Staatsolie Suriname hervat brandstofproductie

30

PARAMARIBO, 17 dec – Staatsolie kan binnenkort al de productie hervatten van diesel en gasoline. Volgens een bericht van het bedrijf zal premium diesel begin volgende week weer geleverd worden.

Dan zal de hele Surinaamse markt worden voorzien. Premium gasoline kan enkele dagen later worden geleverd. De raffinaderij is sedert dertien december uit productie. Dit is het gevolg van een geïsoleerde brand bij een flens van een pijpleiding naar de vacuüm destillatie-unit (VDU). Een team van Staatsolie en het Italiaanse aannemingsbedrijf Saipem is direct gestart met het onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Tegelijk zijn er voorbereidingen getroffen voor het uitvoeren van inspectie en reparatie van de pijpleiding zodra de omstandigheden dat zouden toelaten. De inspectie en reparatie van de pijpleiding zijn intussen afgerond. Ook zijn er inspecties uitgevoerd op nabij liggend materieel. Daarna is de procedure opgestart voor het weer in bedrijf stellen van de raffinaderij.

Bekijk ook:

30 REACTIES

 1. Geloof in de SCHEPPER en Eigen kunnen(positief denken) is de Basis voor ieder land en volk om Economische Welvaart te bereiken met wijsheid,capabele en integere mensen met of zonder deze Regering,om Lobi Sranang zelfvoorzienend te maken.


  Maak melding

 2. Laten we ervan uitgaan dat de productie nu zonder oponthoud van de grond kan komen. Het zou toch prachtig zijn als de gehele Surinaamse markt voorzien wordt van diesel en gasoline.Voor de Surinaamse vreemde-valuta-voorraad is dit een enorme aanwinst omdat er minder vreemde valuta voor de import hoeft worden uitgegeven.


  Maak melding

 3. Hahaha Raar land met RARE mensen,RARE gewoontes,RARE manieren,RARE handelingen,RARE manier van dingen zeggen.
  HEADLINE;STAATOLIE HERVAT BRANDSTOFPRODUCTIE en wat lees je dan.
  STAATSOLIE KAN BINNENKORT DE PRODUCTIE HERVATTEN.
  WAT IS BINNENKORT HAHA… ….HAHA…
  SOSO BANABA beste mensen.


  Maak melding

 4. Blijft vreemd dat de brandstofprijs van een olie producerend land als Suriname HOGER ligt dan van een niet olie producerend land. (vb Nederland).

  Dit is nauwelijks uit te leggen. Met het produceren van brandstof wekt men de indruk dat de benzineprijzen omlaag gaan in Suriname terwijl dit niet gaat gebeuren.

  Enige reden die ik kan verzinnen is dat Staatsolie een commercieel bedrijf is en om smokkel tegen te gaan zal men brandstof tegen marktwaarde verkopen. Dat is het argument van Staatsolie.

  Werkelijkheid is dat de transportkosten worden straks afgeroomd worden en verdwijnen in de zakken van corrupte bestuurders en politici. Die kosten zijn minimaal en worden zgn in de prijs per liter brandstof opgenomen. Zo simpel is het.


  Maak melding

 5. En wat gaat 1 liter diesel kosten, inclusief de paarse solidariteitsheffing?…In Nederland is de prijs momenteel onder de 1 euro. Daarnaast zijn de energieprijzen verlaagd, stijgt de autoverkoop weer, trekken huizenprijzen aan en geeft de regering / belastingdienst 5 miljard terug aan het volk. Het is aangenaam toeven aan de Noordzee.


  Maak melding

 6. @printa

  ik zie dat je vaker probeert wat te posten maar je raakt niet verder dan wat gescheld naar andere posters.
  Ik zou je aanraden een boek van Mario Puzzo te lezen.Kan je een beetje leren hoe de psyche van je baas in elkaar zit.
  Of probeer alles te vinden over Carnation Park.Dan ontdek je dat de wereld groter is dan je straat.
  Met het primitieve gescheld van je,lever je nergens een bijdrage toe.
  Zo denk ik dat je ook niet van enige betekenis bent in de gemeenschap waarin je leeft.


  Maak melding

 7. Beste RobG

  ik claim geen alwetendheid maar weer is duidelijk geworden dat er iets structureel mis zak in de opbouw van de raffinaderij.
  Surinaams Opdrachtgeverschap leidt vaak tot rare short cuts of wel Penny Wise en Pound Foulish beslissingen.

