Verhoging tarieven particuliere lijnbushouders Suriname

31

Een deel van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) is een lobby begonnen om het basistarief van een stadsrit van SRD 1,25 op te trekken naar SRD 3. De verhoging van de overige tarieven zou vervolgens op basis daarvan moeten plaatsvinden. Het Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in Suriname heeft nog niet ingestemd met het voorstel. Het bestuur van de PLO heeft zich niet geschaard achter het voorstel dat is gedaan door een actiegroep binnen de organisatie. De actiegroep verkiest een marktconforme prijs boven een gefixeerd tarief, gekoppeld aan een brandstofsubsidie van de overheid. De bushouders moeten in de regel achter de overheid aanzitten om die subsidie a SRD 162 per liter diesel daadwerkelijk op hun rekening te zien.

Bekijk ook:

31 REACTIES

 1. Suriname heeft heel veel water dus toiletpapier zal dan schaars zijn. Maar geen getruur water is maakt je schoner dan wc papier en dat is er in overvloed.
  Want zeker ka wo ka.


  Maak melding

 2. Ik denk niet dat een verhoging van het bustarief soelaas zal bieden, maar verwacht dat de regering eerder een incentive aan de bushouders kan geven om de recente devaluatie van de srd te compenseren.

  Deze incentive zou het beste middels een belasting voordeel aan de bushouders verstrekt kunnen worden. Hierdoor hoeven de passagiers c.q. klanten geen verhoogd bus tarief te betalen en zijn de bushouders gecompenseerd.

  Voorts wordt het ook de hoogste tijd om het systeem van een motorvoertuigen (of wegen)belasting in te voeren in Su.

  Er zijn meer dan 250.000 voertuigen op de Surinaamse wegen die slechts een kentekenbelasting betalen. Heb begrepen dat deze belasting ingebed is in de voertuigenzekeringen, en kan niemand mij vertellen welk bedrag er exact aan kentekenbelasting wordt betaald in Su.

  Ik zou zeggen sloop deze kentekenbelasting uit de verzekering (voor wat meer transparantie) en richt een aparte entiteit op die zich bezig gaat houden met deze wegenbelastingen.


  Maak melding

 3. Een auto is geen must maar een luxe en voor mij geldt, wie mooi wil zijn zal ook een beetje pijn moeten lijden.
  Een auto c.a. voertuig is niet alleen goedkoop in aanschaf, maar ook in de overige variabele kosten (reparaties & onderhoud, brandstof, verzekeringen, belastingen, etc).

  Alleen wanneer al deze kosten (maandelijks) zeker gecovered zijn zou men over moeten gaan tot aanschaf van een voertuig. Vaak gebeurt het omgekeerde en is het één en al ellende.

  Was onlangs in Su bij een kennis toen er iemand langskwam die tegen de kennis zei van; baas joe no abi wan pikien sani gi mi want mi long dré.
  Dat is toen geregeld maar begreep pas na ruim een uur toen diezelfde meneer met z’n voertuig aan kwam rijden waarom meneer bing long dré !

  Meneer reed in een Nissan Titan 4 x 4 pickup truck V8 twin turbo !
  Ergo, de man heeft niet genoeg geld om de brandstof te betalen, maar hij rijdt wel in zo’n brandstof slurper rond in Su.
  De mensen moeten zeker nog leren om prioriteiten te stellen want dat ontbreekt ontzettend in Su.


  Maak melding

 4. Waarom kopen de mensen geen kamelen in plaats van een auto?
  Kameel gebruikt geen benzine en de mest kun je gebruiken voor de landbouw tel uit je winst.

  Kamelen stoten geen co2 uit het milieuvriendelijk.
  Want de snelheid van de economie van suriname heeft ook de snelheid van een kameel. Met auto’s kunnen ze niet omgaan.


