Minister van Justitie Suriname ontkent corrupt gedrag

53

PARAMARIBO, 19 dec – Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie zegt absoluut geen corruptie te plegen. “Ik ben niet corrupt”, riep Van Dijk-Silos in het parlement. Parlementariër Ronnie Brunswijk (ABOP) zou het totaal aan het verkeerde eind hebben.

Volgens de leider van de politieke partij ABOP verhuurt de minister haar eigen auto aan het ministerie van Justitie & Politie. “Dat is niet waar”, zegt Van Dijk-Silos. Het betreft een auto die zij beheerde als voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau. de auto is van het ministerie van Binnenlandse Zaken. “Minister Noersaliem van Binnenlandse Zaken is zo goed om mij nu de auto te lenen”, verduidelijkte Van Dijk-Silos.

Dat ze het met zo een voertuig doet, heeft te maken met “de bezuinigingen bij de overheid.” Volgens Brunswijk moet de minister de eer aan zichzelf houden. Ze ook nooit minister mogen worden, omdat ze voorzitter was van het hoogste toezichtorgaan bij verkiezingen. Volgens Van Dijk-Silos slaat het als een tang op een mager varken. “Ik ben afgetreden als voorzitter op de dag dat ik beëdigd zou worden tot minister.”

Bekijk ook:

53 REACTIES

 1. Ze is een verrader die beloond is voor haar ratten gedrag .
  Wat een dom onkundig en onprofessionele minister zeg.
  Zij heeft in kamer duidelijk laten zien dat het bouterse niet gaat on kennis en kunde maar om volggedrag jaknikker enn loyalisten.


  Maak melding

 2. Persoonlijk vind ik het door schuiven van voorzitter van de belangrijkste functie in het land na de president (hoofd/ toezichthouder op de algemene en vrije verkiezingen) naar een minister post op het randje.

  Echter hoe on eens ik het ook ben met het beleid doet deze minister haar best om er iets van te maken, ze wint er als een van de weinigen in de regering en de DNA geen doekje om.

  Ik zou zeggen Silos van Dijk is binnen de Surinaamse context geschikt om President te zijn. Ze is een verademing tussen de papegaaien die regering en DNA vormen.

  Brunswijk en Belfort hebben zich voor 100% gediskwalificeerd als serieus te nemen politici. Het zijn rancuneuze meelopers en dienaren van het eigen belang.


  Maak melding

 3. Waarom kan zij niet een auto nemen van haar eigen ministerie? Heeft Binnenlandse Zaken beter auto’s soms? En hoe bezuinig je door in de auto van een andere ministerie te rijden? Denk alleen al aan de extra administratie.
  Bij wie moet Noersaliem een auto huren wanneer z’n eigen ministerie er een tekort komt?


  Maak melding

 4. Het woord bezuinigen komt niet voor in het Surinaamse woordenboek, vooral als pa lantie moet betalen. Een ieder rotzooit maar wat.
  @Ronald wat bedoel je extra administratie ?
  Dat wordt gewoon niet bij gehouden, hoeveel men tankt etc etc, dat kost te veel tijd voor de ambtenaren en worden straks doodziek van het werk.


  Maak melding

 5. JoJo,

  Deze mevrouw heeft zich als voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau voor het karretje laten spannen en nu ook als minster van JusPol.
  Ze is net zo’n ja-knikker als de andere ministers en onze Lieve Heer behoede het, dat zij ooit president wordt, ook naar Surinaamse begrippen.
  By the way: wat zijn dat eigenlijk Surinaamse begrippen ?


  Maak melding

 6. Iedereen, die net als Jennifer de jurist, Ronny de terrorist en Carl de dominee, bereid is om zitting te nemen in een coalitie of regering onder leiding van Desi de van moord verdachte leugenaar, heeft geen bezwaar om over lijken te gaan, zo iemand zal er ook geen problemen mee hebben corrupt te zijn, ik wil daarom niets horen van Ronny en Jennifer, ze deugen beiden voor geen cent.


  Maak melding

 7. In ėėn keer hebben we uitzonderingsgevallen van corruptie, dat je je advocatenpraktijk opgeeft, voor een ministerspost, waarbij je in geld achteruit gaat, omdat je dit voor land en volk wilt doen, hoe ongeloofwaardig komt dat over.


