[UPDATE] Nieuwe mensen voor topfuncties in Suriname

85

PARAMARIBO, 28 dec – Assembleelid Rabin Parmessar (NDP) wordt de nieuwe directeur van Energie Bedrijven Suriname (EBS), ambassadeur Henry Mac Donald wordt de nieuwe directeur van Buitenlandse Zaken en Sigmund Proeve, directeur van De Surinaamsche Bank, wordt de nieuwe governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Dat heeft de Surinaamse president Desi Bouterse na Kerst besloten, schrijft de Surinaamse nieuwssite Starnieuws.

Parmessar volgt bij EBS waarnemend directeur Willy Duiker op die werd ontslagen. Mac Donald zal de scepter overnemen van Ellen Naarendorp, die intussen ook de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. En Proeve wordt de opvolger van Gillmore Hoefdraad, die sinds 12 augustus minister van Financiën is.

Bouterse heeft voor maandagmiddag een ontmoeting gepland met journalisten. “Bij deze gelegenheid zal de president ook ingaan op actuele politiek maatschappelijke vraagstukken,” staat in een uitnodiging van de perschef van het Kabinet van de President, Clifton Limburg. Waarschijnlijk zal de president ook ingaan op deze nieuwe benoemingen voor topfuncties in Suriname.

UPDATE:
Marlon Oosterling wordt de nieuwe directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM)
en
Directeur Ewald Henshuys van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) wordt ontheven uit zijn functie. Dit heeft president Desi Bouterse tijdens een ontmoeting met journalisten vandaag meegedeeld. Hij vindt dat de directie van de SLM veel blunders heeft gemaakt, waaronder de aankoop van het nieuwste vliegtuig. Aldus Starnieuws.

Bekijk ook:

85 REACTIES

 1. Beste President;

  Waar gaat u de loeser Clifton Limburg de laan uitwijzen…??

  Deze man is één saboteur voor de vooruitgang van het land. Hij wordt met de dag dikker als een agoe.

  Weg met die niets nut..!!!!

  Na Wang Hiep Hiep Hoereee………….


  Maak melding

 2. Brulaap Limbo moeten ze arresteren en vervolgen vanwege misleiding van het volk op kosten van de belastingbetaler.

  De man is een joke en een belediging voor elke journalist,


  Maak melding

 3. In elk geval positief dat de nieuwe Governor een echte bankier is met ruime ervaring en geen stoffige boekhouder of middelbaar statisticus.
  Er is weer een beetje hoop , nog geen vertrouwen


  Maak melding

 4. DE ZEER BETROUWBARE en ZEER INTEGERE

  heer Parmessar, die als minister OW,

  ONMIDDELLIJK een DIEPGAAND ONDERZOEK

  startte naar de VERDWIJNING van OW-budgetten,

  (CLAD en de PG om actie vroeg),

  nadat hij het ministerie van ABRACADAMSKI

  had overgenomen , is thans geparkeerd bij EBS!

  PS : ZEER BETROUWBAAR, Ja

  ZEER INTEGER,Ja !

  W’e PINA go moro fara !


  Maak melding

 5. @ SRAFU
  best men for the Job.
  Hij heeft ervaring in het proberen kromme zaken in de doofpot te houden en vooral niets te onderzoeken of te laten onderzoeken.
  Gezien zijn optreden in de DNA tijdens de begroting behandeling als meneer loftrompet wordt hij duidelijk beloond voor blinde volgzaamheid.

  De President slaat 2 vliegen in 1 klap namelijk hij zet een vazal op de cashflow van EBS (nu EBS de bevolking moet leegzuigen) en neemt Dodson in de sandwich.met betrekking tot het EBS fraude dossier.
  De President weet nu alles eerder dan de minister waarna men Dodson in de val kan laten lopen.


  Maak melding

 6. @..Henk Molenaar .

  Wanneer kom je met iets zinnigs ,waar Suriname wat aan heeft pannekoek….ipv dat retorische / dombo gezanik .jullie idolen komen nooit meer in de regering,.Limbo is programmamaker,maar toch de beste van alle zg journalisten.die altijd liggen te slapen…jij en de andere collega`s van jullie “DOMBO CLUB”.KENNEN MAAR 3 WOORDEN,..8 DECEMBER–ROVERSBENDE —CORRUPTIE….hey bro,..deze 3 kauwgom ballen smaken niet meer.zoetigheid is er al uit.verzin iets nieuws.jij loopt jaren achter mie mang !


  Maak melding

 7. Onze Printa heeft zijn paarse quotum weer eens gehaald. Geen 13e mnd maand een Jos Steeman verassingsdoos. Zonder gekheid kan die idioot samen met Parbo niet opzouten. Vermoeiende gasten.


  Maak melding

 8. @ koos Je bent nog niet van mij af, domme pannekoek, de zweep staat altijd klaar om jullie een echte spaans bokko te geven als jullie onzin hier uitkramen over mijn president,land,en volk.dat je dat maar weet ,.. idiote folklorist. !
  WIJ DULDEN GEEN REDIE MOESOE GEDRAG HIER.


