Geslaagde pagara-estafette in Suriname

13

Ook dit jaar werd de traditionele pagara-estafette in het centrum van Paramaribo gehouden. het vuurwerkspektakel is dit jaar wel iets korter geweest vanwege de economische situatie in het land. Dat was verder niet te merken want overal in de binnenstad werd er volop feest gevierd. Door de afsluiting van de binnenstad liepen straten al snel vol:owruyari1

owruyari2

owruyari4

owruyari7

Bekijk ook:

13 REACTIES

 1. Jammer dat die kleur van de Pagara, ROOD, de Surinamees al vanaf de eerste dag van het nieuwe jaar moet herinneren aan de kleur van de saldo van de staatskas.
  Verder wens ik een ieder, god of duivel alike, pero of ronald, iedereen dus, een mooi jaar toe. Eet minder, beweeg meer.


  Maak melding

 2. Dit jaar moeten i.v.m. geldgebrek organiserende vergunninghouders alle troep zelf opruimen. Tegelijkertijd rijst de vraag waarom er de afgelopen 10 jaren geen veegwagens zijn aangeschaft. Misschien ja heeeeeeel misschien was zakkenvullen de eerste prioriteit. OW&V als voorbeeld heeft vele kopstukken gekend die het roven tot norm heeft verheven.


  Maak melding

 3. Ook voor Surinamers liggen in 2016 klaar; nieuwe doelen, nieuwe kansen, nieuwe scholingsmogelijkheden, nieuwe economische vooruitzichten/mogelijkheden, en nieuwe liefdes en geluk klaar. Het ligt aan de mensen zelf om van deze mogelijkheden gebruik te maken. Van de Surinamers mag meer inzet en volharding verwacht worden. Men moet zich niet meer laten misleiden om bij de eerste en beste beer op de weg, de hoop op te geven.


  Maak melding

 4. Het afsteken van vuurwerk is letterlijk en figuurlijk je geld in rook zien opgaan, en daar doe ik niet aan mee !

  Ik ga liever mijn geld aan iemand besteden, die het heel hard nodig heeft !


  Maak melding

 5. RobG…

  voor 2016 liggen de winkels vol met broekriemen die voorzien zijn van extra gaatjes om stevig aan te halen. Bij aanschaf wordt er wel een solidariteitsheffing op geheven om de leeggeroofde staatskas aan te vullen voor de Bouta-maffia.


  Maak melding

 6. Aloha…Mi Brada nanga Sisa fu Suri. Iedereen een gezegend en een liefde vol geluk in 2016.Hoop, dat het goed komt met jullie allemaal. Cha Go!!!! Blessings from God.


  Maak melding

 7. rol een briefje van 100srd op en steek het in de fik en gooi het op straat, ik weet zeker dat je het geld veel beter kunt besteden. Suriname en Surinamers een voorspoedig en gezond 2016 en dat er maar spoedig een einde aan de huidige ellende mag komen


  Maak melding

 8. HAPPY NEW YEAR AAN IEDEREEN TOEGEWENST !!!!!!!!

  OOK AAN DE “SURINAMERS”DIE NIET VAN SURINAME HOUDEN EN HET LAND TEGENSPOED WENSEN.GOD VERGEEF HEN GOD IS MET ONS OOK IN MOEILIJKE TIJDEN.
  GOD BLESS SURINAME !!


  Maak melding

 9. Denk dat de pagara-festival of estafette uit het centrum moet en naar de verschillende economische centra’s in de verschillende wijken moet worden verplaatst.

  Als men zo doorgaat met zoveel mensen geconcentreerd op zo’n klein stuk in Paramaribo ben ik bang dat het niet lang goed zal gaan.

  Het is altijd goed gegaan want er zijn nog geen noemenswaardige ongelukken of calamiteiten voorgevallen, maar heb van vakantiegangers gehoord dat ze het vanwege de drukte niet meer leuk vonden.

  Je loopt constant tegen iemand aan of wordt er over je voeten heen gelopen. Ook vraagt men zich af hoe de hulpdiensten zich in deze mensenmassa zou moeten bewegen om hulp te moeten verlenen als dit nodig is.

  Heb begrepen dat er ook geen EHBO posten direct te zien waren, maar neem aan dat de organisatie dit zeker moet hebben overwogen en meegenomen.

  Als er geen structuur en meer organisatie in deze owroe jarie fissa komt zal deze aan eigen succes ten onder gaan, want velen zullen tzt de stad mijden op deze dag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.