  Maak melding

 8. Ze is net zo corrupt als die anderen…. haar dochter is advocaat van de staat, gisteren heeft ze er een nieuwe functie erbij gekregen in het bestuur van de ADEK…………Zij zelf was ook advocaat van de staat, en OKB voorzitter .. na de verkiezingen is ze beloond met een functie als minister van justitie, waar ze nu een racistisch beleid voert tegen ambtenaren van Marron afkomst…… Zo geloofwaardig is deze tanta…


  Maak melding

 9. @ Alweri

  Ik dacht dat er in Suriname geen discriminatie voorkomt vooral tussen zwarten onder elkaar., dus het gebeurt wel !

  Jammer,want men moet een werknemer niet beoordelen naar zijn/ haar komaf maar, naar zijn /haar kennis.


  Maak melding

 10. Volgens de minister is ze niet in de regering gaan zitten voor het geld.Haar advocatuur heeft haar zoveel geld opgeleverd dat ze elk jaar een buitenlandse reis maakte van een maand en steeds in vijf sterren hotels logeerde.
  Vergeleken met wat ze als praktizijn verdiende,is een minister salaris een peulenschil.
  Min.van jus&pol beschikt over drie wagens.De ene heeft oud minister Misidjan meegenomen.De twee andere zijn bij tigri barba.Deze mag de auto’s kopen.Heeft tot 13 februari de tijd om dat kenbaar te maken. Zo is ze genoodzaakt een auto te lenen van BZ.
  Het meest erger ik mij aan Dora als ze vertelt dat ze a politiek is terwijl het paars van haar afdruipt.


  Maak melding

 11. Van Dijk Silos om de stem kaarten te tellen op 15 mei 2015 heeft het 21 dagen geduurd het waren maar 230.000 kaarten .

  Met op zet zijn er 60 duizend stem kaarten niet gedeeld stem kaarten waren in kisten maar kwamen in open dozen terug .

  Dikke Silos je zeg het zelf, je ben beloont voor de corrupste verkiezing ooit in Republiek Suriname .

  DC Miranda lacht te slapen op verkiezing dag die clown .

  V7 moest gewoon een nieuwe verkiezing eisen of een heer telling van de stem kaarten of naar vvv gaan met een President voor V7 .

  Dikke Silos begin maar de terrein van de politie aan de waterkant terug te nemen voor de overheid

  De politie Buro is door de ndp in brand gestoken in 1980
  vraag je President wanneer hij de terrein terug geeft aan de overheid .daar kan DC Miranda een parkeer terrein van maken .

  Dat van Dino Bouterse moet Dikke Silos ook nog onder zoeken je onderzoek toch coruptie begin maar bij de D Bouterse Kabinet van de schurken .

  Blijven jullie lekker bij Fort Herrenberg of Fort zeelandia onerlijke stront surinamers van N DOM Partij .


  Maak melding

 12. Dit hele land is 1 grote corrupte, criminele teringbende. Niet 1 uitgezonderd en zonder aanzien des persoons. In dit land wordt niet gekozen voor beleid maar voor misdaad en kleur.


  Maak melding

 13. Beste mensen,

  Alle corruptie mens lopen vrij in suriname, kanhai heeft ex
  ebs directeur vrij gekregen, corruptie wordt suriname beloond, de paarserover de domme volk kan geen moer doen


  Maak melding

 14. @Henkes
  Helemaal eens. Ze hebben helemaal geen inborst, onder het mom van “ik doe het voor land en volk”. Zo meteen wel lekker genieten van een goed pensioen. Je kan het zo uitrekenen wat het Su gaat kosten op termijn..mensen die niets concreets hebben gepresteerd voor het land en in enkele gevallen pure roofbouw hebben gepleegd op de staatskas, voor de rest van hun leven verzorgt door de staat Suriname. Totaal geen scrupules….


  Maak melding

 15. Wa ha ha haaaa!! de voorzitter van de kamer die haar eigen auto niet kan betalen!!! een leen auto?????

  Maak Bouta wijs maar niet een Ezel!! die is sklimmer dan deze struisnest!!! na gado fofru! a no fu ma ..p ma ding!!
  Wiep-Ding!! Riet ding go djie ding!!!


