PAGARAS “Honderdduizendklapper Estafette in Nederland”

8

Op donderdag 31 december 2015 om precies 18:00u Nederlandse tijd wordt PAGARAS “Honderdduizendklapper Estafette” voor de tweede keer in Nederland gehouden! PAGARAS is het nieuwe spektakel gehouden aan de Rotterdamse Laan op Zuid, overgewaaid vanuit Suriname, waarin felrode rakkertjes onder het genot van vele toeschouwers afgeschoten worden met veel gezelligheid en veel bombarie.

Volgens Surinaams-Chinese traditie steek je de laatste dag van het jaar een pagara af, om alle boze geesten te verjagen en ervoor te zorgen dat veel voorspoed jou ten dele zal vallen in het nieuwe jaar. ‘ Ben jij nou ook een gezellige vuurwerkfanaat en vind jij dat alle boze geesten maar weg moeten blijven in dit nieuwe, gezellige, mooie 2016? Kom dan op 31 december 2015 naar PAGARAS – Honderdduizendklappers Estafette in Rotterdam.

Het is natuurlijk ons doel om met zoveel mogelijk mensen, een zo lang mogelijke pagara af te steken en daar kan JIJ een rol in spelen. Jij kan zelf jouw eigen pagara adopteren samen met jouw vrienden, collega’s of nieuwe vlam om het nieuwe jaar met veel geluk in te luiden. Is dat wat voor jou? Check PAGARAS dan op Facebook en kijk hoe je jouw eigen pagara kan adopteren. Als dat jou net iets te langzaam is en je het per direct in orde wil maken, dan kun je contact opnemen met PAGARAS via +31616850370 of miquil@gmail.com.

De PAGARAS – Honderdduizendklappers Estafette is om 18.00u bij Kop van Zuid in Rotterdam. De estafette zelf zal plaatsvinden bij het Cite-gebouw aan de Laan op Zuid, Kop van Zuid (vlakbij de Erasmusbrug, tussen UWV en het Belastingkantoor)

Meer info:
http://www.pagaras.com
https://www.facebook.com/pagarasevent/
https://www.facebook.com/events/1677553235849365/

Bekijk ook:

8 REACTIES

 1. In Holland gaan ze de vette jaren verwelkomen met een gigantische geknal.
  In Sur.gaan ze mister Hardtime met veel bombarie verwelkomen.
  Gelukkig weten velen nog niet waar toe deze Hardtime in staat is.


  Maak melding

 2. @Jacobus
  In Holland gaan ze de vette jaren verwelkomen met een gigantische geknal.
  In Sur.gaan ze mister Hardtime met veel bombarie verwelkomen.
  Gelukkig weten velen nog niet waar toe deze Hardtime in staat is.

  MASRA JACOPOE !,…WELKE VETTE JAREN ? WAAAR ?,..OOO .in DUITSLAND,.JA . IK DACHT DAT JE ZEI IN HOLLAND !


  Maak melding

 3. @printa

  daar ben ik blij dat je buiten Sur.en Nederland nog een ander land kent.
  We hebben ons in je vergist want je hebt twee hersencellen in plaats van één blijkt nu.


  Maak melding

 4. Printa,

  Dat je nog steeds vanuit Nederland absolute onzin uitkraamt, verbaast mij.
  In Nederland gaat het weer goed.
  De financiele crisis is te boven en er is weer economische groei als je tenminste begrijpt wat ik bedoel.
  Zit niet telkens te zeiken mang, want jij hebt het – als je geen werk hebt – met een uitkering nog veel beter, dan 70% van de Surinamers.
  Maar ja, ik vraag mij nu zo langzamerhand af of jij wel een Surinamer bent.
  In ieder geval niet eentje, waar wij hier op zitten te wachten.


  Maak melding

 5. Moeten we de Chinesen geloven of moeten we anderen geloven? Chinezen zeggen dat de knallen de boze geesten verjagen (de knallen in Suriname hebben de Boze Geest Bouterse en kornuiten niet kunnen verjagen) terwijl anderen beweren dat de stinkende kruitdampen juist slechte geesten aantrekken en de goede geesten juist verjagen.
  Ik hou het op het laatste. Ook onze huisdieren hebben er veel last van.
  P.S: de bijbel verbiedt het aansteken van vuurwerk. Het vuur vereren is de afgoden vereren.


  Maak melding

 6. @ Printa,

  In septemer 2015 was Nederland het op vijf na rijkste land ter wereld. Duitsland stond op de 18de plaats. Maak eerst je huiswerk voordat je begint te blaten. Of ben je gekort in je uitkering omdat je niet solliciteert? Hahahahaha.


  Maak melding

 7. @ printa ( pero ? )

  Wat zijn je voornemen in het jaar 2016 ?
  Ik ken de mijne wel, ik ga nog meer lachen hoe je van alle hoeken wordt uitgescholden door andere forumleden !

  Ba suku ba fini etc etc, ik lach altijd om je reactie, meer om hoe je door de andere Brada”s wordt terecht gewezen om je posting. Des al niettemin, wens ik jou en alle brada´s wang bung njung yari nanga bung verstang, nang wa lo gesontu gi unu ala mala nanga un famirie.

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.