  Maak melding

 5. Aan alle Surinaamse broeders en zusters prettige feestdagen toegewenst.
  Verder wil ik het volgende kwijt 2016 wordt het erop of eronder voor de huidige machthebbers in Suriname.
  Buschauffeurs willen verhoging daar kan ik mee leven.
  In het warme land is het echt hosselen en alles wordt steeds duurder.
  Onderhoud en reparatie kost veel geld.
  Ik zie liever een verhoging naar 2 srd ipv een verhoging van meer dan 110 %.
  Het wachten is op een algemene staking die in 2016 moet komen.
  Ambtenaren gepensioneerden of beter gezegd iedereen voelt het in zijn portemonnee.
  Men hoeft de wereld niet te begrijpen,men moet alleen zijn plaats erin weten te vinden.
  Verder prettige feestdagen maar let vooral goed op je zelf.


  Maak melding

 6. Tijd voor de regering om spijkers met koppen te gaan slaan nu. De zaak omtrent de stuwdam met alcoa rap afhandelen. Het energie vraagstuk te lijf gaan en overstappen op vernieuwde bronnen. Ook Suriname zal zijn bijdrage moeten leveren aan het terugdringen van de Co2 uitstoot. De landen in het westen en met name China (groot probleem met smog) zijn zich meer dan bewust van de ernst van deze situatie.

  Zolang wij in Suriname, daar geen bijdrage aan leveren. Kunnen we ook niet moderniseren. Het idiote plan om de metro lijn op diesel te laten rijden, kan sowieso van tafel. De vele andere voertuigen die op diesel rijden zijn straks een doorn in het oog van de Internationale gemeenschap.

  Onze regering dient daar een plan van aanpak voor te presenteren. Dat de particuliere bushouders nu wederom in aktie komen, geeft in feite het sein dat het zo niet verder kan.

  Konsensi pleit voor vernieuwing, weg met de diesels en tijd voor een nieuw electrisch aangedreven openbaar vervoer…


  Maak melding

 7. Een stadsrit moet naar SRD 5, zodat de mensen die
  voor nog 5 Debielen jaren gekozen hebben, het per rit
  voelen.

  Verder blijven de Debielen dromen, zie het bericht van
  ‘Konsensi’. Heeft niet in de gaten waarom de industriëlen
  landen steeds talmen met de implementatie van al die
  mooie milieuplannen.
  Zoiets als;
  – Tram
  – 18000 woningen
  – etc. etc. etc.
  Plannen, plannen en nogmaals plannen.
  Maar uitvoeren, noooooooit van gehoord.


  Maak melding

 8. Kyk,dat su veel auto heeft ben ik t mee eens,maar als er n aparte wegenbelasting ingevoerd wordt moet ook de huidige infra aangepast worden,maar dat zie ik niet gebeuren.
  Vervolgens zou elke automobilist de staat aansprakelyk kunnen stellen als ze schade ondervinden door gebruik te maken van de openbareweg.
  Die romslomp kan su niet aan kortom alles eindigt op de grote stapel.
  Ik denk zelf dat t administratief een groot probleem wordt.
  Er zou ook n soort van houderschapsbelasting,opschorten van voertuigen etc. etc.
  Maar het zou my niets verbazen als dat doorgedrukt zou worden,tenslotte;ze moeten niets van de blanke hebben maar wel de meeste wetten, regels en verordeningen worden in su doorgevoerd.Erg grappig hoor.


  Maak melding

 9. Ik denk dat W. Whome het niet goed begrijpt. Waarom zou het volk de dupe moeten zijn van de verhogingen? Omdat zij gekozen hebben op basis van misleidende beloften?
  Dat er gezien de omstandigheden verhoging doorgevoerd moeten worden is niet vreemd het gebeurd overal. Maar ik denk dat Konsensi een punt heeft. Vernieuwing is niet slecht ook in Suriname niet.

  Het gaat om inspiratie hoe ons land uit de economische malaise te halen. En dat we ons niet blind moeten staren met wat ons beloofd is. Vernieuwing kan een verandering brengen!


