Kerstviering met seniorenburgers Suriname

48

Oma Betsy Lemmers – Kustner (m) van 106 jaar is nog lang niet te oud voor een dansje. Ze daagde dinsdagochtend First Lady, first lady Ingrid Bouterse-Waldring (r) nog uit tijdens de jaarlijkse kerstviering met seniorenburgers op het Presidentieel Paleis in Suriname.

Bekijk ook:

48 REACTIES

 1. Een gezegende leeftijd Oma Betsy Lemmers-kustner en andere Seniorenburgers genieten nog van deze begenadige jaren,en dat wij hopen ook nog zulk leeftijd en gezondheid te bereiken in ons komende levensjaren.


  Maak melding

 2. @Watra,..idioot van de dag !
  Ja hoor,weer zo`n achterlijke uilskuiken,die over de ruggen van ouderen wil scoren.volgens mij heb jij teveel slootwater gedronken idioot.!!


  Maak melding

 3. Deze krasse oude dame heeft geluk gehad dat zij er in december 1982 niet van verdacht werd een tegencoup te willen plegen, want dan was ze maar 73 jaar oud geworden,ietsje ouder dan onze dementerende hoofdverdachte nu.


  Maak melding

 4. @Printa
  Jij begrijpt het nooit!!
  De geexecuteerde 15 burgers op 8 dec 1982 zouden ook gedanst hebben als hun ouders deze mijlpaal zouden bereiken dan zouden wij Ingrid de grote Nul niet nodig hebben om voor hun te dansen. De 15 kinderen zouden dan dansen.
  Het geeft trouwens niet hoe oud je bent ,je bent nog steeds het kindje van je ouders.


  Maak melding

 5. Ray, Printa zal nooit iets goed begrijpen, daar heb je namelijk hersens voor nodig, in plaats daarvan heeft Printa een paarse gifzwam in zijn botte kop


  Maak melding

 6. Jongens, jongens!!!! Hou toch nou eens een keer op met al die gekraai!!! in plaats van om OMA Betsy de felicitaties uit te brengen!! JEETJE zeg!!!

  Het gaat hier om deze hart verwarmde en de gelukkigste OMA ter wereld in SU wier 106 jaren heeft bereikt!!

  Als jullie zo doorgaan dan halen jullie misschien de 60 niet!!!
  Neem het mooie voorbeeld van deze Briljante Oma Betsy!!!!


  Maak melding

 7. Kijk hoe de patjakkers uit het Front kamp te keer gaan. Ze hebben totaal geen respect voor onze first lady. Wat heeft ze jullie aan misdaan. Mw Bouterse doet dit allemaal met de beste bedoelingen.


  Maak melding

 8. @ Parbo,

  Het is altijd goede sier maken met gemeenschapsgeld. Dat is precies wat ze doet. En daar krijgt ze nog een maandsalaris ook voor. Schaamteloos! Het zij de ouderen gegund, daar niet van.


  Maak melding

 9. Ray, schei toch met je 15 burgers. Het waren allemaal notoire criminelen. Ze kenden het risico van hun beroep. Je bent voorspelbaar Ray. Iedere discussie kom je met die oude rotzooi weer aan zetten. Suriname is klaar met dat ding mmp.


  Maak melding

 10. Parbo, met de beste bedoelingen, lik me reet, voor dat geld wat ze per maand vangt wil ik ook nog wel een dansje maken.
  en je bent nog knap onbeschoft ook door die 15 man voor crimineel uit te maken, helemaal als je hun vergelijkt met hun moordenaar, zeker weer te veel gezopen van dat merk wat je als nickname gebruikt


  Maak melding

 11. Wat een gezeik allemaal, de z.g. first lady mag toch dansen met ze wil .En wat heeft zij ermee te maken, met wat haar man heeft gedaan ???? In ieder geval is de oude dame die dag ook blij wat haar overkomen is ! Men moet niet op alle slakken zout opleggen.


  Maak melding

 12. Heel eerlijk gezegd, maakt het mij helemaal niets uit hoe onze oudjes een leuk kerstfeest vieren.
  Voor mij is veel belangrijker DAT ze een aardig kerstfeest kunnen vieren.


  Maak melding

 13. Wat vieren jullie eigenlijk met kerst? De geboorte van Jezus (was echt niet op 25 dec) of de slachting van de kalkoenen?

  Ik las ergens dat het wel heel vreemd is dat Jezus elk jaar op 25 dec geboren wordt en elk jaar op een andere datum sterft.


  Maak melding

 14. @Parbo
  Zeg eens mannetje,
  het is al33 jarenlang dat je baasje straf ontduikt en weet je waarom?Precis om de 15 landgenoten die hij medegenloos in Fort Zeelandia executeerde. En wet je om welke misdaad hij om vergeving smeekt?
  Precies hij kan savonds niet meer slapen de schuldgevoelens nemen over bij hem en weet je waarom?Voor de moord van de 15 burgers.
  Kijk de medeplichtige vrouwlief van hem gaat dansen en daar en dan gaat ze alvast vergiffenis vragen voor manlief.