  Maak melding

 9. Printa,

  Wanneer verruil jij Rotterdam eens voor Suriname ?
  Als je het allemaal zo goed weet, wat is overigens ernstig betwijfel, kom dan deze kant op en help mee aan het opbouwen van ons mooie land in plaats van voortdurend te schelden vanuit Nederland.
  Wat voor soort Surinamer ben jij eigenlijk en ben jij wel Surinamer ?


  Maak melding

 10. Surinamers zijn kort van geheugen.
  Parmessar directeur AZ: puinhoop, duistere zaken etc.
  Parmessar minister bij OW: puinhoop, duistere zaken, etc.

  What’s next: Neks no fout


  Maak melding

 11. Ik heb meer respect voor het navelpluis van een kakkerlak dan voor Printa.

  Typische vertegenwoordiger van de ‘domme’ Surinamer, de zich thuis voelt in de diepste put van het riool.

  Ik kan hem uittekenen: letterlijke en figuurlijk.


  Maak melding

 12. Wij leven in een idiote, omgekeerde wereld; minister Dodson is op zoek naar kader voor op zijn ministerie, Bouterse zou gezien zijn schoolopleiding door Dodson worden afgewezen als hij naar een kaderfunctie op zijn ministerie solliciteerde. Maar diezelfde ongeschoolde Bouterse kan naar believen de veel beter geschoolde Dodson, Proeve en Parmesar benoemen en ontslaan, omdat het minst geschoolde deel van de Surinaamse bevolking massaal op Bouterse stemde en hem daarmee veel macht gaf om mensen die duizend maal beter geschoold zijn dan hij te ontslaan en daar maakt deze minkukel, die taal niet weet hoe een land te leiden, gretig gebruik van gezien de honderden ministers die hij in de loop der tijden al heeft laten vallen alsof ze gebruikt toiletpapier waren, de kwalijke gevolgen daarvan voelen we met z’n allen dagelijks aan den lijve en ‘ we fir en in un saka’.


  Maak melding

 13. Waarom zit de VP altijd naast de POSR? Hij is toch de baas van het parlement? Het is een persconferentie, waarom heeft hij niks beters te doen dan zelfs naar de opening van een envelop te komen?


  Maak melding

 14. Parmessar is de ouwere broer van de eigenaar van de firma jokohama..ingewijden in Suriname en in het buitenland hebben een donkerbruin vermoeden waar deze jokohama eigenaar zich naast de verkoop van auto’s en ander legaal handelswaar zich mee bezig houdt. De president reshuffeled een end weg..Wanneer gaat hij zichzelf reshuffeled. Het is evident dat deze man zichzelf een brevet van ongeschiktheid heeft opgespeld..Maar Printa en Rob G zullen wel weer een andere mening zijn toegedaan..


  Maak melding

 15. Wanneer gaan al die kontlikkers en adepten van de president dit comfortabele land verruilen voor hun geliefde Su. Kunnen ze allemaal worden ondergedompeld in de geneugten die paars heeft mogen genereren en kunnen ze ook een substantiële bijdrage leveren aan hun geliefde paarse Su. De Pres. heeft ze hard nodig. Ze zullen wel een anders gaan zingen. Van Picolet naar een rep mang Kow fotoe boi.
  O, de demente president, intellectueel nul komma nul, de roof president. heeft weer een nieuwe generatie rovers de vrijbrief/legitimatie gegeven om ook te mogen roven. Februari volgt de apotheose van het paars bewind. Mark my words.Hoop dat er nog een tribunaal komt al deze misdadigers te berechten.


  Maak melding

 16. @printa en nog vele anderen die steeds de NPS en de VHP de schuld van alles geven.

  -Ik heb helemaal geen partij, maar ik zal jullie uit een droom helpen. De heer H. MacDonald is helemaal NIET van de NDP. Ik zal niet verklappen van welke partij hij is.

  -Omdat Bouterse geen geschikte persoon kan vinden voor buitenlandse zaken heeft hij deze man gevraagd om die functie te vervullen, dit vanwege zijn kwaliteiten.

  @sabidiri, je hebt gelijk en ze vergeten ook dat er zo iets als karma bestaat.


  Maak melding

 17. Mijne Damen und Heren ,

  Moeten jullie eens goed naar de foto kijken. Het was zo spannend, dat mevrouw Bouterse in slaap was gesust…..:) 🙂

  Hahahaha….Na Wang Hiep Hiep hoereee…….:)


  Maak melding

 18. @R Lalbhadoer,

  komt ervan als zij de hele avond heeft gesnoven en vergis je niet wij gebruiken versneden spul en deze figuren genieten van puur zuiver white snow.


  Maak melding

 19. Suriname heeft een Surinaamse Chinees President nodig met Hindoestaanse armen om het land een nieuw tijdperk in te laten gaan.
  Alle andere bloed is zwak en besmet.