  Maak melding

 10. @ W. Whome,

  Dromen mag… blijven hangen in misère en ellende daar mag je van mij gerust mee blijven doorgaan. Geen probleem…

  Ik blijf de lezers inspirerende woorden toespreken om niet de hoop op een betere toekomst te verliezen. Mijn inziens kan het altijd beter en zal er ergens een begin moeten worden gemaakt. Zeker het hoofdstuk energie vraagt om aandacht in ons land.

  Uw instelling is die van de vele anderen hier op dit forum. Er is geen geloof in eigen kunnen en geen inspiratie om wat dan ook met een positieve bijdrage tot een succes te maken. Normaliter reageer ik liever niet op de reacties die volgen. Maar ik ben Surinamer en blijf dromen op een betere toekomst voor elk van ons..


  Maak melding

 11. Het Volk is OPGELICHT !

  Reserves weg, land failliet, staatsschuld 10 MILJARD,

  NDP-DEVALUATIES,

  dus dromen over BETERE TOEKOMST kan, ECHTER

  NIET MET DE HUIDIGE NDP-KWAKZALVERS !

  Eerst CHANGE, en dan samenwerken aan OPBOUW !

  PS : DESi en clan kennen het woord VOLKSbelang
  en/of Staatsbelang niet ! Zie de Zoetwaterdeal, voor
  VEERTIG Jaar water weggeven, ZONDER oa
  GEDEGEN ADVIES van DESKUNDIGE ECOLOGEN/
  GRONDWATER-DESKUNDIGEN !

  Gewoon bakba-winkri EIGEN BELANG, Land en
  Bevolking Sranang kunnen STIKKEN !!!


  Maak melding

 12. Suriname is een derde wereldland, maar men wil leven als in het rijke westen.

  Suriname is een kolonie, wingewest, zelfstandig deel geweest van het Koninkrijk Der Nederlanden en de “Nederlandse Antillen” tot 25 november 1975.

  Geografisch ligt Suriname in Zuid-Amerika, maar als je naar de bevolkingssamenstelling, economie, cultuur, kijkt dan vertoont het net als Guyana overeenkomsten met de landen in het Caribischgebied.
  Cultuur, zeden, gewoonten, grondwet, taal/dialect, kleding, onderwijssysteem, enz, kortom gebouwd op de grondvesten uit de koloniale tijd.
  Landen die een zeer sterk band met de voormalige moederlanden, taal, zeden en gewoonten, grondwet, westerse zeden en gewoonten hebben, maar dan onderontwikkeld. Landen waarvan grote delen van de bevolking van deze “landen” om één of andere reden niet meer in hun geboorteland wonen en leven. De armoede, dictatuur, onveilig voelen, zich niet te kunnen verheffen, kansloos waren, voor hun leven gevlucht zijn, enz, en met hun vrouw/man, kleinkids, familie enz, in de moederlanden wonen.Omdat deze landen meer wingewesten en gekoloniseerde gebieden waren, hebben ze ook niet het welvaartsniveau van de voormalige westerse moederlanden. De afstammelingen van de toen onderdrukten, droomden allen van om ook in westerse kleding te wonen, rijkt te zijn, zich te gedragen als de blanken in de koloniale tijd, met of zonder tropenhelm in korjalen te laten rondvaren op de rivieren, in paard en wagen te laten vervoeren/thans dure limoisines, bevelen te geven en af en toe de zweep te handteren tegen ondergeschikten die volgens hun eigen dunk niet aan één van hun eigen ingevoerde regels houden. zie maar standrechtelijk executeren van gevangen genomen en ingesloten ongewapende andersdenkenden, amnestiewet, de grondwet aan de kant zetten, enz, regels die volgens de grondwet van een land en internationaal volgens de regels van VN niet kunnen.

