VHP: geen rechtvaardigheid, welvaart en welzijn in 2016

51

PARAMARIBO, 1 jan – Reden is er niet te verwachten dat de regering Bouterse in 2016 rechtvaardigheid, welvaart en welzijn zal brengen voor de samenleving. Dit stelt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi. De situatie nu laat weinig ruimte voor optimisme. Surinamers zullen het vooral van elkaar moeten hebben.

“In 2016 zullen wij de sociale verantwoordelijkheid die wij ten opzichte van elkaar nemen, daarom meer tot uitdrukking moeten brengen. Adviseer uw kinderen, buren, vrienden en familie hoe ze het beter kunnen hebben. Ondersteun zo mogelijk waar financiële nood heerst”, zei Santokhi tijdens de jaarafsluiting van de Verenigde Hervormings Partij. Mensen die het wat beter hebben zullen anderen de weg moeten wijzen.

De solidariteit, het elkaar schragen is waar de doorsnee Surinamer het uiteindelijk van zal moeten hebben. “Het wordt een jaar van bezuiniging, de buikriem strakker aantrekken. Pijnlijk is dat grote delen van de kiezers daar niet verantwoordelijk voor zijn. De samenleving weet waar het mis gegaan is met het beleid, ondanks vele waarschuwingen. Juist dat volk moet het gelag betalen”, aldus Santokhi.

Bekijk ook:

51 REACTIES

 1. BLAO BLAO BLAO,…ZOALS ALTIJD,van de ” PANNEKOEK” eerste klas !!..waar is zijn collega HENK [dombo] MOLENAAR gebleven,..en niet te vergeten DOMMIE RAY.


  Maak melding

 2. Goedemorgen en de beste wensen aan iedereen.
  Welkom op het forum en vergeet de spelregel niet.
  Een ieder behandelen zoals jij ook behandeld wil worden.
  Ik vertrek op 12 jan.2016 naar Suriname en zal ongeveer een maand afwezig zijn.
  Ben van plan om daar te gaan vestigen dus oriëntatie is heel belangrijk.
  Aangezien ik een Economische vluchteling ben en een toerist in Nederland wil ik gaan kijken of ik mij daar kan aanpassen.
  Ben afgelopen jaren tenminste een keer per jaar geweest dus veel gezien en meegemaakt.
  Let wel dat ik vooralsnog ga kijken???.
  Wees kritisch en probeer niemand belachelijk te maken op dit forum.
  Respect heeft niet iedereen maar wees je zelf en probeer het af te dwingen.
  Ik weet dat het voor sommigen heel moeilijk is .
  Tot slot broeders en zusters hoe je draait of keert wij zijn en blijven Surinamers.
  De meeste zullen het hiermee niet eens zijn omdat ze een Nederlandse paspoort hebben en vergeten zijn waar hun roots liggen.


  Maak melding

 3. De verstandige en rechtgeaarde Surinamers begrijpen de boodschap van de Heer Santokhi. Surinamers die nog iets goeds verwachten van regering BA zijn niet goed bij kronto ede.


  Maak melding

 4. Met deze toespraak van dhrSanthoki, kan het volk nog iets mee, maar als je die onzinnige nieuwjaarsboodschap van die moordenaar moet aanhoren die constant in herhalingen valt over werelwijde crisis waarin we ons in bevinden, waardoor het minder goed gaat in ons land, dat verhaaltje en al die leugens er omheen, maakt, dat hij zichzelf en het volk belachelijk maakt.
  Dit land moet heel snel van deze volksmisleider en moordenaar af.


  Maak melding

 5. Nutteloze toespraak van Santokie. Zijn stemmers wisten dit al lang en de NDP-stemmers zal het worst wezen. Ipv dat Santokie of z’n partij een hulpfonds opzet bvb om z’n arme aanhangers te helpen, laat hij het alleen bij woorden.


  Maak melding

 6. Veel succes en laat aub weten hoe het je vergaan is. Op d w t . C o m. Is in een column te lezen geweest het relaas van mensen die hun energie in Suriname hebben proberen te steken. Iedereen weet natuurlijk wat de fout van de ander geweest is. Een van de probeerders ging na twee jaar gedesillusioneerd terug naar Nederland en wellicht een ervaring rijker. Mijn eerste idee is dat Surinamers niet in hun eentje maar in groepsverband moeten proberen iets op starten in Suriname en zelf hun eigen klanten gaan kweken. (De column heb ik gisteren 31-12, gelezen).