  Maak melding

 20. Hey mi brada nanga siza zomaar wi krutu krutu oe ne shie tak na dies a media wannie,fu wie fit nanga makandra.oe stop a torie dies en oe bondru ka wang if WO diddi na Sem olloe WO go


  Maak melding

 21. Functionarissen worden ontslagen,volgens de president vanwege blunders die deze hebben gemaakt en daarom worden vervangen.Op zich niet verkeerd.
  Indien je vervangen moest worden op basis van blunders zou hij nooit president zijn geworden.Deze man kijkt niet in de spiegel.Word het surinaamse volk ooit wakker?


  Maak melding

 22. Ach, de commentaren van de vocale oppositie zijn zoals gewoonlijk zeer negatief. Voor mij kunnen al deze commentaren de pot op, in de prullenbak.Ze zijn van nul en generlei waarde. Ze zijn niet eens bedorven kies waard. De een kwalificeer ik nog waardelozer dan de ander.

  Voor mij zijn nieuw benoemde kandidaten op de belangrijke functies stuk voor stuk het beste wat Suriname te bieden heeft.In de oppositie zijn kanjers van dit niveau niet te vinden.


  Maak melding

 23. Proeve ontkent gevraagd te zijn als Governor van de Centrale Bank, terwijl de grote schreeuwlelijk Limbo dat met de brede kant van zijn mond beweerde.

  Laatst was Van der San, het staflid op het kabinet van de president met de grootste mond, bang dat door het handelen van minister Dodson Suriname in het buitenland gezien zou kunnen worden als een bananenrepubliek, daar hoeft hij helemaal niet bang voor te zijn, door dit soort onware berichten in de ether gebracht door de woordvoerder van de president, zullen ze Suriname in het buitenland niet eens als een bananenrepubliek zien, maar slechts als een bouwvallige ‘bakba winkri’.

  Bouterse dacht zeker dat hij met Proeve ook te doen had met een groentje als Ashwin Adhin, dat arme schaap werd zonder van te voren daarover gepolst te zijn, zonder zijn medeweten, benoemd tot VP en hij durfde daar niets tegen in te brengen omdat hij in zijn broek schijt voor baas. Proeve lijkt verstandiger te zijn dan Ashwin; waarom zou iemand met gezond verstand willens en wetens een tot mislukken gedoemde benoeming aanvaarden?


  Maak melding

 24. RobG:
  Krijg jij soms een harde plasser van de blinde orgastische onzin die jij telkenmale over ons uitstort?
  Een beetje mens van de wereld weet dat er aan elk verhaal twee kanten zijn. Ook in deze moet ik constateren dat jij door de mand valt omdat je alleen maar paars ziet! Probeer eens groenwitroodengeel, daar knap je misschien van op!


  Maak melding

 25. Voor al die benoemde ja-knikkers en kontlikkers geldt waarschijnlijk…”best man 4 the job”

  Maar we weten inmiddels hoe het met zulke criminelen vergaat (zie Dinootje).

  Maar ja…als een ongeschoold deel van het volk, in ruil voor een bak oud vreten en een lauwe soft, kiezen voor een
  ongeschoolde gymleraar, dan krijg je Venezolaanse taferelen waar een buschauffeur het land naar de kloten heeft geholpen.

  Maar na de eerstvolgende devaluatie roepen idiote randdebielen en dorpsidioten als Printa, RobG, Parbo etc. dat de gymleraar alles onder controle heeft. Maar intussen is het financieel / economisch in een diep ravijn beland.


  Maak melding

 26. Bouterse vergeet zelf om op te stappen als president van Suriname die het land naar de afgrond heeft gebracht met zijn beleid de afgelopen 5 jaren.Jammer voor het land, maar die mensen hebben zelf gekozen voor deze chaos in het land.Bouterse heeft geen verstand van economie en daarom gaat het zo slecht.


  Maak melding

 27. De paarse trog is blijkbaar nog niet leeg gezien de update van deze posting, er rollen weer koppen ten faveure van NDP! Te triest voor woorden. Hoe lang blijven de mensen deze paarse indoctrinatie nog pikken!


  Maak melding

 28. De paarse politbureau gaat weer eens voor een stoelendans. Alle mensen die benoemd worden hebben een lidmaatschap van de ndp. Te walgelijk voor woorden. Alle key posities worden bekleed door stromannen. Hierdoor zit Bouterse steviger in het zadel.

  Nepotisme viert weer hoogtij in Suribabwe.


  Maak melding

 29. ==Ik denk dat Bouterse gewoon zat te slapen op zijn stoel. Als ik zo die tekst leest valt het mij op dat Bouterse zelfs niets over Lackin had gezegd over die vele ambassades waarvan ze bijna niets hebben opgeleverd.

  Bouterse ziet zijn eigen fouten niet in, maar keurt steeds die van een ander af.
  Resuffeling is zijn beste kant, dit terwijl er haast GEEN kader meer is te vinden.

