Regering Suriname moet ruimte krijgen om op te ruimen

39

PARAMARIBO, 8 dec – De regering krijgt alle ruimte om de puinhoop van het moment op te ruimen. Dit zegt voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de Vooruitstrevende Hervormingspartij, VHP. Streven naar vervanging lijkt geen slimme zet.

De regering van president Desiré Bouterse naar huis sturen zou geen zoden aan de dijk leggen. “De regering moet alle ruimte krijgen om de beloftes die zij gemaakt heeft, in te lossen. Ik denk dat de regering moet demonstreren dat zij in staat is de problemen aan te pakken”, zegt Santokhi tegenover Dagblad Suriname. Uiteraard is het niet weinig wat er moet worden opgeruimd en opgelost.

Pas als het niet lukt, kan aan vervanging worden gedacht van de regering Bouterse II. Maar nu al om aftreden roepen, is wat al te voorbarig. De regering is niet lang geleden aangetreden. Ook is er nog ruim voldoende politieke steun in het parlement. Bouterse kan rekenen op een ruime meerderheid van twee en dertig zetels. Intussen zijn oppositie en samenleving uitermate benieuwd naar de aanpak.


39 REACTIES

 1. Santhoki zit in de broekzak van Bouterse. Je hoeft geen hoger wiskunde gestudeerd te hebben om te zien dat Paars het land naar de klote heeft geholpen. Ik ben ook een voorstander dat Bouterse zijn puinhopen zelf opruimd maar Santhoki gedraagt zich als een paarse schoothond.
  Ben geen creool een stem op NPS is een verstandige stem. Weg met de VHP !


  Maak melding

 2. Beste mensen.

  DE PUINHOOP VAN 5 JAAR PAARS (NDP)

  De heer Bouterse is een master in om puinhopen te maken.. Maar de kennis en kunde om die op te ruimen is niet voor hem geknipt.. Die gaven hebt die niet.

  Ik benadruk het nog eens. De rovers bende die NDP heet en waar de NDP voorstaat, heeft de meerderheid van het Surinamse volk als middel gebruikt om hun doelen te bereiken…. Leeg roven staatskast… Zelf verrijking.

  Toen de NDP 5 jaar geleden aan de macht kwam.. Ging er dus een diep gekoesterde wens in vervulling voor die BANDIETEN.

  Jong Suriname.
  Nu zijn we terug bij af… De geschiedenis die gt zich herhalen. De NPS gaat vr de zoveelste keer de PUINHOPEN van NDP mtn doen Op ruimen beste mensen.

  .. COUNT YOUR BLESSING.


  Maak melding

 3. “De regering moet alle ruimte krijgen om de beloftes die zij gemaakt heeft, in te lossen. Ik denk dat de regering moet demonstreren dat zij in staat is de problemen aan te pakken”, zegt Santokhi tegenover Dagblad Suriname.

  Hoe dan Santokhi????????
  Er is geen geld
  Er is geen eensgezindheid binnen de politiek
  Er wordt nog steeds gegraaid
  Er wordt nog steeds een verdeel en heers politiek gepleegd
  Er is geen visie noch een plan van aanpak
  Er wordt de nadruk gelegd op verkeerde zaken om het volk tevreden te houden.
  Er is nog steeds sprake van een verkwistend beleid

  Hoe wil je de regering de ruimte te geven?
  Beter is om samen met de regering aanpak plannen te maken en deze te ondersteunen.
  Voorstellen te doen om gezamenlijk de schouders onder het probleem te zetten.
  Oplossingsgezindheid tonen maar ook eisen van de regeringspartij


  Maak melding

 4. Goede set santhoki, ik zou die troep ook niet willen opruimen. Vooral niet als er nog zoveel domme achterlijke surinamers zijn die nog steeds zeggen : sranang e draai mang. Nex no fout! Laten we kijken waar het eindigt. !


  Maak melding

 5. Beste mensen.

  Ik blijf dit zeggen hoe hard of zuur die ook is.. Face Reality.

