Amerikaanse journalist mishandeld door politie Rotterdam

18

De politie Rotterdam Rijnmond zou zaterdag buitengewoon hardhandig hebben opgetreden bij de arrestatie van Kevin P. Roberson, een journalist die verslag wilde doen van de anti-islam Pegida-mars waar Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter zou spreken. Dat schrijft Nieuwssite Joop.nl.

In een reactie laat Roberson aan Joop.nl weten dat hij inmiddels een ziekenhuis heeft bezocht voor onderzoek van zijn verwondingen. Ook zou er een getuige zijn van hetgeen er buiten de cel gebeurde en heeft hij zijn eigen arrestatie weten te filmen.

Op zijn facebookpagina beschrijft Roberson het bizarre verhaal van zijn arrestatie en detentie, en zijn foto’s te zien van de diverse kneuzingen en verwondingen die hij daarbij opliep:

During the #PEGIDA demonstration in Rotterdam I was unlawfully arrested. During the arrest the officer placed the…

Posted by The Roberson Report on zaterdag 19 december 2015

[PREVIEW] Aanhouding van Kevin P. Roberson tijdens PEGIDA demo…

This past weekend I was unlawfully arrested during the #PEGIDA demonstration. The police first claimed that I refused to show my press card. The police then claimed that I didnt follow a command given by an officer. In an article published by Joop.nl, on Sunday, the police stated that I didnt have a "police press card" which meant I wasn't allowed to be at the location on the pier where the demonstration was taking place. As you can see in the footage of my arrest, i wasnt on the location of the demonstration, which was taking place on the pier. This section was closed off and only accesable with a "police press card," which I dont have. I do have a valid U.S. Press Association press card. I filmed a radio transmission from the police where you clearly hear a female officer state that individuals with a valid press card and valid state ID are allowed to walk down the street. So why did this officer stop me and why did he arrest me?Why does the police keep changing they're story? People have asked me how it was possible for me too film my own arrest. Well I did. Here is a short preview. From the time I arrived on the location of the demonstration, I had my U.S. Press Association press card around my neck and in visible sight. The officer who arrested me had even looked at it prior to arresting me. Watch the rest here: https://www.youtube.com/watch?v=JsKhjNB0HD4

Posted by The Roberson Report on zondag 20 december 2015


18 REACTIES

 1. En dit is nieuws op Waterkant (en overigens nergens anders in Nederland), omdat…?

  …omdat de heer Kevin P. Roberson 5% zwart bloed heeft, ofzo?

  Overigens is zijn bloed rood – net als het andere bloed.


  Maak melding

 2. Aha, ik heb het al gevonden…

  De politie kent de journalist Kevin Roberson goed als een actief verslaggever van de beweging van zwarten tegen racisme (waaronder de acties tegen Zwarte Piet).

  Voor het volledige verhaal:

  Deze meneer is géén journalist met toegang tot áchter politieafzettingen. Hij heeft géén politieperskaart, sterker nog, hij is niet eens lid van de NVJ.

  Deze meneer is voorlopig gewoon een hobbyist zoals zoveel bloggers, en eentje die zich niet aan de regels hield.


  Maak melding

 3. Amerikaanse journalist mishandeld door politie Rotterdam…

  …of Afrikaanse journalist mishandeld door politie Rotterdam?

  Want bovengenoemde beroeps-aandachtstrekker (“Journalist” Kevin P. Roberson – voorbeeld-allochtoon.nl/2014/05/12/een-jaar-na-de-moord-op-anass-aouragh./ ) koketteert nogal met zijn “afkomst”.


  Maak melding

 4. JOOP!.nl.? Een radicaal-linkse opiniewebsite, waar ook ene Quincy Gario publicist is. Do I have to say more? Je zult in Nederland geen enkel dag- of weekblad lezen met als als bronvermelding Joop!.nl. Overigens heeft de heer Roberson de wet- en regelgeving overtreden en als hij zich tegen zijn arrestatie zou hebben verzet, zijn een paar klappen zijn deel geworden. In Eindhoven zijn Jeroen Zoet en Maxime Lestienne (respectievelijk doelman en linksbuiten van PSV) zaterdagnacht ook met veel politie-aanwezigheid gearresteerd omdat ze bij een vechtpartij waren betrokken. Zoet zou zijn vriend Lestienne hebben willen ontzetten nadat deze tegen de grond was gewerkt en geboeid werd, en dat mag niet, dus ook Zoet werd daarna gearresteerd en niet bepaald zachtzinnig. En als deze meneer Roberson niet beschikt over een politieperskaart van de NVJ, hoort hij daar niet thuis. Hij is geen journalist. Foutje, bedankt!