  =SLM-directie wordt naar huis gestuurd

  -Directeur Ewald Henshuys van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) wordt ontheven uit zijn functie. Dit heeft president Desi Bouterse tijdens een ontmoeting met journalisten vandaag meegedeeld. Hij vindt dat de directie van de SLM veel blunders heeft gemaakt, waaronder de aankoop van het nieuwste vliegtuig.

  -Louis Voight, de president commissaris van de SLM, zal volgens de president het roer bij de SLM overnemen. Hij gaf aan dat niet alleen de directeur verantwoordelijk is voor de aankopen, maar meer leidinggevenden. Uit de woorden van de president kan worden opgemaakt dat de leiding zal worden vervangen. Het gaat om het hele team dat verantwoordelijk is voor het beleid en het resultaat van het afgelopen jaar.

  -De president deelde mee dat de SLM het heel slecht heeft gedaan de afgelopen periode. De aankoop van het laatste toestel heeft de druppel doen overlopen. Er is een toestel gekocht dat in de woestijn staat. Het contract zal verder worden bestudeerd. “Wanneer er grove blunders worden gemaakt, moet er worden ingegrepen,” zei de president.


  Maak melding

 30. @Robje-de-slapende-Desi-slaaf zegt :
  “In de oppositie zijn kanjers van dit niveau niet te vinden.”

  Hierbij dan enkele KANJERS van DESI :

  DINO, Hoofd CTU ! (bleek zelf een terrosrist)

  GILMORE, governor CB v Sme (Alle reserves verdwenen
  plus SNELDRUKKERIJ SRD’s) )

  ANDY, minister Financien (10 miljard staatsschuld,
  begrotingen, mij ONBEKEND)

  ABRACADAMSKI minister OW (jaarbudget weggewandeld)

  Mw SIMONS, DNA-voorzitter (Grondwet versnipperd)


  Maak melding

 31. DESI : Wij vervangen personen die zeer slecht
  hebben gepresteerd !

  Dont forget : ANDY, GILMORE and DESI,
  resposible for :

  10 MILJARD STAATSSCHULD !

  ALLE staatsreserves VERKWANSELD !

  DRUKKEN 2,8 MILJARD ongedekte SRD’s

  VEROORZAKERS Sranang FAILLISSEMENT

  PS : DESI en clan aub WEGWEZEN !

  No more slavery !


  Maak melding

 32. @Blaka Bakra, je bedoelt een vastgelopen Printa….

  Deze idioot maakt zich onsterfelijk belachelijk hier even als zijn compaan Parbo. Firma Jut en Jul. Zelfs de straathonden in Boekarest liggen krom van het lachen.


  Maak melding

 33. De een zijn dood is de ander zijn brood.
  Parmesser is een grote boef.
  Toen hij minister was is hij met een akte tas vol euro’s aangehouden op Schiphol .
  Reisde met een diplomatieke paspoort en had geld van Auto dealer Yokohama (familie) bij zich om wit te wassen.
  Als verweer gaf hij dat hij voor onderdelen van auto’s moest betalen.
  Na schikking betalen van een flinke boete is hij vrijgelaten.
  Nu gaat deze boef zogenaamd orde op zaken stellen bij EBS .
  Bij ow heeft hij genoeg kennissen voorgetrokken en andere aan een vaste baan geholpen.
  Zo gaat Suriname nooit vooruit de hele ploeg bestaat uit vriendjes.
  Vp Adhin wist van te voren niet dat hij vp zou worden.
  Toen hij het in een vergadering hoorde en even op het podium moest komen was hij totaal overdonderd.
  Hij zit daar en kan geen kant op die ja knikker denkt als ik mijn salaris ieder maand krijg.


  Maak melding

 34. @ Beste Ira,

  Bij mijn weten heeft Suriname nog nooit een eigen vliegtuig gehad. Allemaal gehuurd of geleased. De president zat op de persconferentie zoveel onwaarheden te verkondigen, dat hij er zelf in geloofde. En de heer Henshuys kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor het omruilen van de 747 met de Airbus A-320, eenvoudigweg omdat Henshuys te dien tijde nog geen directeur van SLM was.


  Maak melding

 35. GRANDIOOS, zo mogen de benoemingen worden getypeerd. TRAMMELANT en AMOK m.n. van onze HERRIESCHOPPERS (zeg maar: HARRY HIPPIE’ S) hier op de site, TEN SPIJT.

  We begrijpen met z’n allen dat onze AMOKMAKERS nog steeds in hun ROUWPERIODE vertoeven, langer dan menigeen had durven vermoeden.

  Deze GRANDIOZE BENOEMINGEN van ONZE PRESIDENT komen dan ook als een MOKERSLAG neer op de KALEBASSEN, van onze DESTRUCTIEVE FIGURANTEN danwel PSYCHISCH GESTOORDE HOOLIGANS.

