President Bouterse optimistisch over Suriname

84

PARAMARIBO, 29 dec – President Desiré Bouterse is heel optimistisch over Suriname’s directe toekomst. Volgens het staatshoofd gaat het zo slecht nog niet. Er zijn zelfs landen en regeringen die naar Suriname kijken.

Buiten – en dat weten veel Surinamers niet – zijn er die het land bewonderen. Onder beroerde omstandigheden worden redelijke prestaties neergezet. “Hoewel de zaak bij ons zwaar is, zijn we ervan overtuigd dat wij het vele malen beter doen en dat wij, gegeven de omstandigheden, het redelijk in toom en op spoor hebben. Helaas zien onze Surinamers het niet”, zei Bouterse tijdens een ontmoeting met journalisten.

De regering zet zich danig in. Zo goed zelfs dat het reden geeft tot optimisme en zelfs enthousiasme. Volgens Bouterse worden programma’s opgezet om het op korte termijn al beter te laten worden. De overheid zal volgend jaar al meer in staat zijn de samenleving te voorzien. Er wordt meer geld verwacht uit onder meer de grootschalige goudwinning. Het blijft wel bezuinigen geblazen.

Bekijk ook:

84 REACTIES

 1. Gaaaap. Weer zo’n nietzeggend verhaal van de president. Een verzameling blah blah en verwachtingen die nergens op zijn gebaseerd.

  Wie op zoek is naar zinvollere informatie en analyses kan terecht op Starnieuws. Daar staat een zeer lezenswaardig ingezonden stuk van Henri Behr getiteld:
  Vraagstuk in Suriname: Niet economie…maar leiderschap!


  Maak melding

 2. Die Bouterse blijft een grappig fenomeen.
  Er zijn landen & regeringendie zelfs naar ons kijken.
  Dat klopt misschien maar de opmerking zonder aanvullende uitleg is nutteloos. Dit noemen wij losse flodders.
  Waarom kijken die landen naar ons. Is het om te zien hoe het vooral niet moet. Of is er nog iets dat ze van ons kunnen leren?
  programmas worden opgestart: noem ook hier nou welke dat zijn en met welk doel ze worden opgestart.
  How worden deze programmas betaald als toch iedereen al weet dat : moni no de.
  En de bevolking pikt het ook nog eens. Want wie het niet pikt wordt uitgemaakt voor:
  REDI MOESOE – LAND VERRADER – RACIST – KOLONIALIST – BEZETTER – VERTEGENWOORDIGER VAN EEN BUITENLANDSE MACHT – ANTI NATIONALIST – ANTI REVOLUTIONAIR.
  BOUTERSE is de surinaamse variant van de keizer die niet weet dat hij in zijn blote kont staat.
  Ik heb de goudenkerst meegemaakt. En het was heel gezellig. Het enige goede nadat deze regeerperiode voorbij is wat ik kan bedenken (hoop ik dan) is dat de bevolking zo hard is genaaid dat ze daarna genezen zijn van deze variant van een ‘VOLKSPRESIDENT”.


  Maak melding

 3. “Er zijn zelfs landen en regeringen die naar Suriname kijken. Buiten (dien) – en dat weten veel Surinamers niet – zijn er die het land bewonderen”

  Wie zou er, gezien de stand op de internationale indexen, op een positieve wijze naar Suriname kunnen kijken. In alle indexen (transparantie, wit wassen, mensen handel, corruptie, doing business) bungelt het stevig onder aan.
  Suriname heeft een junk status qua financiële ratings. Tevens heeft Suriname een president die nergens meer uitgenodigd wordt of zich in een beschaaft land durft te vertonen.

  Het land wordt door elke multi national die er is bij de neus genomen en geen enkele buitenlandse ondernemer die er nog niet is gaat er zaken doen.


  Maak melding

 4. Er zijn zelfs landen en regeringen die naar Suriname kijken…

  KLOPT !!!Zij kunnen het nog steeds niet begrijpen dat de domme massa heeft gekozen voor een veelvuldige moordenaar, drugsdealer alszijnde staatshoofd. Een figuur die persoonlijk verantwoordelijk is voor het faillissement van SU en dat oa de srd nergensbuiten SU wordt geaccepteerd.
  Terwijl de ratten en de honden het beter hebben dan merendeels van de domme massa blijft de wolf optimistisch want hy maakt de domme massa blij met een dode awarie en blijft het land intussen leegroven samen met zijn companen…
  Uiteraard blijft ook de blue label rijkelijk vloeien tussen de sprookjes verhalen .


  Maak melding

 5. Dan mag deze lolbroek vertellen wat hij wil,maar de eerst volgende 150 jaren blijft dit land van de hand naar de tand leven.Gewoon omdat er geen enkele nationaal ontwikkelings plan is.
  En niemand die eentje wil ontwikkelen om het land een doel te geven.
  Op het ogenblik is het doel van onze politici om zich zoveel mogelijk te verrijken.Als straks Merian misschien wat oplevert,gaat het naar hun zakken zonder bodem.


  Maak melding

 6. Wat is er met dirty debiel bouterse aan de hand, is hij soms blind of heeft deze ezel een krachtig owroe jarie wier watra van ‘geest’ Meye nodig???
  Dat andere landen naar Suriname en de ‘lijders’ kijken o ja allemaal criminelen en drugsdealers, dan heeft hij een punt..