  De bovenlaag in deze voormalige kolonies bestond vroeger uit witte mensen uit de kolonies, daarna de halfbloedjes en thans afstammelingen van de voormalige indianen, buschauffeur/Venezuela, sergeanten/dictator/Suriname, slaven, contractarbeider, gemengden, afstammelingen van kolonisten, geteisem, tuchthuisboeven, hoeren, pooiers, verkrachters, dronkaards, bankrovers, moordenaars, (drugs)criminelen, veroordeelden, op opsporingslijsten van westerse landen, enz. Deze huidige lijders hebben ook het gedrag overgenomen van de voormalige blanke heersers tijdens de koloniale tijd en buiten hun eigen mensen van wie ze afstammen en op hen lijken uit en doen alles na van de vroegere heersers.
  Kennis en geld is er niet en het weinige dat door een of andere natuurlijke rijkdom van een grondstof e/o een industrie is wordt in hun zakken gestopt van deze lijders. De massa heeft het nakijken en geloven in luchtkastelen. De lijders spelen de clown, lachen en bedriegen het volk, dragen westerse kleding en gedragen zich als de voormalige koloniale heersers, praten met een dikke afro- of indianenstem een soort koloniaal voormalige moederlandtaal en zeggen in hun clownkostuum en hun koloniaalgedrag/paarse pengelvilthoed of anderen die op de bijbel in DNA zweren voor DNA-lid/leden in hun koloniaalkostuum en hun mond vol hebben over koloniaal dat ze de massa het koloniale zullen afleren. Een schaamteloze vertoning, dat ook wordt ingeslikt door een gedeelte van de ongeschoolde jongeren en domme volwassen massa. Toen puntje meet paaltje, sranan skeer. Deze nieuwe kolonisten zijn drank, drugs, hun eigen zakken vullen en srananvolk mag skeer blijven. Zie gouden kerstfeest. Sari (s)torie.

  Suriname, Surinamers wie dat ook waren of zijn in Suriname waren en zijn arm, omdat de welvaart en welzijn, nooit ten goede aan hen is toekomen. Er worden verkeerde prioriteiten gelegd als er genoeg inkomsten in kas was en wat telt van degene die aan de touwtje trekt is zichzelf zo snel mogelijk verrijken/zich zelf en familie zegenen met het kruis die ze zelf hebben; domeingronden, inkomsten uit de natuurlijke rijkdommen, de hoge salarissen, privileges, limousines, bodyguard’s tot de tanden bewapend met de modernste wapen uit Brazilië en andere buitenlanden, motorescortes, donkere dure zonnebrillen, zwarte kleding, dure dassen, dure schoenen, enz. Telkens als deze clown, dictator, moordenaar aan het touwtje trekt is Suriname skeer. zie hoeveel miljoenen na de staatgreep in Suriname stopte, waar zijn die miljoenen nederlandse gulden terecht gekomen, zie de smeergelden van Ballast Nedam, waar zijn die miljoenen euro’s terecht gekomen, zie ministerie van ow, waar meer dan 110 miljoen us-dollar niet verantwoord is, wat is ermee gebeurd, enz, enz, enz,

  In deze voormalige landen zal er op korte en middellange termijn geen verandering komen, omdat een groot gedeelte van het volk ongeschoold is en de weinige die goed westersgeschoold zijn, vaak in het moederland hun opleiding gevolgd hebben, dik betaald worden en anderen die deze voormalige kolonies weten te ontvluchten, wetende dat als het in hun geboorteland niet gaat ze in het westen nog genoeg kans maken om een bestaan op te bouwen en een andere leven op te bouwen, voor zichzelf en kun kinderen.