  De meerderheid van wij de Surinamers zijn onderontwikkeld.. die stemmen massaal op de NDP. Men moet meer gaan investeren in het onderwijs, om zo de ontwikkelings nivo van ons volk op te krikken…

  Zolang men dat niet doet gaan er zulke gasten als bouterse altyd aan de macht komen.


  Maak melding

 6. NDP still going STRONG!

  DE PARTIJ WELKE DOOR ALLE ANDEREN WORDT NAGEPRAAT, ALLE WOORD GEBRUIK WORD GEKOPIEERT.

  WAT DE SURINAMERS MOETEN DOEN VAN HOOG TOT LAAG IS MEER WERKEN EN MINDER KLAGEN EN KLETSEN!

  NDP THE ONE AND ONLY WAY!!!


  Maak melding

 7. Als je een domkop als president hebt in je eigen land is het vragen om problemen en dat krijgen ze nu in ons land.Het volk heeft gekozen en nu zitten ze met de president in hun maagd.Die man heeft zichzelf in die 5 jaar verrijkt met zijn familie.Om Suriname te besturen moet je economische kennis hebben en dat heeft onze president niet punt uit.Santokie zal in zijn vuistje lachen en denken wat een domkop hebben wij in ons land.


  Maak melding

 8. Bouta en HOEFDRAAD zijn totaal niet in staat
  om Sranang uit de door hen veroorzaakte
  Financiele CHAOS te halen !

  Nog steeds LIEGT men tegen de Bevolking en
  worden de JUISTE CIJFERS GEHEIM gehouden !

  Het land is doodgewoon FAILLIET !

  Elke ANDERE regering zal het dus beter doen dan de huidige !

  PS : Santokhi wacht waarschijnlijk op een beter
  moment om met de ROTZOOI te gaan bemoeien !

  Er komt zeker een omslagpunt in het DENKEN van de
  Sranang-Bevolking ! Situatie is ondraaglijk !

  Zie de OVERWINNING van de Venezuelaanse Bevolking !

  Lichtpunt in Sranang is dat het HOFvan JUSTITIE de
  RECHTSSTAAT weer als PRIMAIR en als PRIORITEIT
  heeft neergezet met haar recente vonnis !


  Maak melding

 9. Hoezoo de regering moet ruimte krijgen om de puinhoop op te ruimen?!!!
  Keer op keer hebben ze bewezen omder leiding van Bouterse er een financieele puinzooi van te kunnen maken, en steeds hebben anderen weer orde in de chaos moeten scheppen, en nu wordt er verwacht dat Bouterse in staat is het deze keer wel puin te kunnen ruimen?, me neus
  Bezuinigen was toch het motto? maar wel weer een SLM vliegtuig op pad sturen met een groep jongelui, naar een sportevenement, wat dus ook weer klauwen met geld kost, ik gun het die jonglui best, maar het begrip tering naar de nering zetten is nog steeds niet in die botte koppen van hun doorgedrongen, terwijl ze dat wel verwachten van het volk van Suriname, met hun asociale beleid


  Maak melding

 10. NOG 5 maanden.

  Dit is de goede benadering die stategisch al ingebed was voor de verkiezingen.
  Santokhi wist dat de etnische kaart tegen hem en de VHP in gezet zou worden en dat een Hindoestaan als President toen een stap te ver zou zijn.
  Nu de puinhoop dagelijks groter wordt en de president duidelijk aan het eind van diens latijn is geeft hij achter de gesloten deuren van de DNA de uitweg aan. Indien Bouterse die omarmt weet een ieder dat Bouterse gefaald heeft. Omarmt Bouterse deze uitwegen niet dan faalt hij de komende maanden en zal zijn coalitie en partij uit elkaar vallen.
  Dan zullen de verantwoordelijke mensen op staan.


  Maak melding

 11. Santokhi…jij hebt zelf gedeald met Bouterse, tijdens een geheim achterkamertjesgesprek, waarvan nooit naar buiten gekomen is wat daar besproken is. Opvallend is wel, dat na die meeting jij deze paarse bende maar blijft gedogen. Jouw geloofwaardigheid heeft daarbij het nulpunt bereikt. Elke zichzelf respecterende democratie had reeds lang korte metten gemaakt met dit politieke gezwel, waarvan jij inmiddels ook deel uit maakt.


