‘Vuurwerk’ in de maak voor Surinaamse minister

71

PARAMARIBO, 1 jan – Minister van Justitie & Politie, Jennifer van Dijk-Silos, mag rekenen op politiek vuurwerk. De politieke partij Abop van Ronnie Brunswijk laat recente uitlatingen niet over haar kant gaan. ‘Marrongeboefte’ is niet wat je pikt.

Van Dijk-Silos was niet zuinig met kritiek op bepaalde ambtenaren. Tijdens het vorige bewind, Abop beheerde Justitie & Politie, is danig huisgehouden. De ambtenaren zitten nu thuis met de complimenten van de minister. “Ik heb niets tegen Abop, ik voer geen kruistocht tegen Marrons. Ik kan het niet helpen als ze geboefte Marrons daar hebben geplaatst”, zei Van Dijk – Silos in het parlement. Het was haar antwoord.

In het parlement ook, had Brunswijk de vloer aangeveegd met het nieuwe beleid. Er zou een ‘heksenjacht’ zijn geopend op Abop-functionarissen. Het gaat dus alleen maar om het geboefte, een woordkeuze die kwaad bloed zet. “De minister heeft met haar uitspraak Marrons gecriminaliseerd en wij zullen het natuurlijk niet daarbij laten. Wij moeten antwoord geven aan onze achterban en in de tweede ronde zal de minister het wel merken”, zegt parlementariër Diana Pokie tegenover De West.

71 REACTIES

 1. Silos toch ,voor jou geldt letterlijk’de pot verwijt de ketel…..
  Dit wordt een spektakel met veel vuurwerk. Het nieuwe jaar begint goed.’
  Entertainment genoeg voor ons allemaal.


  Maak melding

 2. Surinamers zijn werkelijk meesters om anderen te schuld te geven van problemen, van wat voor aard ook.
  In de politiek heb ik nog nooit een minister meegemaakt, die zei, dat zij/hij politiek verantwoordelijk is voor de rotzooi op haar/zijn ministerie.
  Altijd wordt er achteruit getrapt.
  Over een paar jaar horen we, dat dit dikke varkentje er een puinhoop van heeft gemaakt op haar ministerie.
  Zo gaat het nu eenmaal in de Surinaamse politiek.
  Niemand is verantwoordelijk, iedereen verknalt het.
  Daarom is het ook zo’n geweldige puinhoop in ons land.


  Maak melding

 3. Deze vrouw is totaal niet geschikt als minister..! Voor een advocaat is ze veel te loslippig, emotioneel en ongenuanceerd .De bondsvoorzitter vd politie is of erg voorbarig of erg berekend. Hij vindt nu al dat van dijk silo’s de beste justitie en politoe minister van de afgelopen 15 jr is. Ik ben benieuwd of hij over een jaar er nog zo over denkt.


  Maak melding

 4. Bessy turf heeft behoorlijk veel boter haar hoofd om bepaalde marrons als geboefte neer te zetten, terwijl ze werkzaam is in een regering waarin de gtootste boef van het land vertegenwoordigd is, en verder nog boeven op het kabinet vertoeven, zoals Abrahams, Naarendorp Linscheer


  Maak melding

 5. @ Ray
  Silos toch ,voor jou geldt letterlijk’de pot verwijt de ketel…..
  Dit wordt een spektakel met veel vuurwerk. Het nieuwe jaar begint goed.’
  Entertainment genoeg voor ons allemaal.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  DOMBO/PANNEKOEK ..@RAY,pech vo jullie uit de domme klas…ALLEMAAL VOETSJOEGERS,DIE AL UIT ZIJN VOORDAT ZE BEGINNEN TE BRANDEN.Belfor en Santhoky zijn PIPO`S,in vergelijking met deze IRON LADY.jullie die kritiek hebben op deze eerlijke integere,en hardwerkende vrouw moeten je laten nakijken door een BONOEMANG,want jullie zijn echt gestoord en van lotje getikt.mie mang !


  Maak melding

 6. Ze heeft wel een punt, want Belfort heeft zelf verklaard dat van hogerhand (Brunswijk dus) het sein was gegeven om veel zeer onbekwame Marrons (Marron-geboefte genoemd door haar) in dienst te nemen ongeacht of ze nodig waren of niet.
  Brunswijk heeft dus zelf bijgedragen aan de denivellering van het ambtenarenapparaat en aan de zeer hoge personeelskosten van de overheid.


  Maak melding

 7. De Marrons moeten echt moslim gaan worden, Brunswijk voorop. Hij moet 5 keren per dag leren knielen en z’n hoofd buigen voor de machtige Allah. De slechte gedachten zullen dan als boter in de zon smelten in z’n hoofd.