  Gelukkig gaat men nu veilig stellen dat bij net fluctuaties of uitval de raffinaderij niet meer down gaat. De eigen powerplant krijgt een prioriteiten schakeling waardoor het als noodstroom voorziening gaat functioneren en de raffinaderij in bedrijf blijft.

  U spreekt te recht de hoop uit dat er nu een positieve richting in geslagen wordt en er minder deviezen weg vloeien voor brandstoffen en dat er export kan ontstaan.
  Ik hoop het ook en hoop ook dat de bedrijfsvoering zich tegen haar aandeelhouder en opportunisme weet te beschernen.

  Alle stormvlagen moeten immers gehesen worden omdat de Surinaamse crude prijs aanzienlijk lager is dan die op de wereldmarkt (ze is namelijk veel dikker en kost daardoor meer om te winnen en te verwerken). De prijzen zijn heel dicht in de buurt van de kritische grenzen voor renderende operaties.
  Staatsolie is door onzorgvuldig beleid van de regering in de gevaren zones. De staat heeft namelijk voor haar succesverhalen te veel dividend uit Staatsolie gehaald en daardoor veel meer middels leningen gefinancierd dan bij de planning van de raffinaderij projecten begroot was. Voeg er aan toe de afschrijvingen op Tapajay, Ethanol en Offshore exploratie en de investeringen in SURgold en het zal duidelijk zijn dat de rente en aflossingverplichtingen groot zijn en veel deviezen zullen op gaan slokken.

  Ik vertrouw er op dat langszamerhand ingezien wordt dat SURgold LLC de komende jaren geen kip is die gouden eieren gaat leggen die de uitbetaling van dividend de komende jaren zal vertragen.

  Er moeten mensen met verstand van zaken aan de knoppen zitten en niet de mensen van de mooie verhalen.


  Maak melding

 8. Een vliegende haan maakt nog geen drooge tijd……

  Time will Tell inzake het rendement…te hoge productiekosten (LENINGEN) icm te lage afzet…
  Groot doenerij leidt tot val…


  Maak melding

 9. Allemaal theoretische domme geleuter van de Fronters. Ze zijn alleen goed in doem denken en misgunnen iedere vooruitgang. Het gaat erom dat Staatsolie in staat is om benzine en diesel te produceren. Vermoeiende lui. Wij willen niet meer afhankelijk zijn van de oud kolonisator. Dit is een goede stap om Suriname te de-koloniseren.


  Maak melding

 10. Parbo, ik ben het volkomen met je eens dat de Fronters alleen maar aan nachtmerrie scenario’s denken.Ze gaan ervan uit ” hoe erger hoe beter”. Er is geen druppeltje positiviteit in hun denken te bespeuren. De ene nachtmerrie lijkt nog spectaculairder te moeten zijn dan de ander.

  De financiële problemen die Suriname nu treffen had ook hen kunnen overkomen. De sluiting van Suralco, de keldering van de prijs van aardolie, goud en grondstoffen op de wereldmarkt zijn allemaal aan de problemen op de wereldmarkt gerelateerd. Ik heb daarom geen hoge dunk van de frontpartijen. Zij hebben helemaal niet de macht en de invloed om de prijzen op de wereldmarkt naar grote hoogten te beïnvloeden.


  Maak melding

 11. Oproep aan alle Fronters om alleen maar brandstof van Staaatsolie te kopen. Zo draag je bij aan de economie.

  PS: de sticker met het opschrift ‘I t(h)ank Gow2’ kun je bij Pero bestellen.


  Maak melding

 12. Printa,

  Je reageert voor de zoveelste keer weer op een posting van een ander zonder ook maar EEN WOORDJE te besteden aan het ter discussie staande artikel op de Waterkant.
  Volgens mij ben je echt heel dom.
  Ik kan me voorstellen, dat je het niet eens met posters op dit forum, maar ga voor het eerst ook eens inhoudelijk in op de artikelen op dit forum.
  Ik heb echt mededelijden met je als Rotterdammer of in die omgeving wonende persoon.
  Altijd maar afgeven op mensen, die in Su wonen, zelf 7.500 km noordoostelijk wonen en precies weten, hoe hier de vork in de steel zit.
  Man dit soort types kunnen we in Su missen als kiespijn.
  Kom hiernaar toe als je werkelijk wat voor ons land wilt betekenen, mister nobody !!


