‘Parijs’ van Kenny B meest bekeken muziekvideo

1

Het afgelopen jaar werd in Nederland geen enkele video zo vaak bekeken op YouTube als de zomerhit ‘Parijs’ van zanger Kenny B. Volgens sociale media-adviesbureau Whizpr, dat de best bekeken YouTube-video’s van 2015 op een rij zette, werd de videoclip van de in Suriname geboren zanger ruim 20 miljoen keer bekeken.

Volgens Whizpr kwam het niet eerder voor dat Nederlandse internetgebruikers een muziekproductie uit eigen land het meest aanklikten op YouTube.

Als de muziekvideo’s buiten beschouwing worden gelaten, scoort Parijs toch nog steeds erg goed: in de lijst van best bekeken YouTubevideo’s staan maar liefst twee parodieën op het Kenny B-nummer, een van Ponkers (Praat Amsterdams met me) en een van Sasha Ivantic (Praat Rotterdams met me). Ook in Suriname vinden we een parodie op dit nummer namelijk ‘Praat P-taal met me’:
https://www.youtube.com/watch?v=OiP3JH3Ii14

UPDATE: Kenny B reageerde bij RTL Boulevard:
Nee, zo groot droomde ik niet. Dat zou arrogant zijn van mij, om te denken dat ik dit kan bereiken. Er zijn zoveel mensen bij betrokken geweest, alle kinderen die het zo’n geweldig nummer vinden. Ik ben heel erg dankbaar voor iedereen die hieraan heeft bijgedragen.”

Bekijk ook:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.