  Maak melding

 8. Deze mevrouw durft en heb ik ook zeker geloof in haar. Alleen vind ik dat ze haar uitspraken te direct doet, en bv ‘ en plein public’ zou ze bv tegen Manu of Robinho zeggen dat het de twee grootste idioten zijn op dit forum (ook al is dit waar) !.

  Deze mevrouw komt uit de advocatuur en heeft (naar mijn insteek) nog weinig feeling met de diplomatie, maar ze doet gewoon haar werk ! En daar gaat het om !

  I like this women, en laat de ABOP maar komen want ze heeft veel meer en grotere pagara’s om af te schieten als het om de MAS gaat ! Mind these words !


  Maak melding

 9. @ Milton,
  je zwaait de loftrompet voor Dora , Dorine of whatsoever.
  Deze geweldige a……. is toch moeder van één van de crimineelste zonen. Informeer in de omgeving Tourtonne,
  Maretraite, wie de grootste gokker en bedrieger aan de goktafel is. De pot verwijt de ketel !!!!!!!!


  Maak melding

 10. @Printa
  Dat zegt bouta je lijder ook, hij zegt ‘ik ben iron man maar niet zonder amnestie en vergiffenis’. Zonder die 2 ben ik een verloren man’.


  Maak melding

 11. Heb tijdens m’n bezoek aan Su in Nov bij de MAS te horen gekregen dat M Amafo marrons in dienst heeft die voor de loods voorzieningen moeten zorgen, maar er totaal geen weet van hebben hoe het er allemaal aan toe gaat met bv de navigatie.

  Er moest bv een zieke van een buitenlands schip worden opgehaald voor de kust van Su en zijn de de jongens van de loodsdienst er op afgestuurd maar verdwaald op zee !

  Ze konden het schip van de zieke niet vinden en konden ook niet meer terug naar de basis ! Ze zijn vertrokken en waren gewoon als een peuter en kleuter de weg kwijt op zee !
  Er is speciaal een tweede loodsboot op hen afgestuurd met ervaren personeel die hen terug heeft gebracht.

  De mannen van de 1e loodsboot wisten geeneens dat wanneer je 180 graden op jou kompas aanhoudt, je alleen richting zuid kan varen !

  Dit kan alleen wanneer je amateurs van je eigen soort in dienst neemt die een job moeten klaren, en ook als het om mensen levens gaat !

  Dit is diep triest en zeer triest en begrijp ik de president wanneer hij (alleen) benoemd en ontslaat !


  Maak melding

 12. Van Dijk-Silos denkt dat Bouterse oprecht spijt heeft. Dat heeft ze uit zijn eigen mond gehoord. “Maar hij wilde eerst met de nabestaanden praten.” Er is contact geweest, maar de nabestaanden hebben het verzoek voor een gesprek afgwezen. Het is nu tijd voor vergiffenis, vindt Van Dijk. Dan kan Suriname verder gaan in vrede en harmonie.

  Publicist Theo Para vindt de opvattingen van Van Dijk-Silos een diskwalificatie van haar positie als juriste. “Ze stemt in met een daderswet: een inbreuk op de onafhankelijke rechtsgang en de rechtszekerheid.” Het plan voor amnestie is volgens hem partijpolitiek van de coalitie van Bouterse. “De hoofdverdachte gaat een wet bekrachtigen die hem van strafvervolging kwijtscheldt.” Para noemt het paniekvoetbal van degenen die bang zijn voor het vonnis in de rechtszaak over de 8-decembermoorden

  @Printa
  Wat heb je aan de zogenaamde Iron lady Silos die amnestie een goed ding vindt voor criminelen?!!
  Hahahaha…alle moordenaars zeggen dat ze spijt hebben na hun daad,maar ze moeten betalen voor hun criminele daad,alleen Iron Lady Silos denkt anders hierover …..


  Maak melding

 13. Van mij mogen zij zelfmoord plegen of mekaar doden, geldt voor alle ezels, ratten en verraders, en sympathisanten van de N.D.P…..


  Maak melding

 14. Brunswijk, zoekt naar een politieke rel om de aandacht op zich te vestigen. Ik ben van mening dat de reikwijdte van haar uitspraak zeer beperkt zijn. Marron geboefte is niets anders een aanduiding van een groep binnen de brede marron gemeenschap, een groep die zich schuldig maakt aan roof, mishandeling, verkrachting, overvallen, enz.

  Gelukkig zijn niet alle marrons, boeven of criminelen. De marron tuinman, de marron arts, de marron bouwvakker, de marron leraar, de marron piloot, de marron tandarts die zich niet schuldig maken aan criminele activiteiten vallen niet onder de benaming geboefte.