  Maak melding

 5. Ben benieuwd of WKN dit art gaat plaatsen. Hij heeft toch zwarte bloed.

  ==========================================

  Ajax-speler Kenny Tete is onlangs opgepakt vanwege zijn betrokkenheid bij een vechtpartij bij een coffeeshop in Amsterdam. Het Openbaar Ministerie gaat de Oranje-international vervolgen. Het is niet duidelijk wat Tete precies ten laste wordt gelegd. De rechtsback van Ajax moet binnenkort voor de rechter komen.Het beledigen van een agent en verzet bij aanhouding wordt Tete volgens meerdere bronnen naar alle waarschijnlijkheid ten laste gelegd. De speler van Ajax heeft destijds een nacht op het bureau doorgebracht. Zondag speelde de rechtsback nog gewoon mee bij de Amsterdammers in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap (2-1).


  Maak melding

 6. Deze man is geen journalist.
  Het is gewoon een oproerkraaier.
  Bij demonstraties moet je de aanwijzingen van de politie opvolgen.
  Wie niet luistert moet maar voelen.
  Het valt mij mee dat er weer niet de slavernijkaart wordt getrokken.


  Maak melding

 7. Alleen de pegida aanhangers hadden een demonstratie vergunning. Tegenstanders niet. Roberson is geen objectieve journalist en hij had geen vergunning dus terecht aangehouden.


  Maak melding

 8. @Ivanof Limburg
  Beste Heer P Roberson.

  Risico van het vak.

  ……………………………………………………………………………………………
  Dat was 8 december ook bro. !!! Ivanof Limburg


  Maak melding

 9. Ik wil de heer Robertsen adviseren om te onderzoeken of de Nederlandse politie zijn burgerrechten heeft geschonden. Indien dit het geval is moet hij ook nagaan of het mogelijk is de Nederlandse politie bij een Amerikaanse rechter te laten dagvaarden en een gigantische schadevergoeding eisen.


  Maak melding

 10. Zou Printa niet uit de dood herrezen van Pero ?
  Die reageert al een tijdje niet meer, misschien is het een nwe pseudoniem van Pero de cassave teler uit Para !
  Maar wel in de Bijlmer woont, en van daar uit zijn rotzooi uitkraait . Als dat zo is, sari tori mang.

  Jacko.


  Maak melding

 11. De politie in Nederland lijkt wel doorgedraaid. Te veel fouten en buitensporig geweld. Ze moeten echt in de spiegel gaan kijken, want anders verspelen ze het weinige krediet dat ze nog hebben.


  Maak melding

 12. Beste Kevin P. Roberson,

  Ik irriteer me mateloos aan je berichtgeving over de gebeurtenissen tijdens de Pegida demonstratie van 19 december.

  Dat wil niet zeggen dat ik een racist ben, mocht je dat misschien denken. Verder gaat deze brief niet over je aantijgingen tegen de Rotterdamse politie. Daar heb ik geen mening over. Het is niet aan mij om te bepalen of een verwonding ernstig is of niet, of wanneer er sprake is van buitensporig politiegeweld. Alleen een rechter kan die inschatting maken.

  Daarentegen kan ik wel wat vinden van mensen die zich verschuilen achter persvrijheid. Want dat is nou wat mij zo dwars zit.

  Je hebt het constant over je “onrechtmatige arrestatie”. Over de boze, gemene agenten die jou het werken onmogelijk maakten. Omdat jij een andere kleur hebt. Omdat jij andere denkbeelden hebt. En over de witte media die zich diep moet schamen, omdat ze jouw persbericht niet oppikten.

  Mensen die op redelijke manier kritiek geven worden door je achterban weggezet als bevoorrechte blanken of racisten.

  Zucht…

  Roberson, je bent niet gearresteerd omdat je een andere kleur hebt, je bent niet gearresteerd omdat men je persvrijheid wilde beknotten, je bent niet gearresteerd omdat je er andere ideeën op na houdt en je bent vooral niet gearresteerd omdat een agent toevallig je reportages kende.

  Beste Roberson, jij bent gearresteerd omdat je een bevel van de politie negeerde. Dat is wat de beelden op jouw YouTube kanaal laten zien. Daarnaast beschikte je ook niet over de juiste perskaart.

  Wat dacht je nou? Dat je op de huishoudbeurs stond? Dat je overal naartoe kon wandelen met je camera? Dat die malle politie die dag niets te doen had en dacht: “kom, laten we eens naar de Wilhelminapier gaan, gezellig koffie drinken in dat puike tentje naast het Nederlandse Fotomuseum.”