  Maak melding

 12. Indien de NDP nu de ruimte zou geven aan een andere partij om het roer over te nemen, zal de nieuwe regering met de impopulaire maatregelen die getroffen moeten worden, alle schuld op zich krijgen.
  Vene werd en wordt totnutoe betiteld als te zijn de grote boosdoener toen hij een van Bouterse overgenomen bankroet land, weer op spoor moest brengen.

  Goede strategie van Chan.


  Maak melding

 13. Santokhi en al de economen in Suriname weten dat de oorzaken van deze economische malaise een verschijnsel is dat van buiten Suriname is komen aanwaaien. Ook het vertrek van Suralco maakt de situatie niet makkelijk voor de economie van het land. Volgens diverse economen zal de crises in de wereld pas in 2017 over zijn. Santokhi weet daarom bliksemgoed dat ook een regering van VHP/NPS met dezelfde problemen geconfronteerd zou worden en dat het voor hen ook een moeilijke klus zou zijn.

  Neem maar de maatregelen die de Europese Centrale Bank getroffen heeft. De ECB gaat tot 2016, 1115 miljard Euro in de Europese economieën pompen om de groei een impuls te geven. Je ziet dat de economische groei in Nederland door deze maatregel een impuls krijgt. Maar dit is nog niet genoeg. Nu bekend is geworden dat Braggi van de Europese Centrale Bank de inflatie in Europa extra wil aanwakkeren door tot 2017 nog eens extra 360 miljard Euro in de Europese economie wil pompen om de waarde van de Euro te laten dalen. Door de goedkopere Euro kan de export van de Europese Unie toenemen en dat is goed voor de Europese economie.Een waarde daling van de Surinaamse dollar zou ook goed voor de export van het land.Als de export toeneemt groeit de valuta voorraad van het land weer aan en kan men overgaan tot de revaluatie van de Surinaamse dollar.


  Maak melding

 14. Hoezo puinhoop opruimen. De puinhoop wordt alleen meer groter als de regering Bouterse aan de macht blijft.
  Politiek gezien misschien een goede zet van Santokhi maar desastreus voor de economie en de gehele samenleving.

  Komt er op neer dat de ellende en de onvrede nog niet groot genoeg is en de bouta kliek nog te machtig.
  Hoe lang nog?


  Maak melding

 15. RobG, wanbeleid en verspillend gedrag, luchtkastelen en andere beloftes komen van buitenaf aanwaaien?
  Gelul in de ruimte dus, lekker de schuld buiten je zelf zoeken, en als ik het goed begrijp zou volgens jouw theoretisch gezien door devaluatie van de euro en revaluatie van de srd deze op 1 ; 1 uit kunnen komen? rare humor houdt jij er op na


  Maak melding

 16. Onze Desi-slaaf-Robje haalt er van alles bij en
  gaat voorbij aan de FEITEN die de DESI-CRISIS
  en het DESI-Faillissement hebben veroorzaakt !

  — Uitgaven-ziekte DDB, begrotingen Allemaal
  overschreden voor Onrendabele politieke uitgaven,
  tel daarbij nog op de toegestane en openlijke MEGA-Corruptie !

  — Bevorderen Mega-corruptie door Desi, Ballast Nedam-bruggen affaire, belonen Abrakadamski (die van het verdwenen OW-budget) met benoeming tot
  Staatsadviseur ! etc etc

  — Ruim 6.000 nieuwe ambtenaren aannemen, terwijl
  ambtenarenapparaat al veel te groot is ! DESI weet
  helaas niet wat een PERSONEELSSTOP is !

  — Verkwanselen door Desi van AL ONZE RESERVES !
  De domoren Desi en Gilmore bleven de zwakke SRD steunen, terwijl de staat DAGELIJKS TEVEEL uitgeeft !

  –slaafje Robby snapt nog steeds niet dat Sranang een
  ZEER KLEINE MINI Economie heeft ! Hij babbelt maar
  rustig over de economieen van Europa en de USA !

