Somohardjo bestrijdt hervormers te vuur en te zwaard

27

PARAMARIBO, 30 dec – Paul Somohardjo, leider van Pertjajah Luhur, PL, gaat onverdroten door met zijn strijd tegen de hervormers in zijn partij. Zolang zij niet uit het parlement zijn gezet, is er nog reden en grond. De partijleider is strijdvaardiger dan ooit.

Het mag nog zoveel rechtszaken kosten, opgeven is er niet bij. Tijdens een persconferentie daags voor een rechtsproces van de hervormers, toonde Somohardjo zich overtuigd van zijn gelijk. De Hervormings- en Vernieuwingsbeweging onder leiding van Raymond Sapoen krijgt geen poot om op te staan. De beweging wil met de rechtszaak af van activiteiten die hen hinderen in hun parlementair werk.

De twee parlementariërs van de beweging kunnen geen eigen fractie beginnen. Somohardjo weigert ze te erkennen als lid van de PL-fractie. Volgens de veteraan zijn het ‘zwervers’ overgeleverd zijn aan de genade van de NDP van Desi Bouterse. PL heeft reeds twee rechtszaken om verwijdering van de twee verloren. Er loopt nog zo’n zaak. Ook de NPS en VHP willen de twee eruit om plaats te krijgen voor hun kandidaten.

27 REACTIES

 1. Laat deze misbaksel pipo de gesjtolen gronden terug geven aan de gemeenschap .deze idioot is al uitgeschakeld maar te moe om om te vallen.deze PANNEKOEK,heeft nog de hoop eens PRESIDENT SOMMO te worden.dit soort van idioten komen heden ten dagen nog steeds voor in Suriname !


  Maak melding

 2. Los van de persoon Somo vraag ik me in alle eerlijkheid af of er hier sprake is van HERVORMERS of OVERLOPERS of OVERLOPENDE OPPORTUNISTEN of VERRADERS..

  Sapoen & Chitan zijn gefocussed op alleen de procedurele – proces fouten, dus naar de letter terwijl ik zie dat Somo naar zowel de LETTER & de GEEST van wat zich afgespeeld kijkt.

  Sapoen heeft wel de YOKOHAMA clan als achterban en die gasten hebben hun eigen mensen die ze naar Somo gaan sturen. Ik denk dat Somo nu echt in gevaar gaat komen.


  Maak melding

 3. @Printa.Heee mi boi,ik ben t met je eens en dat gebeurd niet vaak he.
  Ga zo door, je bent op de goede weg.
  Somo denkt dat hy deze zaak gaat winnen.
  Hy waant zich in nederland denk ik.
  De rechtsgang in suriname is andere koek.
  @misabitoch.ik deel je gedachtengang.


  Maak melding

 4. Personen die het belang van toeristen voorop stellen,bijv.
  om nieuwe toiletten te bouwen naast bestaande toiletten op de
  nationale luchthaven kan men rekenen tot hervormers in de assamblee. (in het verleden veelal javanen werkzaam bij brombere ,septictank ledigen,moet ook gedaan worden).
  Voorts zijn personen welke een stuk domeinperceel afstaan voor de bouw van een school met de bedoeling er financieel beter van te worden in het parlement kunnen gerekend worden tot salon progressieven.
  Let op de ogen van deze laatste


  Maak melding

 5. @henri55
  @Printa.Heee mi boi,ik ben t met je eens en dat gebeurd niet vaak he.
  Ga zo door, je bent op de goede weg.
  Somo denkt dat hy deze zaak gaat winnen.
  Hy waant zich in nederland denk ik.
  De rechtsgang in suriname is andere koek.
  @misabitoch.ik deel je gedachtengang
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  henri55,..wat is er gebeurd,je was al op het goeie niveau van mij,en nu val je terug op het oude niveau van misabitoch..heeft ie jou omgekocht./betaald ?


  Maak melding

 6. Goed zo Somo !
  Op politiek gebied ben jij de enige die LEF toont,en dat bewonder ik van harte. NIET OPGEVEN maar vechten tot het einde! Je smeekt niet omvergeving noch amnestie ,maar gaat de strijd in als een KRIJGER,anderen durven niet eens aanwezig te zijn te Boxel maar kiezen eerder voor BROKOBAKA,of ze spelen hun rol als amnesia lijders verdomme veels te goed en het ergste is dat het volk bereid is zich voor de gek te laten houden door deze ndp clowns,Jij hebt gelikkig niemand vermoord noch sta je op de opsporingslijst van de Euro-of de Interpol.
  Zet de strijd voor en van mij heb je alle zegen om de strijd te winnen.


