Politiek rond Energiebedrijven Suriname valt slecht

18

PARAMARIBO, 30 dec – De vakbond bij Energiebedrijven Suriname NV is niet gelukkig met ontwikkelingen aan de top. President Desiré Bouterse heeft Rabindre Parmessar aangewezen als nieuwe directeur. Eerder had voorzitter Steven Geerlings al kenbaar gemaakt geen ‘buitenstaander’ te lusten.

De politieke bemoeienis ligt er desondanks weer dik bovenop. De vakbond wilde juist af van de praktijk van politiek gelieerde managers. Het is een praktijk die aantoonbaar vastloopt. “Nu klaagt de samenleving over de verhoogde tarieven die betaald moeten worden omdat de overheid geen geld heeft. Maar het is de politiek die de tarieven ruim twintig jaren lang niet heeft aangepast”, zegt Geerlings tegenover de Ware Tijd.

De ervaringen met politieke bemoeienis hebben dure lessen genoeg opgeleverd. Bouterse denkt er duidelijk anders over. Hij maakte zijn besluit bekend tijdens een persconferentie. Parmessar is parlementariër namens de Nationale Democratische Partij. Hij haalde in de jaren negentig met succes het Academisch Ziekenhuis Paramaribo uit het slop. Het ziekenhuis lag in puin, financieel en qua dienstverlening.

18 REACTIES

 1. Zo,dit betekent het einde. De EBS is nu in de met bloed bedekte klauwen van de ndp bende terecht gekomen.Wat een schande!!
  Staats cassaver bedrijf heeft parmessar niet kunnen redden wel is hij gekomen om de EBS naar de moer te helpen


  Maak melding

 2. Een troostprijs voor Parmessar. Hij mocht niet de president van het land worden, maar wel de president van EBS. Zal hij blij mee zijn. Bouterse weet heel goed hoe tegenstanders/concurrenten uit te schakelen. Geef ze een onmogelijke klus en zet ze dan aan de kant wegens falen.
  Wat doet die vliegende minister trouwens?


  Maak melding

 3. -Bouterse had een grote mond dat hij jongeren een kans zou geven, maar nee zijn eigen mensen om hem heen krijgen van alles.

  -Ik hoop het niet, maar als alle posten bezet worden door de mensen van Bouterse is er nog een belangrijke wet die hij moet veranderen.
  Een wet waarvoor alle NDPér zullen stemmen dat deze moordenaar 15 jaar lang president mag blijven. Stemmen zal dan geen zin meer hebben.
  Zie Afrika en nog vele landen waar dictators voor het zeggen hebben.

  Bouterse zal er alles aan doen de gevangenis te vermijden. Deze man weet niet te communiceren met het volk.

  KARMA, en neem de familie maar mee, omdat zij er last van zullen hebben.


  Maak melding

 4. @ Parbo,

  Natuurlijk. Ik had geen andere reactie van je verwacht. Al had hij de grootste junk en putjesschepper van Latour daar neergezet, had je het nog geweldig gevonden.


  Maak melding

 5. Parmessar directeur! En dat juist Willy Duiker en Vasseur nu op vrij voeten zijn.Dezen hebben plaats gemaakt voor de volgende directeur van de EBS in de gevangenis.


  Maak melding

 6. Hij haalde in de jaren negentig met succes het Academisch Ziekenhuis Paramaribo uit het slop. Het ziekenhuis lag in puin, financieel en qua dienstverlening….Was het niet een en dezelfde man van de malversaties met bonnen bij AZ…het is echt lachen geblazen in dit land…Surinamers vergeten snel…


  Maak melding

 7. Parbo, waar heb ik deze uitspraak van jou; “XXX is the best man 4 the job” eerder gehoord? O ja; Dino was the best man to become head of the CTU, there was no one in the whole world better 4 this job. Iedereen die door Bouterse benoemd wordt is op het moment van de benoeming the best man 4 the job (denk maar aan Gilmore, Abrahams, Lackin, Henshuis enz. enz. enz. enz., het is alleen jammer dat Bouterse zich blijkbaar steeds weer vergist heeft want intussen heeft hij al honderden van deze kanjers weer eervol en oneervol de laan uit moeten sturen. In elk normaal land zou intussen al duidelijk zijn geworden dat Bouterse zelf niet the best man 4 the job is waarvan hij denkt dat hij de beste is.


  Maak melding

 8. Heeft het volk nou nog steeds niet door dat alle beslissingen die door deze moordenaar genomen worden, gedoemd zijn te mislukken, vandaar dit land steeds verder de afgrond in gaat, ben benieuwd welke naam 2016 volgens die moordenaar mag gaan heten, de afgelopen maanden was het dat we het samen moeten doen,en 2016 zal hij met de kreet komen van, na regen komt zonneschijn, of er zal tegen eind 2016, licht in de tunnel te bespeuren zijn.


  Maak melding

 9. Bouterse heeft Bassie & Adrinaan benoemd tot nieuwe directeuren van de SLM:

  Parbo: “Bassie & Ardinaan are the best men 4 the job. De redimusus janken maar een end weg. Het glas is altijd halfvol bij die gasten.”


  Maak melding

 10. Ik zie Bouterse nog zijn vrouw Ingrid benoemen tot directeur SLM als ’the best man for the job”.

  En dan mag zij het salaris als “First Lady” nog houden ook.

  Hij kom in Suriname overal mee weg,,,,,,

  Wat een bananenrepubliek…..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.