  Maak melding

 16. @Pitbull, groot gelijk heb je.

  @Ivanof Limburg, jongeren hebben ooit die uitspraak gedaan dat het geen zin heeft om naar school te gaan, omdat je in de politiek toch veel geld kan verdienen. Een voorbeeld die Brunswijk aan mensen geeft.


  Maak melding

 17. Ik zal nooit NDP stemmen, dat is een bewuste keuze. Maar dat Brunswijk iemand verwijt corrupt te zijn, is wel erg komisch. Een gevalletje “De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet”. Brunswijk is zo corrupt en crimineel als maar kan. En dan een ander op de vingers tikken? Het moet niet gekker worden.


  Maak melding

 18. niet alleen in suriname gebeurd er rommel in politiek.ik begrijpt dat veel van jullie geen international nieuws volg .Anders zouden jullie anders piepen.Vaak leest ik dat de naam van brunwijk word aangehaald om te bewijzen hoe achterlijk en corrupt hij is. hij is clean man,de waarheid is hard om te horen.Nederlands nieuws zie ook hoe corrupt men daar is lees veel mensen.Hebben jullie van de teven deal gehoord?hebben jullie niet gelezen hoe rutte de vvd heeft verdedigt? hoeveel geld vroegere ex hoofd officier van justitie tonnen aan geld van een crimineel had afgepakt?Toch verdedigt zijn partij vvd en de primier Rutte hem.In politiek is er werkelijk geld te halen welke land dan ook.Brunsi heeft gelijk.gwa skoro


  Maak melding

 19. Beste mensen.

  Ik wil bijna wedden dat brunswijk alles behalve corrupt is.. Ik heb deze beste heer brunswijk hoog zitten.. In die zin dat hij het toch ver hb weten te schoppen.

  Ider mens Hft de kans om zijn leven te beteren en zo brunswijk ook..
  Van gewonen bos neger jongen die geen hoop had op een toekomst en met de moed der waanhoop RIPT die een bank
  Vervolgens werd die rebellen leider om de gewapende strijd aan te gaan tegen dictator bouterse.

  Brunswijk from ZERO 2 HERO.


  Maak melding

 20. @Ivanof Limburg,
  Hoe durf jij als onnozele te stellen dat: Wie snel rijk wil worden de Surinaamse politiek in moet gaan.
  Volg jij, Ivanof Limburg überhaupt wel de politiek in de wereld?
  Ga lekker een potje knikkeren i.p.v. hier larie te komen uitkramen!


  Maak melding

 21. Ik moet lachen om al dat commentaar ,niets positiefs ..de 1 weet het nog beter te vertellen dan een ander of dat ze er hebben bij gestaan . Het is precies het zelfde als bij voetbal
  …er zitten 20 .000 mensen op de tribune die het allemaal beter weten…maar er is er niet 1 die een doelpunt kan maken
  En over positievitijd maar niet te praten ,wie met zijn rug naar de toekomst sta zal nimmer en nooit een rijk persoon zijn of worden in gezondheid en wel zijn .laat hij die onschuldig is de eerste steen werpen.


  Maak melding

 22. Mensen mensen wees niet bevreesd, dominee Carl is bezig met zijn corruptie (of was het anti-corruptie) wet? Nog even. En hij doet ook Direct het stadsgezicht van op de wereld erfgoedlijst staande stad Paramaribo weer in zijn goede staatterugbrengen. Of is het geen werelderfgoedlijststuk meer?


  Maak melding

 23. Blijf Sranang met GROTE landen vergelijken en
  doe maar niets aan CORRUPTIE en DIEFSTAL van
  GELDEN EN GOEDEREN van het Volk !

  Dat zal Sranang WELVAART brengen ?????

  Vergeet niet : De andere landen hebben een
  Mega-productie en Mega Jaarinkomsten,
  doch Sranang NIET !

  Vergeet niet : Dat CORRUPTIE al uw MENSEN-
  RECHTEN vernietigt ! De rechtsstaat wordt langzaam
  omgezet in een DICTATUUR !