  Maak melding

 7. @printa
  Je lijder bouta is niet meer waard dan de slechtste clown in de geschiedenis van de wereld.
  Hij executeerd heeft amnestie en smeekt om vergiffenis en heeft een paar idioten als jij achter hem staan.


  Maak melding

 8. @Kamransha
  Welnee Somo heeft nooit gezegd dat de PL zijn eigendom is. Hij wil de PL juist verlossen van een paar ndp haaien die hun best doen de PL onder te brengen bij de ndp!

  Petje af voor Somo die zijn best doet om een ramp te voorkomen,de zoveelste ramp dus.


  Maak melding

 9. Printa,

  Vanuit Rotterdam heb jij last van hoogmoedswaanzin.
  Je bent degene met het allerlaagste IQ op dit forum, dus val Henri55 niet lastig met de opmerking, dat hij nu op jouw niveau zit.
  Jouw niveau op dit forum slaat alles en dan in negatieve zin.
  Je mocht willen, dat je op zijn niveau zat.
  Zolang schelden nog jouw belangrijkste doel is op dit forum kunnen we je missen als kiespijn.
  Je bent gewoon een (Sur)Ned, die vanuit Nederland alles even denkt te regelen en alles denkt te weten.
  Mang je weet niet eens, hoe het leven er in ons land uitziet.
  Voor verreweg de meeste Surinamers is het pinaren.
  Zelfs met een uitkering ben jij in Nederland 4 x beter af.


  Maak melding

 10. VERS UIT DE PERS;

  Breaking News : PL wint rechtzaak

  De PL heeft de rechtszaak die was aangespannen tegen Raymond Sapoen en collega DNA-lid Chitan gewonnen.

  Sapoen en Chitan zijn hierdoor geen parlementariërs meer. Er staat een spoedpersconferentie om 12.00 uur vandaag in het PL- partijgebouw op schema. Straks meer details…


  Maak melding

 11. Rechter Suzanne Chu heeft de vorderingen van de Assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan vanmorgen afgewezen. Pertjajah Luhur heeft op een partijraadsvergadering van 20 december besloten hen samen met drie andere hoofdbestuursleden te royeren. Er is op die vergadering ook goedkeuring gegeven om de twee Assembleeleden terug te roepen. Volgens partijraadsvoorzitter Hendrik Setrowidjojo moet het Centraal Hoofdstembureau het besluit uiterlijk 4 januari nemen om te voorzien in de vacature.

  Advocaat van de Assembleeleden, Nailah van Dijk, zegt inhoudelijk van mening te verschillen met de rechter. De magistraat erkent dat er procedurele fouten zijn gemaakt, maar heeft deze niet meegenomen in het vonnis. Van Dijk zegt dat de rechter zich niet heeft uitgelaten over het terugroepen van de Assembleeleden omdat dit proces nog geen feit is. Zij haalt aan dat de rechtsvraag moet worden beantwoord of zaken op de juiste manier hebben plaatsgevonden. Dat is volgens haar niet gebeurd.

  De rechter vindt dat Sapoen en Chitan eerder aan de bel hadden moeten trekken om hun royement en terugroeping te voorkomen. Van Dijk blijft erbij dat de statutaire regels niet zijn nageleefd. Dit moest worden weerspiegeld in het vonnis. Zij zal met haar cliënten bepalen wat de verdere strategie zal zijn. Waarschijnlijk zal in beroep worden gegaan bij het Hof van Justitie tegen het vonnis

  Baja kijk wie de advocaat is van de 2 ndpers..ja juist miss piggy,de grootste ndper aller tijden !!


  Maak melding

 12. Proficiat Somo,proficiat PL!!!!
  Er is een beetje hoop voor Suriname !
  Volhouden en doorgaan zo.laat van Dijk -Silosjullie niet intimideren,zij gaat van alles proberen om jullie een kopje kleiner te maken en haar baasje bouta een overwinning proberen te bezorgen die hij niet verdiend.
  Lang leve de rechtstaat en rechter S.Chu ‘.