  Ps
  de moorden hebben plaats gehad in deze eeuw en hun moordenaar is lijder van Suriname gewoon zomaar,zo is het dan slecht om de moordenaar van hun voor het gerecht te slepen?
  Enne sandew hira,houdt hij niet van dansen of doet hij dat als hij op brokobaka is samern met de lijder als niemand kijkt?


  Maak melding

 15. Het is bij de First lady -wat een kwalificatie voor een vrouw van een pathologische moordenaar- is het altijd scoren. Dan zit ze te leuren met gratis PC gekregen van China, net doende dat echtgenoot lief ze zelf gekocht hebben, en nu over de ruggen van de oudjes. Dit zijn allemaal kenmerken van fascistoïde regimes. Denk maar aan Hitler met een kindje op zijn schoot, denk aan Sadam, denk aan Benito.
  Het zou de first lady sieren om structureel haar salaris te doneren aan de oudjes. Want dat geld heeft ze echt niet nodig. ER staat genoeg roofgeld op buitenlandse rekeningen. En geen waardeloze SRD’s maar harde, harde valuta. Honderden miljoenen. Dat hebben ze eerlijk verdiend hoor, door hard werken.


  Maak melding

 16. @Parbo
  Ga lezen jij zakka – zakka
  Waarheidsvinding is een mooi streven, maar gaat voorbij aan de angstcultuur welke het leven heeft gezien op 25 februari 1980 in de vorm van een staatsgreep en welke nog eens fijntjes werd onderstreept door de moorden op 8 december 1982. Het feit dat vele van de betrokkenen van die periode op dit moment hoge posities binnen de samenleving bekleden houdt deze angstcultuur in stand, want dezelfde mensen die verantwoordelijk zijn geweest voor gruweldaden lopen vandaag de dag nog vrij rond.

  Feit is dat Bouterse in 1982 de leiding over het leger had. Vervolgens worden 15 politieke tegenstanders opgepakt, gemarteld en vermoord. Standrechtelijk geëxecuteerd, geen rechtspraak die daar aan te pas is gekomen. Bouterse was legerleider en is dus per definitie verantwoordelijk voor de acties van zijn militairen. Maar Bouterse wil ons graag doen geloven dat hij er allemaal niets vanaf heeft geweten, voorbijgaand aan het feit dat hij hiermee aangeeft dat hij óf a) een legerleider van lik-me-vestje was, waarbij zijn onderofficieren zo een grote actie onder zijn neus hebben kunnen uitvoeren, zonder dat hij hen daarvoor heeft aangepakt, óf b) hij wist het natuurlijk wel, heeft er hoogstpersoonlijk opdracht voor gegeven en heeft nooit het fatsoen gehad om dit toe te geven. Sterker nog, hij heeft er tot nu toe alles aan gedaan om maar niet verantwoordelijk gehouden te worden, waarvan zijn amnestiewet het meest verregaande voorbeeld hiervan is.

  Het feit dat Hira en Bouterse dit project de ‘getuigenis’ van Bouterse durven noemen, geeft aan dat beide heren het niet nauw nemen met het normale verloop binnen een rechtsstaat. Beiden lijken van mening dat ruim acht uur ongestructureerd uiten van uitspraken, kan leiden tot het helen van een natie, wanneer er overduidelijk rechtspraak vereist is. De feiten zijn: Suriname is een rechtsstaat, waarbij schending van de wet moet leiden tot een proces van hoor en wederhoor, waarbij de eventuele schuld van een verdachte wordt getoetst aan objectieve maten en waarbij er consequenties verbonden worden aan het schuldig bevonden worden aan een misdaad. Deze wetten en deze werking van de rechtsstaat gelden voor een ieder in Suriname, althans zo zou het moeten zijn, maar blijkbaar zijn de twee heren het daar niet mee eens.

  Celia Menckeberg


  Maak melding

 17. Een leuk kerstfeest vieren met een stelletje criminelen?!Dat noem ik pas bizar !!
  Echt vreemd.
  Hahahahaaaaaaa…zou leuk zijn als Ingrid de tweede in santo boma zou dansen,dit zou pas ech tleuk worden…SOORT ZOEKT SOORT!


  Maak melding

 18. @J.Zwatmans
  Zo onschuldig is je Ingrid de tweede niet!!!
  Ze is getrouwd met je lijder wat denk jij dat ze niet weet wie haar manlief in werkelijkheid is?!Benje zo naïf door te denken dat zij hetb verleden en heden van haar manlief niet kent?!