  PS : Kies voor rechtszekerheid en vooruitgang !

  Smijt Corruptelingen en Wetsschenders in Santo
  Boma, na een eerlijk proces !!!


  Maak melding

 24. @Ivanof Limburg

  Joe datie moes tap joe buka [moffo],je hebt je identiteit verkocht aan de KOLONISATOR.je hele hebben en houden is volgens de westminster systeem,dan wil je praten over identiteit,soema na joe ?


  Maak melding

 25. Stel je voor.
  deze silos aka MISS PIGGY werkt voor de grootste corrupteling bouta,dagelijks is ze omringd door de anderte corruptelingen van de ndp !
  En ze verteld ons dat ze heilig is?
  Nee hoor ,wegaan dit niet kopen.
  Ze is even corrupt als haar baasje en andere partij genoten.


  Maak melding

 26. Peter,

  Ik sta met mijn borst naar de toekomst en ik voel mij in menig opzicht een rijk persoon.
  Ik ben niet bang voor de toekomst, integendeel.
  Die zie ik op langere termijn met vertrouwen, hoe het ons land zal vergaan.
  Maar …………………………… dat alles neemt niet weg, dat je ook best een kritisch geluid mag laten horen.
  Dat doe ik ten aanzien van mevr. Van Dijk-Silos, die naar mijn mening geen ministerspost waard is, maar aleen voor goede diensten is beloond.
  Dat is altijd een slechte basis voor een ministerspost.
  Ik kan het ook nog scherper stellen: zij is in de 2e regering Bouterse voor mij madame nobody.
  Veel geblaat, weinig wol.


  Maak melding

 27. Printa,

  Jij woont in het land van de kolonisator.
  Als je daar telkens zo op afgeeft, waarom kom je dan deze kant niet op en probeer je samen met ONS Surinamers een betere toekomst op te bouwen in ONS land.
  Ik denk, dat je daar de ballen niet voor hebt, omdat je in Nederland ondanks alles een veel beter bestaan hebt, dan je hier ooit zou krijgen.


  Maak melding

 28. Jong heer Printa..wat je daar loop te kletsen noem men Small Talk.

  Als ik over de Surinamse Indentiteit wil brain stormen lijk het mijn een aangenamen alternatief.


  Maak melding

 29. @Cochise

  aller eerst toelichting op de gebruikte tekst “voor Surinaamse begrippen” Ik heb daar mee willen uitdrukken de kwaliteit van de politiek zoals die bedreven wordt de laatste jaren, vol met manipulatie en kromme redenaties of halleluja verhalen terwijl allang duidelijk is dat men liegt en bedriegt.
  Voor mij zijn Surinaamse toestanden de speeches van Bouterse, Brunswijk, Simons, Doekhie, Jogi, Gajadjien, Miesikaba, Belfort, Hok, Panka om er een paar te noemen.

  Ik het is ook een zwart/wit benadering van geef iemand een titel en het wordt een kleine tiran.

  Ik hoop dat u er de ironie van in wil of kunt zien.

  In hoeverre Silos van Dijk beloond is voor beulswerk als voorzitter van het kiesbureau weet ik niet. Ik vermoed het wel echter het doet niet veel af van het gegeven dat zij nu redelijk open kaart speelt, probeert iets te doen en inzicht geeft in het reilen en zeilen van de regering.
  Simons probeerde haar zelfs tot zwijgen te brengen toen zij de deplorabele staat van de politie toelichtte.

  Ze is een technocraat en daar heeft Suriname behoefte aan.


  Maak melding

 30. Zo zie je maar weer. De oppositie en haar aanhang blijven maar zoeken naar spijkers op laagwater, m.a.w. ze blijven maar zeuren over ongegronde beschuldigingen en men blijft maar pietluttigheden aanvoeren. Is de oppositie doodsbang dat mevrouw Silos gaat roeren in de oppositionele beerput en dat alle stront van de fronters komt boven drijven?

  Ik denk eerder dat mevrouw Silos op haar weg naar goed bestuur de onvolkomenheden van de oppositie aan het tegenkomen is. Voorheen schreeuwde iedereen hosanna,hosanna u zij geprezen, over de aanpak van mevrouw Silos. Nu wordt ze verketterd. Foei toch!


