Directeur weg bij Suriname’s grootste bejaardenhuis

28

PARAMARIBO, 7 dec – Judith Valpoort – Vrede, waarnemend directeur van Huize Ashiana, is met ontslag. De hoogste functionaris bij Suriname’s grootste bejaardentehuis is in een lastig parket terecht geraakt. Donorgeld is verkeerd aangewend.

Valpoort-Vrede heeft haar ontslag ingediend bij minister Joan Dogojo van Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Volgens een bericht van Sociale Zaken & Volkshuisvesting geldt als reden”de commotie” als gevolg van de aanschaf van een dienstvoertuig. De auto was bestemd voor de waarnemend directeur. Het geld voor de aanschaf is gelicht uit donorgeld. Het gaat om geld dat enkele weken terug is opgehaald via een radiocampagne.

Valpoort-Vrede is nog geen twee maanden geleden aangesteld. Zij had zelf bij radio SRS om een campagne gevraagd. Volgens haar was het geld bestemd voor herstelwerk aan de gebouwen van Ashiana. Het bejaardentehuis is eigendom van de overheid. Met de waarnemend directeur zijn ook twee bestuursleden vertrokken. De twee hadden voor akkoord getekend om het geld te lichten.


28 REACTIES

 1. Hoe haal je het in je gekke hoofd! Geld inzamelen onder het mom van herstelwerkzaamheden en vervolgens koop je een auto voor jezelf! Hebben dit soort mensen dan echt geen greintje respect en moraal in hun sodemieter!


  Maak melding

 2. @astaman,

  Het betreft een dienstauto en geen auto voor haarzelf. Je kan haar hooguit kwalijk nemen dat ze het geld niet heeft besteed aan andere dingen waarvoor dringend geld nodig is.


  Maak melding

 3. Ze had het “groen” kunnen houden en een fiets kunnen aanschaffen…
  Maar een dienstauto? En nog wel met gelden die verkregen zijn voor een ander doel.. Ach, troebelwater goed vissen…


  Maak melding

 4. Er wordt al sinds jaar en dag gestolen bij Asiana, of het nou mannen of vrouwen zijn, de overheid of de oudjes zelf! Ik kan jullie verhalen vertellen over Asiana….!


  Maak melding

 5. Mw. Valpoort dacht……………. de bazen lichten ook geld dat voor andere zaken bestemd is waarom mag ik dan niet???

  Dit krijg je als men met amateurtje heel, heel belangrijk werk wil doen.

  Vriendjes politiek brengt Suriname naar een niveau dat zelf onze koloniale bestuurders (de bakra basi’s) te ver ging.


  Maak melding

 6. En ik was van plan om desie- debiel- bouterse in Huize Ashiana te stoppen maar gaat mooi niet door of toch wel met Herr Rob G. als nieuw directeur en herr schandeloos seng-sing als onderdirecteur nodeloze zaken.


  Maak melding

 7. Zelfs Brampie ging minder voortvarend te werk als mevr. Valpoort-Vrede, hij heeft pas na 3 maanden, nadat hij minister geworden was, zijn nieuwe auto en kantoor laten pimpen en pas na ongeveer een half jaar vertrok hij uit zijn oude huisje naar zijn nieuwe paleis, maar het laatste kwam omdat het zo lang geduurd heeft voordat zijn paleis uit de grond gestampt was. Ook Brampie werd uiteindelijk ontheven uit zijn functie, het verschil met mevr. Valpoort-Vrede is dat hij er een even goed of beter betaalde baan als adviseur voor in de plaats kreeg. Mevr. Voor Valpoort-Vrede valt het doek gewoon, alle poorten naar luizen baantjes bij de overheid blijven voortaan gesloten, zij zal voortaan zonder meer thuis moeten blijven en vrede moeten nemen met de onbezoldigde baan van huisvrouw.


  Maak melding

 8. Er was al een directie auto aanwezig.Maar die ruilde deze mevrouw in en met bij betaling uit de donatie gelden nam ze een nieuwe oto.Pom, pom,directrice rijdt de auto mobiel,auto mobiel……….


  Maak melding

 9. KUMAKOISI: JE STAPT ALS DIRECTEUR OF WHATEVER OP ALS JE ERNSTIG IN DE FOUT BEN GEGAAN!!

  Deze Stap zou KUMA NEVER NOOIT nemen. Hij is PLEE-SIDENT om zijn MISDADIG HACHJE te redden.