  Maak melding

 13. Jo Jo
  u bent goed geinformeerd over S.O.Uw kritische noten zijn terecht.
  Het grote publiek is niet kritisch omdat men gewoon afgaat op goed nieuws .Er zijn geen onderzoeksjournalisten en deskundigen die het publiek genuanceerd kunnen informeren.
  Een belangrijk teken aan de wand was de laatste obligatie lening waarbij de rente hoger was dan die van de vorige.Dit terwijl de beleningsrente flink gedaald is.Dat komt omdat buitenlandse investeerders deze keer ook mochten inschrijven.En die gaan niet af op enthousiaste maar op keiharde cijfers en prognoses. Op dit moment denk ik dat het bedrijf in de verliescijfers is belandt


  Maak melding

 14. @Gast x

  Als ik mij de prospectus voor de obligatie lening goed herinner zal men met de huidige olie prijzen rode cijfers schrijven.
  Vooral om dat men toen al hele rare posten reducties opvoerde er van uitgaande dat de raffinaderij al medio 2014 in productie zou zijn.

  Voeg aan de ellende toe dat men:
  1) pas 5 maanden later is gaan produceren en dus nog 5 maanden commissioning activiteit heeft moeten financieren.
  2) er in Parijs een claim van Ballast Nedam ligt te wachten op afhandeling.
  3) er nu nog een jaar begeleiding en training plaats moet vinden. Ofwel niet staatolie bediend de knoppen maar Saipem en haar neven aannemers zitten aan de knoppen.

  RobG
  Dit is niet negatief, niet zwartkijken maar de realiteit onder ogen zien.
  Het is zaak goed te plannen of de werkelijkheid voor het maken van plannen onder ogen te zien en te kwantificeren.


  Maak melding

 15. Gast X
  ik heb een keer teug vliegend naast een meneer van Saipem gezetten en ook minster Dodson heeft mij in een vorig leven een beetje bij gepraat over Staatsolie.

  U moest eens weten wat men de regering niet vertelt uit angst helemaal leeg geroofd te worden.


  Maak melding

 16. Jojo, er zijn financiële problemen ontstaan in heel veel landen als gevolg internationale marktontwikkelingen m.b.t. de prijzen van belangrijke grondstoffen en edelmetalen. Het ligt aan de economen en financiële deskundigen in elk van deze landen om de ontstane problemen zo goed mogelijk op te vangen/op te lossen met diverse maatregelen. De problemen waarmee Suriname mee wordt geconfronteerd zijn niet uniek in de wereld.

  Hoe vaak komt het niet voor dat men in de economie van een land wordt geconfronteerd met ongewilde gevolgen van genomen beslissingen. In Nederland, het land met zeer veel knappe koppen zijn ook zeer grote projecten veel later afgeleverd dan men gepland had. De kosten van tientallen grote projecten in Nederland, die opgesteld zijn door zeer knappe koppen, zijn ook vele malen overschreden.

  Kortom ik sta er niet versteld van als er zaken in Suriname zijn die moeizaam gerealiseerd worden. De praktijk is weerbarstig en echt niet zo simpel zoals de VHP en NPS aanhang het voorstellen.


  Maak melding

 17. Beste RobG

  Naar verhouding heeft Suriname even veel knappe koppen als Nederland. Alleen worden velen ontmoedigd iets voor Suriname te doen.
  Leidinggevende worden kleine dictators terwijl vaak de inhoudelijke kennis ontbreekt.
  Ik luister naast mijn werkzaamheden mee met de DNA. 75% van de leden en van de ministers is zwaar onder de maat.

  De waarschuwingen met betrekking tot de afhankelijkheid en van natuurlijke hulpbronnen, de fluctuatie van de grondstoffen prijzen en het zich structureel te rijk rekenen van de regering Bouterse Amereeli waren legio. Toch heeft men geen enkele waarschuwing serieus genomen te tot de verkiezingen van 25 mei 2015 mooi weer gespeeld.

  Bij zoveel waarschuwingen kunnen dalende prijzen niet meer de reden zijn. Zeker gezien de enorme extra inkomsten die aangewend konden worden voor investeringen.