  Maak melding

 7. ja, wellicht klopt zijn voorstuk maar niet zijn achterstuk.

  mensen internationaal kijken naar suriname, maar alleen om zich te verbazen over de onkunde en corruptie die aldaar het land regeert. niemand gelooft het.
  rutte heeft een ongelofelijke heftige week achter de rug gehad, enkele weken geleden. dat had in suriname niet gebeurd met onze president. waarom niet?
  hij is nergens verantwoordelijk voor.

  voorstuk en achterstuk 2
  hij denkt dat het beter zal gaan in suriname, omdat hij nog beter voor zichzelf gaat zorgen of omdat hij gaat oplossen?
  graag uitleg.


  Maak melding

 8. Inspirerende woorden van president Bouterse. ” Wir schaffen das”, wil president Bouterse aan het volk bekendmaken.Deze woorden zijn echter tegen het zere been van de ” slechte mensen ” die verenigd zijn in de oppositie. Deze mensen met de duivelse vervuilde geesten fluisteren alleen maar negatieve gedachten rond, in de hoop dat de bevolking de kansen van vooruitgang laat liggen. Suriname heeft veel te bieden.

  Geef 100 Vietnamese boeren een kans om in `Suriname landbouw te bedrijven. Wel, wel, wel.Er breekt na twee a drie jaren in het land een progrom plaats tegen Vietnamezen. Je hoeft deze mensen maar weinig te geven en met dat weinige verrichten ze wonderen. Geef ze een stuk land, een dekzijl, een paar handmaterialen om bos open te kapen, een tjap, enz. en dan zie je tot wat de mensen in staat zijn. Wat de Vietnamezen kunnen, kunnen de Surinamers ook bereiken. Dit wil president Bouterse ook mede aan de bevolking meegeven/meedelen. Maar het zijn de fluisteringen van de vuile monsters / volksmisleiders / fascistenvrienden /onweervoorspellers /bange lafaards uit de oppositie die de vooruitgang van het land proberen te dwarsbomen.

  Zodra het tot de bevolking zal doordringen dat ze door eigen inbreng en eigen bijdragen werken aan de ontwikkeling van het land zal de bal gaan rollen. De bevolking weet dan waarvoor zij offers brengt en dat zal aantoonbaar tot ontwikkeling van het land leiden.


  Maak melding

 9. RobG,

  Velen vinden mij gelukkig een goed mens.
  Ik behoor ook niet tot de oppositie, die jij noemt.
  Wel blijf ik het oneens met deze regering en deze president, omdat zij slecht presteren, ons de waarheid niet vertellen en ons sprookjes op de mouw spelden.
  Daarvoor hoef je geen econoom te zijn.
  Deze regering zorgt vooral goed voor haarzelf, haar familie en haar vrienden.
  In die zin hebben ze alle reden om de toekomst optimistisch tegemoet te zien.
  Het pinaren van het volk zien ze echter niet.
  Ik vraag mij zelfs af of ze de betekenis van dit woord wel kennen.


  Maak melding

 10. Alle zaken die in Suriname nog van enige waarde zijn worden geprivatiseerd. (verkocht aan een opkoper – investerder). Op zich hoeft dat niet erg te zijn als de volledige opbrengsten (100%) ten gunste komen van het land.
  De gevolgen zullen enorm zijn omdat dan twee zaken gaan gebeuren die beiden negatief zullen zijn voor Suriname en haar bevolking;

  Als eerste zal de kopende partij zijn investering zsm willen terug verdienen en dat betekent dat de prijzen spectaculair gaan stijgen (Kostrprijs per eenheid + Aankoop-Investering + Winstmarge per eenheid) moeten dan in enkele jaren worden terugverdiend – betaald.

  Ten tweede zullen de boeven (lees regering + team) die deze zaken gaan verkopen een groot deel van de opbrengst zelf op eisen (lees stelen van het land).

  Hiermee wordt de samenleving dubbel genaaid.

  En ze maken het goed met enkele Feestjes & Parties want die formule werkt heel goed onder een bepaald (groot) deel van de samenleving.

  En wie niet mee doet wordt uitgemaakt voor Redi Moesoe e.d..

  De bedrijven waarmee het gaat gebeuren zijn:
  SLM – EBS – SWM – ELGAWA – TELESUR – STAATSOLIE – BROKOPONDO STUWDAM – GOUDMIJNEN DIE NU IN HANDEN ZIJN VAN DE STAAT – LANDINGSRECHTEN OP JAP AIRPORT – ENZ ENZ.

  Nu de aanpak:
  Binnen deze organsaties zullen de drie belangrijkste organen te weten:
  DIRECTIE TEAM & AANDEELHOUDER(S) & RAAD VAN COMMISARISSEN (TOEZICHTHOUDERS) worden vervangen door BOUTERSE GOED GEZINDE FIGUREN.
  Deze mensen krijgen dus ook een deel van die NJANG in ruil voor hun bijdrage .

  Vooruitzicht voor Suriname na 5 jaren BOUTERSE:
  Alles wat van waarde was in Suriname is verkwanseld.

  In stilte zullen de bronnen zoals de BOSSEN & WATER & andere GRONDSTOFFEN ook worden verpand.
  Dat doet hij dan in stilte en zogenaamd in het belang van het land & Samenleving – Gemeenschap.