  Maak melding

 10. Mevrouw Valpoort-Vrede moet gedacht hebben:
  Hoe kan ik het bejaardenhusi, het huis waar de ouderen van dagen rust zoeken in de laatste jaren van hun leven op een eenvoudige manier gebruiken om mezelf te verrijken?
  Een geldinzamelingsactie! De makkelijkste manier!
  Wie wil er niet geven voor het bejaardenhuis? Wie waardeert en respecteert onze oudjes niet? Iedereen geeft graag aan zo’n instelling uit liefde en respect.
  Des te pijnlijker is het als het uitkomt dat deze mevrouw over de ruggen van bejaarde mensen geld inzamelt voor eigen gewin.
  En zo heeft Mw. Valpoort vrede, het tehuis en haar bewoners op een schandalige manier misbruikt ten gunste van zichzelf.
  Als ze nou meteen had gezegd waar het geld daadwerkelijk aan besteed zou worden dan was het al erg genoeg geweest maar ze heeft de donoren een rad voor de ogen gedraaid.


  Maak melding

 11. Aboikoni:
  En jij gelooft dat deze auto alleen voor dienstreizen ingezet wordt? Als zelfs politieagenten hun surveillance auto meenemen dat zal zo iemand al helemaal niet schromen! Het heeft alles te maken met gebrek aan moraal. Deze dame heeft onder valse voorwendsel geld ontrokken aan de gulle gevers, mensen die schijnbaar begaan zijn met de huisvesting van de bewoners. Als er een “dienstauto”nodig zou zijn dan had dat in een begroting opgenomen moeten worden. Nu worden de gulle gevers ordinair besodemieterd. Niet mer, niet minder!


  Maak melding

 12. ” als je NIET mee wilt gaan dan moet je maar WEG ”

  Dit zou o.a. door de NDP – KUTTENKOP, Valpoort- Vrede, gezegd zijn tegen het hoofd van de afdeling Financiële zaken bij Asiana toen ze het er niet mee eens was om GEDONEERD GELD te SPENDEREN aan de aanschaf van een AUTO.

  Ook een LAPTOP stond op de planning om te worden aangeschaft met GEDONEERD GELD !!!!
  Haar vriendin, de andere NDP-TUTHOLA, Dogojo, vond het vreemd dat zij ( Valpoort ) geen laptop had.

  De campagne was PUUR BEDROG als je het mij vraagt. Ze wist natuurlijk VANTEVOREN waaraan ze het geld zou besteden. In ieder geval NIET AAN DE OUDJES van het tehuis.

  Bronnen: (www).apintie.sr/vidi.php?vid=13863
  (www).apintie.sr/vidi.php?vid=13866

  Sov gott ! CHAVÉZ


  Maak melding

 13. @Astaman mi boi.
  In suriname kent men geen moraal,mentaliteit,ethiek,vertrouwen,om maar n paar op te noemen om maar te zwygen over manieren,een ieder steelt als de raven.


  Maak melding

 14. Er is gewoonweg fraude in het spel en door angst is hij uit zich zelve vertrokken!! de zaak tot de bodem uitzoeken!!

  Alles afpakken tot aan zijn onderbroek!! Wat voor een klootzakken en Hyena’s!! die Aasgieren!!!

  Puru ka djie ding!! Wiep-Ding!!!


  Maak melding

 15. Ai,ai…….verloedering ten tot!!!

  Waarde & Normen zijn anno 2015 ver te zoeken in SME!

  Deng Mang Cha foe foerroe…………….List en bedrog op allen fronten! Schande….!!!!!! Goed voorbeeld doet goed volgen…;) 🙂 Na Wang Hiep Hiep Hoereee………


  Maak melding

 16. Geen van al de vorige posters hebben weet van zaken en roepen maar iets in het luchtledige, zonder info van de details over deze case te hebben.

  Mw Valpoort is idd fout en misschien ook naief en opportuun van gedachte geweest maar ze heeft niet gestolen.
  Ik accepteer hetgeen ze gedaan heeft zeker niet goed en vind gezien de bewijzen (zie apintie tv) dat ze moest vertrekken.

  Ik zeg zelf, ‘ old and wise, but young and stupid ‘ ! En dat is wat deze mevrouw is overkomen.

  En de tegenpartij heeft haar (zonder te waarschuwen) in die tjippie laten gaan.
  Hetzelfde was Alice Amafo ook overkomen enige jaren terug toen ze haar 30e jaardag met staatsmiddelen had gefinancierd.
  Maar El Vene had geen ruggengraat om dat wijf naar huis te sturen dus is mocht zij, ondanks het feit dat ze enorm in de fout zat, alsnog aanblijven. Dankzij slappe (pap)’pie’ Runaldo V.

  De moraal van al deze verhalen is dat deze jonge mensen in soortgelijke functies alleen maar aan hun status en plaats in de samenleving en het geld denken en geen zier geven om het land Suriname en haar bevolking.


  Maak melding

 17. Beste Milton,

  Je gaat ons nu toch niet vertellen dat dit de schuld is van de tegenpartij ..?