  — een zware blunder van Desi is ook geweest dat NIET is geinvesteerd in andere sectoren dan mijnbouw en
  bosbouw, waardoor er totaal geen nieuwe EXPORT-
  MOGELIJKHEDEN voorhanden zijn !
  Hetgeen betekent dat er GEEN valuta worden verdiend
  de eerstkomende twee jaar !

  — Er is een MEGA-tekort aan Valuta en toch zijn alle
  DURE, ONNODIGE buitenlandse vertegenwoor-
  digingen, met aan de leiding NDP-hotemetoten,
  over de hele wereld, nog steeds in tact !

  — De economie van Sranang stagneert door de
  Desi-crisis en die vergergert, omdat de regering en
  de president, de MONETAIRE CIJFERS en de
  FINANCIELE GEGEVENS, NOG STEEDS
  STRIKT GEHEIM HOUDEN voor het Bedrijfsleven
  en voor de bevolking !

  PS : VENEZUELA laat zien hoe men moet
  AFREKENEN met ONDERDRUKKENDE
  en VERSPILLENDE REGIMES, die SCHIETEN
  op de Bevolking !

  ARRIBA SRANAN !


  Maak melding

 17. Een ieder die debiel bouterse zijn kont likt wordt dik en dik en dikker dit is ook te zien aan santokie z’n postuur.
  A boi e jang toe, a liebie e go ten koste van a potie volk.


  Maak melding

 18. Zo Santokhi hoe lang moet de ndp regering dan de tijd krijgen?
  30 jaar ,50 jaar ,100 jaar?!
  Denk jij echt dat het nu echt niet genoeg is geweest?
  Waarom denk jij dat wij deze ndpregeing weg willen?
  Precies omdat ze in geen ekel opzicht deugen! en meer puinhoop creeeren !!!!!


  Maak melding

 19. Suriname…na 40 jaar onafhankelijkheid:

  * Corruptie,
  * Vriendjespolitiek / Nepotisme,
  * Haat, wraak, rancune,
  * Verdeeldheid, getuige de etnische ministeries,
  * Gijzeling van de Democratie,
  * Armoedegrens van 70%,
  * Verdeel en heers viert hoogtij,
  * Splijtzwampraktijken,
  * Staatskas leeggeroofd,
  * Miljaren staatsschuld,
  * Geestelijke indoctrinatie door huidige machthebbers,
  * Stijgende criminaliteitscijfers,
  * Meervoudige devaluaties,
  * Internationaal isolement,
  * Prijzen van water, elektra en brandstof rijzen de pan uit,
  * Geldpersen draaien op volle toeren,
  * Politieke kopstukken op Internationale opsporingslijsten,
  * Gehele Bouta familie in de bajes of veroordeeld,
  * Mental slavery,


  Maak melding

 20. Santhoki bedoelt te zeggen: de kruik gaat zo lang te water tot ze barst…
  Let them hit rock bottom! Want opruimen?? Ja, de mensen die ze in de weg staan.
  Dan vertrekken ze uiteindelijk met de staart tussen de benen, een ontgoocheld, ontredderd en verloren volk achterlatend.
  Het trauma van Desire Delano Bouterse zal nog honderden jaren voelbaar zijn in onze maatschappij, samen met het trauma van 400 jaar kolonialisme! Tegen die tijd zijn we een verknipt volk geworden..
  Wie heeft er dan nog zin om aan de macht te komen?


  Maak melding

 21. Alles wat gebeurd zijn goed na gedacht,ze zijn niet dom Bouterse clann and friends…..zijn strax schat rijk en kunnen 100 jaar of meer opteren van gestolen geld…dank zijn su bevolking nog 5jaar…sorry hoor maar iedereen die ik ken zijn super corrupt en grote groep bevolking met lage IQ


  Maak melding

 22. Als jullie de regeermacht aan ezels uitbesteed dan krijgen jullie dit. Een ezel die continu het verstandelijk debat/intellectuele met het parlement uit de weg gaat. Ezels die de drive hebben om zichzelf en zijn eigen innercircle hebben verrijkt. Laten ze hun eigen rotzooi opruimen. En als het niet lukt: de regeermacht overnemen en een post Bouterse tribunaal in het leven roepen. Alle judassen, billelikkers, parasieten en dieven/ rovers ter verantwoording roepen. Al het gestolen geld weer terug in de schatkist. O ja, februari begint de apotheose, het hoogtepunt van paars. Dan gaan ze weten wat pinaren betekent in Su. Goed voor die paarse ezels, jammer voor onze fronters.


