Autoaankopen Surinaamse overheid buitensporig

18

PARAMARIBO, 13 dec – Het loopt de spuigaten uit met de aanschaf van dienstauto’s. Dit stelt parlementariër Carl Breeveld (DOE). Het is buitensporig, duur en vooral niet slim. Het lijkt wel alsof Suriname zijn weelderigste periode doormaakt.

Niets duidt op een crisis. Toch is het president Desiré Bouterse zelf, die geen gelegenheid onbenut laat om zuinigheid te preken. Breeveld noemt het ministerie van Justitie & Politie als voorbeeld van hoe het niet moet. Daar wordt kennelijk niet op een cent meer of minder gekeken als het aankomt op gemotoriseerd transport. In het parlement zei Breeveld het opmerkelijk te vinden dat er minimaal twintig nieuwe voertuigen nodig zijn.

Vorig jaar nog zijn tientallen auto’s aangeschaft voor vooral de politie. Breeveld bepleit meer efficiëntie. “Als elk jaar een groot bedrag geraamd wordt voor onderhoud en exploitatie van voertuigen, zouden in principe niet om het ene jaar voertuigen aangeschaft hoeven te worden. Personeelsleden die gebruik maken van dienstvoertuigen moeten gestimuleerd worden tot verantwoord gebruik.”

18 REACTIES

 1. Het kan maar niet op in Suriname. Een koers van 1op 6 is reëel. Ook een tweede devaluatie behoort tot de mogelijkheden.
  Bouterse heeft Suriname vernageld.


  Maak melding

 2. -Elke nieuwe ministers, directeuren en onder directeuren moeten een nieuwe auto aanschaffen.
  Zie wat er nu gebeurt.

  Zie ook het voorbeeld van huize Asiana.


  Maak melding

 3. Beste Mensen.

  De top adiviseur van bouterse heet KENNETH SLOTEN.. Deze beste heer is tot de 3de klas mulo gegaan daarna is die het militaire dienst in gegaan. Door een paar HOUDINI ACT is het hem gelukt om de top adviseur van de Press te worden. Oa
  adviseerd hij de president ook dat het van belang is dat er om de 2 jr nwe autos worden aangeschaft, dat komt zijn vrouw en buiten vrouw ook goed van pas.


  Maak melding

 4. Brevie wist van tevoren dat hij deel uit zou maken van het paarse marionetten kabinet waar baas en corrupte paarse elite de corrupte wijze van beleid voortzetten. De devaluatie is net als de verdoemde amnestie wet bewust doorgedrukt, zonder rekening te houden met het volk en al die verpauperde paarse oliedomme stommelingen. Brevie brede botro nanga paarse gekleurde hagelslag vol misleiding en leugen van baas. Als brevie met de bijbel in de hand zielen zou gaan winnen zou hij net als velen de devaluatie voelen. Maar net als vals predikers Meie en Misjieka prijst hij het paarse corrupt wanbeleid van baas alsnog de paarse hel in door deel van te zijn verworden onder het mom van…..politieke moreel ridder? Hihi. Oma taki keba, wie met pek omgaat wordt vroeg of laat mee besmet enne te we luku Meie en Misjieka, na twee handen op baas zijn paarse buik, a no wondro deng mang e taki didibri tori met de bijbel in de hand. Na monie e takie, a monie sa didibri e gi en pramisi deng foe misleidt wang lo sma foe krijse….we gaan nog vo vijf enfollow the leader into hell….didibri na echte lijdsman, soso lobi baas didibri. Wiens we njang drigi eng paarse ka vol onderdrukking aan kommer en kwel…..na echte lijder en liefste moordenaar van et land. Krijsen zijn paarse burikies luidt. Iaiaiaiaiaia Hihi.


  Maak melding

 5. DE PUINHOPEN VAN 5 JAAR PAARS (NDP)

  Beste Mensen.

  Om het beleid van de NDP te volgen moet ik zwaar onder invoeld zijn van alles wat GOD verboden hebt. Met mijn helder klinisch verstand lukt het mij niet.


  Maak melding

 6. Waarom koopt men geen kamelen voor de politie. Kost geen brandstof. Gras is onbeperkt in Suriname. Mest kunnen ze gebruiken om het land te bemesten, tel uit je winst.
  Want als er een misdrijf zijn wordt gepleegd zijn ze nooit optijd.


  Maak melding

 7. FA WAKA NANGA A 300 MILJ.FOE ABRAHAMS.
  WAT EEN KLOTE ZOOI ALLEMAAL.
  GEEN ENKEL BESEF DAT SU NAAR DE BLISEM WORDT GEHOLPEN.
  OM MIJN STUDERENDE ZOON IN NED TE HELPEN MOET IK DOOR DE DEVALUATIE SRD 1750,00 EXTRA VOOR KOST EN INWOON NEERTELLEN.
  IK ZAL DE BUIKRUIM MAAR NOG STRAKKER AANTREKKEN. GEEN VISIE VAN PRES ALLEEN POR FISIE EN OMRINGD DOOR AASGIEREN.


  Maak melding

 8. @Astavakra joe é skrief wang lo ke- ka.
  Su wordt geregeerd door een kleine ingie boi, onder deze kleine ingie boi heb je wel een baboeng, vindt je hem misschien een baboen aap? Vergeet ook de joodse merrie als parlementsvoorzitter niet, deze voelt zich eeeeeechhhhht niet zwart hoor. Dan kan ik je zeggen dat er niets in je hoofd goed functioneert. Kun je mij misschien vertellen waar Malala(16 jarig meisje op wie een aanslag was gepleegd maar ’t heeft overleefd)vandaan komt en hoe er in dat land geregeerd wordt. Wie regeert er in Syrië?.En zo kunnen we door gaan als je dat wilt/vindt. Odiiiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.