  Wat erin deze landenkolonies, ook Suriname, plaats vindt is boek van George Orwell – Animal Farm. Toen de voormalige kolonisten/eigenaren van de boerderij weg waren gejaagd, namen de dieren het over op de boerderij en gingen zij/DDB, sergeanten ea zich gedragen als de kolonisten. Deze huidige kolonisten, zie hun bezit, goederen, manier van kleding, auto’s huizen, donkere zonnebrillen, hoge inkomsten, sterke drank en spijzen, die ze bezitten, Broko Baka en gebruiken. Het hongerige volk, staat erbij, kijkt ernaar, klapt op commando, juicht op commando, zwijgt, moppert, is skeer, thans roepen velen om verandering, enz wordt door dit soort lijder(s), dictator/s, moordenaar, crimineel, leugenaar belazerd, voordat ze gekozen worden en als ze/hij gekozen zijn/is, DDB blijft clowneske bewegingen maken, die meer weg hebben van een zuiplap,

  Dit kaolo tabak/armoede valt niet te pruimen. DDB moet ophoepelen, hij heeft het voor velen meer dan genoeg bruinst gebakken. Gouden kerstfeest, mie mars!

  Dit voor de gek houden van het totale volk valt niet te pruimen. DDB probeert zich zelf terwijl hij in het moeras dieper wegzakt en het water hem nader aan de lippen staat, aan zijn haar omhoog te trekken.

  DDB tik joe bondroe dai hoepel op. A tingie zambo Grooote foe joe moes keba, nanga kaolo. Kleine indiaan!!!???, hoe dan????!!!, 70 jaar stokoud en kroeshaar. Hoe dan klein en indiaan? Hou jezelf voor de gek.

  Suriname en het Surinaamse volk hebben een andere president, een andere regering, andere DNA-leden in de coalitie en oppositie, het totale Surinaamse volk overal in de wereld en anderen nodig ,enz, die afweten van de hoed en de rand van al de uitdagingen (inter)nationaal) aankunnen en Suriname en de Surinamers weer die trotst te geven, die we verdienen. Samen werken met andere landen is heel belangrijk. Suriname is een derde wereldland, een kleine bevolking en Surinamers willen een veel beter leven hebben dan hetgeen nu plaats vindt, dat gerealiseerd zal moeten worden door een andere President en team. Een president/regering dat weet wat het Surinaamse volk verdient, ook internationaal.

  De huidige bedriegers moeten ophoepelen.


  Maak melding

 13. Een auto hebben is voor velen in Sranang soms een must !
  Mensen die bijvoorbeeld in de stad werken en ver van de stad wonen. Maar mensen die in de stad wonen en werken, kunnen gewoon een fiets pakken. Maar fu sma ai ding musu rij bigi wagi. soso kung kung dé na ding édé !!


  Maak melding

 14. Al maroc

  Volgens mij ben je geen Marokkaan, maar wel één van de ergste soort Debiel die in een gesticht thuis hoort.
  We hebben in Sranang geen Kameel, en die zal er ook nooit komen, Imbeciel dat je de bent !!!!


  Maak melding

 15. Wat ik wel begrijp, is dat met een in amnestie vluchtende
  moordenaar, alleen het eigenbelang gediend zal worden.
  Vooruitgang is dan zoals wij nu weer ervaren ver tezoeken.

  Begrijpen jullie het wel??? Het is de zoveelste Nationale Debielen Personen regering die alleen kommer en kwel
  produceerd. Veel praatjes, dat produceren zij wel.

  In mijn beleving, ben je juist Surinamer wanneer je,
  je verzet tegen de Nationale Debielen Personen oplichters.
  Uw weet wel mensen die zich laten gebruiken om
  een door Surinamers gekozen regering naar huis te schieten.


  Maak melding

 16. @passant, gelieve uw postings veel meer in te korten want dit leest niet prettig. Sterker nog, uw relaas wordt ivm de lengte behoorlijk irritant en ben ik na 2 alinea’s te hebben gelezen hiermee opgehouden !

  @henry55, ik denk wel dat men in Su in staat zal zijn om een degelijk systeem van motorrijtuigen registratie op te zetten en onderhouden, welke de basis moet zijn voor het innen van een motorvoertuigen belasting.