  Maak melding

 15. Lekker wel weer, een van de grootste boeven de voormalig bankovervaller Brunswijk zelf maakt zich druk om de betiteling Marron geboefte, het blijft net een “Comedy Capers” alleen een dieptreurige versie voor en door Surinamers


  Maak melding

 16. Let op de DISCRIMINATIE van DORA !

  Zij ziet WEL MARRON-geboefte, maar is BLIND
  voor NDP-GEBOEFTE !

  Waar blijft ONDERZOEK en VERVOLGING DINO B ?
  Waar zijn Onze Diplomatenpaspoorten gebleven ??
  Waarom moest Ons Volk aan terreurgroep
  HEZBOLLAH worden overgeleverd voor GELD ??

  Waar blijf ONDERZOEK en VERVOLGING prof
  ABRACADAMSKI voor verdwenen OW-BUDGETTEN ?

  Waarom geen Onderzoek naar STRAFBARE FEITEN
  bij de Centrale Bank ? VOLK en DNA missen ZICHT OP
  VALUTA-transacties voor vele HONDERDEN-
  MILJOENEN en ZICHT OP BESTAAN en GROOTTE
  van Onze GOUDVOORRADEN !

  Waarom GEEN onderzoek en vervolging naar BUITENLANDERS die in strijdt met de WET, zich
  BEMOEIEN met een MASSAMOORD-STRAFZAAK,
  die nog steeds aanhangig is bij Onze KRIJGSRAAD ???
  (maw BUITENLANDERS die Onze Rechtsstaat
  openlijk SABOTEREN !)

  De ANTI-CORRUPTIEWET is OP BEVEL in de
  IJSKAST beland !

  Binnenkort komt de wet Constitutioneel Hof, OP BEVEL
  ALS HAMERSTUK aan de Orde in de DNA !

  PS : Het Inter-Amerikaans Hof vd Mensenrechten komt
  spoedig met een OORDEEL over de Nep-Amnestiewet,
  dan zullen wij zien WAT voor een KNOPEN-DRAAISTER/DICTATOR-BEDIENDE DORA is !

  MAW : DORA, ZOEK EN VERVOLG ALLE GEBOEFTE !!!
  OF VERDWIJN !!!


  Maak melding

 17. Mul, Jaja en daar. Die vrouw verandwoordelijk voor zeker. Ik neem aan dat als jij dat zo goed weet, de politie het ook weet. Ik zou zeggen oppakken. Of is er geen bewijs, of praat jij ook om te praten ? Of om ergens bij te horen ?


  Maak melding

 18. De belangen zijn groot en mensen beginnen van alles te roepen nu. Er moest toch een antie coruptie wet komen ? Nu hoor je heel wat mensen schreeuwen. Kijk maar goed wie de mensen zijn die schreeuwen. Dat zijn echt niet de mensen die elke dag moeten denken hoe ze aan eten zullen komen om bv hun kids naar school te sturen.
  Hopelijk komt er ook heel gauw een wet dat strafbaar maakt als iemand een ander beschuldigd zonder bewijs dat daar een fikse geldboete op staat. Dan zul je hopelijk merken dat er zinnige dingen worden geroepen ipv onzin.


  Maak melding

 19. Als de advocaat van DiDiBri de gore moed heeft om ander tuig uit de gemeenschap geboefte te noemen, dan kan je daar alleen maar schouderophalend aan voorbijgaan.


  Maak melding

 20. @ Sabatoe Franse
  Van mij mogen zij zelfmoord plegen of mekaar doden, geldt voor alle ezels, ratten en verraders, en sympathisanten van de N.D.P…..
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Voor wat betreft de EZELS,..moet jij dan als eerste hangen idioot !!!


  Maak melding

 21. @ Ram Singh
  Ze is maar een andere riacistiese teef.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  In vergelijking met deze DJA DJA oema,..ben jij een POESIE. jo domme PANNEKOEK.


  Maak melding

 22. @ STRAFU.
  PS : Het Inter-Amerikaans Hof vd Mensenrechten komt
  spoedig met een OORDEEL over de Nep-Amnestiewet,
  dan zullen wij zien WAT voor een KNOPEN-DRAAISTER/DICTATOR-BEDIENDE DORA is !

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  HA HA HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA,.achterlijke PANNEKOEK…nu proberen jullie,en DOMBO LONNY.de zaak een etnische wending te geven,omdat deze mevr …domme LONNY SCHAAKMAT HEEFT GEZET en hij geen kant uit kan.a vrouw kwiens ing na ing koko.


  Maak melding

 23. @Henkes
  Als de advocaat van DiDiBri de gore moed heeft om ander tuig uit de gemeenschap geboefte te noemen, dan kan je daar alleen maar schouderophalend aan voorbijgaan.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Als jij minister Silos kwalijk neemt,dat ze deze schurken boeven bende aanpakt dan heb jij in je waterhoofd het verstand met de omvang en grootte van een ERWT !!!..Laat voortaan de intelligentere deel van het volk reageren,want daar hoor jij jammer genoeg niet bij.


  Maak melding

 24. @ Srafu.
  Jou reacties,zijn altijd van die langabere , retorische koeterwaals gebrabbel en tot overmaat van ramp DOM en ONSAMENHANGEND . pipo !


  Maak melding

 25. @Floyd
  De belangen zijn groot en mensen beginnen van alles te roepen nu. Er moest toch een antie coruptie wet komen ? Nu hoor je heel wat mensen schreeuwen. Kijk maar goed wie de mensen zijn die schreeuwen. Dat zijn echt niet de mensen die elke dag moeten denken hoe ze aan eten zullen komen om bv hun kids naar school te sturen.
  Hopelijk komt er ook heel gauw een wet dat strafbaar maakt als iemand een ander beschuldigd zonder bewijs dat daar een fikse geldboete op staat. Dan zul je hopelijk merken dat er zinnige dingen worden geroepen ipv onzin.

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  1000 % Gelijk FLOYD,..alle respect voor jou objectieve en verstandige benadering,dat is een verfrissing het te ervaren,tussen al deze ongenuanceerde onzin verkopers hier…Jij moet er niet vreemd van opkijken,als zij vanwege je reactie tegen jou gaan lopen schelden,maak je borst maar nat.daarom moet ik mij af en toe heel ff naar hun niveau verkassen,om ze stevig van leer te geven,want alleen die taal verstaan deze PANNEKOEKEN !!!!


  Maak melding

 26. Brunswijk,
  Wie heeft enige jaren geleden een Chinese winkelier te Albina opgedragen $5000 te betalen omdat een Marron brandwonden van vuurwerk had opgelopen? Van wie komen de volgende woorden: “Efu ju no pai, oenoe e go brong a wenkrie.”


  Maak melding

 27. Printa, ik neem Silos niet kwalijk dat ze deze schurken boevenbende aanpakt (lees maar; ik noem ze tuig), ik neem het haar kwalijk dat ze ander tuig uit een ander even schrukachtig politiek nest niet aanpakt, maar integendeel met hen samenwerkt en zelfs verdedigt.

  Printa, gezien je vele aanvallen op andersdenkenden hier op het forum, kan je jezelf beter Printa Sibi noemen, jij doet namelijk je uiterste best om alle kritiek en opmerkingen op DiDiBri onder de tafel te vegen. Maar al hoe hard je je best ook doet, het zal je niet lukken, want DiDiBri zorgt er zelf voor dat men steeds weer iets over hem heeft aan te merken; als het geen moord, diefstal of faciliteren van corruptie is dan houdt hij zich bezig met andere soorten uitspattingen; zie het laatste fimpje van hem op Internet, waarin hij als een doorgewinterde pedofiel eerst een paringsdans opvoert met een klein meisje en hij haar vervolgens kwijlend met zijn geile kop figuurlijk gaat uitkleden, het had een haartje gescheeld of hij had haar terplekke besprongen.

  Printa, als je het filmpje nog niet gezien hebt, dan moet je eens een kijkje gaan nemen op ‘ActionnieuwsSuriname’ op Facebook. Jij zal weer een keer instemmend kijken naar de verrichtingen van DiDiBri, terwijl het beschaafde deel van het Surinaamse volk ervan walgt en zich doodschaamt zo’n staatshoofd te hebben.


  Maak melding

 28. @Henkes..Toen Bouterse vroeger in her leger was in Nederland verkocht hij porno laadjes om wat bij te verdienen..Zijn zoon Dino heeft meer dan 13 kinderen waarvan enkelen met hele jonge vrouwen. De ringtone van bouterse z’n mobile tel is the themesong van de mafiafilm de godfather..Hij is verantwoordelijk voor de dood van tientallen Surinamers. Hij heeft honderden miljoenen gestolen vh land en volk.Nu blijkt dat hij geit op minderjarige meisjes..Hij is een alcoholist en pathologische leugenaar.Wat zegt het over de mensen zoals Printa die hem toch adoreren en verdedigen..Mij zegt het dat die mensen van een nog lager allooi zijn en kennelijk het IQ hebben van een vis stick..


  Maak melding

 29. @Henkes
  Probeer je weer te scoren met een komische dansfilmpje,?ik ben PRINTA,ik prik je neer, met de printa en ik de PRINTA SIEBIE veegt je weg.goed gezien,groot gelijk heb jij,zo dom ben je toch niet PANNEKOEK.


  Maak melding

 30. @ Robinho
  @Henkes..Toen Bouterse vroeger in her leger was in Nederland verkocht hij porno laadjes om wat bij te verdienen
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  “Pastoor” Robinho,heeft zeker nooit porno gezien,ga toch weg jij,dan ben JIJ sexueel gestoord …ha ha haaaaa,HYPOCRIETE halve gare PANNEKOEK !!! haaaaa haaaa.


  Maak melding

 31. @Printa..Jouw kinderachtige reacties met dat hahahaha en pannenkoek gescheld bevestigt mijn vermoeden dat jij het IQ van een vis stick hebt..Zeer zeker heb ik porno blaadjes gezien..Daar hoef ik geen verantwoording over aan jou af te leggen..Maar jij bent zo’n uilskuiken dat je het moraal van mijn verhaal niet snapt. Het feit dat een onder-officier die ook nog een jong gezin in Rotterdam had, illegaal porno bladen verkoopt zegt iets van de man zijn etische inborst. Jij met jouw garnalen hersens zal dat weer pastoraal vinden, maar dat komt kennelijk doordat jij ook wars bent van ethiek en moraal. Jouw niveau is kenmerkend voor de domme massa die alles wat Bouterse en zijn parasieten doen goedpraat. Je bewijst jezelf echt geen dienst om iedere keer weer te laten zien en lezen dat je een principeloze dwaas bent. Is het jou niet opgevallen dat jij veruit de enige bent die op dit forum domheid wordt verweten.Dat komt Door jouw kinderachtig en infantiele puberaLe reacties..Het zijn dwazen als jij die ervoor hebben gezorgd dat Bouterse draagvlak heeft gekregen voor Nog 5. En hoewel ik iedere democratische uitspraak respecteer ben ik mij er van bewust dat de meerderheid het niet altijd moreel, itellectueel en etische gezien, het gelijk aan haar zijde heeft. Daar zijn in de geschiedenis tal van voorbeelden van. Hitler was ooit ook legaal en democratisch aan de macht gekomen. Maar dat zal jij met jouw veterstrik-en zwemdiploma niet weten..!!!!!


  Maak melding

 32. @Robinho,

  Geloof me: printa heeft geen SNARS begrepen wat je met bovenstaande probeert duidelijk te maken.

  printa heeft het IQ van een VIS STICK:

  HUMOR, WOOOOI.
  Maar dat zal jij met jouw veterstrik-en zwemdiploma niet weten..!!!!!


  Maak melding

 33. @printa,

  Zo te zien heb jij je extra december bonus ontvangen van je baas, debiel bouterse, dus hard werken voor jou geblazen per 1 januari 2016.

  Ga zo door EZEL….en hopelijk buk je een keer voor je baaaaas!


  Maak melding

 34. DORA wil boeven ETNISCH “labelen” een
  onbegaanbare weg die tot RACISME leidt !

  Kort en krachtig : DORA, ga OOK ALLE NDP-boeven
  Opsporen en zorg samen met OM voor VERVOLGING !

  HALVE RECHTSSTATEN, FALEN ALTIJD !!!

  PS : Ook NDP-ers aanpakken die STAATS-
  GEVAARLIJKE ACITIVITEITEN hebben gepleegd/
  nog plegen !! (Helpers Dino lopen vrij rond in Sranang !)

  De vorige regering en de president, als HOOFD van
  de regering, hebben AMBTENAREN benoemd !
  ALLEN hebben er bewust voor gekozen de
  PERSONEELS-STOP bij LANTI aan hun laars te lappen !


  Maak melding

 35. @ Robinho,

  Kom regelmatig in kontakt met figuren als printa, en spreken dezelfde taal als printa, en wat dan opvalt is dat ze allemaal aanhangers zijn van die paarse club, en er dus voor gezorgd hebben, dat die moordenaar die ze aanbidden, nog een keer voor 5 kon gaan.
  En als je die gasten volgt, blijken ze in getho, s te wonen, in hutten met golfplaten, waar een blind paard nog geen schade kan aanrichten, en zijn ook nog vaakvan dat figuren met een criminele achtergrond, die niets te verliezen hebben.


  Maak melding

 36. Erg SELECTIEVE aanpak van GEBOEFTE.
  Men zou denken dat ze ook weet waar er nog meer geboefte zit.

  Deze ZEUG zo toch moeten weten dat Marrons geen correcte benaming is van een van de INHEEMSE BEVOLKING.
  Perfect voorbeeld van hoever de EMOTIONELE & SPIRITUELE ontwikkeling van deze ZEUG is.

  En deze mensen moeten als rolmodellen gaan dienen van hoe het nu verder moet met Switie Sranang.


  Maak melding

 37. Aan de Oost-West verbinding zijn twee mannen betrapt op het vangen van vis met een tjasnet.Ze hadden al om en bij twintig kilo zwampvis gevangen.
  Vis en tjas net zijn in beslag genomen en de ILLEGALE vissers moesten een boete betalen of gaan brommen.

  Illegale scaliaans zijn in beslag genomen.Die dregden naar goud in het stuwmeer.De boten zijn intussen weer vrijgegeven.
  Nu kunnen ze doorgaan met goud zoeken in de Sarakreek.
  Welkom in de rechtstaat van opa D.


  Maak melding

 38. Het is inderdaad triest dat het intellectueel en moreel-etisch niveau van een belangrijk deel van de SurinaamsE politici die verantwoordelijk zijn voor het bestuur van Suriname, tot een bedenkelijk laag niveau is gedaald. Corruptie en nepotisme is van alle tijden, de mate en wijze waarop dit plaatsvindt onder de regeringen van Bouterse is van ongekend niveau. Voor een land in ontwikkeling met zoveel productie mogelijkheden is dat zeer desastreus..! Iedere keer als een niet NDP regering de financieel economische situatie van Suriname enigszins weer verbeterd had, maakt de Nationale Destructieve Partij hetgeen is opgebouwd weer kapot dmv corruptie en verkwistend beleid.


  Maak melding

 39. @RobG, bij deze geeft ik jou groot gelijk.

  -In het verleden is ook een onderzoek ingesteld over al die berovingen, omdat men toen ook vond dat de binnenlandbewoners het te bond maken. Men was hierover ook heel erg boos, omdat men vond dat ze gediscrimineerd worden.
  Brunswijk is toen zelfs naar de gevangenis geweest en heeft toen met zijn eigen ogen gezien dat de marron gemeenschap de grootste groep waren die in de gevangenis terecht zijn gekomen.
  roven, moorden, verkrachten en nog veel meer!!!!!

  -Verder moet Brunswijk zijn grote mond nou eens houden, omdat hij geen goed voorbeeld is voor de achterband. Heeft hij niet een bank beroofd in het verleden???

  @Eduard Lupson, als dit waar is mag het voor mij part groots bekend worden om deze man zijn kleppen dicht te laten houden.

  -Belfort heeft alles verkeerd aangepakt. Aan de ene kant gaat hij jongeren vertellen hoe het niet moet, en aan de ander kant heeft hij zaken op de verkeerde en niet juiste manier aangepakt. De pot verwijt de ketel geldt echt voor Belfort.

  -Niet Brunswijk wilde hebben dat de marrons voor het zeggen moesten krijgen bij de Justitie en vooral ook op de afdeling waar al die wapens zijn????ra ra


  Maak melding

 40. @misabitoch
  Erg SELECTIEVE aanpak van GEBOEFTE.

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  ELKE BOEF IS ER ÈÈN,NU IS ER EINDELIJK EEN BEGIN GEMAAKT deze zijn de eerste, PECH JONGENS !


  Maak melding

 41. @R. ECHTER
  IS ER EEN BANKROVER IN HET SURINAAMS PARLEMENT?
  ZO JA,WAT I S ZIJN NAAM……
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Ik weet het,dat is de man voor wie PANNEKOEK HENKES,het opneemt…>>> Lonny.


  Maak melding

 42. Printa,

  Zeggen tegen je medeposters, dat ze moeten hangen, is een brug tever.
  Dit soort dingen zeg je gewoon niet en zeker niet vanuit Nederland, want je bent niet eens een “echte” Surinamer.
  Je bent even vergeten wie je bent en waar je woont.
  Hou je gedeisd als je niet in Suriname woont.


  Maak melding

 43. Ik heb in mijn werkzaamheden de afgelopen 5 jaar veel zaken moeten doen met ministeries en overheidsdiensten waar ABOP mannen en vrouwen op hoge posities zaten dier er alleen maar zaten op basis van politieke en/of familiebanden. Totaal ongeschikt voor hun functies.”

  Om 11.00 uur in de ochtend zaten ze al thuis

  Lui en corrupt en nog een grote bek ook. Ik denk dat deze minister groot gelijk heeft met haar omshrijving van ‘Marrron-geboefte


  Maak melding

 44. @Robinho,…manu…Henry…Henkes,..jullie hebben 1 ding gemeen,dat is die DOMHEID…jullie beledigen het volk omdat men niet op jullie favoriete boeven gestemd hebben,iedereen is dom jullie zijn slim,maar jullie zijn zulke EZELS,en leven in de hoop op een geregelde baan ,dat met deze regering verkeken is.dat jullie alleen maar op rancune uit zijn.wanneer gaan jullie naar het plein om te protesteren,doe dat dan halve gare pannekoeken.


  Maak melding

 45. @Henk Molenaar ! …..Hiep hiep hiep HOERAAAAAA,.PANNEKOEK ..HENK MOLENAAR is overgelopen.[geregelde baan gekregen?]het werd tijd,boeven gaan en nieuwe komen.pannekoeken zijn makkelijk om te kopen.succes.de plotselinge koerswijziging is redelijk verdacht mie mang ! ineens vindt meneer pannekoek ,.minister Silos geweldig.eindelijk bekeerd,wie volgt ?..Domme Henkes ?niet allemaal tegelijk aub.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  @Cochise.De moraalridder/pastoor nr 2,tevens helderziende,en als klap op de vuurpeil PANNEKOEK !!


  Maak melding

 46. @ Printa..Ik zal niet meer reageren op jouw postings, want ik heb het idee dat jij een megalomanè gek bent die voer is voor psychologen..Je slaat Door en reageert als een psychiatrische patiënt. Inhoudelijk heb jij geen steekhoudende argumenten waardoor je alleen ongepaste en emotionele reacties post. Ik wens je veel succes en vergeet vooral niet je pilletjes optijd in te nemen..


  Maak melding

 47. De marrons hebben zichzelf gecriminaliseerd, ze kunnen beter eerst in de spiegel kijken en niet hypocriet lopen te doen door nu slachtoffer te spelen!!! Santa Boma zit helemaal vol met marrons dus waar praten we over!!! Belfort heeft opzettelijk besmette figuren toegelaten tot het KPS, terwijl de korpschef ze had geweigerd!!! de Aboppers kunnen beter hun mond houden en hun achterban liever de normen en waarden van de maatschappij bij brengen!!!


  Maak melding

 48. Hopelijk wordt het Kiesstelsel snel aangepast zodat de Abop max 1 zetel krijgt. Hun smoel zal dan gelijk gesnoerd zijn!!! De Abop heeft Su helemaal geen moer te bieden, dat hebben we afgelopen 5 jaar kunnen zien!!! Al hun ministers waren stuk voor stuk niet capabel!!!


  Maak melding

 49. Brunswijk heeft echt gelijk zij heeft deze Job gehad voor wat ze heeft gedaan bij de verkiezing ze had zo veel tijd nodig en toen heeft ze wat gedaan voor de ndp van bouterse en ze hadden gewonnen bij de ndp ligt het altijd aan de anderen nooit aan hun zelf voor al die gek misikeba die is nog gek dan de rest ik geef brunswijk echt gelijk en laat hij het vuur maar goed warm maken want er klopt helemaal niks van deze hele paarse rotzooi


  Maak melding

 50. @ Counter,

  Kun je in het kort aangeven wat de NDP ministers hebben gedaan.
  En wat ze in de nieuwe regering tot nog toe hebben gepresteerd behalve het dagelijks voorlezen van voornemens en beloften en het “ontheffen” van mensen.


  Maak melding

 51. STOP het domme ETNISCHE geleuter door
  benoemde ambtenaren, als
  MARRON-GEBOEFTE aan te duiden !

  Pak problemen en corruptie van alle partijen aan !

  Of willen wij voortaan zaken alsvolgt weergeven ???

  Het CREOOLSE STADSGEBOEFTE van de NDP
  heeft vlak voor de verkiezingen RUIM VIERDUIZEND
  nieuwe CREOOLSE STADSGEBOEFTE-AMBTENAREN benoemd !

  GEEN VAN HEN VOERT WAT UIT ! ALLEMAAL
  CREOOLSE STADS-GEBOEFTE NIETSNUTTEN !

  PS : Trap niet in racistische vallen die de veroorzakers
  van het Faillissement van het land, voor u zetten !


  Maak melding

 52. Wat Brunswijk heeft gedaan is niks anders dan herhalen wat al tientallen jaren al gedaan is door andere bevolkingsgroepen of Clans.
  Alleen is het wel zo dat de deze inheemse samenleving nu voor de eerste keer aan de beurt is gekomen. En men leert snel.
  Ik heb ook in mijn familie mensen die nauwelijks kunnen lezen en schrijven maar wel met drie balpennen in de zak rond lopen en ook nog eens veel invloed hebben.
  Ze weten precies welke mensen te koop zijn met “Roti & Doksa & Black-Blue-=Green label”.
  Mensen die geen HBO of Academische studies hebben voltooid lopen rond als directeur. Daarbij weten ze ook heel goed dat ze maar korte tijd hebben om hun zakken te vullen. Suriname heeft geen financieel – Economisch probleem maar Suriname heeft Menataliteit & Gedragsprobleem.
  De rottigheid begint net als bij visbederf in de kop. De rottigheid van Suriname begint ook in de TOP (KOP).