  Neem als voorbeeld het uitbaggeren van de Suriname rivier.
  Net als het dijken project (MNO Vervat) was onder de regering Venetiaan ook het uitbaggeren van de Suriname rivier reeds geregeld. de Firma de Boer (specialist klein baggerwerk) uit Papendrecht stond toen reeds klaar om aan de slag te gaan.
  Net vroeg een malloot in de DNA hoe het stond met de Cruise Terminal etc. De minister Rusland van TCT mompelde toen wat over particulier initiatief. Ofwel een toch wel noodzakelijke ingreep in de bevaarbaarheid van de Suriname rivier is van de begroting verdwenen.
  Politici hebben aandacht voor een mini cruise schip zonder zich te verdiepen in wat toerisme inhoud en cruise toerisme in het bijzonder.

  Suriname moet eens leren om hulp te vragen.

  Ten aanzien van budget problemen in Nederland het volgende. Heeft u er wel eens aan gedacht dat veel projecten slechts door kunnen gaan als ze initieel bewust te laag gebudgetteerd worden.


  Maak melding

 18. @ Robby-G-De-DESI-slaaf, stop met de
  NONSENS-benadering dat wereldmartktprijzen
  Sranang failliet hebben gemaakt !

  De UITGAVEN van DESI en Clan zijn ABOMINABEL
  HOOG geweest gedurende 2010-2015 !

  Er is VELE MILJARDEN buiten de begrotingen
  besteed aan ONPRODUCTIEVE NDP-uitgaven !

  Op dit moment zijn de UITGAVEN van regering-
  DESI NOG STEEDS TE HOOG !

  Nu is hij te bang om SANERINGEN door te voeren,
  dus de volgende DEVALUATIE komt er aan !

  NDP wordt bedankt voor het VERGROTEN van het AMBTENAREN-apparaat met ruim 6.000 ambtenaren !

  Dus NEKS grondstoffen en olieprijzen, deze hebben
  enige nadelige invloed gehad, maar DESI weigert met begrotingen te werken ! Vandaar de MASSALE overschrijdingen in tijdvak 2010 tot 2015 !!

  PS : Ook nu zij er geen gelden vrijgemaakt in de
  begrotingen voor de sociale BELOFTEN van DESI !

  Dussss… MORO FINANCIELE WANORDE E DORO !!


  Maak melding

 19. @Robby-G-De-Desi-Slaaf Zie artikel in Dagblad
  Suriname van 17 december 2015 !

  JOGI geeft heldere cijfers van UITGAVEN-DESI !

  2010 tot 2015 : Totaal-MEGA-uitgaven Desi

  27,2 MILJARD SRD ! (USD 7 MILJARD) ,

  zonder dat er productie-mogelijkheden/productieve

  projecten/winstgevende activiteiten zijn bijgekomen !

  Gewoon MASSA-ONproductieve-Desi-UITGAVEN !

  PS : Jogi noemt Desi om die reden de

  “UITGAVENKAMPIOEN”


  Maak melding

 20. Srafu, elke overheid heeft uitgaven en neem van me aan dat de uitgaven van elke overheid en in welk land dan ook zeer gigantisch zijn. Een groot deel van de uitgaven zijn gedaan in de publieke sector en dat is de voornaamste taak die men van een overheid verwacht.

  Wil je hebben dat de overheid ijsco fabrieken, naai-ateliers gaat opzetten of rijst moet gaan planten,enz.enz. Je moet maar eens zelf beter kijken naar je retorisch-bombastisch verhalen die moesje niet naar huis begeleiden.


  Maak melding

 21. @Robby-G-Desi-Slapende-Slaafje : u zegt “Srafu, elke overheid heeft uitgaven”.
  Jaja, dat weet elke koe van zondag ! Maaarrrr………….
  NIET IEDERE overheid OVERSCHRIJDT ELKE BEGROTINGSPOST die er in het land bestaat !

  Er zijn door DESI, MILJARDEN UITGEGEVEN aan Onproductieve/Onzinnige politieke uitgaven !
  (onder andere salarissen van 6000 nieuwe ambtenaren
  en miljoenen-ondersteuning van de SRD, terwijl Desi tegelijkertijd VEEL TEVEEL uitgaf)

  U ROBJE stelt dat : “Een groot deel van de uitgaven
  zijn gedaan in de publieke sector en dat is de
  voornaamste taak die men van een overheid verwacht.” NEEN, Robje geld moet begroot zijn en moet beschikbaar zijn, VOORDAT de regering het kan uitgeven !