  PRESIDENT Bouterse heeft Henshuys duidelijk willen maken dat GOKKEN in de CASINO thuis hoort en niet binnen een bedrijf, vooral niet van een Luchtvaartmaatschappij van een land.

  Beter een (1) VOGEL in de HAND, dan tien (10) in de LUCHT (metafoor).

  De tijden dat Suriname als een Vieze Hoop Poep (VHP) werd gezien en op zeer SMERIGE wijze dus werd ‘geregeerd’, moet DEFINITIEF tot het verleden gaan behoren.

  De SURINAAMSE KIEZER heeft op 25 Mei 2015 jongstlede, de VHP – de Valse Hoop Partij tezamen met de NPS – Na Poor Sani DEFINITIEF AFGEWEZEN en OVERDUIDELIJK GEKOZEN voor de NDP ofwel de Nieuwe Demensie Politiek.

  Wie ORE heeft, die HORE.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 36. Desi de pres doet Grandioze Benoemingen,
  hij heeft daarom ook een UITZENDBUREAU
  voor Grandioos Personeel,

  Zo is de Grandioze zoon, DINO, UITGEZONDEN
  naar Panama en de USA, met als Hoofdstandplaats/
  Werklocatie :

  USA-JAIL !!!

  PS : Desi’s grandioze Governor GILMORE heeft
  Sranang in het Financiele RAVIJN gestort !

  STAATSFAILLISSEMENT !!!

  NEKS NO FOUT, trawang e mek FOUT ! DESi NOT !


  Maak melding

 37. Wat een lulkoek van gebakken lucht door onze volkspresident, parmisser wordt directeur om fraude sporen uit te vegen bij ebs, en hoeveel rushida aan president zelf overmaakt, net als bij OW want daar konden ze niets vinden tegen prof dr ir mr drs ing abrahams. Over de nieuwe vliegtuig van de SLM dat besluit was goedgekeurd door het kabinet van bouterse zelf en nu ontslaat hij de directeur van de slm. Dus hij benoemt zijn eigen njang mang


  Maak melding

 38. Bouterse dacht op eigen houtje onze grondwet te kunnen verkrachten, hij dacht alook op eigen houtje onze zoutwaterbronnen voor 40 jaar te verkwanselen, hij dacht ook ongestraft het SLM vliegtuig uit de reguliere vaart te kunnen halen, maar in al deze en andere gevallen blijkt hij zich lelijk vergist te hebben. Ik denk daarom niet dat Henshuis het in zijn hoofd gehaald heeft om op eigen houtje een miljoenen USD kostend vliegtuig te leasen of aan te schaffen voor een Staatsbedrijf, daar moet de enige aandeelhouder (staat/regering) van op de hoogte zijn geweest, Bouterse schuift weer eens de schuld voor een van zijn foute beslissingen in de schoenen van een ander.


  Maak melding

 39. @ Cochise,

  Printa naar Suriname komen? Nooit niet. Hij kan in Nederland de hele dag achter zijn pc zitten en aan het eind van de maand zijn uitkering ophalen! Hier in Su zal hij moeten werken!


  Maak melding

 40. @ Henkes,

  De firma List en Bedrog heeft weer een leugenachtige persconferentie gegeven dat stikte van de onwaarheden. Geen enkele ‘journalist’ durfde kritische vragen te stellen en pende gewoon op wat er gezegd is. En als het wel zo was, dan snoerde die vette Goebbelaanse nietsnut hen wel de mond. Zielige vertoning, ronduit genant.


  Maak melding

 41. Beste President van Suriname,

  Het lijkt alsof er continu maar word gezocht naar bekwame bestuurders binnen een klein clubje mensen in het land. Deze namen komen de meeste van ons ondertussen de strot uit.

  Is het misschien zo dat er verder in het land, geen mensen rondlopen met een integer geweten en leiding gevende capaciteiten? Ik denk dat u in uw zoektocht naar de juiste man of vrouw op de juiste plaats, zichzelf zult moeten richten op de capabele onzichtbare leiders in de sectoren van het desbetreffende vakgebied.

  Suriname is nog steeds een land van Names and faces. Anderen krijgen geen kans om daarin zichzelf te bewijzen. U moet op zoek gaan maar mensen met goodwill. Mensen met het hart op de juiste plaats. Met kennis van zaken, oprechte bedoelingen en de juiste drive. Geen zakkenvullers, maar doeners.Geef die personen een kans.

  De oude garde kan ondertussen naar huis. Ze zijn bevlekt, bevooroordeeld en worden niet meer gelust door de bevolking. Mensen met een bevlekt blazoen, kunnen liever in de luwte blijven en de rest van de rit uitzitten buiten het deelnemersveld.


  Maak melding

 42. Als de president van Suriname in feite zelf toegeeft dat hij geen vertrouwen heeft in de aangekochte vliegtuig, hoe moeten de passagiers dan vertrouwen in hebben. Hij zegt zelf dat het er een vliegtuig is gekocht dat in de woestijn heeft gestaan. Ik weet dat afgedankte vliegtuigen terechtkomen in de Amerikaanse stad Arizona en die dan daar in de woestijn worden geparkeerd.


