Mogelijk onderzoek bij Surinaamse bosautoriteit

19

PARAMARIBO, 18 dec – Justitie gaat mogelijk onderzoek verrichten bij de Stichting Bosbeheer & Bostoezicht, SBB. Volgens minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer is er veel fout gegaan de afgelopen jaren.

In het parlement noemde Relyveld enkele markante gevallen die rieken naar fraude en corruptie. “Zonder toestemming van de minister zijn retributiegelden gebruikt voor gebruik binnen de organisatie”, zei Relyveld. Retributiegeld wordt geheven als betaling voor het kappen van hout. Het betreft hout gekapt in door de overheid beschikbaar gestelde concessiegebieden. Volgens Relyveld zijn er miljoenen achterover gedrukt.

Het geld moest worden overgedragen aan de belastingdienst. Ook loonbelasting is niet overgedragen. Eerder vertelde Relyveld dat zowel het management als het personeel er financieel wel bij voeren. Er werden miljoenen aan Surinaamse dollars geleend aan personeelsleden. Volgens de minister is het Openbaar Ministerie om een onderzoek gevraagd. Intussen is de directeur van SBB de laan uitgestuurd.

Bekijk ook:

19 REACTIES

 1. Goed begin is het halve werk minister Relyveld om deze zaken te onderzoeken wat er gebeurt is met belastinggelden de afgelopen decennia maar zolang er geen goed controlemechanisme en integere mensen op de juiste functies zijn is het water naar zee dragen om het systeem te veranderen.


  Maak melding

 2. Beste mensen.

  De weg naar de politieke top is. bezaaid met goede voornemens….. Maar eerzucht is een brandstof waarvan de as vaak corruptie is. (4 who wonder)

  Ik vraag mij af wanner Ow aangepakt gaat worden mensen.


  Maak melding

 3. Minister met welk apparaat wilt u onderzoeken? De direkteur dat is de top en is troebel met een kankergezwel. Wat denkt u dat van de medewerkers dan? Vergelijkt u deze ziekte als een kanker met uitzaaiingen. Wat u ook doet bestrijding is onmogelijk, vermindering is de vraag. De gespecialiseerden hebben ook deze ziekte. Het is griezelig gewoonweg.


  Maak melding

 4. Dan maar glijk beginen met het buitenverblijf BROKOBAKA!
  Doe het Relyveld als je durft!!
  Steeds maar de kleine man jagen levert niks op, durf de haaien die prive goudmijnen bezitten eerst op te pakken!!
  Pak de NDPERS en jwe Lijder en we zullen zien of jij je kop lief hebt,want de koppen rollen tijdens deze ndp regering wanneer je aan 1 van ze komt!!!


  Maak melding

 5. Ik heb er even veel vertrouwen in dat minister Relyveld de corruptie bij de Surinaamse Bosautoriteit zal aanpakken als wanneer de tegenwoordig hoogvliegende ex-minister Abrahams, zijne excellentie Desi Delano Bouterse, tijdens een onderonsje, bij het genot van een goed glas Goldlabel Whisky en een heleboel sigaretten, te Brokobaka, belooft de verdwenen miljoenen USD bij O.W. terug te storten.


  Maak melding

 6. Corruptie is een geestelijke virus die zich manifesteert in materialistische gedragingen bij de mensheid dat wereldwijd plaats vindt ook in Nederland vriendjespolitiek en ons kent ons systeem (politiek, bankiers,sociale +bedrijfsleven)omdat hij word verblind door status, arrogantie en luxe leven en het algemene belang vergeten voor de samenleving en de simpele waarheid en wijsheid ontkent dat : Naak zijt gij geboren en Naakt keer gij weder tot stof naar de SCHEPPER die zal oordelen en beoordelen de levenden en de doden.


  Maak melding

 7. De kop ‘Mogelijk onderzoek’ zegt mij al genoeg. Doofpot. Mogelijk win ik morgen de jackpot! En meneer Relyveld is er waarschijnlijk ook niet armer van geworden.


  Maak melding

 8. Beste mensen.

  It is mij op gevallen dat er alleen volop word gereageerd op een stelling die puur
  OP bouterse of de NDP gericht is.. Anders dan dat trekt een ieder in zijn of haar schild… Kom op zech… PIS VLEKKEN ALLE MAAL.


  Maak melding

 9. Alleen al bij het woordje MOGELIJK krijg ik rillingen.
  Als er miljoenen zijn gefraudeerd had ALLANG een onderzoek moeten zijn ingesteld.
  Dat zoiets niet is gebeurd, betekent waarschijnlijk, dat er ook andere belangen in het spel zijn.
  Alle staatsbedrijven in ons land zijn zo rot als stinkende vis.


  Maak melding

 10. Stena Line
  Hans Prade WAS voorzitter van de rekenkamer en zeer zeker de beste die we ooit hebben gehad. Ja, en als je te goed bent in een land als Suriname wordt je zeker tegen- of weggewerkt.
  Hij heeft Suriname moeten verlaten en zit nu in Nederland als het goed is. Vanaf zijn vertrek is het een rommeltje geworden bij de Algemene Rekenkamer van Suriname. Vriendjespolitiek.


  Maak melding

 11. Elke ministerie in Suriname schijnt een staat in een staat te zijn (geweest). Want de coordinator van de ministeries, de President, is nooit aanwezig en iedereen kan dan doen wat hij wil. Vergelijk de President van Suriname eens met de Premiers van andere landen. De Premiers zijn de meest actieve personen in de regering die de kar trekken en de verantwoordelijkheid voor het beleid op zich nemen. In Suriname is de President de meest luie persoon in de regering die meer in het binnenland verblijft dan in het parlement en nergens verantwoordelijkheid voor neemt.
  Hoe kan een regering dan een beetje functioneren? Het gebeurt dan ook niet in Suriname. Niemand die er wat aan kan doen en de bevolking vindt het best.


  Maak melding

 12. Het kan niet zo moeilijk zijn. Als je bedenkt dat elk staatsbedrijf een raad van bestuur heeft, die ook een controlerende rol heeft t.o.v de dagelijkse leiding van de staatsbedrijven. En niemand die weet wat er bij deze bedrijven afspeelt, de President niet, de ministers niet, raad van bestuur niet en zeker de directeuren niet….Het is maar waar men hun prioriteiten legt. De eigen zakken vullen ten koste van land en volk is de allereerste prio van een ieder die het maar een beetje voor het zeggen heeft.


  Maak melding

 13. Sabaku
  Benoem een Surinamer tot directeur en je creert een dictator die naar niemand luisterd die direct 2 onderdirecteuren zoekt (noodzaak van de functies is geen issue) als mede 3 secretaressen. Noodzaak of Bekwaamheid is geen issue.
  De nieuw benoemde functonarissen doen het zelfde en zoeken plaatsvervangers ect. waarna iedereen vermoeid gaat dromen dat het werk gedaan wordt door geesten.


  Maak melding

 14. Ben nog nooit in Suriname geweest maar ik lees wel dat men een gedrag heeft van een ordinaire Banana Republiek. Het is allemaal erg zielig en weinig indrukwekkend dus. Heb ooit een Surinaamse ambassade in New Delhi meegemaakt, het zegde me genoeg hoe men “werkt”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.