  Ook moet de overheid investeren in de produtieve
  sectoren/activiteiten om INKOMSTEN, GELD en Valuta, binnen te halen, om in de komende jaren, uitgaven te
  kunnen doen en te kunnen overleven. En daar FALEN
  de NDP en Desi GRUWELIJK !

  Verder stelt u, Robje -G : “zelf beter kijken naar je
  retorisch-bombastisch verhalen die moesje niet naar
  huis begeleiden.”

  Voorlopig heeft uw BAAS, DESI, onze economie en
  onze Financien, niet naar Moesje begeleid, maar in
  HET RAVIJN ! Staatsschuld van TIEN MILJARD,
  Devaluatie en een desastreus DEVIEZENTEKORT, waardoor er een GROTE FINANCIELE WANORDE
  heerst in Sranang !

  De ene na de andere paniekmaatregel wordt
  genomen door DESI, die nog steeds niet WIL
  BEGRIJPEN dat hij SRANANG FAILLIET heeft
  gemaakt !

  Dussss……. Robje, WEG met de VEROORZAKERS
  van het FAILLISSEMENT van Sranang :
  DESI, ANDY en GILMORE !!

  PS : Zonder RECHTSSTAAT, GEEN ECONOMISCHE ONTWIKKELING !

  Sranang heeft een president nodig die de Rechterlijke
  Macht ERKENT ! Ons Land heeft GEEN BEHOEFTE
  aan een HoofdVerdachte, die de Rechtsstaat
  SABOTEERT !


  Maak melding

 22. RobG

  De grammofoon plaat dat alles ligt aan de internationale markten kennen we wel.

  Als u naar andere wijst, wijzen er drie vingers naar u zelf.
  Verbeter de wereld maar begin vooral bij u zelf.

  De afgelopen jaren zijn er enorme extra inkomsten verspilt en heeft men staatsolie volgeladen met schulden zodat er extra dividend uitgekeerd kon worden.
  Het oorspronkelijke plan was de raffinaderij te financieringen voor 50% te financieren met eigen cashflow.
  Nu is bijna het gehele project gefinancierd met geleend geld.

  Luister aub naar live stream van de DNA minister Silos van Dijk is helder echter er is geen geld om de grote achterstand bij interpol te betalen (Belfort zijn Interpol paspoort moet nog afbetaald worden). Het gevolg is dat Suriname niet meer gebruik kan maken van de Interpol bestanden. Internationale criminele voor een toeristen kaart kunt u veilig verblijven in Suriname.

  Politie en Brandweer zijn volgens Silos van Dijk in de operationele gevaren grens.

  Het is maar dat u weet hoe groot de roofbouw geweest is.


  Maak melding

 23. Jojo, jij ziet graag dat de oorzaken van de economische malaise in Suriname in de schoenen wordt gelegd van de Surinaamse regering. De kamp waar jij een product van bent heeft natuurlijk belang bij om de regering de schuld te geven zodat zij politieke winst mee kunnen halen. Maar ik denk dat de grote massa in Suriname de economische crises steeds beter gaat begrijpen.

  De krantenkoppen van dit moment spreken boekdelen. Bijvoorbeeld “Chinese economie vlakt af en het land vreest dat dit kan leiden tot sociale onrust”, of de Telegraaf van gisteren 18 november met de kop “China toont ‘zorgwekkende’ verslechtering”.De Chinese economie is in het vierde kwartaal niet hersteld maar verzwakt ten opzichte van de vorige drie kwartalen.Dat blijkt uit een vergelijking van ondrzoekersbureau CBB.

  De verslechtering zit in talloze sectoren van de tweede economie ter wereld. Bedrijfsresultaten in China lopen terug omdat in tal van landen de crises om zich heen grijpt. De landen kopen daardoor ook minder producten in China en dat merkt men in China. Ook Suriname importeert thans minder uit China. B.v. In Suriname gaat men dit jaar 25% minder vuurwerk afschieten. Fabrikanten van bijv. vuurwerk in China blijven hierdoor met voorraden zitten omdat o.a. de afzet naar Suriname is afgenomen door de economische crises.Naast Suriname zijn er dan nog honderden andere landen die met deze economische problematiek hebben te worstelen. President Bouterse heeft daarom het gelijk aan zijn kant als hij net als vele economen verwijst naar de externe factoren van de crises.


