Tegenvallende kerstinkopen in Suriname

44

Bij kampioen kerstwinkel Beni’s Christmas Palace hing er afgelopen dagen een sobere sfeer, in tegenstelling tot de gebruikelijke uitbundigheid rond deze periode van het jaar. Een dag voor kerst ligt bijna de volledige voorraad aan kerstspullen nog. ,,Je kunt nu bijna voetbal spelen in de winkel. Zo slecht is de aanloop,” aldus winkelchef Glenn Ramjijawan tegenover De Ware Tijd. De verkoop zou zeker met 50% zijn teruggelopen. Ook bij andere grote zaken die betere tijden hebben gekend, valt de handel tegen. Het algemeen beeld is dat steeds minder mensen in de winkel komen, en daarvan koopt slechts een klein deel, en ze besteden zeer zuinig.

Bekijk ook:

44 REACTIES

 1. Ja, de mensen hebben geen vertrouwen meer in de economie. En de boodschap die Gilmore geeft werkt averechts. Dit is het begin van de neerwaartse spiraal. Neen. De regering moet met maatregelen komen om het vertrouwen van de consumenten op te krikken. Tot dusverre is het dus niet gelukt.


  Maak melding

 2. Beste mensen.

  Men heeft geen geld te makken dus houd men de handen goed op de knip
  Men gaat zuinig met de poen om. De toekomst beeld verklap geen voorspoed.


  Maak melding

 3. @ Ivanof,

  Hoe verklaar je dan het feit, dat ondanks het verkoopverbod, er al wekenlang vuurwerk wordt afgeschoten bij mij in de buurt? Als je de (minder ontwikkelde en minder intelligente) Surinamer vraagt waar hij voor kiest: een boterham of een bombel, dan kiest hij voor het laatste. Dus dat hand-op-de-knip-verhaal klopt niet, Surinamers stellen andere prioriteiten, dat is het.


  Maak melding

 4. Ik doe het niet graag, een vergelijking maken met Nederland, maar daar is voor ruim 660 miljoen uitgegeven aan kerstinkopen. Voor dat bedrag kun je heel Suriname kopen, denk ik, hahahaha.


  Maak melding

 5. Het is niet slecht deze recessie in Suriname. Leert de bevolking een keer haar broekriem aan te halen. De hele kerstinkopen zijn nergens voor nodig.


  Maak melding

 6. Je doet het niet graag om een vergelijking te maken met Nederland.
  Waarom meldt je het dan op het forum heb je ooit gehoord van appels met peren vergelijken.
  Nederland met bijna 17 miljoen mensen tegenover swietie Sranang met nog geen 500 duizend inwoners.
  Hoop dat je het snapt en maak zulke vergelijking nooit meer.
  Prettige kerst


  Maak melding

 7. Wat een domme opmerking van hoog tot laag ze weten niet met geld om te gaan.
  Ik hoop dat jij het weet.
  Ik zal je een tip geven en knoop het goed in je hoofd.
  Ik heb veel respect voor alle moeders in Suriname want die zijn de echte boekhouders .
  Ze zorgen dat het beetje dat ze hebben tot het einde v/d maand goed doorkomen.
  Dus maak je niet belachelijk om te zeggen dat van hoog tot laag ze niet weten om met geld om te gaan.


  Maak melding

 8. Kennelijk zijn de Surinamers tot het besef gekomen dat men de tering naar de nering moet gaan zetten, want het moet afgelopen zijn met de gedachte van live for today and hope for 2morrow.

  Ik hoop dat het tot de mensen is doorgedrongen dat budgetteren, plannen, reserveren, etc zeer belangrijk zijn, en men niet eerst gaat feesten om daarna te kijken wat er nog over is om de vaste lasten te kunnen betalen.

  En de handelaren moeten niet zeuren want die hebben jarenlang goudgeld verdiend en als het een keer tegenzit doen ze alsof ze bijna failliet zijn !

  Mijn hop is nogmaals dat de doorsnee Suri wat meer bewust omgaat met haar financien en ook de nutsvoorzieningen.