  Maak melding

 43. Blaka bakra….

  Printa weet niet eens hoe je “werkwoord” schrijft.

  Deze kansloze pauper is gedoemd tot aan zijn pensioen afhankelijk te zijn van borstvoeding. Hij kakelt veel maar legt nooit een ei.


  Maak melding

 44. Brido,
  Helemaal mee eens. Bouterse draait de SLM in feite de nek om met zijn uitspraken. Mooi zootje maken de directie van de SLM en de overheid als aandeelhouder ervan. Afwachten hoelang SLM het nog volhoudt


  Maak melding

 45. Dirty debiel bouterse is in paniek en weet niet ééns wat hij moet doen, straks krijgen de suries bericht dat Dino benoemd is als directeur van de staats gevangenis van New York.

  A pa diesie law keba.


  Maak melding

 46. Astaman, ik ga niet gif-groen uitgeslagen van jaloezie kijken naar de vraagstukken in Suriname. Ik blijf bij mijn standpunt dat de beste kandidaten die in het land te vinden zijn, bij de NDP te halen zijn.

  Srafu, als ik me in Suriname had gevestigd en ik kreeg een van de functies aangeboden zou dat toch in slechte aarde bij jullie vallen. Niemand kent mij en mijn kwaliteiten en toch zou ik beschuldigd worden van corruptie,boeverij,nepotisme, enz.enz.enz. Dat is nu eenmaal de stijl van de Surinaamse oppositie in Suriname en haar kleine geringe aanhang in Nederland. Men beschuldigd de regering naar hartenlust. Het zijn allemaal sience fiction verhalen van het slechtste soort.De Surinaamse oppositie neem ik daarom nooit serieus.


  Maak melding

 47. Dat de SLM op een faillissement afstevende horen we de laatste jaren voortdurend, maar niemand greep er in!
  In competentie in het manegement moet eerder aangepakt worden.


  Maak melding

 48. Paniek voetbal.
  Veel gedoe om anderen de schuld te geven en zelfs schone handen te claimen.

  Echter als men zo lang incompetente functionarissen handhaaft is men mede schuldig geworden aan de situatie.


  Maak melding

 49. Beste RobG

  “Men beschuldigd de regering naar hartenlust. Het zijn allemaal sience fiction verhalen van het slechtste soort.”

  Ik behoor niet tot de oppositie, Ik heb regering Bouterse open minded en a politiek bejegend en ben met haar op Ministers niveau en directe adviseurs van de President in gesprek geweest.
  Ik heb ze daardoor leren kennen en weet daarmee uit de eerste hand hoe men opereert.

  Veel wat u beschuldigingen noemt zijn voorspellingen en de feiten die door deze regering of instanties geopenbaard worden.

  Bij een onpartijdige vergelijking tussen Vene en Co en Bouterse en Co is alles in het voordeel van de eerste.

  1) Afbouw van schulden, versus explosie van schulden.
  2) Groei deviezen voorraad versus implosie van Deviezen voorraad.
  3) Stevige groei BNP versus stagnatie en nu afname BNP.
  4) Goede en sobere Gouddeals versus nadelige Gouddeas.
  5) Handhaven munt versus Devaluaties.
  6) Aanpakken van Corrupte politici versus Negeren van Corruptie.

  Het voorgaande zijn geen beschuldigingen maar voorspellingen en registraties.


  Maak melding

 50. Binnenkort kan Bouterse, zonder honderden passagiers (die zijn er na de presidentiële uitspraken gewoon niet) te duperen, het SLM vliegtuig als taxi gebruiken om zijn uitverkoren jaknikkers, familieleden en het ‘bevriende’ Guyanees staatshoofd op zijn snoepreisjes mee te nemen. Maar omdat ‘Bouta frede’en ‘moni no de’ kunnen deze reisjes siechts louge landen als bestemming hebben en alleen doorgaan als zijn Guyanese ‘vriend’ de brandstof voor zijn rekening wil nemen.

  Jammer dat minister Belfort geen deel meer uitmaakt van de regering, hij is namelijk de enige die het vliegtuig nuttig zou kunnen inzetten voor educatieve dagtochten voor kleuterschooltjes.


  Maak melding

 51. Brido, jij/jullie willen transparantie en wanneer jullie die krijgen is het ook niet goed. Wat willen jullie nou? Wat jullie hier op de site uitspoken, is ravage veroorzaken. Elke simpele ziel heeft jullie kwade bedoelingen door.

  Wat een zielige lui zijn jullie. Het zijn jullie die het steeds willen hebben over het opbouwen, maar jullie reacties wijzen het tegendeel uit.

  De partij die de verkiezingen wint, gaat altijd in eerste instantie op zoek naar personen uit eigen gelederen of loyalisten. Vooral waar het strategische posities betreft. Zo werkt de politiek.