  Maak melding

 24. @Robby-G-Desi-slapend-slaafje : Zie Dagblad Suriname
  van 17 december 2015 ! Daarin geeft JOGI heldere cijfers van Uw UITGAVEN-KAMPIOEN DESI !

  Periode 2010 tot 2015, TOTALE -MEGA-uitgaven
  van Desi : 27,2 MILJARD SRD ! (USD 7 MILJARD) ! (ZEVENENTWINTIG MILJARD)

  Dit FEIT heeft NIETS te maken met wereldmarktprijzen !
  Of met wereldcrisis ! Het is GEWOON WANBELEID !
  Regering Desi is een losgeslagen BENDE wat uitgaven betreft !

  Erger is dat het ALLEMAAL ONPRODUCTIEVE
  uitgaven zijn geweest,
  anders was er nu hoop op NIEUWE exporten en nieuwe INKOMSTEN !
  Helaas heeft Sranang door het DESI-beleid GEEN
  zicht op INKOMSTEN !

  De economie is totaal ingestort en het bedrijfsleven
  maakt, door de langdurige WANbetaling van de
  overheid, ook pas op de plaats !

  STOP met vergeljking van de piepkleine Sranang
  economie met dat van de GROTE landen en
  wereldmachten !
  Totaal zinloos !

  Kom met CIJFERS zoals JOGI die op tafel heeft gelegd !
  Of wijs aan waar de nieuwe Sranang-INKOMSTEN
  vandaan moeten komen !

  DESI heeft KEIHARD gefaald en is nu GROTE HOEVEELHEDEN ONGEDEKTE SRD-biljetten
  aan het drukken samen met hr GILMORE,
  een FANTAST !

  PS : Staatsschuld 10 MILJARD !
  En al onze STAATSRESERVES zijn door DESI,
  TOTAAL VERKWANSELD !

  Dus Robje,slapende NDP-slaaf, verdiep je in de ECHTE economische en financiele CIJFERS !


  Maak melding

 25. @RobG
  Ik wil de economische crisis en neergang in niemands schoenen schuiven. Wij zijn zelfs schuld aan de economische waan ideeën en hebben in Greed is Good en bankiers die giga rendementen beloofden gelooft. Dat valt nu tegen maar dat is niet hun schuld maar onze eigen schuld omdat wij graag snel zonder inspanning rijk willen worden.

  Er is geen crisis anders dan die in ons hoofd en die onze onzekerheden voedt en ons vertrouwen aantast.

  Economie is actie en reactie. De kunst van regeren is daar op te anticiperen en dat gaat zo nu en dan beter of slechter.

  Dat de olie- en goudprijzen cyclisch zijn kan iedereen begrijpen. Het is dan zaak daar op te anticiperen. Kijk 40 jaar terug op Kitco.com naar de goudprijzen en wellicht ziet u een trend.

  Mijn enige verwijt is dat deze regering de opbouw en sobere werkwijze van Venetiaan en co. verketterd heeft, van het door Venetiaan en co. opgemaakte bed genoten heeft en daarna de extra inkomsten verbrast heeft zonder naar de wijze lessen uit het verleden te handelen en de zinvolle adviezen te luisteren.

  Nu achteraf zie je dat Venetiaan en co een heel goed track record hebben opgebouwd (300% groei zie indexmundo = CIA) en dat Bouterse en co slechts de reeds opgestarte projecten hebben afgemaakt en ondanks de miljarden extra inkomsten en de miljarden extra schulden en miljarden inflatie helemaal niets opgebouwd hebben.

  Dat heeft niets met richtingen of sympathie te maken maar met de realiteit.

  In 2011 en 2012 heb ik getracht tot op het niveau net onder de president projecten tot ontwikkeling te brengen die heel interessant waren voor Suriname en haar ontwikkeling. Ik heb zelfs een brief van de president aan Hok waarin hij aandacht vraagt voor onze aanpak edoch zijn adviseurs hebben onze ideeën met Greenheart gedeeld en het is niets geworden.
  De adviseurs van de president dealden aan 2 kanten. zij zijn tevreden met een paar ton nu zonder verplichtingen in plaats van een paar miljoen op termijn na dat zij hebben moeten presteren.

  Het vervelende is dat ik mijn woorden nu terug lees in de regeringsverklaring van de President en daarmee weet dat het slechts woorden zijn en men er niets mee kan omdat en de bron verraad.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.