Oud-coalitiepartners ruziën in Surinaams parlement

32

PARAMARIBO, 16 dec – Er worden flink wat harde politieke noten gekraakt in het parlement. De voormalige coalitiepartners NDP en ABOP vliegen elkaar haast in haren. ABOP-parlementariër Edward Belfort dreigt de vuile was buiten te doen.

De voormalige minister van Justitie & Politie heeft het een en ander te vertellen over het rekruteren van personeel bij de overheid. Wanneer de NDP het heeft over uit de klauwen gierende overheidsuitgaven, heeft zij er wel degelijk schuld aan. Er is nogal wat personeel aangetrokken op Justitie & Politie. En daar is niet Belfort voor verantwoordelijk, naar eigen zeggen. De opdracht kwam van hogere hand.

En wat kan hoger zijn dan een ministerspost? Documenten voor het bezegelen van nieuwe betrekkingen werden ondertekend door functionarissen op het Kabinet van de President. De minister had niets in te brengen. ABOP weigert dan ook de verantwoordelijkheid mee te dragen voor het overbelasten van het systeem. Opmerkelijk is dat ook ex-minister Edward Betterson (ABOP) van Regionale Ontwikkeling zo’n verklaring heeft.

Bekijk ook:

32 REACTIES

 1. Belfort schoothondje van de baas had niets in te brengen.
  maar bleef om eigen gewin rustig op de schoot van de baas zitten.
  Dus hij kreeg zijn salaris en hield het Surinaamse volk voor de gek.
  Wat een waardeloze mens die altijd zo’n grote mond 👄 en ineens wil vertellen dat hij niets te zeggen had ivm rekruteren van personeel.
  Zulke zakkenvullers moeten de gevangenis in.
  Waardeloze Judas landverrader hou liver he mond .
  Ik begrijp dat hij meewilde liften als Minister en nu blijkt dat hij terecht niet gevraagd is omdat zijn partij verloren heeft.
  Neen hij is laf en wordt liever vandaag nog DNA lid als hij erop vooruit kan gaan.
  Jammer dat er weer een schoothondje van de baas zijn stem wil laten horen.


  Maak melding

 2. Eindelijk zijn er toch nog mensen als Belfort en Brunswijk, die deze regering op hun tekortkomingen durven te wijzen, I.p.v. die jaknikkers als Misikaba, opa Bouva, Breeveld en Waterberg, en nog een stelletje van die parlementariěrs, die een verlengstuk zijn van deze stuurloze regering.


  Maak melding

 3. Mini Ster Good Job moet zijn woorden maar eens hard maken.

  Toon aub. de geschreven opdrachten met betrekking tot het aannemen / faciliteren van 260 nieuwe medewerkers van het Kabinet van de President. Dan wordt duidelijk wie er liegt.

  De coalitie ontkent en de regering zwijgt.

  De coalitie kan slechts in de verdediging schieten door welles/nietes en ga naar de Procureur Generaal. Ze vergeten dat de regering verplicht is op vragen van de DNA antwoord te geven en dat daardoor de weg via de Procureur Generaal slechts vertragend werkt.


  Maak melding

 4. De geschiedenis zal zich blijven herhalen. Er wordt een potje van gemaakt. Vervolgens treedt er een regering aan met verstand van zaken. Die hard zijn best doet de staatskast te spekken. Het volk moet de buikriem de komende jaren even strak trekken. Het volk kiest daar absoluut
  Niet voor. Een leider met grootse beloften en ideeen waar het land financieel absoluut niet aan toe is met als gevolg een ongelooflijke economische crisis. Dit is al jaren de gang van zaken binnen de Surinaamse politiek.


  Maak melding

 5. Alles wat de ex-ndpers zeggen over de huidige ndp regering berust op waarheid..CORRUPTIE is de orde van de dag bij hun.We weten met zijn allen dat je een ministerspost krijgt wanneer je ndp baasje aan het prijzen bent zie vb gangaram panday en de nieuwe minister op komst bij name Sandew Hira.
  Die gaat de moordenaar intervieuwen voor een ministerspost en medelijden voor hem proberen op te wekken.
  Ah,kijk de ndpers verklappen hun geheimen die we trouwensal weten!


  Maak melding

 6. Het is heel goed,dat Bouterse,deze ongeleide idiote projectielen,waaronder ook Sommo eruit heeft GESJCHOPT,,

  @.Ray,..[1ste klas Dombo ]..als ik wil lachen,.dan lees ik jouw reacties ,,waar heb jij de opleiding/cursus koeterwaals gevolgd ?