  Haar eigen minister die haar heeft aangesteld had haar er toch op kunnen wijzen dat die nieuwe auto nog niet aan kon worden dit vanwege de grote tekorten die het tehuis al had.

  Je lijkt onze President wel die nooit ergens verantwoordelijkheid durft te nemen en altijd dokt en ziek, zwak of misselijk is wanneer hij er niet onderuit kan …

  Wees een kerel en geef toe dat de dame in kwestie dit niet op deze manier had moeten doen (trouwens … tijdens het interview gaf ze ook geen antwoord op de vraag van welk geld de auto wel was aangeschaft).


  Maak melding

 18. Correctie Milton, Amofo moest van Vene bedanken als minister.

  Slappe pappie Bouta gaf Abrahams ondanks zijn corruptief beleid op OW, eervol ontslag en accomodeerde hem daarns met een lucratieve job als regeringsadviseur.


  Maak melding

 19. Milton babbelt WEER over VENE, terwijl Sranang
  DIK in de DESI-Crisis zit en geconfronteerd is met
  een DESI-Faillissement !

  De benoemde directrice heeft geen GEVOEL
  voor MENSEN of voor OUDEREN !

  Of snapt de situatie waarin het tehuis en de
  voorzieningen voor de ouderen zich bevinden,
  totaal niet !

  Volledig ongeschikt, wanneer een leidinggevende
  op een dergelijke manier met DONATIE-GELDEN
  ten behoeve van de OUDEREN, omgaat !

  Mevrouw de minister, die deze benoemingsblunder
  heeft begaan, kan liever ook direct naar huis !!

  PS : Er zijn genoeg reserve dienstauto ‘s, door de
  MEGA-politieke-ontheffingen !
  En de staat is bovendien FAILLIET !


  Maak melding

 20. Jij schijnt geen moraal te hebben en lijkt een kip zonder hersenen .zo te lezen uit jouw mening ben je een mislukkeling.
  En Suriname vergelijkt zonder moraal enz.
  Jammer dat dit soort domme mensen er ook zijn zoals jij .
  Waardeloze Surinamer dat ben je zeker.


  Maak melding

 21. Chapo voor mevrouw Kuil ( hfd financiële zaken) die deze kwestie heeft aangekaart. Zij mag voor mij de vacante functie van governor van de centrale bank invullen.. Oja..Die volksmisleider zei dat die functie helemaal niet vacant is..Goefnaad heeft gewoon 2 petten op..Maar dat die wnd directrice een omhoog gevallen raggameid is kan je aan haar reactie op FB merken..Er zouden nog meer mensen als mevrouw Kuil moeten opstaan tegen volksuitbuiters vh type valpartij..


  Maak melding

 22. Wie heeft deze inzameling georganiseerd via ons staatsradio Limbo.

  Wie heeft de crimineel meriba,kort na die beroving op de staatsradio gebracht om zijn niet betrokkenheid kenbaar te maken?Limbo

  Overduidelijk is bewezen dat onze nationale zender voor misleiding en criminele aktiviteiten wordt ingezet en een gevaar is voor onze rechtstaat.

  En dan te bedenken dat deze figuur een ere medaille heeft ontvangen.
  HOW LOW WE CAN GO!!!!!!


  Maak melding

 23. Helemaal mee eens Socrates..De staat Suriname wordt bij ieder aantreden van de NDP regering een institutionele criminele organisatie.. Onderkruipsels als Limbo zorgen voor de propaganda..Maar niet gevreesd. Het net sluit zich steeds meer om deze bandieten. RobG zal wel weer een excuus verzinnen om dit tegen te spreken..Hij heeft gelijk: dat beide zoons van bouta vastzitten en bouta ook een vonnis heeft en van moorden wordt verdacht is allemaal de schuld van de wwreldrecessie en dat de prijzen van goud en olie omlaag zijn. Bouterse kan zijn naam veranderen in Shaggy. Is wasn’t me!!!!!!!!!


  Maak melding

 24. @Milton

  “Maar El Vene had geen ruggengraat om dat wijf naar huis te sturen dus is mocht zij, ondanks het feit dat ze enorm in de fout zat, alsnog aanblijven. Dankzij slappe (pap)’pie’ Runaldo V.”

  Op 19 maart 2007 is Amafo door El Vene weg gestuurd en vervangen door Michiel Felici.
  U zwetst duidelijk
  Beter gezegd El Vene had duidelijk ballen en respect want Brunswijk lag niet dwars terwijl President Bouterse duidelijk voor de Woorden van Brunswijk capituleerde en pas na de verkiezingen Brunswijk aan de kant durfde te zetten en allerlei beschuldigingen uit.

  Beste Milton ken de feiten voor dat u gaat zwetsen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.