  Systematisch worden al deze genoemde organisaties waar dus het laatste deel van de waarde van het land nog zit zo geplunderd.

  Helaas is de samenleving verlamd geraakt door:
  Intimidatie – Verraad – Angst – Lage Moraal – gebrek aan goede leiders en meer van dit soort tekortkomingen.

  in zo’n kleine samenleving is iedereen ergens bij betrokken en is de afhankelijkheid groot.

  Dan denk ik aan het lied van Max Nijman:
  Ai sranang mi mooi Switie kondre
  en dan ben ik verdrietig.
  Want het gebeurt allemaal onder onze iegen ogen en we kunnen er helemaal niks aan doen.
  in elk geval niet op eigen kracht.

  God Bless Suriname

  En vervloekt zijn zij die het zo hebben gemaakt en het zover hebben laten komen.


  Maak melding

 11. Bouterse is echt volkomen de weg kwijt. Geen enkel concreet plan om uit de economische shit te komen waarin hij Suriname heeft gestort. Morgen wordt het beter, is het enige wat uit zijn mond komt.

  Hij laat zich adviseren door bejaarden ex-militairen die totaal geen verstand van zaken hebben. Het is te triest voor woorden,

  Wie gelooft deze loser nog? Ja , RobG natuurlijk maar die is net zo de weg kwijt als zijn grote leider,


  Maak melding

 12. De ‘VISIONAIR”.. is weer eens helemaal de weg kwijt en roeptoetert er maar op los zonder enige onderbouwing.
  K N E T T E R G E K . deze junk met het verstand van 1 visstick.


  Maak melding

 13. Bouterse: “Buiten – en dat weten veel Surinamers niet – zijn er die het land bewonderen. Onder beroerde omstandigheden worden redelijke prestaties neergezet”

  Ik pies in mijn broek van het lachen. Ik daag Bouterse uit om 3 redenen te noemen waarom ‘het’ buitenland met bewondering naar Suriname kijkt.

  Suriname is een failliet land waar corruptie hoogtij viert, waar bejaarden criminelen de dienst uitmaken en waar de president op een internationale opsporingslijst staat. In potentie behoort Suriname tot de rijkste landen ter wereld maar door luiheid en wanbeleid bungelt het onderaan.

  Bouterse en RobG:

  Noem 3 redenen waarom het buitenland met bewondering naar Suriname kijkt.

  Ik daag jullie uit


  Maak melding

 14. Alleen bouta is blij,hij is blij want de toekomst zal hem vergeving brengen naast de amnestie die hij met alle geweld zich Eigen heeft gemaakt.
  Alle landen houden een oogje op hem en de Interpol lijst,.
  Ziet men dan niet dat bouta niet meer reist en zoonlief geen bezoekjes brengt?


  Maak melding

 15. Wederom houdt Bouterse volk en vaderland voor de gek. Alleen de paarse volgelingen geloven nog in zijn sprookjes. Wat is er na 5 jaar overgebleven van zijn mega verkiezingsbeloftes ? Niets, nada, njet. En heb ik het niet eens over het verkrachten van de rechtsstaat.

  Suriname is overgeleverd aan de wolven. Verscheurd en afgekloven zal men achterblijven. Deze man heeft niets anders dan ellende voortgebracht. De bewijzen liggen op het kerkhof.

  @Henk Molenaar, natuurlijk kijkt het buitenland mee. Dit zijn de effecten van het Chavisme. Zo weten ze hoe ze het niet moeten doen. In Suriname doen ze een plas en gaan ze over tot de orde van de dag.


  Maak melding

 16. Bouterse is niet capabel om Suriname tot ontwikkeling te brengen.Je kan het of je kan het niet.Hij heeft de kennis gewoon niet in huis.De man is sportinstructeur Het is gebleken dat zijn voorspellingen in het verleden verre van juist zijn geweest.Een land leiden is anders dan een politieke partij in een derde wereld land waar je mensen makelijk kan manupuleren.
  Na een gouden kerst die nooit kwam is hij nu optimistich
  over de toekomst terwijl grote delen armer worden en het steeds moeilijker krijgen..Er is geen zicht op een verandering.Een onzekere toekomst voor de meeste Surinamers.Hopelijk staat niet weer een exodus te wachten.


  Maak melding

 17. Zelfs Proeve wil waarschijnlijk geen Governor worden van de Centrale Bank van Suriname.

  Interessante vraag is dan waarom niet. Wellicht is het RISICO op falen te HOOG geworden.


  Maak melding

 18. Ik ben zo zoetjes aan bijna geneigd wijlen Henck Arron er de schuld van te geven dat Suriname al ruim 36 jaar met deze seniele misdadiger opgescheept zit , omdat hij de onafhankelijkheid in zo’n relatief korte tijd heeft doorgedrukt.
  Laat mij me haasten om te zeggen dat ik geen tegenstander ben van de onafhankelijkheid, maar misschien moest de toenmalige regering de weg naar de onafhankelijkheid iets beter en langer te plaveien d.m.v. een goede economische en politieke basis te leggen waardoor de coup wellicht niet had plaatsgevonden.
  Dan was Bouterse misschien nooit naar Suriname verhuisd vanuit Rotterdam.
  Hoewel de regering Arron toentertijd vanwege de instabiele politieke situatie verkiezingen had uitgeschreven voor precies een maand na de staatsgreep.
  Maar mijn denkwijze geeft de wanhoop en onmacht aan die voortvloeien uit de innige wens om voor eens en voor altijd af te zijn van deze volksvijand en zijn paarse tranwanten.


