‘Arrestatie top Energiebedrijven Suriname rookgordijn’

15

PARAMARIBO, 21 dec – De arrestatie van twee topfunctionarissen van energiebedrijf EBS is een afleidingsmanoeuvre geweest. Dit stelt advocaat Raoul Lobo. Corruptie of fraude is op geen enkele manier bewezen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de twee weer op vrije voeten zijn.

Het betreft voormalig bestuursvoorzitter Kenneth Vaseur en directeur Willy Duiker. De twee zijn kort na elkaar in vrijheid gesteld door de rechter-commissaris. Het is nu de vraag of zij verder vervolgd zullen worden. “Hoe verder het Openbaar Ministerie zal gaan, hoe belachelijker zij zich zullen maken. Het OM heeft eigenlijk geen zaak tegen Vaseur en Duiker”, zegt Lobo tegenover de Times of Suriname.

De verdediging is ervan overtuigd dat het hele corruptieverhaal van EBS is opgeblazen. “De opsluiting van Vaseur en Duiker kan gezien worden als een aandachtafleiding”, aldus Lobo. Duiker werd in september naar huis gestuurd. Hij zou onder meer te veel hebben betaald voor diensten van derden. De aanhouding volgde op een doorlichting van de financiële administratie door de accountantsdienst van de overheid.

Bekijk ook:

15 REACTIES

 1. ROOKGORDIJN, JA, maar Ons Geld, Geld
  van het VOLK, is WEL WEGGESTOLEN
  vanachter dit rookgordijn !!

  Voorlopig in vrijheid gesteld !

  PS : Veroordeling van deze zware KNOEIERS
  zal toch volgen !

  DESI en Co, wanneer wordt de STRENGE ANTI-Corruptiewet met ZWARE strafmogelijkheden,
  BINNEN EEN DAG, aangenomen door de DNA ????


  Maak melding

 2. Er is niets meer over van de corruptiebestrijding van deze regering. De ferme taal is weg en lopende onderzoeken blijken ineens niet meer lopend, maar er blijkt een uitweg te zijn gevonden die meer recht doet aan de daders dan aan het rechtvaardigheidsgevoel van de burger.

  het is maar de vraag of het strafproces nog doorgaat nu de hogere tarieven voor energie zijn doorgevoerd, de leiding van de EBS wordt volgestopt met loyale kleptomane NDPers zodat het feest van zelfverrijking op de oude voet kan doorgaan. Het volk betaalt de rekening.

  De Skalians schijnen weer actief te zijn in de kreken rond het stuwmeer terwijl de meeste mensen denken dat ze op de schroothoop liggen. Skalianeigenaren schijnen niet een een boete te hebben gekregen.

  Dodson is misschien van goede wil maar politiek nogal onnozel en heeft zich voor het NDP karretje laten spannen met als resultaat dat hij nu zijn ferme woorden moet inslikken.

  Corruptiebestrijding is zo dood als een pier en de anti-corruptiewetgeving verder weg dan ooit.


  Maak melding

 3. @ Snippi,

  Duidelijk geformuleerd, maar je ziet, dat in dit corrupte land, het er zo aan toe gaat, zoals jij het omschreven hebt. na Haiti, Venezuela, Gyana, komt Suriname als meest corrupte land, en het volk moet er voor opdraaien.


  Maak melding

 4. Elk normaal wel denkend mens weet dat het geen gordijn is die momenteel wordt gebruik om het roken tegen te houden maar een stalen plaat…..
  Paarse pionnen worden zgn opgeofferd ….diepgaande onderzoeken…ho maar…
  Het recht is geen recht meer maar vormt een onderdeel van een criminele organisatie echter vergeet men dat elk onderbroek een elastiek heeft die op een gegeven ogenblik los schiet…..DOCH I.p.v. massaal hun stem te laten horen drukt de meeste hun “stem ” weg met sophie en het aannemen van spiegels en kraaltjes…..

  wederom gevolg:devaluatie,roven. moorden, en de hoop op de goed gevulde pakketten uit HOLLAND (LEKKERS)…

  Wel wel wel….die….lekkers geef ik aan mijn naasten….die zijn tenminste dankbaar.

  De hard werkenden en ook zij die hun stem laten horen genieten niets ander dan lof en respect…


  Maak melding

 5. Stelen en bedriegen is al meer dan 500 jaren geaccepteerd.
  De Aarde is verdeelt door dieven en bedriegers en daarom wonen veel blanken in de tropen en veel zwartjes in koude landen.
  Geld is God en de rest is niet van belang.

  Dink a torie( ga na danken)


  Maak melding

 6. Wie heeft de twee mannen laten aresteren wie handeld de zaak af,
  wie heeft aangifte tegrn de directie van EBS gedaan, wat is uit het onderzoek geb leken,
  hebben die mannen geld vd staat achterover gedrukt?

  Eindeloos mekkeren kunnen velen, maar welke zijn de gronde waarop de mannen in ivrijheid zijn vesteld, is het op afwachting van verdere afhandeling van de zaak, beteke d hun in vrijheidstelling dat zij onschuldig zijn?

  Kletsen zonder enige kennis van wat precies zit achter de in vrijheidstelling is onnodig stemming maken.


  Maak melding

 7. Miedja,
  Als jij het weet laat het dan ons weten.Jij geeft een statement zonder op details in te gaan.
  Allemaal losse vlotter je schrijft op deze forum iets maar tegelijkertijd met de vraag waarom.
  Wij weten dat hij voorlopig in vrijheid is gesteld.
  Jij bent een goed voorbeeld van stem makerij.
  Hier kunnen wij uitgaan van de pot verwijt de ketel dat hij….is.
  Een advies zal ik je geven zeg wat je bedoeld zodat velen je kunnen volgen.
  Aan bla bla bla hebben wij niets.


  Maak melding

 8. Wat is in Suriname anno 2015 géén rookgordijn…????

  Voor 1975 zeiden ze in Suriname; wij worden uitgebuit door de Bakras. Wie buit de Surinamers nu uit…????? Hun eigen mensen, geboefte, hún eigen soort…..hun egie sanie…….NA WANG HIEP, HIEP HOEREEE………:) MORO É DORO………….Blinde Makke Lammetjes….!!!


  Maak melding

 9. Het land is sinds de onafhankelijkheid naar de klote geholpen door idioten. Altijd de blanken uitschelden we worden uitgebuit. Wie buit het land nu uit? Chutia sala.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.