  Maak melding

 19. @Parbo en zijn gevolg hier
  Waarom gaat Ingrid niet dansen met de 200 Alcoa arbeiders die geen werk meer hebben?
  Dat wordt dan toch leuke kerst?Zo een kerst zonder werk een kerstcadeau van haar manlief.


  Maak melding

 20. Loku a netji fu a crime in t rood sosso puur gowtu mi mang! Kerst viert men tog niet zo met dwang laten dansen om wie te laten zien 1 moesje fu 106 yaari.Printa mi mang hou j broodmolen eens ongeopend nanga,Parbo ook tu wantie Ray a abi leti yu burki en waarneembaar ook.Dit gedoe no tang langa moro Al t schuld op Roy horb schuiven ook nog omdatie A man ne libi.


  Maak melding

 21. @ Ray.

  Ik begrijp je wel, maar in mijn ogen kan je Ingrid niet kwalijk nemen, wat zij is indirect betrokken (misschien )
  Ik denk niet dat haar man even tegen haar zegt, ik ga een paar mannen een koppie kleiner maken, “en zij van, doet dat maar zegt “.


  Maak melding

 22. Parbo
  Ray, schei toch met je 15 burgers. Het waren allemaal notoire criminelen. Ze kenden het risico van hun beroep. Je bent voorspelbaar Ray. Iedere discussie kom je met die oude rotzooi weer aan zetten. Suriname is klaar met dat ding mmp.

  En jij hebt het over respect voor de overbetaalde First Lady en noemt de 15 slachtoffers notoire criminelen?

  Wat ben jij een ongelofelijke gore Paarse Schoft die Bouterse als moordenaar ophemelt en zijn weerloze slachtoffers beledigt.

  Tuig van de richel ben je!! Kruip snel terug in je riool gore Paarse Rat


  Maak melding

 23. Parbo, Bouterse en de first lady hebben altijd goede bedoelingen, daar twijfel ik geen moment aan, alleen komt daar vaak niets of alleen maar ellende van. Denk maar aan de coup van 1980, denk maar aan de 8 decembermoorden (daar is Suriname nog lang niet klaar mee, gezien de opdracht van het O.M. om de verdachten, na 33 jaar nog steeds te vervolgen), denk maar aan het verlenen van amnestie aan moordverdachten, dat leidde ook tot niets (zie het voorgaande), denk maar aan de benoeming van Dino tot het hoofd van de CTU (dat leidde tot gratis lang verblijf in de V.S), denk maar aan de benoeming van Abrahams tot minister van Openbare Werken (dat leidde tot op wonderbaarlijke wijze verdwijnen van miljoenen USD op dat ministerie), denk maar aan de benoeming van Hoefdraad tot president van de Centrale Bank (Afonsoewa zou zeggen, ‘we fir in ini un saka’), denk maar aan het vervroegd uit de gevangenis halen van Meriba (dat had wel positieve gevolgen voor de samenleving als we kijken wat er met zijn vriendeclubje gebeurd is), en vergeet vooral niet het vragen om ‘nog vijf’ aan de Surinaamse bevolking (de gevolgen daarvan maken we nu dagelijks mee in de winkels, scholen en ziekenhuizen).


  Maak melding

 24. Inderdaad, PRINTA, je sikie,you lai stront! De oudjes vandagen moeten niet alleen dit jaar in de watten worden gelegd. Iedere dag moet dat gebeuren. Nu op hun oude dag dat ze geestelijk en lichaamlijk achteruit zijn gegaan wordt inderdaad over hun rug gelopen om weer wat zieltjes te winnen om mensen zoals jij de indruk te geven dat ze goed bezig zijn. Booi jang me mars !


  Maak melding

 25. Ingrid is na de december moorden met drugscrimineel Bouterse getrouwd . Als zij op podium roept dat haar criminele man hard werk om de tijd te keren dan liegt zij net als haar man. mijn conclusie is dat Ingrid gezwicht is voor materialisme.


  Maak melding

 26. @Parbo-Betaalde NDP-intrigant, u zegt :
  “Ray, schei toch met je 15 burgers. Het waren allemaal notoire criminelen.”

  Jammer dat niet UW gehele familie is gemarteld en doorzeefd door de gedrogeerde militairen Bende van uw oom en baasje DESI !
  Net zoals helaas is geschied met de HELDEN VAN 8 DECEMBER !

  In de Rechtsstaat Sranang bepaalt de rechter wie
  schuldig is aan het plegen van misdrijven, en dus wie CRIMINEEL IS ! NIEMAND ANDERS !

  Uw van Massamoordverdachte-baasje moet met zijn negatieve BABBELS over vermoorde Ongewapende Surinaamse staatsburgers, naar de KRIJGSRAAD gaan !
  Daar is hij te LAF voor en loopt nu gedwongen
  IN PAMPERS rond !