  Maak melding

 7. @Printa

  Het is niet ikke,maar jou partijgenoten die elkaars geheimen blootleggen , en niemand anders ,geen enkel ander parij , heeft een hand hierin.
  Het is de NDPers vs de npers.
  Leuk om dit moment mee te maken ,wij smullen ervan.
  O.ja.heel leuk dat een zuur mannetje als jij ,lachen kan.
  Whahahahahaa,,,,


  Maak melding

 8. Wat hadden jullie verwacht van de situatie in Suriname na 4 jaar B. aan de macht. We hebben toch ook de jaren 80 en 90 gekend. Wat hadden jullie gedacht na het desastreuze, roof-, fascistisch-, corrupt kabinet Bouterse. En weet u dames en heren het echte feest moet nog beginnen. Ik hoop dat ze al die judassen en rovers, notoire moordenaars nog ter verantwoording gaan roepen. Ook die rotzooi van paars in het parlement. Een stelletje dommelingen en rommels bij elkaar, onder leiding van een seniele en demente president. Wanneer zien ze het licht dat de pres. dement is??????????????????


  Maak melding

 9. Ze komen ALTIJD ACHTERAF met hun kritiek en beschuldigingen. Daar heeft geen hond wat aan. Hun enige doel was het overheidsapparaat te infiltreren met aanhangers van de NDP en de toenmalige regeringspartijen. Dat is heel goed gelukt, getuige het functioneren van de regering en het ambtenarenapparaat.
  Belfort kreeg destijds ook de opdracht van hogerhand om de ex-vriendin van Santoki van de opleiding tot rechter weg te halen. Baas is een zeer wraakzuchtig baasje, zo blijkt, die alleen maar billen- en hielenlikkers als ambtenaren heeft aangenomen de laatste 5 jaar. Het ambtenarenapparaat is een slappe lamlendige apparaat geworden dat niks meer zelf kan (dan corruptie) zonder bevel van boven.


  Maak melding

 10. @ Hare majesteit de koning van het koninkrijk der Nederlanden.

  Ik kniel voor uw aub neem het Suriname weer terug ik smeek u, onder uw bewind was Suriname een welvarend land. En ik durf mijn handen in het vuur te steken dat Alleen Nederland ons land met al haar natuurlijke hulpbronnen van Suriname een 2e Dubai kan maken. Niet Misikaba en zijn soortgenoten die hebben de competenties niet.

  AUB nogmaals ik smeek u neem Suriname terug en we hebben de euro als munt en geen waardeloze srd. Kijk maar Frans Guyana het land bloeit onder de Fransen

  Maar onze idiote nationalisten hebben ons land naar de klote geholpen. Waarom zijn Afrikaanse landen nog steeds arm met haar rijkdommen?????

  Ik smeek u neem het land weer terug !!!!!!!!


  Maak melding

 11. Ruzie maken is voor en door de Surinamers de normaalste zaak van de wereld. niets nieuws!!! Het zijn geboren ruzie makers!!!!

  Jaloezie, afgunst, treiteren, skeer eye, afkatten zijn op nummer 1 !!!!! je kan ze een 10plus geven!!


  Maak melding

 12. Beste Marron…

  ondanks je smeekbeden hoop ik dat Willem Alexander geen gehoor geeft aan uw roep om hulp. Wij behoren tot de rijkste landen ter wereld, dankzij helder en rationeel denken en handelen, kennis, kunde en een gezonde werklust. De gehele wereld had sinds 2008 te maken met een diepe crisis. Nu zijn wij hier op het punt dat de economie weer groeit, autoverkopen stijgen, huizenprijzen stijgen, werkgelegenheid neemt toe. De regering / belastingdienst geeft 5 miljard terug aan het volk. Dus als W. A. zijn volk serieus neemt dan waagt hij zich er niet aan om banden aan te gaan met een criminele, corrupte narco-staat, geleid door een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar. U heeft de algehele malaise in Suriname te danken aan het hersenloze paarse stemvee en bent meegetrokken diep in het financieel / economische riool waarin het land verkeerd. Het is spijtig voor u, maar hier aan de Noordzee is er geen enkele behoefte om zich daar in te mengen.


  Maak melding

 13. Surinamers ieders menig respecteren dus ook van onze broeder Printa.
  Hoop dat een ieder zijn of haar mening op deze forum kan geven.Geldt uiteraard ook voor mensen die de taal niet machtig zijn maar op hun eigen manier iets te vermelden hebben.


  Maak melding

 14. MANU JE LULT GEWOON UIT JE NEK ,wie is brunswijk gewoon een BANDIET EN MOORDENAAR VAN ZOVEEL MILITAIREN EN BURGERS,dus jij moet niet lullen over brunswijk, hij kan nauwelijks een getypte brief lezen en wil je over die lul praten,hou liever je kaken op mekaar lul


  Maak melding

 15. manu jij moet je bek houden, wat belfor en brunswijk het zijn gewoon 2 lullen bij elkaar,brunswijk een BANDIET EN MOORDENAAR ,dank zij de LOOP JONGENS ARON EN LACHSMAN ZIT HIJ IN HET PARLEMEN,waar lul jij nou over,was het niet aan de 2 foetoe bois van ned was hij en blijf hij een ROVER EN MOORDENAAR EN VERKRACHTER,dus hou gewoon je kaken op elkaar.