  Let wel, het doel van zo’n systeem zou moeten zijn om middelen te genereren voor de volgende zaken;
  – bestaande wegen en wegmeubilair te onderhouden,
  – voet en fietspaden op te zetten en onderhouden,
  – het aanleggen van additioneel asfalt ter ontsluiting van periferie gebieden
  – verbeteren en upgraden van het openbaar vervoer (NVB)
  in groot Paramaribo en van en naar de districten.

  Indien de overheid (gemiddeld) 1000 srd per motorvoertuig aan wegenbelasting per jaar zou ontvangen, zou dit een enorme impact en verbetering teweeg brengen in ons verkeer indien dit goed wordt gemanaged.

  Ik roep daarom de president op om dit voorstel goed uit te werken en deze per 01-01-2018 te implementeren.


  Maak melding

 17. @Parbo-Singh, NDP-slaper, het is 2015 en DESI
  heeft Sranang opgezadeld met een Staatsschuld
  van 10 MILJARD !

  Domme Desi, heeft de door regering VENE
  opgespaarde monetaire-reserves van ruim
  800 MILJOEN, verkwanseld !

  Domme Desi heeft de afgelopen drie jaar ruim VIERDUIZEND nieuwe NEP-Ambtenaren benoemd !

  Domme Desi heeft ZOJUIST alle Sranangmang
  bestolen via een DEVALUTIE (een gevolg van de NDP-uitgavenziekte = idiote NDP-Monnie De-slogan ) :

  Eindstand, alle Surinamers GE-ROLD door de Desi-
  zakkenrollers met 25% Devaluatie plus nog 25 % Prijsverhogingen = in totaal 50% ARMER !

  ParboSingh, blijf maar in het VERLEDEN hangen,
  blijf maar wachten op Desi en de NDP,
  GOUDEN KERST is coming soon !

  PS : De zogenaamde volkspresident heeft als een
  DIEF in de nacht (zonder advies van deskundigen)
  en zonder de DNA in te lichten, een groot Deel van
  ONZE zoetwatervoorraden, verkwanseld aan een
  WITMANG-MULTINATIONAL !

  WEG met de BOEVEN-Clan !!!

  TIME FOR CHANGE !!


  Maak melding

 18. Al maroc, ik begrijp wel dat jij als Maroc vanwege de speciale band die jij hebt met kamelen (en geiten), je daarom denkt dat Surinamers ook voor deze, in jouw ogen, lieftallige beesten moeten kiezen, maar men zou in Suriname eerst kamelen moeten invoeren uit Marokko b.v. en dat zal in deze tijd van schaarste aan deviezen voor problemen zorgen en waarschijnlijk zullen kamelen, die woestijndieren zijn, vanwege het vochtige klimaat van Suriname veel last hebben van diarree en zelfs voor een en extase verkerende Maroc lijkt me dat niet zo’n aangenaam vooruitzicht om steeds achter zo’n beest te moeten hobbelen. Bovendien stoten, in tegenstelling tot wat je beweert, kamelen onder normale omstandigheden al veel CO2 uit, ik moet er niet aan denken hoeveel CO2 een kameel met diarree wel niet uitstoot, daar kan een Hummer nog wat van leren.

  Men zou in Suriname daarom moeten kiezen voor ezels, die hoeven vanwege de grote aanhang van de NDP niet eens ingevoerd te worden en we hoeven niet bang te zijn dat zij het in Suriname niet goed zullen doen, wij hebben in het verleden al goede ervaringen gehad met ezels en die stoten vanwege hun kleiner formaat ook minder CO2 uit dan kamelen. Eindelijk heeft Bouterse de kans om zijn kudde goed in te zetten voor het algemeen belang, tot nu toe hebben deze ezels ons alleen geld gekost omdat Bouterse zich steeds weer geroepen voelde ze om te kopen met kinderbijslag, schoolvoeding en ze nog een heleboel andere ‘gratis’ zaken te beloven, denk maar aan het gratis treinvervoer voor kinderen en bejaarden.