  Maak melding

 53. Counter, ik ben het met je eens dat de leiders van ABOP niet deugen, maar kan je me vertellen in welk opzicht hun waarden en normen verschillen van die van de leiders van de grootste politieke partij, die het nu voor het zeggen heeft in Suriname? Je bedoelt toch niet te zeggen dat de ABOP zich zo snel mogelijk moet aanpassen aan de normen en waarden die heersen in de NDP?


  Maak melding

 54. -Op Starnieuws is er een tekst te lezen over de marrons/ABOP ect.

  -Wat mij opvalt in deze tekst is duidelijk hoe deze groep in een slachtofferrol zit. Dit omdat als er iets gebeurt bij deze doelgroep altijd het verleden op een manier naar voren gebracht wordt waarvan ik denk is het nu nodig terwijl men met problemen zit.?
  Denk nu aan vooruitgang en niet steeds wat in het verleden gebeurt is.

  =Wat ik jammer vind is het feit dat men niet kijkt hoe zaken verkeerd zijn gelopen en waarom men niet meer de ABOP verder wilt. “”””een ander heeft het weer gedaan””””

  In en in triest. Vooruitgang heb je zelfs in handen.


  Maak melding

 55. Deze sterke Vrouw heeft gelijk laat Brunswijk ons een eerlijk Abop aanwijzen maar die bestaan net als alle VHP bestuurders op papier. Het is een stelende ratten bende . dit geld ook voor de NDP, NPS en PL. de Stelende toppers zijn ABOP en VHP.


  Maak melding

 56. @Mul
  @ Milton,
  je zwaait de loftrompet voor Dora , Dorine of whatsoever.
  Deze geweldige a……. is toch moeder van één van de crimineelste zonen. Informeer in de omgeving Tourtonne,
  Maretraite, wie de grootste gokker en bedrieger aan de goktafel is. De pot verwijt de ketel !!!!!!!!
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Jij hebt wat geroddel gehoord,en gooit het direct in de ether DOMME EZEL.!!!!…Typische EZEL gedrag !!


  Maak melding

 57. @Henk Molenaar
  PRINTA.krijgt elke weekend vrij om jou aan te pakken,en dat doe ik graag ,ik zal jou altijd op je nummer zetten ik weet dat je bang bent voor mij ,..PANNEKOEK !


  Maak melding

 58. @Robinho
  @ Printa..Ik zal niet meer reageren op jouw postings
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Goed besluit van jou,… op jou retorische gelul, en keukenmeid geschreeuw en gegil heb ik geen zin om serieus te reageren.je bent van een niveautje lager als PRINTA..kleine PANNEKOEK.ga met jou gelijken bekvechten moeve !


  Maak melding

 59. @manu
  @ Robinho,

  Kom regelmatig in kontakt met figuren als printa, en spreken dezelfde taal als printa, en wat dan opvalt is dat ze allemaal aanhangers zijn van die paarse club
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  In dit geval, moet ik jou toch wel voor een keer gelijk geven domme EZEL ,..en wil je weten waarom ? REVO hoort bij REVO,..en jullie PANNEKOEKEN horen bij de PANNEKOEKEN zo simpel is het…gesnopen ??


  Maak melding

 60. Maken jullie je NIET druk omtrent het wezen met de bijnaam ” PRINTA “. Het staat overtuigend vast dat er bij hem/ haar een segment ONTBREEKT op de 15e CHROMSOOM !!!

  Het wachten is nu op de reactie van de ” PAARS GETINTE HAPPY PUPPET ” aka ” PRINTA “.
  ” Chavéz ” is waiting for you !!!

  Hälsningar ! Chavéz ( vanuit Paramaribo )


  Maak melding

 61. Brunswijk kan nu beter gaan vragen hoe het zit met de antecedenten van het nieuwe waarnemende hoofd van de CIVD.

  Dit met de vraag of Minister Silos van Dijk geen wettelijke middelen heeft deze benoeming tegen te houden aangezien het Suriname nu tot een Misdaad Paradijs gaat maken.

  Let op wat er gebeurt als dit door dringt bij Interpol en bij buitenlandse regeringen. Er wordt geen gevoelige informatie meer gedeeld zolang meneer Jannash in deze positie is.

  Bierviet zat er om Santohki te pesten nu blundert de president in het kwadraad


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.