  Maak melding

 9. Ik weet niet als je een Surinamer bent of geen Surinamer voelt.
  Maar je opmerking schrikt de Surinaamse bevolking of beter gezegd het kwest onze Surinaamse broeders alsof wij apen zijn.
  Door je opmerking dat er Afrikaanse apen aan de macht zijn.Al mogen wij de machthebbers niet maar het gaat mij te ver om hun een predicaat te geven als Afrikaanse apen.
  Hoop dat je dit rectificeert als je nog overtuigend wil overkomen.


  Maak melding

 10. Logisch dat de mensen noodgedwongen de handen op de knip houden.
  Het geld is bijna op, de prijzen in de winkels stijgen en zijn onvoorstelbaar hoog. Mind you 13,9 % inflatie, devaluatie van de munt en compensatie nul, nul of wel nada
  Daarnaast zijn de voorboden van ontzetten slecht.
  Veel mensen zijn hun baan al kwijt en de aankondigingen dat er meer volgen zijn dagelijks in de krant te lezen.
  Ik denk dat zelf de Hosselaars niet meer weten waar ze het moeten zoeken.
  Gelukkig zijn er van die trouwe Surineds op familiebezoek, die voor een paar euro’s zorgen en sommigen die wat opsturen zodat de familieleden de Kerstdagen tevreden en vredig kunnen doorkomen.

  A no ala disie moro e kon ete.


  Maak melding

 11. @frank wat kan blaka bakra eraan doen dat er amper 500.000 inwoners in Su zijn alsof het zijn schuld is en trouwens who the vak ben jij om de moraalridder/moderator te komen uit hangen hoe serieus neem jij de posting,s ik lees ze met een glimlach dus…………………………………………..laat me


  Maak melding

 12. Frank, mijn complimenten dat jij op zo’n beschaafde manier reageert op de opmerkingen van blaka blaka en astavakra en je ook nog probrert ze wat beschaving en gezond verstand bij te brengen, maar het heeft geen zin, het is bij dit soort figuren water naar zee dragen of, toepasselijker, parels voor de zwijnen werpen.


  Maak melding

 13. @ Frank…..

  als het idd zo is dat de Surinaamse moeders de ECHTE BOEKHOUDERS zijn…is het misschien verstandiger om 1 van hen Minister van financien / governor van de CBvS te maken. Kan nooit slechter worden dan nu.


  Maak melding

 14. “Door de crisis dat mensen minder uitgeven aan kerstspullen” is een strop voor de ondernemers die geïnvesteerd hebben in hun artikelen om winst te maken en de economie(gebakken lucht) draaien te houden en om alle feestdagen commerciëler aan te kleden,zodat mensen zich in schulden steken om materialistisch zich rijk te voelen terwijl het een spirituele feest is de geboorte van YAHUSHUA(JEZUS) die gekomen is om de Mensheid te Redden van hun Zonden.


  Maak melding

 15. Inderdaad het zijn mensen die gewoon wat willen zeggen terwille van het meedoen.
  Daaruit kan je al uitmaken welke soort mensen dit zijn en uit welke milieu ze komen.
  Het zijn gewoon etterbakken.
  Deze personen kan je liever links laten en hun reacties niet meer lezen.
  Ik lees ze niet met een glimlach maar probeer het te analyseren.
  Jammer dat er mensen zijn die geen respect tonen omdat ze niet beter weten.
  Toch wens ik deze figuren een prettige kerst toe.
  Henkes bedankt voor je tip.


  Maak melding

 16. @frank
  Ik heb veel respect voor alle moeders in Suriname want die zijn de echte boekhouders .

  Geldt niet voor alle (alleengaande moeders) de meeste van hen zouden echte broek omhoog houders moeten zijn dan hadden ze een kleinere kroost die ze beter konden voeden.
  Desondanks heb ik te doen met hen wat in deze feestdagen moeten OOK zij mee kunnen feesten. Maar als er geen geld is kun je niet feesten.


  Maak melding

 17. @Bigi Sma

  Van niets is het makkelijk delen. De helft van niets is immers ook niets.

  Feest vieren is vaak niet iets van materiele zaken maar een omstandigheid. Er is eten dan is er feest. Het is de attitude van de mens of die wil of kan delen.

  Mensen met een Afrikaanse achtergrond zijn beter in staat binnen hun groep te delen dan andere soorten mensen.
  Het vervellende is dat veel mensen met Afrikaanse achtergronden zoveel blanke eigenschappen overnemen (Ike).

  Vrolijk Kerstfeest


  Maak melding

 18. 95% van de te beklagen paarse burikies zijn paars blut. Iaiaia baaaass iaia we hebt geen geld vo Kerstfeest. Hihihi. Na hooi en paarse vuil water krijgen ze te vreten, vol van devaluatie en nog meer corruptie in spee. Iaia


  Maak melding

 19. Ook heel veel werknemers zijn paarse burikies. Bij Combe Markt krijgen ze ook extra paarse hooi vol van ontgoocheling. Na baas tjies oeng dong burikies, baas Kris no e span. Heel veel werknemers over het gehele lank balkten toen nog blij, iaiajaja we geve hem nog vijf jare om ons burikies te drillen. Iaiaia,hihi.


  Maak melding

 20. Het heeft niks te maken met apen die aan de macht zijn, maar het zijn wel net apen die die geen cultuur en know how hebben om een land te bestieren. Het zijn wel een stelletje apen die daar de scepter aan het zwaaien zijn. Eigen zakkenvullerij, ikke- ikke en de rest mag stikken, egoïsme ten top- boevenrij- de boel leegplunderen- het gedreven worden door het animale- je driften niet de baas zijn, de intelligentie hebben van een aap, de beheersingsniveau hebben van apen, allemaal het gedrag van een stelletje apen. EN NOU BLIJKT DE AAP UIT DE MOUW TE KOMEN. Met dit stelletje is geen land te bestieren en het land is naar de Fillestijnen geholpen, stelletje apen.


  Maak melding

 21. Als men alles op een rijtje zet, sinds baas en boevenbende de macht uitmaken kan een ding gezegd worden over de wandel en het gedrag van alle paarse burikies. Ze balkten dreigend voor nog vijf. Het gros van hen zwerft her en der op zoek na een stukje kerstbrood. Enkele nuchter geworden burikies protesteerden zich moe op het plein, terwijl 99.9% paars balken, sa wi e go njang dringi tedi, tamara? Watra, stroom, devaluatie baas gi oeng inplaats foe tjarie voorspoed. Te beklagen zijn alle oliedomme paarse burikies. Deng sheng no ka foe beken mi stem paars. Sheng foe knapoe see deng burikies sa ontnuchter paars. Maar oliedom trots voor hun burikie keuze. Iaiaiaiaia soso lobi baas en zijn nationale dieve partij waarop we hebt gestemd vo nog vijf. Iaiaiaiaiaiaiaiaaiiaiaiaiaiaaiaiaiiaiaiiaai tot zimbabwe.


  Maak melding

 22. Flyer denk even terug aan je eigen situatie.
  Mijn moeder was zoals alle moeders de echte boekhouder.
  Vader verdiende het geld maar onze moeders die moesten ervoor zorgen dat brood op de plank was.Omdat niet alle moeders die scholing gehad hebben zoals die van mij ,zou een functie als minister van financiën hoog gegrepen zijn.
  Maar heb je ooit stil gestaan dat er de hele maand eten was en wij niet bij de buren hoefden te gaan bedelen voor eten.
  Als je dit in het verhaal niet herkend dan kom je uit een andere planeet.
  Maar vindt het leuk het is maar enkele gegund om ondanks geen goede scholing een goede positie in de maatschappij te vinden.
  Denk aan mensen die dicht bij de politiek zitten.
  Hulde aan alle moeders in Suriname.
  Ik kende een man die bij ook bij de ambassade in Suriname gewerkt heeft.
  Hij kwam altijd netjes gekleed en met plezier op het werk.
  Deze man had altijd eind van de maand hevige hoofdpijn en dat op de dag van salaris uitbetaling.
  Je zou zeggen dan moet je toch blij zijn maar neen hij gaf te kennen ,dat hij hoofdpijn had omdat hij moet rekenen hoe de schulden betaald moet worden.
  Zoonlief studeerde en dat kost zoals je weet geld.
  Deze zoon is arts geworden en verdiende goed maar leidde zijn eigen leven dus vergat wat de vader allemaal voor hen gedaan had.
  Hiermee wil ik aangeven dat er ook mensen zijn die ondankbaar zijn.
  Hoop dat jij niet zo bent met het bovenstaande verhaal en besef dat ook jouw moeder een echte boekhouder is geweest.
  Fijne avond en een prettige kerst.


  Maak melding

 23. Ik ben heel blij voor Suriname. Dankzij mensen als printa en robG , parbo, en andere paarse sekteleden leef ik gelukkig in Nederland.

  I LOVE SU! hahaha


  Maak melding

 24. Ik ben blij en trots op Su. Dankzij de NPD eten de mensen niet alleen kerstbrood met boter, maar met boter en 2 plakken kaas. Zoals het ook is in Dubai.


  Maak melding

 25. Milton.ik geef je groot gelijk.De handelaren hebben jarenlang grofgeld verdiend met de import en het duur verkopen van afgekeurde en B producten.Het moet ook tot de Surinamers doordringen dat spaarzin noodzakelijk is.Een ieder zal de tering naar de nering moeten zetten.


  Maak melding

 26. Ik hoop van harte dat Surinamers ééns een keer leren over het verleden (geschiedenis). Als men ervan geleerd had zitten we nu niet in deze shit.
  In feite zijn het twee politici namelijk de heren Somohardjo en Brunswijk die ons in dit diepe dal hebben gestort.
  Deze twee heren hebben de cruciale fout in 2010 gemaakt door akkoord te gaan met D Bouterse als president. Somo en Brunswijk vergaten dat de vos oud wordt maar dat die zijn streken niet is verleerd.
  Ik durf met zeker 99,9% procent te zeggen dat wil je welvaart en welzijn in Suriname dan moet geen enkele NDP-er in het centrum van de macht zitten, dus een regering zonder NDP. Een regering zonder de NDP kan 40% corrupt zijn maar een NDP-regering is 99,9% corrupt en heel openlijk corrupt.
  Ik weet dat er mensen zijn die kwaad zullen zijn op mijn posting maar de geschiedenis van NDP-regeringen liegt er niet om, het is al de 3e keer in 35 jaar dat Suriname onder een NDP-regering failliet is. Steeds is dat onder dezelfde boef D Bouterse.
  Ik vraag mij iedere dag dan ook af wanneer Surinamers dit zullen inzien en Bouterse en zijn roversbende voor goed uit Suriname verjagen.
  Suriname is beteraf zonder Bouterse en zijn roversbende.


  Maak melding

 27. @Milton, ga DESI spaarzin bijbrengen, HIJ
  en NIEMAND anders heeft al onze Geld en ALLE
  reserves VERKWANSELD !

  Eindstand : 10 MILJARD Staatsschuld !!!

  Leer DESi zijn SPILZUCHT tav Ons geld, AF !

  De handelaren zijn niet onze regering ! De
  MEGA-gelduitgevers moet je zoeken bij de NDP !
  (NDP-verkwisting en Onproductieve NDP-uitgaven )

  Begroting van Desi’s kabinet vd president is,
  ONDANKS ALLE BEZUINIGINGEN, VERHOOGD
  van 400 miljoen naar 436 MILJOEN !

  Dus Milton, het is beter om te werken aan
  VERVANGING van Desi en clan !

  PS : Kabinet van de president is in mijn visie totaal
  overbodig ! Zie de MEGA-staatsschuld en zie de
  NDP-devaluaties !

  DESi kan met een DRIETAL goede adviseurs de
  staatszaken beter afhandelen !


  Maak melding

 28. Frank…
  heb de indruk dat je mijn posting niet helemaal goed hebt begrepen, maar ik kwam juist op voor de moeder-boekhouder, die een betere minister van financien zou zijn dan de huidige volgevreten aasgier Graaidraad.
  Ook voor jou mooie feestdagen en geniet ervan.


  Maak melding

 29. Wie goed kijkt zal merken dat de winkelstraten in NL wel vol zitten met mensen, het grootste deel daarvan zijn echter kijkers want de mensen die inkopen meedragen zijn slechts een heel gering deel.


  Maak melding

 30. Hopelijk zullen de kerken vol lopen, nu het surinaamse volk het moeilijkt heeft. Hopen maar op een wonder van onze lieveheer. En surinamers maken jullie geen fouten meer.!!!!!!


  Maak melding

 31. Srafu, jij blijft een klager over Desi Bouterse en ik zie geen doener in jouw digitale-lompen-proletarische-warhoofd wakker worden. Het blijft devies is, niet lullen maar poetsen.Er moet hard gewerkt worden en de bevolking moet ook de tering naar de nering zetten. De overheid heeft heel veel te doen. Er is geen tekort aan geld in het land. Er is veel geld in omloop en dat geld moet nu afgeroomd worden. De kerstinkopen vallen tegen omdat de mensen kostenbewust geworden. Dit aspect is een gedragsverandering bij de mensen. Het kostenbewustzijn zal bij de mensen breder ingang moeten vinden moeten. Ook het autogebruik zal moeten afnemen. Mensen zullen meer op de fiets hun dagelijkse ritjes moeten maken om zo de kosten van hun uitgaven terug te dringen. Het volk zal meer moeten gaan betalen voor De mensen moeten nu meer betalen voor diensten en producten die tegen zeer lage prijzen werden geleverd. Met deze spaarzin zal het volk een kapitaalbuffer opbouwen bij de banken. De banken kunnen dit geld vervolgens uitlenen aan ondernemers die de eigen productie van Suriname willen vergroten.


  Maak melding

 32. LAAT ME, frank zegt nergens dat het blaka bakra zijn schuld is dat Suriname maar 500.000 nwoners heeft. Hij zegt alleen dat je de totale uitgaven van twee landen met zo’n groot verschil in bevolkingsgrootte niet met elkaar moet vergelijken, het is zinvoller om de uitgaven per hoofd met elkaar te vergelijken.


  Maak melding

 33. blaka bakra

  Ik doe het niet graag, een vergelijking maken met Nederland, maar daar is voor ruim 660 miljoen uitgegeven aan kerstinkopen. Voor dat bedrag kun je heel Suriname kopen, denk ik, hahahaha.
  }
  Met verraders zoals jou heeft een land geen vijanden nodig. Jou naam zegt voldoende JUDAS. hahaha


  Maak melding

 34. @Robje-de-slapende-Desi-slaaf : Robje ik ben geen

  KLAGER over Desi,

  DE FEITEN LIGGEN ER,

  hij heeft DAADWERKELIJK Sranang al vernietigd !

  De staat is FAILLIET gemaakt door deze man, jouw slavendrijver DESI, hij moet gewoon WEGWEZEN !

  ALLE reserves van Sranang zijn weg, alle Valuta is weg !

  Je spreekt over Spaarzin, Kostenbewust, Tering naar de nering zetten, Kapitaalbuffers etcetera,
  ALLEMAAL ZAKEN DIE UW DESI ONTBEERT/
  NIET KENT, de afgelopen tijd HEEFT DEZE DOMKOP/EGOIST Ons Land Economisch, Sociaal
  en Financieel VERNIETIGD !

  De Strategische reserves die DESI en GILMORE
  Sranang Volk hadden beloofd, blijken een
  STAATSSCHULD van 10 MILJARD te zijn !

  DE NDP moet de laaste zijn die spreekt over spaarzin
  etc, het zijn ziekelijke VERKWISTERS van Ons GELD !

  Alleen een ANDERE politieke TOP in het land, kan
  Sranang redden !

  PS : SPILZUCHT Desi gaat tot op dit moment verder,
  zijn persoonlijke begroting is VERHOOGD met
  36 MILJOEN tot 436 MILJOEN in 2016 !

  De zogenaamde Volkpresident heeft LAK aan het Volksbelang, en weet niet wat BEZUINIGEN is !


  Maak melding

 35. Ik leef mee met de mensen in Su, dat je niet veel prang prang kan kopen vind ik niet erg. Eerst de kinderen dan prang prang. Als je leeft is het elke dag feest,en als je gezond bent, dan is het helemaal een feest !!!!!


  Maak melding

 36. @ Big Sma.

  U heeft respect voor alle moeders van Su, en ik voor alle moeders van de hele wereld, uitzonderingen daar gelaten !

  Een moeder zal altijd voor haar kinderen zorgen, een vader niet; die gaat ergens anders weer kinderen produceren, die hij weer achterlaat voor de moeder ! ( saka saka. )


  Maak melding

 37. Srafu, heel veel geld is uitgegeven aan de publieke sector.Je moet hierbij denken aan uitbreiding van scholen en schoolpersoneel, modernisering van ziekenhuizen, de verruiming van de zorgsector,gratis ziekenfonds voor minder draagkrachtigen, verhoging(uitkeringen) de naschoolse opvang en aanstellen van personeel, vergroting en modernisering van de politie, diverse infrastructurele werken zoals wegen, waterwegen,de waterleiding,internet, elektriciteit,verbetering van de leefbaarheid in Paramaribo, Nickerie, en andere plaatsen enz. Kortom het geld is ergens aan uitgegeven.