  Maak melding

 23. HELEMAAL MEE EENS!!!!……. Wij benne benieuwd!!!!

  Vooral Ramon Abrahams én alle de Ka- Bouterse blinde

  makke lammetjes moeten zij erbij halen……..;) ….en veel

  €€€€€ uit geven!!!! Na Wang Hiep Hiep Hoereee…..


  Maak melding

 24. Als Santokhi een man is met ijzeren ballen moet hij nu aansturen op nieuwe verkiezingen in Suriname en verantwoordelijkheid nemen en laten zien wat voor zwaargewicht hij is. Maar het lot laat zien dat grote lafaards geen president van Suriname kunnen worden.


  Maak melding

 25. have a little faith! Slimme zet van Santhoki, heb het al eerder aangegeven, deze sluwe vos weet echt wel waar hij mee bezig is. I.d.d. JoJo, binnen een half jaar is Bouterse klaar. Er is voor hem geen enkele mogelijkheid om de boel weer in het gareel te krijgen, Geef de bevolking nog wat meer tijd om “in opstand” te komen en zij kotsen BB uit. Dan pas is de tijd pas echt rijp en zal men Santhoki omarmen.
  Neus: Keulen en Aken zijn ook niet op één dag gebouwd. Geef Chan maar het voordeel van de twijfel.(regeren is vooruitzien!)


  Maak melding

 26. hans, het verwonderd me niet dat je als spreekbuis fungeert van de Surinaamse oppositie. Je verkondigd alleen maar one liners en soundbites. Ik geef sebie-jeje groot gelijk als hij Santokhi ziet als een grote lafaard die niet durft om verantwoordelijkheid te nemen. Santokhi is in mijn ogen een lichtgewicht politicus,een man van zero,zero. Wat heeft Suriname aan een onzekere politicus die geen verantwoordelijkheid durft te nemen. De lafaard vlucht voor de realiteit die vele landen in de wereld treft.


  Maak melding

 27. @ idioot koos
  Santhoki zit in de broekzak van Bouterse. Je hoeft geen hoger wiskunde gestudeerd te hebben om te zien dat Paars het land naar de klote heeft geholpen. Ik ben ook een voorstander dat Bouterse zijn puinhopen zelf opruimd maar Santhoki gedraagt zich als een paarse schoothond.
  Ben geen creool een stem op NPS is een verstandige stem. Weg met de VHP !

  ………………………………………………………………………………………….
  Het blijkt maar weer,Domme pa KOOS is helemaal de weg kwijt,zegt ie zelf,..nu hij ziet dat Santhokie van DDB LEERT HOE HET MOET EN WAT DE JUISTE WEG IS.


  Maak melding

 28. @ flyer

  Oo, masra flyer,dus ineens moet Santhoky ook hangen ma mie gaddo,sang joe wanie now,..kortom zet maar gerust Joker achter je naam mie mang.t zou je niet slecht staan pipo !

  @J.Zwartmans,de historische ommekeer, is ingetreden met DDB.schrijf dat maar op.


  Maak melding

 29. @Sebie-jeje

  “Als Santokhi een man is met ijzeren ballen moet hij nu aansturen op nieuwe verkiezingen in Suriname en verantwoordelijkheid nemen en laten zien wat voor zwaargewicht hij is”

  Als je volgens de spelregels van de democratie werkt dan heb je een meerderheid nodig om de president het regeren onmogelijk te maken.
  Let wel Suriname heeft een semi presidentieel systeem waardoor de president wat meer macht heeft dan goed voor Suriname is.

  Santokhi moet met geduld aan tonen dat de President niet meer kan regeren en dat kost wat tijd.

  De man heeft geen charisma maar wel hersens en zeker ballen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.