dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenEntertainmentJublieumconcert 35 jaar Fra Fra Sound in Bijlmer Parktheater

Jublieumconcert 35 jaar Fra Fra Sound in Bijlmer Parktheater

-

- Advertisement -

De toonaangevende Afro-Caribische jazzband Fra Fra Sound bestaat 35 jaar. Dit heuglijk feit wordt op 13 december met een jubileumconcert in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam gevierd. Speciale gast is de Amerikaanse steelpan speler Andy Narell, een fenomenale muzikant die de steelpan introduceerde in de jazzmuziek.

Fra Fra Sound werd begin jaren ’80 in de Amsterdamse Bijlmer opgericht door onder andere Vincent Henar (bassist en muzikaal leider). De formatie speelt energieke Afro-Caribische muziek in de breedste zin van het woord met wereldse invloeden van de Noord-Amerikaanse jazz en funk, Surinaamse kaseko, kawina, Winti en Afrikaanse ritmes.

De samenwerking van de band met Andy Narell begon 10 jaar geleden. Met zijn eerste soloalbum in 1979 haalde Andy Narell de steelpan uit de steelband en bracht hem in een jazz band; daarna heeft hij bij elk concert en iedere opname de mogelijkheden onderzocht om de rol van de steelpan in de hedendaagse muziek verder te ontwikkelen.

- Advertisement -


opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

- Advertisement -
Does Travel & Cadushi Tours
1 REACTIE
  1. Wordt dat ook gevierd met subsidiegeld? aangezien deze band geen enkele geboekte optredens krijgt, en zijn gehele bestaan gefinancierd is. Slappelingen, kunnen zelf geen geboekte optredens krijgen. Stopzetten van dit onzinnige verkwisting van subsidie


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES