Kenny B. naar Suriname om uit te rusten na succesvol jaar

18

Vorige week sloot de populaire zanger Kenny B zijn club tour af met concerten in de Melkweg Amsterdam en het Tilburgse Poppodium 013. De zanger, die dit jaar de grootste hit van Nederlandse bodem scoorde, vertrok gisteren naar zijn moederland Suriname om uit te rusten na een succesvol jaar en om Kerst en Oud op Nieuw te vieren. Bij aankomst te Zanderij werd hij op speciale wijze ontvangen door Surinaamse fans(FOTO), familie en vrienden.

Helemaal stil zitten in Suriname zal de 55-jarige zanger niet doen. Met hem reisde ook journalisten van de Nederlandse publieke omroeporganisatie VPRO mee, die een programma over de artiest zullen maken. Ook Top Notch baas Kees de Koning behoorde tot het gezelschap.

Daarnaast verzorgt hij op zaterdag 26 december een speciaal optreden in de gevangenis te Santo Boma voor gedetineerden. Op maandag 28 december brengt Kenny B een bezoek aan granman Bono Velantie, granman van de N’dyuka van de stam der Aucaners te Drietabbetje. Tot slot zal Kenny B het publiek verrassen tijdens het Pagarafestijn op oudejaarsdag 31 december aan de Domineestraat in het centrum van Paramaribo.

FOTO: Jonge fan verwelkomt Kenny B op de Surinaamse luchthaven:

kenny-b-fan

Kenny B @KennyB_Music is in SU en was op bezoek bij Radio 10 @magic10fm met @QuintisRistie https://t.co/GmMHic4TgS https://t.co/HWn5GN6hZr

Posted by Waterkant on donderdag 24 december 2015

Bekijk ook:

18 REACTIES

 1. geweldig is dat voor Kenny,ken hem niet maar ben erg blij voor hem.Kenny houden zo.
  respect voor jou.
  Godszegen en heel veel gezondheid ,dat je nog heeeel lang mag meegaan.ben trots op je.


  Maak melding

 2. @ Printa.

  Wie is Frans Bouwer? Nooit van gehoord. Wel van Frans Bauer. En gelukkig is muziek er in alle variëteiten. Of dacht jij dat reggae origineel Surinaams is? Je moet nog een hoop leren, kerel.


  Maak melding

 3. Heb respect voor Kenny.
  Niet alleen voor zijn songs, maar als mens. De manier hoe hij zich heeft ingezet tegen onderdrukking.
  Gelijkheid voor iedereen.
  God zegene je
  Allah zegene je
  Ram zegene je


  Maak melding

 4. @ Mike,
  Helemaal met je eens. Bovendien heeft hij als intermediair mede een eind gemaakt aan de binnenlandse oorlog. Deze man verdient een standbeeld, niet die andere zogenaamde ‘grootheden’ van de afgelopen vijfeneenhalf jaar!


  Maak melding

 5. Vandaag geluisterd naar het programma ‘ De Taalstaat ‘ op NPO 1. Men schonk veel aandacht van het populaire liedje van Kenny B. We mogen blij zijn met een artiest als Kenny B. Met zijn lied heeft hij de Nederlandse muziek en het heldere gebruik van de Nederlandse Taal op een voetstuk gezet. Het lied klonk lekker, het taalgebruik was eenvoudig maar fenomenaal waardoor het lied ook makkelijker te begrijpen was voor de mensen.


  Maak melding

 6. JAJAID.

  In een oorlog moet je doden, of je wordt zelf gedood.
  Kort samen gevat kiezen of delen, maar als je geboeid wordt
  en in een cel CQ kamer, en wordt dan neer geknald ben je machteloos. Dat is gebeurd in Fort zeelandia tenminste dat heb ik gehoord. Maar het gaat nu over een zanger die in Su is gaan uitrusten !!!


  Maak melding

 7. haha wat grappig dit alles Kenny is gaan uitrusten laat die man toch aub uitrusten jullie rusten toch ook uit gun Kenny zijn rust ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,Dus laat Kenny rustig met rust.

  laat me @ ook rustig met rust.


  Maak melding

 8. De one hit wonder is moe. Godsamme, je hebt een middelmatig zomer hitje gescoord en je bent al uitgeput. Hebben jullie hem bij Humberto T. gezien? De man loop al naast zijn schoenen. Frans B. maakt muziek voor de arbeidersklasse, maar van de organisatie achter hem kan Kenny slechts dromen.


  Maak melding

 9. @ Morenita,

  In vergelijking met wat hier in Suriname tegenwoordig als ‘muziek’ wordt betiteld, Is Kenny B. een groot artiest, een innemende aardige kerel, die helemaal niet naast zijn schoenen loopt. En het is niet die ene hit hoor, hij heeft er veel meer gemaakt. En toeren door Europa is veel vermoeiender dan je denkt. Het is niet van Lelydorp naar Paramaribo bijvoorbeeld. Dus laat de man, show some respect, en als je niet van zijn muziek houdt, oke, ieder zijn smaak. Je wordt niet verplicht het te kopen!


  Maak melding

 10. @ Printa,

  Je lult om het lullen. Geef nou eens een inhoudelijk commentaar op het onderwerp! En leg eens uit wat je bedoelt met ’tegenstrijdig’.


  Maak melding

 11. @Printa,achterlyke viool.
  Goede zanger die Kenny B,maar je vergeet dat als hy in dat achterlyke suriname van jou was gebleven,hy dit nooit had bereikt,dus zing nou maar n toontje lager,idioot.
  En nu maar gauw onder je steen, je hollandse steen wel te verstaan.
  Lekker lulluh over su met je paarse violen maar wel intussen steun trekken van de blanke waar je een hekel aan hebt en altyd maar bekritiseerd.Mafketel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.