  Maak melding

 7. Ik ben van mening dat hier ook een taak is weggelegd voor de Sanatan Dharm.Het wordt tijd dat Nannan Panday de oplichters binnen zijn priesterraad aanpakt.Deze oplichters eisen veel geld om ceremoniën bij mensen thuis te verrichten.Een berucht voorbeeld is pandit P van Welgelegen.Als Nannan Panday deze bandieten niet aanpakt zal; het bergafwaarts met zijn gemeente gaan.Het is nu tijd voor de Sanatan Dharm om voor de minstbedeelden in de samenleving op te komen!
  Nannan Panday toon je ballen of verdwijn!


  Maak melding

 8. Ronald aan het stuur.

  De aanhangers van de santokie is arm volgens jou,
  dus de aanhangers van de NDP is rijk.
  Maar waarom staat je familie te schelden bij de EBS kassa,dat
  de stroom factuur niet te betalen is, evenzo bij de SWM.
  Gebruik dan geen water om je ondergoed te wassen !!!!!!!
  Lagere school niet afgerond zeker !!!!!
  De groeten aan je familie en NDP


  Maak melding

 9. Amernath

  Wellicht is het beter als jij je aansluit bij dominee steve meije,
  de dominee en raadgever van Bouta.
  Deze steelt niet, NEEN !!!!!! Hij krijgt GRATIS SRD 6000,00 van het volk.
  Ook de lagere school niet afgerond ????????
  Kijk eerst de splinter in YOUR BIG EYES


  Maak melding

 10. Wordt een heel lastig verhaal als Surinamers het vooral moeten hebben van de solidariteit van een ander.
  Daar zijn wij namelijk niet sterk in en dan druk ik mij heel voorzichtig uit.

  Printa heeft van 2015 weinig geleerd en heeft waarschijnlijk ook geen voornemens.
  Hij blijft maar schelden vanuit Nederland en heeft volgens mij geen enkel idee, wat er hier gaande is en hoe Suriname eraan toe is.
  Je zou haast medelijden met hem krijgen.


  Maak melding

 11. Santokhi we zijn moe aan te horen jaar in en jaar uit hoe wij braaf moeten zijn en alle begrip moeten opbrengen voor de vele tragedies die de incompetente ndpers ons bezorgen ..Wij zijn de slachtoffers en niet de ndp!
  Zij pronken met amnestie en zijn bezig met vergiffenis tegen de wil van ons allen.
  Wij zijn absoluut niet degene die alle onheil van de ndp moet zitten verdragen ,wij moeten ons juist bevrijden van de ndp epidemie!!
  Aangezien jij jezelve nog niet rijp geacht vindt om het gevecht samen met ons te vechten sluit ik mijn liever aan achter Somo in de rij die weet hoe een gevecht te leveren en het te winnen!Nu is het geen tijd voor emotionele toespraakjes maa voor acties !!


  Maak melding

 12. @Printa
  Zodra jij je mond open doet komen de meest onmogenlijke woorden eruit,bijna zo onmogenlijk als de woorden van Santokhi!
  Kijk Santokhi wil de nice guy spelen maar het volk is intussen moe en goed ziek van de ndp en je lijder bouta.
  Toen ik zei eerder dat als het een Somo kost om te winnen dan maar Somo,maakte ik toen geen grapjes en maak ik ook geen grapjes vandaag.
  Hup,hup,somo.
  Wij zijn jou niet die zich verplicht voelen achter 1 lijder aan te rennen vastgeplakt met cetabever.Wij gaan voor het beste ,iemand die geen praatjes bezorgd maar iemand die acties onderneemt
  Somo is in vele opzichten beter opgewassen voor deze job namenlijk”BEVRIJDING van het surinaamse volk!


  Maak melding

 13. @Amarnath
  Zolang jij die bandieten in je huis toelaat ben jij verantwoordelijk en niemand anders.
  Zij houden toch niet een pistool bij je slapen?Neen je nodigt ze uit ,uit je Eigen vrije wil.
  Suriname heft geen GELOOFOORLOG nodig.


  Maak melding

 14. Mijn oprechte vraag? Hebben de politieke partijen waarmee Santokhi in het verleden de regeermacht uitoefende tijdens hun regeerperiode wel rechtvaardigheid, welzijn en welvaart voor de bevolking gebracht?Ik denk van niet. Deze kerels schromen er niet voor om van versleten retoriek gebruik te maken.


  Maak melding

 15. @RobG
  Prent het voor eens en altijd in je kop dat Santokhi nooit de prewsient is geweest. Hij was een man van de Cicad en dankzij werd de crimineel en vriend van je lijder R.Khan aan Amerika uitgeleverd.Heden zou dezelfde R.Khan minister zijn van iets want bij de ndp zijn de wonderen de wereld nog niet uit.Venetiaan die heeft het goed gedaan met het opruimen van alle puinhoop die hij geerfd had van bouta,stel je voor je lijder weet geen raad hoe zijn Eigen puinhoop op tye ruimen. Wel is hij de haantje de voorste om zijn vinger naar anderen te wijzen. Volgens hem is de wereld niet goed behalve hemzelf.


  Maak melding

 16. Amarnath,

  De arme hindostanen moeten moslim worden. Dan komt de Imam gratis langs om ceremonien uit te voeren.
  De arme hindoeproester denkt dat ceremonie betekent zeer veel monie.


  Maak melding

 17. @Ronald
  Bizar dat de ndp soortgenoten juist stelen bij de arme hindostanen thuis. Ons traliewerk voor onze huizen en ramen is bedoeld voor jou soort NIET WELKOM hier wil het tralie werk zeggen..En bovendien occuperen de hindostanen niet. Zij worden juist opgeschrikt door hun nieuwe buurman op hun erf die vrolijk maaedeeld aan de perceel eigenaar ‘happy new year’ of gewoon ;goeie morgen buurman’..


  Maak melding

 18. Als het hoofd van het internationaal monetair fonds aangeeft dat wereldwijde economische groei zal tegenvallen in 2016.
  Hoe kan jij als president uitspraken doen van Problemen zijn van tijdelijke aard. ( starnieuws )


  Maak melding

 19. Ray, je hoeft me echt niet uit te leggen dat Santokhi geen premier is geweest. Hij was geen premier, maar binnen de VHP was hij de voornaamste figuur die het beleid van de regering Venetiaan mede bepaalde.

  Hij is mede verantwoordelijk geweest voor het volk onvriendelijk beleid van Venetiaan. Trouwens het is geen heldendaad van Santokhi geweest om Roger Khan aan de Amerikanen uit te leveren. Santokhi had geen keus omdat hij onder druk van een Amerikaans bevel aan hem gericht, genoodzaakt was om Khan uit te leveren. Alleen Poetin is niet bang voor de Amerikanen.

  Venetiaan heeft helemaal geen geweldige klus geklaard. Hij mocht bij zijn aantreden een beroep doen op de Hollandse verdragsmiddelen. Het was geen helemaal geen geld van Suriname, maar geld van Nederland wat Venetiaan gebruikte om de staatskas te vullen.


  Maak melding

 20. @Ray
  Dombo RAY,..Luister,als jij met SOMMO aankomt,dan heb jij een stel hersenen,ter grootte van eenGROENE ERWT…dan neemt niet eens een EZEL jou meer serieus doorgedraaide uilskuiken.


  Maak melding

 21. @Cochise
  Mijn voornemens zijn geen bla bla bla zoals jij.maar om redie moesoes,en ANTI SURINAMERS,aan te pakken.daar ben jij ook 1 van,ANTI SURI.!


  Maak melding

 22. @Koos
  Geitebrijer Printa meld zich ook aan poort met zijn stronterij. Deze lapzwans is nog beneveld van de alcohol en drugs.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Sorry voor jou,TANTE KOOSJE,maar ik ben van een iets hoger niveau als jou.dat is 1000.% oke ?


  Maak melding

 23. @Ray
  Je hebt gelijk ,maar soms heb je een pandit nodig bij het komen te ontvallen van een familielid.
  Weet je wat er dan gebeurt?
  Als een grote drugshandelaar van de Kwattaweg bent geweest komen de pandits als aasgieren (tingi fowru’s) op je af,maar ben een hardwerkende landbouwer geweest dan zijn de pandits nergens te bekennen.


  Maak melding

 24. Printa,

  Integenstelling tot jij woon ik niet in Nederland, maar in Suriname en met veel plezier.
  Ik ben Surinamer en ik voel mij Surinamer.
  Ik ben niet anti-suri, maar ben wel tegen de regering Bouterse, omdat die er een potje van maakt.
  Verder wens ik jou ondanks onze verschillen van mening een mooi 2016 in het koude Nederland.


  Maak melding

 25. Ray,veel van de inbrekers zijn drugsverslaafden. Deze personen zijn het slachtoffer geworden van de praktijken van Hindoestanen de grootste drugsbazen/drugsdealers van Zuid-Amerika.Als de Surinaamse belastingdienst belastingen kon heffen op de drugsvermogens van deze drugsbazen,had Suriname helemaal geen begrotingstekort.Laat dit ook tot je doordringen. Santokhi is helemaal geen held geweest door Khan uit te leveren.Santokhi draait het hoofd weg als het gaat om de drugspraktijken van de eigen achterban.


  Maak melding

 26. Wel heer Santhoki,
  Was was er aan de hand in Suriname voordat Bouterse de president werd?. Het land was stuurloos en uw VHP bende liet zelfs protesterende studenten mishandelen. Mungra die in Nickerie en in Paramaribo met medeweten van juspol met minderjarigen kon rotzooien, notaris Soerdjbali….en ook sommige andere notarissen maakten valse aktes aan de lopende band voor een beetje geld ondertafel en wat deed u als regering, als overheid? u maakte van Soerdjbalie voorzitter van de klachtencommissie.Soerdjbalie heeft hierop volgende jaren alle klachtbrieven vernietigd en jullie VHP bende wisten ervan.

  Kom mij niet vertellen hoe goed jullie het allemaal deden met jullie gekloot over rechtvaardigheid.

  Wat te denken van het Hof van Justitie onder het bewind van de VHP kliek, een grote rotzooi was het. Sterker nog, de overheid was ermee bezig om van oplichters als notaris Soerdjbalie rechter te maken.

  Hoe ziek zijn we dan met elkaar in Suriname om nu te oordelen over regering Bouterse?

  Bouterse kan niet toveren, VHP/ Nieuw Front regering kreeg al die jaren geld van Holland en presteerden nog stukken minder dan wat Bouterse gepresteerd heeft zonder de geldstroom uit het pedofiele Holland.

  Op deze wijze laat Santhoki juist zien dat hij in staat is het Surinaamse volk te indoctrineren, geheel met valse verwijten.

  Ik vind dat het volk nu even door de zure appel heen moet bijten en Bouterse wederom straks een nieuwe kans gaat krijgen. Deze situatie heeft Bouterse niet veroorzaakt, de hele wereld ligt op haar gat door de crisis. Deze moeilijke situatie is dus voor tijdelijk.

  Mensen laat u niet gek maken door figuren als Santhoki, deze man is het niet waard, want Santokhi staat te popelen om zijn hele familie en vrienden groep bij de overheid te werk te stellen. Vriendjes politiek en verkankerde narcisme en egoïsme.


  Maak melding

 27. @Samira
  Het verbaasd me al jaren niet meer dat de hindostanen de schuld krijgen voor het zielige bestaan van andere bevolkingsgroepen in Suriname. De hindostaan werkt in zijn vrije dagen op zijn kostgrondje,de kinderen gaan naar school tenminste degenen die verder willen schoppen in het leven,en dat is het overgrote deel van de hindostanen waar integenstelling tot de afrikanen liever ervoor kiezen niet naar school tegaan en niet te werken.Zij ocuperen an de hindostanen die niet bang zijn voor werk, Dankzij de hindostanen krijg jou sort ook nog kinderbijslag en aov gewoon omdat wij de hindostanen de grootste groep zijn die belasting afdragen aan staatskas,jullie integendeel zijn altijd blut,skaar.Jullie stelen van de hindostanen ,het is zoeken naar een naald in een hooiberg als je beweerd dat de afrikanen door de hindostaan wordt beroofd.Wel wedoen deze moeite niet aangezien ze niks in huis hebben.Deze mentaliteit van de afrikanen gaat niet veranderen . Straks vieren ze ook nog Blakaman day,gewoon voor zomaar, betekent 1 dagje verloren.
  Santokhi is nooit de president geweest. Gelukkig kwam hij niet met decreten op ons af en druktew hij zijn wiol niet op0 ons, Dankzij hem werd R.Khan overgelevrd aan Amerika,de ndpers wilden hem liever in Suriname hebben als vriend en het liefst als minister.Santokhi heft het process van 8 Dec 1982 op gang gebracht ,een hele prestatie voor wat iknoem moed en durf en toen kwamen de ndpers met sandew hira de idioot die gulis met het geven aan amnestieaan criminelen.
  Als jij iemand wil uitschelden voorjou zielige situatie dan moet je de hindostaaqn niet zitten uitschelden, Scheldt dan AARON uit die tegen alles en iedereen toch met zijn onafhankelijkheid kwam. Het heeft niks goed voor ons gebracht maar destruktie en bouta!
  Venetiaan heeft het zwaar gehad want hij moest de puinhoop achtergelaten door je baasje opruimen,stel je voor wat het allemaal kost,je baasje is niet eens in staat zijn Eigen puin op te ruimen!Ventiaan heeft zijn regeer termijn afgemaakt zonder amnestie en zonder naar vergeving te smeken bovendien had hij geen sandew hira achter zich die judge en jury aan het spelen was.
  Santokhi is een man van recht en wet ,van jou baasje kunnen wij dit helaas niet zeggen ,zo please kom jou baasje niet met santokhi vergelijken!


  Maak melding

 28. Ach,kijk daar hebben we linglongetje weer,die is weer eens bezig te smeken voor een kans voor zijn baasje!
  Hai Baja sandew hira die vergeeft en linglong die bidt voor nog de zoveelste kans.
  Liever heet de ndp voortaan dendp SMEEKGROEP,iedereen bij deze ndp loopt te bidden en smeken!!


  Maak melding

 29. Dombo wie heeft Suriname vernietigd Het zijn de Creolen.
  In nickerie door staking heeft Bruma de bloeiende suikerplantage stil laten leggen.
  In Commewijne heeft hij het zelfde gedaan vernietiging van het land.
  Onafhankelijkheid gewild en gekregen.
  Hou nou op met je lulverhaal over Hindoestanen jouw achterlijke klootzak.
  Kijk wat Bruma,Aron van Suriname nu gemaakt hebben.
  Door te stellen landgenoten wees gerust alles komt in mijn zak terecht.linglong je naam zegt het al dat je een grote lul bent.
  En deze forum misbruikt om onze broeders Hindoestanen of Creolen uit elkaar te houden.
  Je bent een racist zonder hersens.
  Wij laten ons niet uit ons veld slaan door een junkie als jij.


  Maak melding

 30. Ik bedoel,
  iederen bij de ndp loopt te bidden en smeken naar /om vergiffenis ,van baasje tot volgelingen en sandew hira.Wel iets waarop je nooit trots op kan zijn. Gelukkig hoven wij,de rest dus,dit niet hoeven te doen.
  Hoera voor ons.


  Maak melding

 31. @Samira
  Santokhi heeft R.Khan uitgeleverd aan Amerika waar in tegenstelling tot je baasje hij niet in staat is gebleken zijn zoon terug te krijgen uit Alcatraz. Die moer zegt..dino wie,welke dino,…hahahahaaa


  Maak melding

 32. Ray, de meeste mensen die in Nederland en het buitenland vastzitten vanwege een drugsgerelateerde misdrijf zijn Surinaamse Hindoestanen. Doe je dus niet zo netjes voor.Geef dus niet alleen andere bevolkingsgroepen de schuld. Ook degenen die zich schuldig maken aan dit soort misdrijven zijn onze landgenoten, dus ook Suri’s.


  Maak melding

 33. Ronald Samira is een frustreerde vrouw.
  Ze moet haar frustraties kwijt na de vele relaties die ze gehad heeft vandaar haar reacties.
  Ze is ook gedumpt door die hindoestaanse man omdat ze vreemd ging.
  Zielig uitschot is dat.


  Maak melding

 34. @Samira
  Laat je een beetje onderwijzen over drugscriminelen in suriname. Als jij het nog niet wist…wel een drugs-en wapenhandelaar is de lijder van Suriname en hij is geen hindostaan.
  En Perkash heeft gelijk…je bent een gefrusteerde vrouw!


  Maak melding

 35. @Ronald
  Voor heler moet je voor de volle 100% bij bouta thuis zijn en voor 99.9% bij Samira thuis
  Zo baasje bouta zo volgeling gefrusteerde Samira.
  Hahahahaaaaaa.


  Maak melding

 36. Perkash,wat is jouw probleem? Jij bent vanuit de cultuur opgevoed om de baas over een vrouw te spelen.Ik laat me niet frustreren door achterhaalde regels die door de cultuur worden opgedrongen.Wil je soms eerwraak op mij plegen omdat ik mijn mening geef over de harde dagelijkse waarheid binnen onze groep.Trouwens waarom zou ik mij als vrouw laten onderdrukken door onze eigen mannen, terwijl er binnen de andere groep mannen zijn die een vrouw waarderen en lief voor haar zijn.Ga je ervoor zorgen dat ik wordt verstoten?


  Maak melding

 37. Een waarheid als een koe. Tijdens de NDP periode is de drug gemeen goed geworden. Wie heeft de drugs in Suriname ingang doen vinden? Door wie werd Boerenveen op pad gestuurd die in Amerika aan het leuren was met drugs. Weet niet welke bevolkingsgroep het meeste in de gevangenis zit wegens druggerelateerde criminaliteit in het buitenland? Maar weet wel welke soort in Suriname in het gevang zitten. En onze Boerenveen was zeker geen Aziaat. De elite van de NDP/militairen hebben niet alleen voor gezorgd dat drug gemeen goed in Su is geworden, maar ze hebben ook het land leeggeplunderd. Zie de vele miljoenen die ze op buitenlandse rekeningen hebben gedeponeerd. En trouwens misbruik, machtsmisbruik , illegale praktijken van elke bevolkingsgroep of individu moeten we hard aanpakken in Su. Want ze zijn allemaal vijanden van het volk, deze misdadigers. Ook de witte boorden criminelen, en ook onder Hindoestanen moeten ze worden aangepakt. Eigenlijk zou een wetgeving in Su moeten komen, waarbij de vermogenden moeten kunnen aantonen hoe ze aan hun vermogen komen. Ook bij de NDP.


  Maak melding

 38. toki vertelt sprookjes ,deze gehele vhp verenigde hindoestaanse partij heeft jaren de kans gehad om orde op zaken te stellen maar ze blekewn steeds corrupt te zijn .ze doen niets in lands belang maar doen in eigen soort belang .
  wanneer worden deze gasten wakker vraag ik mij af .de regering bouterse heeft op bepaalde punten steken laten vallen en dat neem ik pero bouterse persoonlijk kwalijk.niet omdat de pl en de vhp corrupt bezig waren heeft dat een vrijbrief dat anderen b.v een aantal ndpers ook die zelfde pad op moeten gaan .bouterse is mede schuldig aan dit wan beleid . ik vindt het een en al triest dat er nog geen een corrupte boef voor het gerecht is gedaagd en dat steekt mij.ebs,telesur en nog een paar andere bedrijven waar corruptie welig tierde .ongeschoolde krachten waren die posten aan het beheren ,ik vraag mij af wat er nu gaat gebeuren .een sooitje allemaal .mijn hart bloedt .ik ga niet beweren dat bouterse niets goed heeft gedaan ,verre daarvan ,wel degelijk hebben zij prestaties geleverd maar dat is geen vrijbrief om corruptie te gaan plegen en steeds maar roepen dat men met bewijzen moet komen ,dat land gaat op die manier kapot deze deze corrupte figuren .
  oppositie deugt niet ze hebben hun kwaliteiten bewezen zie abop,pl,vhp.schande wat je allemaal moet lezen en mee maken .ding mang schaamteloos ,normen en waarden zijn echt zoek in mijn land .echte banana republiek .dit land heeft geschoolde krachten nodig en geen loyalisten die posten bekleden .,ik heb het hier dan over alle politieke partijen die dit doen niet enkel de ndp .zie hoeveel lands dienaren er rond lopen en dik betaalt worden voor het niets doen .allemaal verliespost ,en dan horen dat ambtenaren 35 en 40 dienstjaren hebben .ik vraag mij af wat ze hebben gedaan in al tientallen dienst jaren voor dat land .meer dan de helft van deze mensen kunnen naar huis allemaal verlies post .


  Maak melding

 39. Ronald, je komt echt niet snugger bij me over hoor. Mannen uit de andere groepen gaan toch het meest om met vrouwen uit de eigen groep. Je weet toch zelf dat het in onze groep ten strengste is verboden voor vrouwen om een relatie aan te gaan met mannen uit een andere groep. Ik heb gelukkig veel Hindoestaanse vriendinnen die nu relaties hebben met creolen, Javanen, Indianen. Ik hoop dat meer vrouwen uit onze groep dit zullen doen.


  Maak melding

 40. Samira,

  Je kunt je lusten flink botvieren met mannen uit andere groepen, maar wat heeft de wereld eraan wanneer je dogla’s achterlaat? En wat moeten die dogla’s geloven? Jouw godsdienst of die van hun vader of niks of een mengelmoesje wat nergens toe leidt?
  Overigens, tot welke groep denk je dat ik behoor?


  Maak melding

 41. Ronald

  Samira,

  Hoe komen die hindostanen aan die drugs? Is er een drugscentrale in Suriname waar een ieder zich kan inschrijven als heler?
  }
  Ronald dit is een vraag die ik voor jou kan beantwoorden. De hindoestanen komen aan hun drugs door een goede samenwerking met hun Guyanese KOELEeeeeeeeeeeeeee Broeders. Ben je vergeten in 2014 hebben ze een mini onderduikboot ontdekt in Guyana vol drugs. In 2015 hebben ze een boot onder Surinaamse vlag aangehouden wat schreewden de dal eten de koeleeeees op waterkant Bouterse zijn boot totdat men achter kwam dat het een reis exporterende boot was die vol drugs zat. Ik noem het de Nikerie connecties van onze hardwerkende exporterende padie boeren Ray zijn soortgenoten de drugs smokkelende Koeleesssssssss. De koeleeeeees spelen zogenaamd de nette jongens het zijn de grootste schurken in Suriname en zij mogen nooit meer aan regeermacht komen.


  Maak melding

 42. Romeo

  Dombo wie heeft Suriname vernietigd Het zijn de Creolen.
  In nickerie door staking heeft Bruma de bloeiende suikerplantage stil laten leggen.
  In Commewijne heeft hij het zelfde gedaan vernietiging van het land.
  Onafhankelijkheid gewild en gekregen.
  Hou nou op met je lulverhaal over Hindoestanen jouw achterlijke klootzak.
  Kijk wat Bruma,Aron van Suriname nu gemaakt hebben.
  Door te stellen landgenoten wees gerust alles komt in mijn zak terecht.linglong je naam zegt het al dat je een grote lul bent.
  En deze forum misbruikt om onze broeders Hindoestanen of Creolen uit elkaar te houden.
  Je bent een racist zonder hersens.
  Wij laten ons niet uit ons veld slaan door een junkie als jij.
  }
  }
  Beste meneer.
  De creolen dit, de creolen dat is een bekende Koelees liedjes.
  Het zijn de Creolen die Suriname stuk maken het zijn de creolen die lui zijn het zijn de Creolen die slechts zijn opgeleid. dit zijn de bekende liedjes van de zogenaamde hindoestaanse broeders over de creolen. Niet alle hindoestanen zijn zo maar er is een grootgroep Koelees op waterkant die net als Nazi Duitsland campagne aan het voeren zijn tegen een etnische groep de creolen. Mag ik je wat zeggen de creolen horen in Suriname, misschien moeten jij en jou BARA vretende campagneleiders maar uit Surinamer vertrekken terug naar jullie voorouders land in India. Daar hoor jullie thuis tussen al die ruzie makende series verkrachters in India. Suriname is een multiculturele land waar wij respect hebben voor elkaar, HitlerKoeleees horen niet in Surinamer.