  Opponenten hebben normaliter de neiging dwars te liggen. Een uitzondering nagelaten.

  Als partijen tot coalitie geraken, is het andere koek. Wat Bouterse daarom nu doet, reagerend op dit artikel, is zeker niet abnormaal binnen de politiek.


  Maak melding

 52. @Robje-de-Slapende-DESi-slaaf :

  Er heerst GROTE PANIEK bij DESi en de NDP
  door het veroorzaake STAATS-FAILLISSEMENT !

  Een van de afleidingstrucjes is een reeks plotselinge ontslagen ! Zogenaamd treedt DDB krachtig op !

  Desi is echter niet voldoende geschoold en speelt nu
  onze nationale bedrijfsdeskundige !

  Gelet op zijn eerdere benoemingen, stevent Sranang
  af op nog meer ELLENDE !

  Zie enkele de MISLUKKELINGEN die door DESI zijn benoemd :

  Statisticus GILMORE benoemd tot governor CB v Sur
  (staatsfaillissement, drukken ongedekte SRD’s )

  ANDY, assistent BOSJE, benoemd tot minister
  Financien (staatsschuld 10 MILJARD)

  DINO, hoofd CTU ( Bleek zelf een TERRORIST)

  ABRAHAMS, minister van Openbare Werken
  (Jaarbudget binnen no time weggevlogen)

  Parmessar minister van Openbare Werken
  (schakelt Justitie noch CLAD in om malversaties
  voorganger te onderzoeken)

  Mw Simons, Voorzitter DNA, kent zelfs de Grondwet niet !

  PS : Politieke benoemingen op hoge bestuurlijke
  posten en bij overheidsbedrijven drukken Sranang
  nog dieper in het financiele RAVIJN !

  Zie de uitkomsten van de Suralco onderhandelingen !
  Een incompetent politiek team, dat er alleen maar op
  uit was om prive-personen het EIGENDOM van de
  Afobaka-dam te doen bemachtigen !

  TIME FOR CHANGE !!!


  Maak melding

 53. Kwestie van Goed Bestuur.

  De hele wereld laten weten dat de directie en de hele top van SLM er uit geknikkerd is en dat een net benoemde president commissaris de tent moet uit mesten.
  Laf om dat niet eerst persoonlijk aan deze mensen kenbaar te maken. Wie heeft er nog zin in een top baan bij baas Bouterse waar de Keizer zonder keren je per persgesprekje kan ontslaan.

  De President weet weer eens niet waar men het over heeft want hij spreekt over blunders bij de aankoop van het nieuwste vliegtuig ergens uit de Woestijn.
  1) Er is niet gekocht, waarschijnlijk zelfs niet geleased maar gehuurd.
  2) Het ding stond niet in de woestijn maar was in gebruik in China.
  Wellicht staat de B747 nog ergens in de woestijn geld te kosten omdat niemand meer interesse heeft in het toestel.

  Het is een fantastisch signaal naar de rest van de vliegwereld om zo adhoc het management heen te sturen. Wie is er nu bevoegd de rekeningen te betalen zal als een lopenvuurtje over alle luchthavens gaan die SLM aandoet.

  Helaas heeft Suriname een ongeleid projectiel als President.
  Op deze wijze vliegt men over een paar weken alleen maar met KLM omdat SLM al haar certificaten en krediet verliest.


  Maak melding

 54. Als ik dit bericht lees vraag ik mij af of er echte journalisten zijn in Suriname. Dat deze joker/crimineel/moordenaar zoveel onzin zit uit te kraaien en niemand hem durven tegen spreken en wijzen op die leugens. Wanneer steekt deze vloek de hand in eigen boezem en toegeeft dat hij totaal gefaald heeft en incompetent is. Wanneer zegt iemand tegen deze moordenaar dat hij Suriname voor de 3e keer failliet heeft doen gaan?
  Wanneer wordt men wakker in ons land dat met deze moordenaar en zijn roversbende aan de macht ons land geen ontwikkeling, welvaart en welzijn zal krijgen.
  Ik hoop van harte dat het volk in grote getalen de straat protesterend opgaat. Ik hoop op een opstand a la Libië waarbij de grootste vijand van Suriname voorgoed wordt uitgeschakeld.


  Maak melding

 55. Die man is als president een intellectuele nul. Zit zoveel onzin uit te kramen tijdens de jaarrede. Die man zat voor te lezen en wist echt niet waar hij het over had. Heeft al te vaak de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt. Die man is dement, weet niet als gans Suriname dat door heeft. Het is een demente, pathologische roof president. Een moord president van paars. Moordend allemaal.