  Maak melding

 19. Bouterse zei su is niet zo slecht als men denk.buitenlandse bedrijven hebben nog interesse in su.ik zou niet weten welke land zou in su investeren …..als ze wetenkomen wat voor criminele allemaal in de regering zitten


  Maak melding

 20. Beste Rob G,

  Inspirerende woorden van de pres? de ene dag zus zeggen en de andere dag zo? telkens vreemde en tegenstrijdige uitlatingen doen maakt je ongeloofwaardig. op den duur neemt niemand je serieus en ben jij de enige die nog je eigen verhaal gelooft . Meneer Rob G. u kunt toch wel een beetje analyseren en daarna een eigen mening vormen?.

  Impliciet maakt u de sur. uit voor luie mensen. Maar is de pres. geen surinamer?
  Op uw niveau kunt u toch niet zeggen of denken dat die 100 Vietnamezen graag naar sur. zouden willen? als ze voor de deur stonden trappelend van ongeduld om sur. in te mogen dan had u misschien (!) / hopelijk ( !) gelijk dat zij het varkentje zouden kunnen wassen en sur. uit het slob halen.
  In dat geval zou ik denken, neem er nog 1 bij en maak hem /zij onze pres.


  Maak melding

 21. Waar zijn die rijnen investeerders gebleven die bij zijn eerste verkiezingen voor zijn deur stonden? Bouterse met zijn grote bek zou Nederland tijdens de eurocrisis van enkele jaren geleden ontwikkelingshulp aanbieden.

  Anno 2015 heeft Nederland als 1 van de 5 landen in de wereld een tripple A status en is Suriname volkomen bankroet en drukt elke maand tientallen miljoenen srd’s op haar rekening te kunnen betalen,

  Maar volgens Bouterse gaat alles prima met Suriname en kijkt het buitenland vol bewondering naar het land.


  Maak melding

 22. RobG
  Inspirerende woorden van president Bouterse. ” Wir schaffen das”, wil president Bouterse aan het volk bekendmaken.Deze woorden zijn echter tegen het zere been van de ” slechte mensen ” die verenigd zijn in de oppositie.

  RobG,,

  Met inspirerende woorden betaal je geen rekeningen, Paarse Gek.

  En volgens jou is iedereen die kritiek heeft op Bouterse ‘een slecht mens’

  Ik ken straathonden met meer moraal en verstand dan jij.


  Maak melding

 23. @R.Lalbahadoer

  De lijder probeert te zeggen het volgende:
  ‘waardeloze landgenoten bedankt voor jullie apatische gedrag die het mogelijk heeft gemaakt voor mij om 35 jaren lang wet en recht in Suriname te verkachten en mijn Eigen versie van amnestie en vergeving in te voeren. Ik hoop van harte dat jullie nooit Wijs worden en mij eruit gaan schoppen ,dus blijven jullie voor altijd dom’.


  Maak melding

 24. @ ROY,
  Yu e keri mi boi hahahaaa, ai ze kijken hoe onwetend onze landgenoten zijn. Volgens mij had desi weer te diep in het glaasje gekeken , a man verstand e lon gwe libi en.


  Maak melding

 25. Surinamers zijn laf en lui volk.

  In elk ander in de wereld was het volk massaal de straat opgegaan en het aftreden geëist van een corrupte president die hun land door wanbeleid naar de verdoemenis helpt en de rechtstaat verkracht.

  In Suriname doet iedereen een plas laat men zich met de handen omhoog beschijten door een dictador die alleen zorgt voor zich zelf, zijn familie en zijn paarse vrienden,


  Maak melding

 26. @Ray

  Thanks Bro.

  De Pres is zelf niet goed door drongen wat op hún afkomt door hún toe doen.

  Als halverwege 2016 de huizen en de percelen,….ect,ect…. in Suriname nood gedwongen via de veiling verkocht gaan moeten worden, dan gaat het hopelijk goed snappen wat er werkelijk aan de hand is.

  Dat het volk van Suriname lui én ziende blind is wisten wij al lang. Maar, dat het volk zó verschrikkelijk traag van begrip is, had ik mij niet voorgesteld.

  Zij lijken wel op schilpadden!!!


  Maak melding

 27. @R.Lalbahadoer
  Ik begrijp de surinamers ook niet.
  Ze accepteren alles wat in hun richting gegooid wordt.’Amnestie,vergeving, coup,noem maar op en ze geven geen piep. De surinamers zijn heel makkelijk voor de gek te houden en het allergrootste bewijs is Bouta die weet hoe de surinamers te manipuleren en hun op zijn muziek te laten dansen.


  Maak melding

 28. Beste Ray en Lalbahadoer,

  Apathisch is inderdaad de juiste omschrijving van de gesteldheid van het Surinaamse volk. Ze accepteren alles zonder in protest te gaan.


  Maak melding

 29. – 18000 Tramverbindingen.
  – 18000 Fly-overs.
  – 18000 Diepzeehavens.
  – 18000 Nieuwe banen.
  – 18000 Nieuwe Mini-sters.
  – 18000 Volkswoningen, nee toch niet nogeens 18000.
  – 18000 Leugens.
  – 18000 Kakabinet adviseurs.
  – 18000 RobG’s, ndpfornever’s, Para(suppletie)man’s, Milton’s, etc., etc., etc.
  – 18000 Lege Blue label flessen.