  Het Surinaamse Hof van Justitie en het Inter Amerikaanse
  Hof voor de Mensenrechten komen binnenkort met verrassingen voor uw hallucinerende baasje !

  De INTERNATIONAAL GE-ISOLEEERDE machthebber
  kan geen kant meer op ! De gehele dollar en euro-
  reservepot van Sranang is door HEM VERKWANSELD
  en nieuwe staatsinkomsten zijn er niet door de IDIOTE-
  NDP-UITGAVEN-ZIEKTE, MASSALE UITGAVEN voor ONPRODUCTIEVE doeleinden !

  Dus slaafje PARBO, kijk eerst naar het ONHER-ROEPELIJKE NED DRUGSSTRAFVONNIS
  (ELF JAAR BAJES)tegen uw baasje Desi,
  in plaats van anderen, ZONDER BEWIJS, tot crimineel
  te bestempelen !

  PS : PARBO, ga aub WERKEN bij de Desi-DRUKKERIJ
  van ONGEDEKTE SRD-BILJETTEN ! Monnie de !


  Maak melding

 27. @Srafu en alle rechtgeaarde surinamers

  Parbo lijkt gehypnotiseerd te zijn door clan.Hij moet wel gek zijn te denken dat wij de executies van de 15 burgers gaan vergeten .
  Wij gaan zijn lijder nooit vergeven noch gaan wij het vergeten.
  De moordenaar hoopt,smeekt om vergiffenis en hij zegt dat hij zo onschuldig is,alsof wij hem geloven,nooit,never!!


  Maak melding

 28. @J.Zwartmans
  Hou toch op man,ze is getrouwd met bouta en geen ander.
  Ze woont samen met hem en niet een vreemdeling.
  Ze weet bliksems goed dat hij de meest gehate man is in Suriname en dat hij om vergiffenis smeekt.
  Je wil ons toch niet vertellen dat Ingrid de tweede geen idee heeft waarom haar manlief plotseling om vergiffenis smeekt?


  Maak melding

 29. @Watra

  Behalve de naam die je noemt : zijn er meerdere mensen die Matrialistisch zijn ingesteld !!!!!

  Té wi dédé, litie dja a duku é tang !

  Jacko.


  Maak melding

 30. Ieder mens heeft een oorlog te strijden tegen het kwaad in zichzelf, wie zonder zonden is werpe de eerste steen. Mattheüs 15 :18-20 .Mattheüs 18 :6 .1korinthiérs 6:9-10


  Maak melding

 31. Dan moet je hem een brief schrijven hans wat hij van het 6e gebod vind,ik weet en geloof dat bij de kruiseging van Jezus moordenaar 1 naast Hem oprechte spijt had en werd vergeven en naar de Hemel ging,terwijl moordenaar 2 arrogant en geen spijt had en naar het dodenrijk Hell ging, ieder zijn eigen keus. JOHANNES 3 : 16 .


  Maak melding

 32. Goh, je hebt ook nog humor, een brief schrijven naar Bouta in de ijdele hoop dat je nog eerlijk antwoord krijgt ook van iemand die aan geheugenverlies lijkt of dementerend is. Weten en geloven zijn twee verschillende dingen, de laatste ben je gelovige voor, en het weten is in dit geval de misplaatste arrogantie van de gelovige, anders zou geloof een wetenschap zijn, en de waarheid maakt vrij (Johannes 8, 31-32)


  Maak melding

 33. De Waarheid maakt inderdaad vrij Hans voor de gelovigen persoonlijk is het gelooft een zekerheid die men hoopt en het bewijs der dingen die men niet ziet,ga door Hans je ben op de goede Weg.


  Maak melding

 34. Alweer een godsdienst -“oorlog” ?
  Ik vraag me zo langzamerhand af, wie in dit artikel centraal staan, de ouderen, de politieke clan of de godsdienst.
  De geloofsadviseur van onze president moet zijn vingers aflikken bij wat hij leest op dit forum.


  Maak melding

 35. @ Cochise;

  Je bedoeld S.Meye ; maar dan moet hij zijn vingers eerst wassen , misschien heeft hij het in de r..t van zijn Pres. gestoken !

  Jacko


  Maak melding

 36. @Sorifinga☝,

  De pasgeboren zoontje van m’n neef is nog zonder zonde, maar hij kon die steen niet oppakken en werpen omdat z’n spieren nog niet ontwikkeld zijn.


  Maak melding

 37. @ Ronald kinderen zijn onschuldig,Jezus zegt”laat de kinderen tot mijn komen,voor hun is het koninkrijk ” geloof als een kind,zo simpel en eenvoudig “zalig zij zijn die niet zien en toch geloven . ” Want alzo heeft GOD de Wereld gehad,dat hij zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven,opdat een ieder die in HEM gelooft niet verloren gaat maar Eeuwig Leven heeft ” Mattheüs 3:16 .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.