  Maak melding

 16. ABOB IS GEWOON EEN STELTJE DOM KOPPEN BIJ ELKAAR ONGESCHOOLDE MANNEN EN VROUWEN, DE ENE NOG ERGER DAN DE ANDER, ZE STELEN ALS RATTEN ,BRUNSIE ZN VROUW HEEFT ZELF UIT DE STAATS KAS TOCH GESTOLEN EN FEEST GEVIERT, EN DIE LONIE ZIT MET GEMEENSCHAPS GELD TE SMIJTEN TEWIJL HET GESTOLEN GELD IS DIE HET VOLK TOEBEHOORT, DUS NOEM DIE NAMEN HELEMAAL NIET WNT JIJ BENT NET DIE LULLEN .


  Maak melding

 17. MARRON, JIJ BENT TOCH ZO EEN ACHTERLIJKE LUL DAT ZO TE ZIEN IS DAT JE GEEN SCHOLING HEBT GEVOLG JIJ VRAAGT NED OM SU OVER TE NEMEN ,DIE VUILE HONDEN HEBBEN SU VERNIETIGD ,GEPLUNDERD EN ZO ACHTER GELATEN EN JIJ LUL VRAAG VOOR OVERNAME, ACHTERLIJKE LUL DAT JE BENT/


  Maak melding

 18. Marron.
  Hare majesteit Konig Willen Alexander heeft jou gebeden verhoord, gauw zal ik het roer weer over nemen en Suriname tot Dubai 2 ontwikkelen.


  Maak melding

 19. @ jajjaid,

  Met zulke stomme dieren als jij, is Suriname nu in de afgrond beland, aande hand van jouw reactie, kun je al opmaken dat je een paarse ongeschoolde rat bent, die in een ghetto woont, en geen mogelijkheden hebt om uit die uitzichtloze situatie te komen, krijg bijna nog medelijden met je.


  Maak melding

 20. Haaaaaii boy! Ik ben een Nederlandse Surinamer geboren in Paramaribo en op vakantie.

  En ja ik vraag me ook af, zeg na zolang kan het land maar niet vooruitkomen, gaat integendeel achteruit!!

  Ik hoop oprecht dat er een bezem door de politiek gaat voordat mensen hier letterlijk op straat dood gaan. Laat me gewoon huilen zo’n MOOI land mensen!!


  Maak melding

 21. aan Broko bana,

  Je bedoelt toch niet een 2e Haïti???

  Aan sunil mahaspiersingh Sprong,
  Ik hoop dat jij maandelijks een pakket voor wil opsturen want anders ga zware tijden tegemoet.

  Ik wilde bouta niet, ik heb niet op hem gestemd.
  Ik wilde dat Brunswijk minister president zou worden, hij was de enigste geschiktste kandidaat maar bouta heeft gesjoemeld. Vandaar dat mevrouw Simons een mooie functie heeft gekregen bij juspol.


  Maak melding

 22. Citaat van JAJJAID

  MARRON, JIJ BENT TOCH ZO EEN ACHTERLIJKE LUL DAT ZO TE ZIEN IS DAT JE GEEN SCHOLING HEBT GEVOLG JIJ VRAAGT NED OM SU OVER TE NEMEN ,DIE VUILE HONDEN HEBBEN SU VERNIETIGD ,GEPLUNDERD EN ZO ACHTER GELATEN EN JIJ LUL VRAAG VOOR OVERNAME, ACHTERLIJKE LUL DAT JE BENT/

  Beste Jihad,

  Wie buit Suriname nu uit ¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿
  Je hebt je ogen ergens zitten waar geen zonlicht op komt !!!
  Waar zijn we 40 jaar na onafhankelijk nog steeds arm???
  Heb je in die 40 jaar gefeest en gebeest.
  Je bent een valse nationalist !!
  Waarom worden er geen srd gevraagd als je een lapje grond wil kopen of een auto of woning???
  Je moet je laten nakijken middels een endoscoop !!!!


  Maak melding

 23. Zo gaat het in Suriname waar Bouterse voor het zeggen heeft.Hij heeft de wapens om iedereen tot orde te roepen en in Suriname is iedereen bang.Het volk weet het zelf niet beter hoe het land bestuur moet worden.Brunswijk heeft samen gewerkt met de NDP en ook een puinhoop van het land heeft gemaakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.