  Maak melding

 31. @Watra
  Ze is een verrader die beloond is voor haar ratten gedrag .
  Wat een dom onkundig en onprofessionele minister zeg.
  Zij heeft in kamer duidelijk laten zien dat het bouterse niet gaat on kennis en kunde maar om volggedrag jaknikker enn loyalisten.
  …………………………………………………………………………………………….
  Dombo Watra,…jij moet toch een heel idiote/domme stel hersenen hebben om deze mevrouw negatief te beoordelen terwijl ze serieus bezig is domme uilskuiken.De beste MINISTER,VAN JUSTITIE DIE SURINAME OOIT GEHAD HEEFT….BETER ,ALS HET PAKT SANTHOKIE EN BELFOR BIJ ELKAAR. Allemaal,de fraudeurs,van deze corrupte bende eruit schoppen…ga zo door ministerrrr !


  Maak melding

 32. @Ivanof Limburg
  Jong heer Printa..wat je daar loop te kletsen noem men Small Talk.

  Als ik over de Surinamse Indentiteit wil brain stormen lijk het mijn een aangenamen alternatief.
  …………………………………………………………………………………………

  Luister ff domme muilezel,voordat we verder gaan,doe eerst wat aan jou Nederlands…in drie zinnen verkracht jij de Nederlandse taal zodanig dat ik het triest en verloren tijd vindt om te reageren op zaken die je uit je nek kletst.adios @ ! men lacht jou uit bro.!


  Maak melding

 33. @Cochise
  Printa,

  Jij woont in het land van de kolonisator.
  Als je daar telkens zo op afgeeft, waarom kom je dan deze kant niet op en probeer je samen met ONS Surinamers een betere toekomst op te bouwen in ONS land.
  Ik denk, dat je daar de ballen niet voor hebt, omdat je in Nederland ondanks alles een veel beter bestaan hebt, dan je hier ooit zou krijgen

  ………………………………………………………………………………….

  Hallo lid Cochise,van de domme massa,praat niet over ONS Suriname,want als jij mevr Silos geen goede minister vindt,dan moet jij je echt laten nakijken.want JIJ HOUDT NIET VAN SURINAME NET ALS JE ANDERE REDIE MOESOE BROEDERS HIER IN DIT FORUM.deze mevrouw is capabel niet politiek gekleurd en geschoold voor deze functie.ze is goed bezig…vergeet niet “laat je nakijken”.!


  Maak melding

 34. What Doesn’t kill me make me stronger

  Die printa heeft aandacht nodig.. Hij is eenzaam.. Dat komt.. Toen PRINTA geboren werd heeft zijn hele familie zelfmoord gepleegt uit schaamte voor PRINTA . ZO LELIJK BEN JJJ


  Maak melding

 35. RobG

  Mevrouw Silos van Dijk roert niet in de beerput van het Front maar van die van de vorige regering Bouterse Amereeli.

  Mini Ster Mr. Good Job Belfort die gehandhaafd is door President Bouterse omdat Brunswijk de macht werkelijk in handen had heeft hele rare dingen laten gebeuren.
  Deze regering laat nog steeds toe dat Belfort over 2 staatsauto’s beschikt. Volgens mij kan men maar in 1 auto tegelijk rijden.

  U had eens moeten luisteren naar de misstanden die Silos van Dijk afgelopen vrijdag in de DNA het licht liet zien. Daar was niet van 6 jaar geleden bij maar allemaal actueel.

  Natuurlijk gebeurde dat ook onder voorgaande regeringen maar de mate waarin kunnen we nu niet direct duidelijk. maken. Neem een voorbeeld aan de onder Bouterse gegeven bouw opdrachten die al jaren gereed moesten zijn maar nog steeds niet opgeleverd zijn omdat de laatste termijn niet betaald kan worden en allerlei gekochte en gehuurde gebouwen die niet gebruikt worden.
  Bouterse was diegene die alles wel zou oplossen en de halve VHP zou laten opsluiten. De enigen die de cel hebben bezocht zijn Bouterse Loyalisten. Ik ben er van overtuigd indien van Dijk Silos de handen vrij heeft er meer Bouterse Loyalisten de cel van binnen gaan zien en dat ook Bouterse niet zal kunnen ontsnappen (tenzij naar Equatoriaal Guinee, Cuba of Haiti..