  Tegenover deze uitgaven stonden de inkomsten uit de goud-, aardolie-,bauxietsector,enz. Deze uitgaven gaven een boost aan de economie en in vele sectoren naam de bedrijvigheid toe. Door deze bedrijvigheid namen de importen uit het buitenland ook toe en deze importen werden met vreemde valuta betaald.

  De klad kwam erin toen de prijzen op de wereldmarkt van aardolie, goud en bauxiet kelderden. De overheid kreeg minder inkomsten en da kreeg zijn weerslag oude samenleving. Srafu, kan je nu het verband volgen?


  Maak melding

 38. Srafu, jij blijft een klager over Desi Bouterse en ik zie geen doener in jouw digitale-lompen-proletarische-warhoofd wakker worden. Het blijft devies is, niet lullen maar poetsen.Er moet hard gewerkt worden en de bevolking moet ook de tering naar de nering zetten. De overheid heeft heel veel te doen. Er is geen tekort aan geld in het land. Er is veel geld in omloop en dat geld moet nu afgeroomd worden. De kerstinkopen vallen tegen omdat de mensen kostenbewust geworden. Dit aspect is een gedragsverandering bij de mensen. Het kostenbewustzijn zal bij de mensen breder ingang moeten vinden moeten. Ook het autogebruik zal moeten afnemen. Mensen zullen meer op de fiets hun dagelijkse ritjes moeten maken om zo de kosten van hun uitgaven terug te dringen. Het volk zal meer moeten gaan betalen voor De mensen moeten nu meer betalen voor diensten en producten die tegen zeer lage prijzen werden geleverd. Met deze spaarzin zal het volk een kapitaalbuffer opbouwen bij de banken. De banken kunnen dit geld vervolgens uitlenen aan ondernemers die de eigen productie van Suriname willen
  ——————————————
  Srafu, heel veel geld is uitgegeven aan de publieke sector.Je moet hierbij denken aan uitbreiding van scholen en schoolpersoneel, modernisering van ziekenhuizen, de verruiming van de zorgsector,gratis ziekenfonds voor minder draagkrachtigen, verhoging(uitkeringen) de naschoolse opvang en aanstellen van personeel, vergroting en modernisering van de politie, diverse infrastructurele werken zoals wegen, waterwegen,de waterleiding,internet, elektriciteit,verbetering van de leefbaarheid in Paramaribo, Nickerie, en andere plaatsen enz. Kortom het geld is ergens aan uitgegeven.

  Tegenover deze uitgaven stonden de inkomsten uit de goud-, aardolie-,bauxietsector,enz. Deze uitgaven gaven een boost aan de economie en in vele sectoren naam de bedrijvigheid toe. Door deze bedrijvigheid namen de importen uit het buitenland ook toe en deze importen werden met vreemde valuta betaald.

  De klad kwam erin toen de prijzen op de wereldmarkt van aardolie, goud en bauxiet kelderden. De overheid kreeg minder inkomsten en da kreeg zijn weerslag oude samenleving. Srafu, kan je nu het verband volgen?

  ROB G,
  omdat u als enige pro serieus overkomt volg ik uw postings.
  In het eerste stuk lijkt het alsof u het volk de schuld geeft van de huidige situatie. U bent niet kritisch tegenover de degene die het goede voorbeeld moet geven n.l. de bestuurder(s). Ook geeft u adviezen aan het volk; harder werken, fietsen,meer betalen voor hun spullen,sparen dus hoe men moet gaan leven. Beetje aanmatigend/arrogant.U roept zo een verkeerd beeld op bij mij zou haast zeggen meester -slaaf .
  Waarom moet het volk harder werken en zuiniger leven en de overheid niet? En het laatste stukje over sparen, banken en uitlenen is wel erg simpel vindt u niet? U moest maar eens meemaken hoe het werkelijk gaat.
  Voor uw meningsvorming nog dit: er zijn ( neutrale, niet partijgebonden) ondernemers die al bijna een jaar wachten op betaling door de overheid. hun geld is nu 50% minder waard. Als u zoveel vertrouwen heeft in de overheid dan stel ik u een cedering voor tegen 75% van de factuurwaarde.Heeft u 25% winst als u direct uw geld krijgt.