  Maak melding

 13. Ook ik ben het voor de verandering met Prita eens; ‘dit soort idioten komen heden ten dage nog steeds voor in suriname. En de baas van al deze fossiele,onoprechte, schrukachtige idioten is Baas DDB, in Italië zouden ze zeggen hij is de ‘Capo di tutti Capi’.


  Maak melding

 14. Als wat Ray schrijft waar is, dan is dit het schoolvoorbeeld van ‘wan ogri (Somo) tya wan bun (Bouterse, NDP en de opportunisten Sapoen en Chitan een hak zetten). Hoewel ik Somo totaal niet zie zitten ben ik in dit geval blij dat de rechter hem in het gelijk heeft gesteld.


  Maak melding

 15. @printa, Somohardjo heeft die zaak gewonnen en Sapoen en Chitan is nu verleden tijd in de DNA.

  -Jou baas Bouterse kan niet zo hard vechten dan alleen wachten op geld van de goudproductie om het weer in zijn zakken te stoppen.


  Maak melding

 16. @Henkes
  Wel,kijk, Somo heeft geleerd uit zijn verleden en hij doet zijn best zijn fouten te corrigeren. en ons vertrouwen in hem terug te winnen.Zolang hij de goede d weg bewandeld steun ik hem volkomen.Hij komt tenminste niet amnestie en vergiffenis gedoe want die heeft hij helemaal niet nodig.


  Maak melding

 17. @Ira

  Hhahahahaaaaa……alvorens de lijder van Printa in gevecht gaat vraagt hij alvast eerst om amnestie en vergiffenis.
  Somo heeft het gevecht gewonnen zonder die twee aan zijn zijde te hebben.


  Maak melding

 18. Somo wint af en toe wat. Santokhi wint helemaal niets. Hij is de grootste loser in Suriname.
  Binnen 10 jaar zal 80% van de hindostanen gekerstend zijn dankzij falende hindostaanse leiders als Santokhi. Dan is het ook compleet gedaan met de VHP en zal er in Suriname een twee-partijen stelsel ontstaan, waarschijnlijk. NDP tegen de Rest.
  Santokhi heeft de VHP naar de mallemoer geholpen en de hindostanen een stimulans gegeven zich te wenden tot de Kerk. Hoera!


  Maak melding

 19. @Ronald, maak die fout niet, omdat de handel en het vermogen in handen ligt van de Hindoestanen eventueel ook de Chinezen en NIET bij de NDP’ers nog Brunswijk.

  Wie blijft er volgens jou dan over?
  Bouterse heeft altijd die Hindostaan nodig gehad voor zijn verkiezing.


  Maak melding

 20. Sapoon Je hebt geen eerlijkheid je denkt dat je Bouta bent no.
  Jo ka, je bent maar een kleine jongen en wilt vliegen.
  Je bent bezig je zelf te vernietigen ondankbare beest.


  Maak melding

 21. Deze tjekre tjekre paje moet zijn smoelwerk houden. Hij mag Bouterse op zijn blote knieën bedanken dat hij nog mag ademen. Eigenlijk had het leger af moeten rekenen met deze satestok.
  Deze rat is een geboren dief en is niet te vertrouwen. De man verkoopt zelfs zijn dierbare om er beter van te worden.


  Maak melding

 22. @ Ronald

  “santohki wint niets” u vergist zich de VHP is groter dan ooit in de DNA en hij heeft in Wanica en Nickerie duidelijk gewonen.

  de president van Nickerie heeft duidelijk ingeleverd.

  Indien de president niet kolossaal het laatste geld uit de schatkist ingezet had voor de verkiezing zou de uitslag heel anders geweest zijn.

  Ronald wacht nog even en Suriname vraagt Santohki over te nemen.


  Maak melding

 23. Ray, in dit specifieke geval ben ik heel blij dat Somo gewonnen heeft, maar ik heb er geen vertrouwen in dat hij veranderd is, hij is en blijft dezelfde onbetrouwbare opportunist.


  Maak melding

 24. Ronald, jij hebt, in tegenstelling tot Bouterse, wel een glazen bol, waardoor je nu al weet dat 80% van de Hindoestanen over 10 jaar gekerstend is. Ronald, alleen als je ook een toverstok hebt, hoef je me niet uit te leggen waarom het zo is dat wanneer de politieke leiders falen, hun achterban zich massaal gaat bekeren tot een ander geloof.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.