  Maak melding

 56. Het wordt tijd dat DDB eens een keer een paar van zijn zogenaamde ‘adviseurs’ een verschrikkelijke schop onder hun reet geeft. Dat rapalje heeft werkelijk nergens kaas van gegeten. Ze weten het verschil tussen kopen, huren of leasen niet eens. En DDB braakt dit allemaal in een persconferentie uit zonder nader onderzoek naar de juistheid. Lees het verhaal van dhr. Brunings op Starnieuws!
  En dan zijn er nog van die paarse lullo’s die hier op Waterkant maar alles prima vinden wat hij uitkraait. Maar die wonen allemaal in Nederland en hebben geen idee hoe de situatie in Suriname op dit moment is. De firma List en Bedrog heeft ze allemaal geïndoctrineerd, net zoals de rest van het paarse klootjesvolk. Dat je met je goede verstand in de praatjes, leugens en andere onwaarheden trapt, daar kan ik niet bij!


  Maak melding

 57. @ Goede,

  Nee, zo werkt het NIET! Dacht je werkelijk dat er b.v. in Nederland alleen maar ambtenaren werken die lid zijn van de coalitie VVD/PvdA? In Nederland wordt gekeken naar deskundigheid, niet naar partij-adepten. Daarom staat Nederland (ondanks alle interne perikelen) op dit moment in de top-5 van rijkste landen ter wereld met een Triple-A status. Zonder nauurlijke grondstoffen (een beetje gas, maar dat is alles).Dat had in Suriname ook moeten gebeuren: the right man on the right place! Maar zelf de president Is the wrong man on the wrong place! En wat om hem heen wappert mag in Nederland de vertrekhal van Schiphol nog niet eens aanvegen! Wie zijn er nou achterlijk, de bakra’s of de Suri’s?


  Maak melding

 58. @Henk Molenaar
  Ik heb meer respect voor het navelpluis van een kakkerlak dan voor Printa.

  Typische vertegenwoordiger van de ‘domme’ Surinamer, de zich thuis voelt in de diepste put van het riool.

  Ik kan hem uittekenen: letterlijke en figuurlijk
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  PANNEKOEK ..MOLENAAR,..jij hebt iets met kakkerlakken he je begint echt dat gedrag te vertonen ha ha.


  Maak melding

 59. Het verwonderd mij dat Bouterse geen familie lid heeft benoemd bij de SLM. Ik lacht mij rot als ik deze man ziet dan denk ik wat een domkop.Somohardjo had het beter gedaan als President.Het land huilt onder Bouterse maar de kiezers hebben zelf ervoor gekozen.


  Maak melding

 60. Tu es un peu dur Karim. Tsonga, je lui vois plutôt l’inverse qu’un problème de Viagra. Comme Soderling, il balance trop hors des limites ou dans le filet.C’est sûr qu’il a sorti contre Nadal le match de sa vie lors de l’OA 2008, mais il a aussi fait pas mal de perfs à l’automne 2008. Et en 2009, il avait aussi été très bon en quart de Montréal contre Federer, remportant alors sa seule victoire contre le suisse qui jouait plutôt bien ce jour-là.


  Maak melding

 61. bonjour, ma nièce ( fille de mon frère décédé avant mon père)a hérité de la part de son père soit deux parts d héritage contre la moitie (une part) seulement pour chacune de mes sœurssa mère ayant divorcée, elle n a jamais vécu, ni connu ses grands parents.ils en ont d ailleurs beaucoup souffert


  Maak melding

 62. Normally within the fimaly it isn’t a problem.It sounds like she hasn’t been paying the agreed rent though in which case I could understand the Grandfather being upset.Without a lease agreement, she has no legal rights it sounds like she needs to get her stuff and get out though, if he’s going to be a jerk, she doesn’t need to have anything to do with him.


  Maak melding

 63. I can eat a few servings of your salad and not feel guilty that I overate. Salad looks very lite and at the same time very appetizing especially with those roasted potatoes. To me, that's another winner, Angie!


  Maak melding

 64. J AI CONNU TRUAND 2 LA GALERE GRACE A YOUTUBEQUAND IL PREPAREE LE SON DU TER TER 2ET TELLEMENT QUE C DU LOURD J ECOUTE QUE SADE PUIS PLUS DE 5 ANS QUE J ECOUTE TRUAND 2 LA GALEREVIVE TRUAND 2 LA GALERE BIG UP A ZEHEF ET A MORSAYEST TOUS CE QUI SOUTIENNE TRUAND 2 LA GALERE


  Maak melding

 65. Mi naw seh nutten Iyah!!!!! Mi dun hear long, long time bout ‘ow dem Cayman woman a one dangerous woman! Natty, yu know wha’ good fi yu, yu laugh like a joke, but keep yu eye dem well peel y’aw!!!


  Maak melding

 66. napsal:When I first saw this title Volební kampaň 16.9.2012 | Svobodní – Zlínský kraj on google I just whent and bookmark it. I’m writing a paper on romoba vacuum cleaners and I observed this publish being really helpful and informative. Thank you.qMaxineRedm


  Maak melding

 67. Ok, annie. That’s correct.My point still stands though, because the meaning is still there.‘one single Israeli’ does not make any sense, without the ‘does not include’ .Why the ‘hmm’?Not “one single Israeli”. hmm.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.