Suriname zou kustwachtwet moeten hebben

10

De Kustwacht Autoriteit Suriname is op dreef, maar zou volgens directeur kolonel Jerry Slijngaard beter presteren als Suriname over een kustwachtwet zou beschikken. De dienst zou daardoor meer mogelijkheden hebben om aan fonds- en personeelswerving te doen. Potentiële donoren in het buitenland eisen dat de Kustwacht kan terugvallen op een gedegen wetgeving, zoals hun wetgeving dat gebiedt. Om de complexiteit van de huidige situatie te schetsen: de Kustwacht is sinds haar oprichting in 2013 deel van de begroting van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, volgt opdrachten op het Bureau Nationale Veiligheid van het Kabinet van de President en legt juridische verantwoording af bij de procureur generaal.Kustwacht-1

Bekijk ook:

10 REACTIES

 1. @Tune, broeder zelfs de corruptiewet is vorige week door de NDP van tafel geveegd. Dit gebeurde naar aanleiding van een motie die ingediend was door de oppositie. Ook een kustwacht wet gaat nooit het levenslicht zien simpelweg omdat Bouterse zonder gezeik zijn troep het land kan uit smokkelen. De kunstwacht wordt nu door de domme gehouden en dat moet zo blijven.


  Maak melding

 2. Waarvoor is een kustwachtwet nodig dan ?!
  Onze buurlanden gaan met onze grondgebieden ervan door of ze annexeren zoals hetTigri gebied en de militair de zogenaamde, durft niks te ondernemen gewoon omdat hij bang is wel kan hij onder de surinamers een coupplegen, burgers executeren omstreden,amnestiewet Eigen maken en om vergiffenis vragen!


  Maak melding

 3. Geef de kustwacht de status van Nationale Marine en je bent van het hele gezeik af! De marine van Suriname heeft twee pieremegoggels en een lekke rubberboot, dus daar kan je niets mee. Kustwacht = marine. Klaar!


  Maak melding

 4. Artikel 1.
  Drugs gerelateerde boten hebben vrij toegang.
  Alle smokkelboten hebben vrij toegang.

  Artikel 2.
  Alle onder artikel 1 genoemde boten dienen ten alle tijde geassisteerd te worden.


  Maak melding

 5. Zoals alles in Suriname lopen de zaken via te veel lijnen. Iedereen wil iets voor het zeggen hebben. Gezien de complexiteit van de taken van de Kustwacht zou deze makkelijk onder 6 ministeries kunnen vallen, maar dat is communicatief niet wenselijk, vooral niet in noodsituaties.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.