  Maak melding

 36. Als je,net als de goed verdienende arts Jennifer en de riant verdienende advocaat Jennifer, niet onder druk, maar vrijwillig, bij je volle verstand, gaat samenwerken met een, vergeleken met jezelf ongeschoolde, liegende misdadiger en je hem ondanks alle aanwijzingen dat hij onverbeterlijk is, door dik en dun blijft steunen, dan ben je in mijn ogen ook niet te vertrouwen, waarom zou je ook niet corrupt kunnen zijn? Je kan net als je baas blijven verkondigen dat je niets hebt gedaan en dat je betrouwbaar en onschuldig bent, ik zal altijd mijn twijfels hebben of je wel de waarheid spreekt.


  Maak melding

 37. Mevr Van Dijk-Silos moet zich in elk geval gaan
  SCHAMEN over haar DENKWIJZE/ZIENSWIJZE
  mbt de Sranangbevolking !

  Zij stelt namelijk dat er “MARRON GEBOEFTE”
  is benoemd op ministerie van justitie en politie !

  ALTIJD gedacht dat SURINAMERS (Sranangmangs)
  werden benoemd tot AMBTENAAR !

  NOOIT gehoord dat bijvoorbeeld CREOOLS STADSGEBOEFTE of HINDOSTAANS
  STADSGEBOEFTE, etcetera, werden benoemd !

  A KONDRE E GWA BAKKA !!! SIKIE DENKI !!!

  PS : Negatief etnisch gebonden stempel drukken op bevolkingsgroepen of op groepen in de samenleving,
  dient vooral een minister van Justitie, achterwege te laten !


  Maak melding

 38. Deze mevrouw is totaal ongeschikt als minister..Ze laat zich makkelijk provoceren en laat zich op kinderlijke en onprofessionele wijze uit over haar riante levensstijl voordat ze minister werd..Ze reageert vaak emotioneel en wat haar daden tot nu toe betreft wil ik zeggen dat ik vol spanning afwacht of zij ook de kwestie Dino onderzoekt, want het is evident dat hij ook in Suriname strafbare feiten heeft gepleegd en daarbij Hulp heeft gehad van derden..En niet alleen voor wat betreft de paspoorten kwestie..


  Maak melding

 39. @Printa..Ik ben het roerend met je eens dat abop niet de eerste steen kan werpen als het gaat om Ethiek en moraal, maar het zou je sieren als je dat ook zou toegeven van jouw NDP graaiers..Die hebben stelen en moorden tot kunst verheven..!


  Maak melding

 40. Brunswijk is een domkop en weet niet waarover hij moet praten en daarom gaat hij zo te keer tegen de minister van Justitie.Als je over de begroting zou praten van Justitie dan zou iedere Surinamer het op prijs stellen.


  Maak melding

 41. Minister Silo’s ligt weer overhoop met een niet NDP’er..De DC van Brokopondomevrouw Pinas. Als ik me niet vergis is zij lid vd Abop. Silo’s heeft zich voor een minister wederom erg ongenuanceerd uitgelaten namelijk dat zij liegt. Silo’s doet er goed aan om uit een ander vaatje te tappen.. Dit gaat zich vroeg of laat tegen haar keren. Opvallend is dat ze het alleen met niet partijgenoten aan de stok krijgt. Kunnen we daaruit concluderen dat de mensen uit haar partij allemaal brandschoon zijn en hun werk picobello doen?


  Maak melding

 42. Ik heb het al eerder gezegd; Brunswijk en Silos zijn van hetzelfde laken een pak, Brunswijk geeft eerlijk toe geen principes te hebben,Silos doet alleen maar alsof ze principes heeft, beiden hadden in het verleden geen goed woord voor Bouterse over en ze wilden zelfs zijn bloed drinken, maar toen het hen, om welke reden ook, goed uitkwam,gingen ze hem plotseling steunen. Principeloos tuig allemaal!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.