  Hallo! Wakker worden! Je stond vlak bij de demonstratieplek van een extreem rechtse groep! Ik weet niet waar jij aan denkt als het woord Pegida valt, maar bij mij roept het beelden op van een burgemeester met hoofdpijn, gespannen politieagenten, knarsetandende tegendemonstranten, een hoop idioot geblaas op sociale media, en ga zo maar door. Kortom, de perfecte ingrediënten voor een goeie ouwe rel.

  Daarom was de politie aanwezig. Voor de veiligheid. Niet alleen voor die van de demonstranten, maar ook voor die van jou. Als de politie zegt dat je moet vertrekken, dan moet je vertrekken, ook al lijkt het nog zo onlogisch en oneerlijk. In de film is te zien dat de agent nogal geagiteerd is, omdat hij, tja een malligheidje van me, misschien erg druk is met zijn werk en geen tijd heeft om naar jouw vervelende gedram te luisteren.

  Als je denkt dat je op deze manier goed bezig bent voor de persvrijheid, dan heb je het mis. Misschien heb je het zelf niet echt door, maar die eisende en dwingende houding van je is stuitend. Mensen gaan je vervelend vinden. En dat heeft niets te maken met huidskleur.

  De agent was nog zo coulant om je een aantal waarschuwingen te geven, maar nee hoor, jij vond dat men je onrecht had aangedaan. Jij bent tenslotte journalist en…persvrijheid potdorie!

  Daarom trek je alles uit de kast om je punt te maken. Klaag je erover dat de ene agent zei dat je een officiële perskaart moet hebben, terwijl de ander het over een politieperskaart had. Door bijvoorbeeld die fouten van de politie te herhalen, hoop je dat je in je gelijk wordt gesteld. Want jij hebt een perskaart om je nek, ook al is het een Amerikaanse. Toevallig is het wel eentje dat toegang gaf tot de Nuclear Security Summit 2014. En oh ja….persvrijheid potdorie!

  Laten we die persvrijheid eens nader bekijken. Neem bijvoorbeeld Het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Zo waarborgt artikel 10

  de vrijheid van meningsuiting. In het verlengde daarvan staat de vrijheid om informatie te vergaren die noodzakelijk is om een mening te vormen. In een lijn daarmee staat ook de persvrijheid, meer in het bijzonder de vrijheid om nieuws te vergaren. Ook die vindt zijn bescherming onder artikel 10 van het EVRM.

  Het tweede lid van artikel 10 EVRM geeft aan dat ook dit recht niet absoluut is: het kan met wettelijke voorschriften beperkt worden wanneer dat in een democratische samenleving noodzakelijk is in verband met de openbare veiligheid, het voorkomen van wanordelijkheden of voor de bescherming van de gezondheid.

  Beste Roberson, zou je me een plezier willen doen en alsjeblieft dat artikel willen lezen? En als je daar klaar mee bent, lees dan deze uitspraak van de rechtbank in Almelo. Dit is de link:

  http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBALM:2004:AP8633&keyword=persvrijheid

  Hier wordt de zaak van een journalist behandeld die ook schermt met een perspas en de persvrijheid. Alleen gaat het hier niet om verslaglegging van een demonstratie maar een brand. De rechter veegt zijn argumenten overigens van tafel. Hij vond dat de journalist onverantwoord bezig was.

  Tot slot wil ik je nog een ding op het hart drukken. Deze brief heb ik niet geschreven om je te beledigen. Ik hoop oprecht dat je er wat aan hebt. Zodat je bij de volgende demonstratie eerst nadenkt voordat je stampij maakt. Maar bovenal: zodat je gewoon je werk kan doen en het publiek kan trakteren op mooie reportages.

  Alle goeds,

  Amos


  Maak melding

 13. “Deze meneer is géén journalist met toegang tot áchter politieafzettingen. Hij heeft géén politieperskaart, sterker nog, hij is niet eens lid van de NVJ.

  Deze meneer is voorlopig gewoon een hobbyist zoals zoveel bloggers, en eentje die zich niet aan de regels hield.”

  Dit klopt van geen kanten. Deze meneer is een journalist en voldoet aan alle eisen waaraan een journalist moet voldoen. Hij had deze bewuste dag zijn perskaart om zijn nek hangen. Hier zijn ook beelden van. Een hobbyist is de heer Roberson zeker niet en houd zich aan alle wetten en regels waar elke normale burger zich aan dient te houden. Ik vraag u vriendelijk geen verzinsels de wereld in te helpen. U heeft daar de kennis en het recht niet toe. Dank


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.