‘Suriname World Music Ensemble’ geïntroduceerd

2

Op vrijdag 4 december vond de introductie plaats van het ‘Suriname World Music Ensemble’. Dit gebeurde tijdens het ‘End of the Year Concert van Suriname International Institute Of Arts’ in de Centrumkerk te Paramaribo. Het ‘Suriname World Music Ensemble’ is een gelegenheidsgezelschap en richt zich vooral op Surinaamse muziek en werken uit de regio.

Dirigent en musicus Eldridge Zaandam, de initiatiefnemer, zegt dat de bezetting van het ‘Suriname World Music Ensemble’ behoorlijk zal variëren. De ene keer zal het een koor zijn, of een koor met instrumentalisten, maar ook een bezetting van alleen maar instrumentalisten behoort tot de mogelijkheden.

Het idee erachter volgens hem, is om een variabele groep enthousiaste zangers, zangeressen en muzikanten bij elkaar te brengen op projectbasis om muziek uit het wereld repertoire te presenteren. Eldridge Zaandam studeert af aan de Hogeschool IDE in Gorinchem. Daarnaast volgde hij MediaMusic, Latin percussion en compositie aan het ArTEZ Conservatorium in Enschede en Arnhem.

2 REACTIES

 1. Leuk bericht voor n ieder die meent dat suriname in de afgrond dondert…

  Och ja misschien zijn we toch als de Titanic…and the music kept playing 😉


  Maak melding

 2. Ik ken een musicus die afgestudeerd is aan een conservatorium in Nederland voor de wetenschap in Surinaamse inheemse muziek. Hiermee sleepte hij de titel Drs in de wacht.
  Hij had een meesterlijk muzieknummer met de tekst:
  If yu wan a dang dang
  If yu wan a dang dang
  If yu wan a dang dang
  Opo yu anu tek a dang dang.

  Aldus Drs M.B.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.