  Maak melding

 30. Favourite lied van Bouterse:

  Cornelis Vreeswijk: “Misschien gaat het morgen beter, maar misschien toch ook niet….”

  Deze President werkt…… Suriname naar de afgrond in….

  Paarse blunders uit het verlezen ( jaren 80 en 90) zijn een garantie voor Paarse blunders voor de toekomst.

  In Surinamers heeft niet de jeugd maar de Paarse Bejaarden de toekomst.


  Maak melding

 31. Bouta gebruikt mooie nietszeggende woorden en strooit het volk zand in de ogen. Hij wil zijn termijn afmaken en er ook nog wat geld aan overhouden. Dat moeten de Surinamers niet accepteren en zolang ze dat wel doen zal Bouta doorgaan met zijn bedrog. Tijd voor ingrijpende veranderingen dus. Maar de staatskas blijft intussen wel gewoon leeg. Laat hem die kas niet nog verder leeghalen want dan is het over een paar jaar nog erger dan nu. Want het volk betaalt nog altijd de rekening.


  Maak melding

 32. TITA TOVENAAR GILMORE heeft KUMAKOISI ingefluisterd dat medio 2016 Economisch beter zal gaan met Suriname.

  Het zal Suriname net zo goed gaan als die beloofde GOUDEN KERST, DIEPZEE HAVEN, DE FLY- OVERS, DE 18000 WONINGEN, DE SNELWEG NAAR BELO HORIZONTE, DE BRUGGEN OVER DE CORANTIJN EN MARWINA LIBA, DE VOEDSELSCHUUR VAN ZUID AMERI-KA.

  Ik lag me echt SUF met deze KUMA BASSIE EN ADRIAAN

  Wat deze CLOWN wel voor mekaar heeft gekregen is DEVALUATIE met een koers van SRD/USD 1:4,80

  WE GAAN VOOR NOG: 1:5


  Maak melding

 33. Na (een kleine) 36 jaar verandering in Suriname hebben de meesten de boodschap van deze president, toen als voortrekker van een nieuwe beweging, nog steeds niet begrepen !
  Zijn de mensen die het beleid van deze president afkeuren nou zo achterlijk of zie ik het verkeert ?

  Missen de mensen het vermogen om ‘out of the box’ te kunnen denken, of wil men alles bij het oude houden en het zelfde stramien volgen en alsnog hopen op ontwikkeling van het land.

  Die mensen zal ik moeten teleurstellen want dat gaat niet gebeuren onder deze president.
  Suriname zal in 2016 nog even door de zure manja heen moeten bijten, maar vanaf medio 2017 gloort er zeker goede hoop.

  En dat het goed zal gaan in het land zal men eind 2018 en 2019 merken, want dan heeft het land de zwaarste klappen van de zweep gehad en kan de president rustig z’n termijn afmaken met goede coaching aan de youngsters.

  Just wat and see !


  Maak melding

 34. Beste Milton: ust wat and see !

  “Suriname zal in 2016 nog even door de zure manja heen moeten bijten, maar vanaf medio 2017 gloort er zeker goede hoop.

  En dat het goed zal gaan in het land zal men eind 2018 en 2019 merken”

  Jij hebt zeker een abonnement op “De Fabeltjeskrant”

  Heel Suriname wacht nog steeds op de Gouden Kerst van 2010…….

  Bouterse is een fantast die nog NOOIT 1 verkiezingsbelofte heeft kunnen waarmaken. Hij was verantwoordelijk voor puinhoop in de jaren 80 en jaren 90 en hij herhaalt zijn fiasco’s in 2015.

  En jij hebt nog steeds alle vertrouwen in deze fantast waarbij alles altijd ‘morgen’ beter gaat.

  Je bent te zielig voor woorden. Ga maar lekker slapen… Papa Bouta ( “Al brandt heel Paramaribo, ik slaap als een roos) waakt over je.

  Bouterse is als de kapitein van de Titanic: het enige verschil is, dat hij als eerste in de reddingsboot zien als zijn passagiers ( = Suriname) op de klippen lopen en verzuipen.


  Maak melding

 35. @ W. Whome, volgens mij ben jij helemaal van het pad af !
  Wat heb jij met het getal 18000 ? Waarom vind je dit getal zo interessant ?
  Jij ziet alleen wat jij wilt zien en hoort alleen dingen die de president nooit heeft gezegd !

  Misschien moet jij in een Spaanse bok positie 18000 zweepslagen van de bakra’s krijgen (net zoals onze voorouders die voorheen hebben gehad) zodat je weer tot rust komt en normale uitspraken kunt doen.


  Maak melding

 36. Als Surinamer die echt van Suriname houdt, doet het me echt pijn dat er zoveel negatiefs over het Surinaamse volk en de president wordt verteld, door mensen met buitenlands klinkende namen, maar ik kan het jammer genoeg niet tegenspreken. Het is inderdaad schandalig dat zo’n groot deel van ons volk zo’n totaal ongeschikte, incompetente, criminele figuur jarenlang in de gelegenheid stelt om ons land naar de bliksem te helpen.