  In het tweede stuk somt u uitgaven/investeringen op. Daar valt wat over op te merken.Scholen, personeel, waterwegen,ziekenhuizen,waterleiding politie internet.. ??. Normale , onderhoudsuitgaven mag u niet als breedte of diepte investering kwalificeren.Nog steeds worden er veel donaties ontvangen dus geen overheidsinvesteringen.Zelfs laptops voor het parlement . Zou u dat aannemen? Internet ?? Dat is particulier uitgebreid waarbij men minder hoefde te betalen maar tegelijk wel meer voor het vaste net.
  U kunt beter kritisch kijken of wat gedaan is wel zo goed gedaan is; dus doelmatig en verantwoord. Ik kan u verzekeren dat geen enkele maatregel of investering goed is doordacht en opgezet. Noch zorgkosten, noch pensioenen, noch schoolmaaltijden ( wat heeft omgerekend 1 bordje eten gekost als men 94 milj.? heeft uitgegeven?) . Waarom valt de stroom nog regelmatig uit? Waarom zolang wachten op een aansluiting? Waarom nog steeds een dure hydrofoor nodig?Teveel om op te sommen.
  Dan sluit u af met de grondstoffenprijzen.Tja, daar heb je toch een regering voor die dat ziet aankomen en zich daarnaar instelt? En als de inkomsten zo dramatisch terugvallen wat zou u als regering hebben gedaan?
  Uw opvatting is steeds: het maakt niet uit wie er regeert want de problemen zijn hetzelfde. Welnu , de oplossingen zijn wel anders.


  Maak melding

 39. @Rbobje-de-Desi-slaaf : Ik kan u TOTAAL niet volgen !

  U zegt dat veel geld is uitgegeven aan de publieke
  sector, jawel en dan alleen maar aan ONPRODUCTIEVE activiteiten !

  U zegt dat DESi bouwt op inkomsten uit de bauxiet
  en olie-sector, echter iedereen IN DE WERELD weet
  dat deze inkomsten reeds ruim twee jaar sterk teruglopen !

  Een sociaal stelsel en een ziektekostenstelsel
  opzetten, zonder dat er voldoende werkenden
  zijn, die via premies hieraan bijdragen, is
  VOLKOMEN IDIOOT ! Bij introductie van dergelijke
  stelsels, moet de lange termijn FINANCIERING
  daarvan, gegarandeerd zijn via ECHTE
  STABIELE inkomstenbronnen !

  Wat voor zin heeft het kinderbijslag en AOV
  uitkeringen te verhogen en de bevolking enkele
  maanden daarna te confronteren met 25%
  Devaluatie plus 25 % Prijsverhogingen ?

  Desi WIST OOK AL GERUIME TIJD DAT
  SURALCO vertrekt en dat de minieme
  inkomsten uit bauxiet verder zouden dalen !

  De honderden miljoenen die Desi en Gilmore
  hebben besteed aan steun voor de SRD, zijn
  de GRAP van de EEUW ! Wie steunt een munt maandenlang, terwijl het beleid van Desi is ONGEBREIDELDE UITGAVEN, overschrijding
  van ALLE begrotingen ! (bovendien zijn de fakturen-declaraties van vele instellingen en bedrijven al
  langer dan twee jaar NIET BETAALD door de
  regering Bouta )

  U heeft het over de LEEFBAARHEID in Sranang,
  de werkelijkheid is dat corruptie en misdaad zwaar
  zijn gestegen door gebrek aan MORAAL en
  FATSOEN, mede als gevolg van de VOORBEELDEN
  die het Volk voorgeschoteld krijgt vanuit de Top van
  het land :
  Onbestrafte corruptie, een veroordeeld staatshoofd,
  een staatshoofd die hoofdverdachte is in een massamoordzaak, verontachtzamen van VERBODEN
  in de Grondwet, een president die de Rechterlijke Macht
  van het land niet erkent, een president die de Rechterlijke Macht saboteert met een NEP-amnestiewet !

  PS : Sranang moet de politieke TOP van het Land schoonvegen, wil er worden gewerkt aan opbouw
  en welvaart !

  Robje-G, wake up : A KONDRE FAILLIET !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.