Toekomstig minimumuurloon Suriname achterhaald

16

PARAMARIBO, 22 dec – Het minimumuurloon dat vanaf januari moet gelden is nu al achterhaald. Zowel werkgevers- als werknemersorganisaties zien de economische ontwikkelingen roet in het eten gooien. De wet was zo goed bedoeld.

De wet Minimumuurloon is in 2014 ingevoerd. Het was voor het eerst dat Suriname een dergelijk minimum vaststelde na zeker dertig jaar voorbereiding. Om als het ware de economie en diens ontwikkeling bij te benen werd een gefaseerde invoer voorgeschreven. De tweede fase moet dus in januari een redelijk afdoend minimumuurloon garanderen. Maar de economische situatie van het moment gooit roet in het politieke eten.

Er is duidelijk geen rekening gehouden met instabiliteit van wisselkoersen. Het is zo erg dat zelfs werkgevers de wenkbrauwen fronsen. Sham Binda, voorzitter van de organisatie voor het klein en middenbedrijf, Akmos, zegt tegenover de Ware Tijd dat werkgevers zich al hebben aangepast. Ze betalen hun personeel meer dan wat wettelijk wordt voorgeschreven. De vakbeweging vindt dat lang niet alle werkgevers de wet naleven.

16 REACTIES

 1. Als het gaat om een amnestiewet om die moordverdachte te beschermen dan spelen ze het binnen een paar dagen klaar.
  Deze regering is kampioen in het invoeren van ondoordachte plannen en wetten.


  Maak melding

 2. Sjang:
  Jij bent al net zo’n grote druiloor als je evenknie Printa.
  Net als hem zit ook jij in de ontkennende fase, en weet niet beter te reageren dan elke opmerking die betrekking heeft op Su. te pareren met ongefundeerde opmerkingen over, of tegen Nederland. I.p.v. nu eens echt inhoudelijk te reageren!
  (zou me niet echt verbazen als Sjang en Printa één en dezelfde persoon is)


  Maak melding

 3. Beste mensen.
  Ik denk dat het tyd word om niet meer te reageren op die idioten die geen ene moer in te brengen hebben dan alleen maar onzin uitkramen.
  Ik heb t idee dat die @parbo ons allemaal op de korrel neemt.
  Zo dom kan een mens toch niet zyn maar misschien is deze hufter het wel.
  Wie zal t zeggen.


  Maak melding

 4. Amnestiewet 3 dagen Minimumloon 30 jaren en niet eens 1% van wat de kilmore schroefdraad verdient. Surinamers houden van geblinddoek te stemmen en tegelijkertijd Russische roulette te spelen.


  Maak melding

 5. @Onbenul astaman.
  Jij moet aan de dialyse apparaat,want de dwaalt nog steeds rond met het bloed,en de navelstreng rond van de KOLONISATOR,free yourself mie mang,zet je in voor SURINAME,en wens ons land en volk geen ellende toe.het liefst zien jij en je Redie moesoe kornuiten dat het SURINAME slecht gaat.maar wij zijn ECHTE Surinamers,en geen uitschot zoals jullie.door de geschiedenis heen zijn er altijd laffe kontenkruipers van de slavendrijvers geweest,jullie zijn de moderne versie.ik zal jullie blijven prikken met dIe SCHERPE PRINTA !!!!!!,REKEN MAAR.,..OE NO BROEJA !


  Maak melding

 6. Al stijgt het minimum uurloon in Suriname nog zo snel, de door de incompetente, als de raven stelende NDP bende veroorzaakte inflatie achterhaalt hem wel.


  Maak melding

 7. Iwan Veerman, als ik je goed begrepen heb, dan denk jij dat je de armoede uit de wereld kan bannen door het minimumloon in elk achtergebleven, niets producerend gat op aarde zonder meer te verhogen? Waarom ga jij het team van Bouterse zijn adviseurs niet versterken, jij zou er zo in passen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.