  Maak melding

 37. @ milton
  “Na (een kleine) 36 jaar verandering in Suriname hebben de meesten de boodschap van deze president, toen als voortrekker van een nieuwe beweging, nog steeds niet begrepen !”

  Milton zou het kunnen zijn dat de Meester het uitermate slecht uitlegt, of dat er in alle loze woorden geen boodschap verstopt zit.

  Als men een beetje historisch inzicht heeft weet men ten minste met grote zekerheid dat de jaren dat de Meester de Baas was alles keihard achteruit gegaan is.

  1) Alles opgemaakt wat er in kas was of extra binnen kwam.
  2) Grote schulden gemaakt.
  3) Niets achter gelaten.


  Maak melding

 38. Beste Jojo:

  Een groot deel van de Surinaamse bevolking en dan met name dat deel dat onderaan de maatschappelijke ladder bungelt zonder enig toekomstperspectief omdat ze liever lui dan moet zijn, beschouwt Bouta als hun God, ondanks het feit dat deze president alleen maar zijn eigen zakken heeft gevuld.

  Cijfers liegen niet. Suriname is naar de kloten na 5 jaar Bouterse. Het was niks, is niks en wordt niks met deze corrupte crimineel als president.

  Nu wordt er weer een oud legermaatje van Bouta directeur gemaakt bij de SLM . Dus de SLM kan je ook afschrijven. Alles en overal waar de Paarse Bejaarden Roversbende het voor het zeggen krijgt, gaat naar de kloten.


  Maak melding

 39. @Gast x, bedankt.

  @W.Whome, en zijn nog velen projecten die op de lijst moeten staan waar niets mee gebeurd is.

  =Er bestaat zo iets als transparantie en bewijsstukken en dit heeft Bouterse niet met zijn praatjes. Eerst zien en dan geloven.

  -Goudprijzen dalen op de wereld en alleen in Suriname stijgt het.
  Al jaar en dag hoor en lees ik dat men wil investeren in Suriname, maar nog niemand heeft zich aangemeld.


  Maak melding

 40. Ik schaam me heel erg diep. Wat is met dit folk aan de hand. Sranan sma hebben zo een grote mond in Nederland en in Suriname worden ze letterlijk genaaid door hun eigen soort. Shame on you folk van Suriname


  Maak melding

 41. Zonder een structureel ontwikkelingsplan en met zulke lulkoek verhalen, probeert deze volksmisleider steeds de wanprestaties van de regeringen onder zijn leiding te verbloemen. Het ultieme doel de rust te bewaren; zijn vegelijf te redden, zichzelf en geestverwanten inmens te verrijken. Deze kruik gaat te water tot ie barst. De geesten die deze volksbedrieger oproept zal hij niet kunnen bezweren.


  Maak melding

 42. Krijgt Miss Peggy een mega salaris om de president van zulke waardeloze adviezen te voorzien? Dat Surinamers blind geworden zijn en blinde buitenlanders ineens ogen van een havik hebben?
  De president schijnt het moeilijk te verteren te vinden dat de blinde Surinamers juist nu aan het ontwaken zijn en draait de boel om: hij verklaart ze blind!


  Maak melding

 43. Miss Peggy stiefzusje pleegzusjes en vliegen naar Parijs en Milaan om te shoppen terwijl de gemiddelde Surinamer pienaart. Let maar op 2016 wordt een herhaling van de jaren 80 en 82. Allemaal criminele vrienden die hun zakken vullen. Deze man is gewoon niet te vertrouwen. Henshuys heeft geblunderd en hij liegt alles bij elkaar.


  Maak melding

 44. Ai mi boy…Aloha…….de Pres komt met een lachertje ,dat t Buitenland kijkt naar Suri hoe goed het gaat. Het Suri volk wordt gewoon belazerd met de Switi Bakana tori,s van de Pres. Met zo,n kleine bevolking in Suri moet toch een keertje goed gaan.De graaiers en de boeven van de illegale concessies van hout en goud worden niet achtervolgd voor de misdaad. De ene Lonnie die een van ze is hoor je helemaal niets meer. Want het smijten met geld naar het arme volk doet hij niet meer.Zielig,hij is zeker nu aan het sparen voor de volgende verkiezing in 2020. Che –Che!!


  Maak melding

 45. In 2016/2017 zal het beter gaan, Gilmore
  en/of de nieuwe governor zullen OP BEVEL
  indien nodig NOG MEER ongedekte SRD-
  biljetten drukken !

  Volk no spang, MONNIE DE !

  PS : Ik benoem nieuwe leiding bij staatsbedrijven,
  ik heb de feeling om goede leidinggevenden te kiezen!

  DINO is nu leidinggevende raper van TOILETZEEP in
  de USA-JAIL !!