  Maak melding

 43. Ronald

  Samira,

  Waarom pappen de mannen uit die andere groep niet met hun eigen vrouwen aan? Zijn soms die vrouwen uit hun groep minder?
  )
  )
  Die vraag moet jij ook aan je koelees broeders vragen die graag met Javaanse en creoolse vrouwen aan pappen. Wat de hindoestaanse vrouwen betreft ze kunne altijd nee zeggen maar ze zijn opzoek naar een nieuwe uitdaging ze willen een Tuinslang tussen de Benen en geen ALATA worsje. vraag maar aan jullie hindoestaanse vrouwen when you get de BigJack you never turn back to mickymouse.


  Maak melding

 44. Kaisan,

  Je denkt te weten tot welke groep ik hoor?

  Dat vrouwen voor een grote pennis kiezen moeten ze zelf weten (sexuologen zeggen dat tenzij het extreem klein is, de size does not matter). Maar een allegaartje dogla op de wereld zetten zou ik nou niet een verstandige daad noemen. Dogla’s worden nl vaak uitgelachen en zelden gerespecteerd. Kijk maar naar de creolen. Deze zijn allemaal dogla’s met blank bloed erin en vooral veel zwart. Ze verkeren in identiteitscrisis en weten niet precies wat ze zijn: zwart of blank. Hun zwarte kant is tegen de zwarte piet, maar hun blanke kant zegt dat er niks verkeerd is aan de zwarte piet.
  Dus mensen die dogla’s op de wereld zetten zadelen hun kind met een complex en tweestrijd op vanaf hun geboorte.
  Dat de creolen onvrijwillig het slachtoffer werden van de doglaschap is hun schukd niet, maar wie opzettelijk dogla’s maakt moet zich goed afvragen waar hij/zij mee bezig is en wat voor leven het z’n dogla-kind wil geven.
  Overigens, drugshandelaren moeten hard worden aangepakt, tot welke groep ze ook behoren.
  Btw, je zegt dat koelees nooit aan de regeermacht mogen komen. Vertel dan eens wie is wel geschikt om te regeren in Suriname? Dogla’s?


  Maak melding

 45. Mensen, mensen, mensen,

  Kijk eens wat het allemaal ons brengt, dat wij Surinamers elkaar de hersens kapot slaan en een rassenrel van maken.

  AUB AUB AUB. Ga niet met elkaar op de vuist of elkaar beledigen of erger nog…..

  Wij allen zijn Surinamers, dat blijven we….

  In Suriname doen we alsof we vredelievend zijn, maar schijn bedriegt zo het nu blijkt.

  In ieder ander land, ook in Nederland, worden onze Surinamers vernederd door de blanken, heb je ooit Surinamers gezien die protesteren?

  Hier in NL zijn we allemaal zwarten, worden we gezien als zwakkelingen, de hollandse blanke Pedo die je niet kent ligt al op de loer om zijn slag te slaan, zich te vergrijpen aan de kind van de arme.

  Kom maar eens voor uit hoe jullie allemaal gediscrimineerd worden in Nederland en buigend voor de blanken door het leven gaan.

  Gelukkig woon ik tussen de gekleurden in een ander land in Europa en hoef ik de Hollandse pedo’s niet dicht bij me te hebben en als ik ze tegenkom of ze beginnen spontaan tegen ons te praten omdat ze het doorhebben dat we Nederlanders zijn. Ik stuur ze hardhandig weg. Dit doe ik ook als ik deze mensen elders in de wereld tegenkom.

  Dus onderken uw kleur, onderken dat we allemaal een zijn in Suriname, want tussen de blanken vooral in Holland, ben je niets anders dan een stuk vuil. Je zult altijd goed voor deze ras zijn als je maar als een “zwarte” alles accepteert. Zo niet, dan deugt er niet aan je als een gekleurde individu.

  Dus stoppen jullie aub in Suriname met elkaar te discrimineren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.