  Maak melding

 19. Gezien vijf een magische getal is voor de huidige regering,moeten de tarieven inderdaad opgetrokken worden tot 5 SRD.Voor bijvoorbeeld de PDO.Is zo een passagier goedkoper uit dan met eigen auto naar de stad te gaan.
  Als de regering voor de nutsbedrijven wel naar wereld markt
  conforme tarieven gaat,mogen de bushouders dat ook.Hun bussen zijn een en al import component.


  Maak melding

 20. Wat wij nog allemaal vergeten na al de misère die over het land uitgestort is geworden door de grote LIJDER, dat hij het land Suriname heeft verheven tot de grootste bedelland ter wereld. Voor alles moeten die idioten gaan bedelen. Wat een kleine land niet in groot kan zijn.


  Maak melding

 21. Printa en Parbo

  Jullie moet nooit medeposters veroordelen om wat ze schrijven als je zelf nooit iets zinnigs te melden hebt.
  Jullie reageren nooit inhoudelijk op een artikel, maar alleen op wat anderen posten.
  Printa maakt het helemaal bont, want hij scheldt voordurend mensen, die hier wonen uit voor landverraders, terwijl hij zelf in Nederland woont.
  Zielige figuur.


  Maak melding

 22. Maar waarom moet mijn reactie eerst gescreend worden. Ik heb alleen gevraagd of er mogelijk geen plagiaat is gepleegd door iemand die iets heeft gepost die niets met Waterkant.net te maken heeft.
  Al mijn overige postings worden prompt geplaatst dus vraag ik me af waarom nu en waarom wel ?

  Is dit censuur ????


  Maak melding

 23. @milton,mooi n waar wat je zegt maar denk je daadwerkelyk dat er qwa infra (straten riolering inovatie) iets gedaan zou worden.
  Denk dat het geld dat door de wegenbelasting opgehaald zou worden voor iets anders gebruikt zal worden b.v. bankrekening in zwitserland spekken.
  Hahaha


  Maak melding

 24. @Milton
  Waarom kom je hier met je goed doordachte en intelligente posts? Begrijp je dan niet dat hier alleen word gescholden op de “paarse boevenbende” en aanvallen op anderen? /s

  Overigens is het geen plagiaat als het niet letterlijk is gekopieerd en geplakt.


  Maak melding

 25. Vroeger betaalde men wegenbelasting. Zelfs voor een fiets. Wanneer het is afgeschaft weet ik niet. Men zei dat wegenbelasting was ingecalculeerd in de brandstofprijs zoals in Duitsland.Later hoorde ik dat het in de autoverzek. zat.
  Het makkelijkst is natuurlijk in de verzek. onder te brengen omdat boothouders wel brandstof gebruiken maar geen wegen.

  Zoals iemand als opmerkte het geld wordt niet gebruikt waar het voor wordt opgehaald. Het compenseren van de bushouders is nu al een ellende.Elke belastingheffing is in principe een slechte zaak. Hoe minder hoe beter voor de economie.
  Toch moet openbaar vervoer gesubsidieerd worden vind ik. Dit zou eenvoudiger kunnen via de aangifte maar ik ben bang dat terugkrijgen van geld van Lanti geen sinecure is, zie de huidige situatie.
  Vergelijkbaar is onroerendgoedbel. Al in de jaren 70 voorgesteld maar niemand durft het aan.Dit zou wel > het middel< zijn om alle onverantwoorde gronduitgiftes te beperken .
  Er geldt voor Sur. 1 belangrijke en belemmerende factor in alles wat gedaan moet worden , n.l. de kritieke massa want de cost gaat voor de baet. Kleine bevolking en gespreid over teveel vierkante kms .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.