  Maak melding

 46. Onze geitebrijer Printa laat ook weer iets van zich horen. Bouterse heeft vanavond intrek genomen in zijn woning. Hij is Ingrid ff zat…Onze Printa moet vanavond alleen slapen op een matras in de woonkamer. Dit is de prijs die je moet betalen als je een hardcore ndp-er bent. Arme Printa


  Maak melding

 47. Bouterse zegt dat het wel goedkomt met Suriname, als alle Surinamers samenbundelen, hij heeft alleen gelijk als hij bedoelt dat we hem met z’n allen eensgezind wegjagen. Ik ben b.v. niet bereid om met hem en zijn paarse bende samen te werken, ik ben toch niet zo geschift als Somo, Pahlad, Hok, Brunswijk en al die honderden anderen die ooit gedacht hebben om met Bouterse samen te werken, totdat ze wreed uit hun droom gewekt werden toen hij hen een grote trap onder hun kont gaf. Hetzelfde lot staat Dora en Carl straks ook te wachten, ‘opo yu ai dan yu sa si’


  Maak melding

 48. Er zijn landen die naar Suriname kijken, omdat ze zich afvragen hoe het mogelijk is dat een massamoordenaar en veroordeelde drugsdealer, president kan zijn, en met al die onzin die hij uitkraamt, staande kan houden, en dat er nog mensen bestaan, die met oogkleppen oplopen, en blindelings achter deze paarse idioot aan open.


  Maak melding

 49. Bouterse (de grootste boef) heeft gelijk om te zeggen dat het goed zal gaan in su. Hij en fam. Voelt het niet. Hij en zijn vrouw en peggy en dino hebben een maandelijkse inkomen van meer dan 100000. Dus goed gaat het zeker voor hen. Jammer wel voor degenen die hem nog 5 wilden hebben. Zij gaan nu het gelacht moeten betalen.


  Maak melding

 50. Volgens mij moet jij je laten nakijken je hebt hulp nodig.
  Wie denk je dat je bent om Surinamers zijn….te benoemen.
  Hou je grote bek dicht en als je een man bent ga dan naar Suriname en doe wat je niet laten kan.
  Het is makkelijk om te roepen dat Surinamers laf en lui zijn.
  Behoor jij er niet bij of ben je half Surinamer en half idioot.
  SCHANDE om te roepen dat onze Surinamer lui en laf zijn.
  Jij bent zo laf en lui idioot dat je lekker in Nederland zit en gevlucht ben voor de ellende aldaar.


  Maak melding

 51. Bouta is samen met zn vriendenclub het grootste struikelblok in Suriname. Sommigen gaan wel makkelijk voorbij aan het feit dat Suriname voor het eerst financieel aan de grond zit met een eveneens niet eerder gekende staatsschuld. Bouta heeft als reactie op zijn veroordeling in NL inzake drugs het volk opgehitst als landje aan de Noordzee die hij hulp zou geven. Opvallend is dat hij nooit naar de VS uithaalt aangaande Dino.
  Alleen geschoolden met opgedane ervaring kunnen weten dat er ná 2010 (deskundige) hulp vanuit Nederland gewoon plaatsvindt. Reshuffelen was nieuw fenomeen met stuivertje verwisselen door adequaat frauderende imbecielen.


  Maak melding

 52. Baas heeft gelijk dat men met elkaar er aan moet werken om de economische rampen die hij veroorzaakt heeft te overwinnen.
  Baas geeft voor het eerst toe dat zijn Schip zinkt en dat de bemanning verzuipt als ze niet keihard aan de slag gaan.

  Wat Baas niet vertelt is dat hij allang in de reddingsloep zit en zich in veiligheid gebracht heeft.


  Maak melding

 53. Bouterse bedoelt met zijn opmerking:

  Dat hij optimistisch is dat het hem gaat lukken om de laatste delen van Suriname die nog waarde hebben te plunderen en te verkwanselen.

  Een ding moet ik Bouterse wel nageven:
  Als volkspresident naait hij iedereen ongeacht ras, geloof afkomst enz.
  Wat dat betreft is hij zeker een nationale naaier – held.


  Maak melding

 54. Natuurlijk ben je optimistisch schoft.
  Je dochter heeft op onze kosten een baan gekregen met het
  salaris van een mini-ster.
  Je zoon, de beste, de aller beste, de aller aller beste heeft
  gratis kost en inwoning is een Buitenlands vakantieoord.
  Je (pleeg-)zoon, heeft gratis kost en inwoning in een land
  waar men volop gouden kerst viert.

  Maar, wij moeten in januari 2016 Oom Parmessar (Yokohama)
  65% meer betalen.

  Het gaat goed no?


  Maak melding

 55. @ flyer

  Jij bent zo eentje die als je de president tegen het lij zou lopen,je zou uitsloven om met hem op de foto te willen staan.net als die domme HENK MOLENAAR alias PANNEKOEK.


  Maak melding

 56. printa
  @ flyer

  Jij bent zo eentje die als je de president tegen het lij zou lopen,je zou uitsloven om met hem op de foto te willen staan.net als die domme HENK MOLENAAR alias PANNEKOEK.

  Jij ben niet mee te redden Paarse Kakkerlak en bewonderaar van een moordenaar/crimineel/slechtste president van Suriname ooit.

  Is je Nederlandse uitkering al binnen?


  Maak melding

 57. Bouterse is als de kapitein van de Titanic: het enige verschil is, dat hij als eerste in de reddingsboot zit als zijn passagiers
  ( = Suriname) op de klippen lopen en verzuipen.

  Bouterse dient maar 1 belang en dat is het belang van Bouterse. Hij lacht zich al 40 jaar de ballen uit zijn broek dat hij ongestoord zijn gang kan aan in Suriname.


  Maak melding

 58. De wraak van opa D was om Henshuys te ontslaan omdat die een zoon van Derby is.
  En Derby heeft gesproken in 2001 en dat was weer te beluisteren op radio en TV.Opa D was aanwezig in het fort toen de 15 gedood werd.
  En zo als wij hem kennen moesten er dan koppen rollen.


