zichzelf en zijn regering een brevet van ongeschiktheid op. Ieder zichzelf respecterend parlement zou een motie van wantrouwen tegen hem moeten indienen en in belang van land en volk moeten eisen dat Bouterse aftreedt. Maar zoals we al jaren weten zijn de hielenlikkers van bouterse doof en blind voor deze feiten omdat hun positie daarmee ook in gevaar komt.

 24. Bouterse zijn aanblijven als machtigste man van Suriname heeft vooral na de aanhouding van zijn zoon Dino alles te maken met overleven. Hij weet dat de Amerikanen hem ook op de korrel hebben in deze zaak. Het feit dat hij daarmee Suriname en het volk van Suriname mee de afgrond in trekt, zal hem worst zijn. Er was ooit een andere alleenheerser die een dergelijke instelling had. Lodewijck de 14e de zonneko in. Zijn adagium was : ” na mij de zondvloed”.

 25. Er komt nog veel meer ellende over Suriname. Want de president spreekt niet de waarheid. Volgens zijn eerdere mededeling zijn er drie kandidaten voor de functie van directeur CIVD, maar dat is niet juist. Vanaf morgen is Hans Jannasch aan het roer. Deze Jannasch heeft een veroordeling van 8 jaar, wegens XTC-produktie

 26. De president verzwijgt een GROOT DEEL van
  de WAARHEID in zijn speech !

  Niet alleen heeft Bouta GEEN Spaar- en Kredietfonds
  ingesteld, zijn regime heeft ook ALLE RESERVES
  die regering VENE had opgebouwd van 850 MILJOEN
  VERKWANSELD !

  Dat geld WAS een RESERVE voor slechtere tijden
  of voor PRODUCTIEVE INVESTERINGEN !

  Alleen een CHANGE in de top van het LAND kan
  SRANANG redden !!!

  PS : Paniekmaatregelen helpen niet, er zijn de komende
  drie jaar GEEN nieuwe STRUCTURELE inkomsten uit
  PRODUCTIEVE ACTIVITEITEN te verwachten !

  Verwacht geen effectieve herstructureringen van ANDY,
  GILMORE en DESI, die ons in het Financiele RAVIJN
  hebben gestort !

 27. Intussen wordt er in de kerken en moskeeën in Suriname hard gebeden opdat Bouterse lang aan de macht blijft.

 28. @Robinho,
  Hoezo weet Bouterse dat de Amerikanen hem op de korrel hebben….?
  Geldt dat niet voor voor meer criminele Giants die vaak in familiebanden tussen Suriname en Nederland georganiseerd zijn? Zij worden niet door de club waartoe jij behoort verraden want in jullie ogen hebben zij het gemaakt met trofeeën voor de groep waartoe jij behoort binnen te slepen. Letterlijk wordt dan deze georganiseerde vermogenscriminelen dan beloond!

  Dankzij verraad van deze ‘Giants’ is Bouterese heden in discridiet gebracht bij de Amerikanen.

  Een vraagje: WAAROM NOU ALTIJD DE AMERIKANEN AANHALEN TERWIJL SURINAME EEN SOUVEREIN LAND IS?

  Verder zou ik gasten als jou hier beter op hun nummer kunnen zetten indien ik hier NIET gesensureed zou worden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.