Minder commerciële optredens Sabakoe in Suriname

1

Er komen dit jaar minder commerciële optredens op het programma van de Kerst & Owru Yari Toer van de populaire kasekomuziekformatie Sabakoe in Suriname. Dat zegt bandleider tevens trompettist Alfons Heye. “We hebben er bewust voor gekozen, omdat de spanning op den duur ervan af gaat”, legt Heye uit. Naar zijn mening is het “vandaag op de hoek, morgen om de hoek. We hebben ons meer toegespitst op shows voor bedrijven en verjaardagsfeesten.”

Sabakoe is de hoofdattractie op de Owru Yari Party van het Park op 31 december, de Closing Year Party 2015 van Torarica op 2 januari en Bernharddorp op 30 december. Het welkomstfeest van Sabakoe vindt op 26 december in hotel Torarica plaats. Dit evenement heeft dit jaar minder bands in het voorprogramma, zodat de mensen volledig kunnen genieten zonder al teveel wisseling van de bands.

Inmiddels is de langverwachte nieuwe CD van Sabakoe uitgekomen. Het album heet ‘Kaaiman’ en bevat 8 pittige kaseko-nummers a la Sabakoe. “We brengen om de twee jaar een CD uit. En net als de voorgangers hopen we dat ook deze CD in de smaak valt bij het publiek.” Sabakoe is volgens bandleider Heye niet in strijd met andere muziekformaties, maar concentreert zich op goede muziek maken. Het laatste optreden van de Owru Yari Toer 2015 is op 9 januari in het Voorwaarts Stadion.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.