  Maak melding

 59. @ Henk Molenaar
  printa
  @ flyer

  Jij bent zo eentje die als je de president tegen het lij zou lopen,je zou uitsloven om met hem op de foto te willen staan.net als die domme HENK MOLENAAR alias PANNEKOEK.

  Jij ben niet mee te redden Paarse Kakkerlak en bewonderaar van een moordenaar/crimineel/slechtste president van Suriname ooit.

  Is je Nederlandse uitkering al binnen?

  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Nu begin jij je echt te gedragen als een gefrustreerde koekenbakker,je bent en blijft een domme pannekoek.


  Maak melding

 60. Brunings begrijpt uitspraken president over SLM niet

  Gerard Brunings, die tot 7 december president-commissaris was van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), is verbaasd over uitspraken die president Desi Bouterse heeft gedaan over de leiding bij de ‘national carrier’. Brunings antwoordt op een vraag van Starnieuws dat de directie met toestemming van de raad van commissarissen handelingen heeft gepleegd.

  se termijn van de Airbus 340-300 (Palulu) met registratie PZ-TCP is verstreken. De eigenaar heeft aangegeven dat het toestel gevlogen moest worden naar Arizona.

  Bouterse is of stoned of compleet dement. Hij lult uit zijn nek en slaat wild om zich heen en ontslaat alle directies van grote bedrijven om er zijn paarse matties neer te zetten.

  Kan alleen in Suriname..


  Maak melding

 61. Gisteren maakte ik een wandeling door het centrum van Paramaribo. Door vooral de JONGEREN te observeren werd het mij DUIDELIJK waarom de PAARSE MEGA RANDDEBIEL, Desiderius, het DOODNORMAAL vindt om de bevolking STEEDS een RAD VOOR DE OGEN TE DRAAIEN !!!!!

  P.s. telkens wanneer ik mijn EUROS wissel, ga ik voor 5. Vreemd genoeg kreeg ik de eerste keer de ” 5 ” aangeboden ondanks dat er buiten een aankoopprijs van 4,75 staat aangeduid.
  De tweede keer was het aanbod 5,05 .

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 62. @ Printa yu no sabi sa na 1 rioolput no mi mang?Mi sabi yere ahahaahahaa….pe ka e loos gwe na liba see mi mang ook tu yu ye kong nog op gee a moro bigi crimineel /serie Moordenaar sieki ede Gast vn deze tijdperk dat nooit met1 positieve ingesteldheid door t leven is geweest,wel no a gast e kong nanga de1 disi anga dati Sma aai hor a spotu mi mang ano mi na yu zeker en sma sang in deng luktu kamra e sieki.In feite ben j geworven!!!!!


  Maak melding

 63. Printa…ik hoop jullie beiden tegelijk tegen te komen. Dat is niet zo moeilijk want jij zit met je dikke kop diep in die vette reet van je baas.
  Vervolgens zet ik jullie rug aan rug en met 1 kogel jaag ik er een nekschot doorheen.
  Toch 1 kogel bespaart.
  Was jouw achterlijke baas maar zo zuinig geweest, zaten jullie nu niet tot aan je schedeldak in de stront.


  Maak melding

 64. Printa,

  Wanneer komt de dag, dat je naar Suriname komt en hier je steentje gaat bijdragen aan onze samenleving ?
  Aan gescheld op 7.500 km afstand hebben we niets.
  Mang je bent niet eens een echte Surinamer.


  Maak melding

 65. @Jacobus, ik heb het gesprek gevolgd en kan jou vertellen dat het niet mals is wat Bouterse gedaan heeft. Ik kan geen respect hebben voor deze man.
  De personen die achter hem staan en hem op een kroon zetten zijn goed ziek.

  Het verhaal via de radio kun je niet weg wissen, en het berust op waarheden.

  Bouterse is en blijft een MOORDENAAR


  Maak melding

 66. @Dubai
  Bouterse (de grootste boef) heeft gelijk om te zeggen dat het goed zal gaan in su. Hij en fam. Voelt het niet. Hij en zijn vrouw en peggy en dino hebben een maandelijkse inkomen van meer dan 100000. Dus goed gaat het zeker voor hen. Jammer wel voor degenen die hem nog 5 wilden hebben. Zij gaan nu het gelacht moeten betalen….staat Dino nog op de payroll dan..


  Maak melding

 67. Wanneer komt hij naar blanda.We willen hem graag in Scheveningen hebben. Dan zijn de Sranangmang bevrijd. En de coca zoon die zit dan aan de andere kant van de wereld. Dan is de Game over.


  Maak melding

 68. De toekomst ziet er zeker rooskleurig uit voor Bouta; hebben jullie hem niet zien dansen met zijn volgende first lady op het whatapp filmpje? De nieuwe uitverkorene is minstens 30 – 40 jaar jonger dan de huidige. Ook wordt in opdracht van het O.M. het acht december strafproces voortgezet. Bouta heeft inderdaad heel veel waar hij optimistisch naar kan uitkijken.


  Maak melding

 69. @Henkes

  Ik heb dat filmpje geloof ik ook gezien. De president heeft ondanks zijn voorbeeld functie wel heel erg weinig respect voor het meisje van een jaar of 16.
  Ik vond het vulgairder dan Brunswijk op zijn verjaardagsfeestje.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.